Препоръчайте добра ветеринарна клиника в София

• 161 801
  • 385
  •   1
Отговори
# 360
Добър вечер! Някой има ли мнение къде правят ЯМР за котки и на каква цена

# 361
В МВК и ЦВК. Виж ценоразписите в сайтовете им.

# 362
Аз нещо пак съм в дилема дали да избера Св Антим или Син кръст за кастриране и зъбен камък.

# 363
Здравейте,

Моля за препоръка от кой лекар/клиника сте доволни? Става дума за котка на 13г., кастрирана късно, тъй като протоколът някога беше различен или съм се доверила на грешен източник, премахнат един ред млечни жлези през май 2024- имаше образувания, които уж се оказаха неоплазии. препоръчаха ни да не правим втора операция.
В момента има образувание на оставения ред млечни жлези, котката ми загуби апетит, а наблюдавам и спорадични хрипове 1-2 пъти дневно от няколко дни.
Ще съм благодарна да ми препоръчате специалист, за да не “стрелям в тъмното”.

# 364
Клиника Парадайс - д-р Ирина Тодорова е специалист онколог.
Би ли споделила къде я оперираха? Аз имам котка много тежък случай с множество тумори, от които улцерозни. Казват ми, че оперативно не можело да се отстранят разязвените тумори. Ще я водя при тази докторка.

# 365
Благодаря за препоръката! Операцията  на котката ми беше в "Добро хрумване" - Изток. При нея се оказа тогава, че не става въпрос за тумори. Хистологията избрахме да бъде направена в България, тъй като ни казаха, че подобни образувания могат да бъдат разпознати и със сравнителен анализ.
Година по-късно си давам сметка, че може би трябваше да изпратим находките за анализ в Германия, това беше другата опция. Не изключвам и възможността на единият ред да е имало безобидни неща, а на другия не. Така или иначе няма потвърдена диагноза, но от всичко, което чета си правя извод, че вероятно става дума за тумори този път.

Клиника Парадайс - д-р Ирина Тодорова е специалист онколог.
Би ли споделила къде я оперираха? Аз имам котка много тежък случай с множество тумори, от които улцерозни. Казват ми, че оперативно не можело да се отстранят разязвените тумори. Ще я водя при тази докторка.

# 366
  • Тра-ла-ла
Към момента гледали ли са я за разсейки?! Едната ни котка така от тумори в млечните жлези се оказа, че има разсейки в белите дробове, изливи на течност. Не можеше да диша, хранехме я насила и на порции по малко. Отделно ветеринарите директно отписват такива случаи или не назначават адекватна поддържаща терапия. (Пловдив)

# 367
Ако въпросът е към мен- преди операцията беше направена снимка на белия дроб в два изгледа. На единият не се виждаше нищо, а на втория имаше нещо дребно, което не можаха категорично да окачествят като нещо конкретно, защото не се виждаше и на двете изображения. Хриповете в момента обаче ме навеждат на мисълта, че “нещото” може да се е развило.

# 368
Аз говорих с онколожката. Моята котка е отписана. Pensive Сега само ще гледам да намеря някаква терапия за раните... Самолечение.

# 369
Съжалявам да го прочета. Дано да намерите ефикасен начин за справяне с раните и да имате още качествено време с животинката ви.

# 370
Имам котка на 16 години на който трябва да се махне кучешкият зъб ,защото прави възпаление и гной
Засега съм се спряла на Централна ветеринарна ,защото разбрах ме анестезиологът там е специализиран и един от малкото със сертификат за животни. Казват ми че анестезиолога бил по важен от този който вади зъба ,това можело всеки хирург да направи . Моля ви дайте ми съвет и мнение какво да правя как да бъда сигурна къде ще се справят и всичко ще мине наред ,никой не ми дава гаранция . Чух че и многопрофилна в горна баня били добри

# 371
На твое място не бих подложила котка на 16 с ХБН на операция за вадене на зъб. Има шанс да не понесе упойката. Иначе съм съгласна с твърдението за анестезиолога. Очивидно се получава хронично възпаление, което се повлиява обаче от антибиотик, при което едно антисептично третиране вкъщи периодично би трябвало да възпрепятства натрупването на бактерии в устата и последваща инфекция. Също може би зависи и от храната, с която да храниш, самото натрупване на бактериална плака.
Според мен е по-добре да пробваш антисептичен метод, вместо хирургично отстраняване на зъби (особено, ако е само един единствен зъб).

# 372
На твое място не бих подложила котка на 16 с ХБН на операция за вадене на зъб. Има шанс да не понесе упойката. Иначе съм съгласна с твърдението за анестезиолога. Очивидно се получава хронично възпаление, което се повлиява обаче от антибиотик, при което едно антисептично третиране вкъщи периодично би трябвало да възпрепятства натрупването на бактерии в устата и последваща инфекция. Също може би зависи и от храната, с която да храниш, самото натрупване на бактериална плака.
Според мен е по-добре да пробваш антисептичен метод, вместо хирургично отстраняване на зъби (особено, ако е само един единствен зъб).
Давам 1 година антибиотици и чаках да падне сам ,но на всеки 3,4 месеца набира има гной
Много ме е страх … направиха и кръвна картина и биохимия, казаха че само sdma бил завишен (което било за ранни бъбречни )и всички лекари ме съветват да го махна

# 373
А между антибиотиците антисептична поддръжка правиш ли?

# 374
Много съм объркана и отчаята
Водих го в 4 болници ,всички казаха че трябва да се махне а толкова ме е страх…
Преди 1 година видях не му текат лиги ,венеца е червен и възпален и има като едно кръгло топче . Котето почва да си върти езика и с лапи се едно да пипа нещо в устата явно му пречи, дадаха антибиотик-оправи се , 3 месеца по късно пак и др антибиотик пак се оправи и сега отново като яде е на една страна и му дадаха само обезболяващо и ми казаха да се маха зъба
Правих биохимия sdma му е висок ,
Било признак за ранна бъбречна ,останалото в норма
Всички казват да махам тоя зъб че неможело антибиотици нон стоп
Незнам кой да слушам

Общи условия

Активация на акаунт