След "Любов и наказание" /Aşk ve Ceza/ с Нургюл Й. и Мурат Й. ~5 в 1~ Тема 166

• 33 750
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  Мнооого бях зажадняла за дълги постове и размисли. Simple Smile Благодаря ви! Върнахте ме във времето на онлайн  гледане на ЛиН. Heart Eyes  Да, тогава други неща нищехме, но така се почувствах, като ви прочетох тази вечер всички.  Марти  newsm51 прекрасна си! Запалвай по-често така. Grinning Алекс - неуморна пчеличка... събира и разнася. Сонче  Hug, Кети  Hug Надето се е появила с прекрасни поздрави.
 Ени  Hug
и за всички  Hug

Дано да имаме повод в близко бъдеще да ни вълнува точно толкова или поне толкова, колкото ни вълнува сега и колкото ни е вълнувал и до сега  Heart Eyes

Моите представи и усещания до момента, за да не се повтарям се припокриват с на Марти. За мен е важно като актьор какво ще покаже, личния живот е негов. Да, чета всичко каквото се публикува и се дразня много от клюкарските коментари. От два месеца, както казва и Алекс, независимо каква е основната новина, тя обикновено е в едно изречение в края на статията, а през цялото време се обяснява за 6 годишния брак, който е приключил и... Ето това ме дразни... но... За мен всеки развод е нещо тъжно, защото все пак двама души са се събрали с любов и както за брака са нужни двама и решението е на двама, така е за развода. Дано са щастливи и двамата по отделно и да не съжаляват за решението си.
  Да не започвам с болното мислене на едни "фенки". Не заслужават даже внимание, защото аз не съм лекар. Проблема е техен. А Мурат е достатъчно толерантен, интелигентен и поне моето усещане от макар и за няколко часа присъствала на мероприятие с него, той много приятелски и дружелюбно се държи с всички, но в същото време винаги усещаш прозрачната дистанция, която трябва да спазваш. За което казвам: Евала! И адмирации за благородната кауза. Пожелавам му успех! И да не забравяме, че той помага за  събирането на средства със своята известност и няма нищо лошо да привлича повече фенове на тези благотворителни срещи, независимо какви са. Нали и на нашата среща имаше подмятания, че си плащаме, за да го видим newsm78 newsm78 newsm78 Да, плащаме си, но не на него.

Май и аз се увлякох... Simple Smile Я  да сложа чаровника, за да спим добре Heart Eyes Много материал ни даде за тези дни.  Simple Smile

# 46
Надя, Kethen?, Ени, Таня,  Hug Hug Hug Hug

Мурат е ретуитнал:

Следи мечтите си/ сънищата си, те знаят пътя...

Красиво за лека нощ  newsm46 1countingsheep smile3524

# 47
  • На юг от тук
Добро утро в началото на седмицата.

И актьорите,които ни събраха тук.

Успешна седмица на всички.

Кеии,благодаря  bouquet  bouquet  bouquet за новата тема,макар че вече 1/10 е изписана от нея.

# 48
Добро утро и от мен!   Hug

Усмихнат ден и прекрасна нова седмица на всички!  Heart Eyes Hug

# 49
Добро утро, скъпи ЛиНки!!! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves
Танче, Hug Марти, Hug Ени, Hug Кате, Hug БЛАГОДАРЯ ВИ, мили момичета, затова че с вашите постове ме правите невероятно щастлива, БЛАГОДАРЯ!!!  newsm51 smile3525 newsm51Нека днешния ден бъде по-добър и лек. Обичайте и бъдете обичани, както нашите любими герои, защото ние сме тук заради  тях. Събра ни тяхната приказка, изиграна перфектно от тях.

">#t=170[/video]

Кате, Алекс, благодаря за кафето и чая в приятната компания.

# 50
 wavey wavey wavey wavey wavey

Кати, Алекс, Наде, всички Hug

Благодаря за хубавото начало. След интензивните  новини миналата седмица сега е някак странно. Вече няколко часа никакво инфо за Мурат или от него  Joy Joy Joy

Затова ви предлагам едно четиво от турската преса. Само доказва някои хипотези. Знам, че тези, които най-вече трябва да го прочетат не са в тая тема, но нейсе…

Преводът е на Varna_2 и го пускам със съгласието й, за което й благодаря.

Скрит текст:
Материалче във вестник Хабертюрк по вечния въпрос за любовните истории на сета

Сватбата на звездите от „Малкият ага“, които и в сериала играят женена двойка, отново повдигна въпроса: „Професионализмът само до определена степен ли е валиден?“ Положението тук е много по-сложно отколкото да се запознаеш с някого в училище, на концерт,  в автобуса или офиса. Отгоре на всичко трябва да се целуваш пред камерата с непознат човек, трябва да го направиш да изглежда естествено и да предадеш това усещане на зрителите. Има и повторения на тези сцени. Авторите изброяват двойки, чиято любов е тръгнала от сета. Пишат, че Оскар в тази категория трябва да получи Толгахан С., защото е завъртял любов с две актриси в рамките на един и същ сериал „Сезони на любовта“. Журналистите са отбелязали, че любимата им двойка са Берг и Халит. На въпроса „защо тръгват толкова любовни истории от снимачните площадки“, отговаря актьорът Балъш Калъч . „Срещу теб има хубава жена и дори и да е само заради ролята ти я целуваш истински. Няма такова нещо като лъжливи целувки в сериалите. Да, заради работата е, но целуваш ли се, да, целуваш се.

По темата са разговаряли и с пиар експерта Ашкъм Капашмак. „В Турция хората на изкуството  живеят във фокуса на удоволствието. Това е една среда, където нощният живот се вихри и сексуалната свобода е голяма. Съветвам много известни хора и най-честото изречение, което чувам е „Ние от това се храним“. Условията на снимачните площадки са тежки, актьорите са затворени сред определен кръг от хора. Има много провокация, импулс, изкушение и затова физическата близост и интимните контакти между актьорите  се представят за любов. А това не е любов, а отдаване на удоволствието. Смята се, че често продуцентите имат пръст в зараждането или угасването на любовните истории на снимачната площадка. Тъй като е чисто сексуална връзка, продуцентите могат да я засилят, стига да носи реклама на сериала. Намалява уважението към връзката като такава, но се увеличава популярността. Това, на което му казват любов, не е нещо, което се изживява на сета, където си притиснат от всички страни. Това е чувство, на което трябва да се придава стойност и да се уважава. Както виждаме нашите любовни истории на снимачната площадка са всъщност сексуални истории. Когато свърши сериала или наближи да свършва и правят изявление, че нещата са приключили. Казват си „Толкова ми е натоварено ежедневието, не мога да отделям много време на определен човек . Имам насреща си хубаво момиче / момче, защо пък не, така ще си играя и ролята по-добре. Според мен не само продуцентите имат пръст в тези истории, а и разни „лелички“. Казват : „Аййй, много си подхождат, дано да станат гаджета“. Толкова много го повтарят, че този „закон на снимачната площадка“ започва да действа. Нали хората са казали: „Като повториш нещо сто пъти и то става“.  Любовта изисква да опознаеш другия, да го разучиш, да го изследваш, не трябва любопитството ти към него, желанието, копнежа бързо да се изчерпят. Иначе е просто задоволяване на плътски желания.

http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL2dlY2NlLmNvbS9tYWdhem … tc2cyODc5MzYzNw==

Хубав ден и хубава седмица!

# 51
# 52
Привет, прекрасни! Hug

Кате  Hug , Алекс  Hug , Наде  Hug, Марти  Hug

Марти, интересно четиво. Благодаря за превода на Varna_2. Винаги е бил вечния въпрос. Толкова ли са добри актьори, че ни карат да им повярваме или нещо все пак се случва на сета.
И вероятно често се случва, за да стане истинско, защото наистина трябва да опознаеш и емоционално партньора си, за да се получи "химията". А  като знаем, че все пак те са при едни не леки условия, затворени за дълго в една определено общност - екипа, дългите снимачни дни до изтощение и... "разни „лелички“. Казват : „Аййй, много си подхождат, дано да станат гаджета“. " /смях се от сърце на това/ А да не забравяме, че всички те са нормални хора, с човешки потребности, като всички простосмъртни. Но за мен това е един вид професионално изкривяване, което го има в почти всички професии. Да не би лекарите да плачат за всеки починал пациент и т. н. Актьорите приключват проекта и всеки гледа към следващия проект и партньор. Това са рисковете на професията. Аз лично даже съм се чудела на издържливостта на Мурат и Бурчин особено. И очаквах нещо такова да се случи във всеки един момент, колкото и да си железен, все пак си човек.
  Но... ние  сега сме в очакване след нова година на една голяма любов, едно различно отмъщение, за което съм с резерви, като знам фемилито как твори/дано ни изненадат приятно/ и разбира се... партньоркатаааа. Важния фактор за "химията". И най-вече да видим Мурат на екрана, не само по мероприятия. Както казва една приятелка... Ще я преживеем партньорката, която и да е тя, само и само Мурат да играе. Laughing

Хубава седмица на всички. На морето току що заваля, а до обяд времето беше прекрасно, морето за първи път carsaf gibi и зелен флаг, та се наплациках добре. Simple Smile

# 53
Нова снимка на Мурат - Bandirma http://en.wikipedia.org/wiki/Band%C4%B1rma

Виждам, че доста сте писали - браво на вас.  Hug Сега ще се върна да ви изчета  Grinning

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 14:23 от alex_b

# 54
  • На юг от тук
От фейса,защото ми хареса-това след вчерашното гласуване.

# 55
Кати, много точна карикатура. Направо не им  завиждам на комшиите - през следващите 5 г. може да става само по-зле при тях откъм права и свободи. Mr. Green

Статия за новия сериал на Нургюл - потвърждава се, че ще започне през септември, както и всичко, което знаем до момента. Но, доколкото разбирам, вече си има заглавие този сериал: "Ben Olsaydim". Гугълчо го превежда:  Иска ми се да имаше, с вариации: иска ми се, ще ми се... Видях го преведено на англ. като If I were, което означава, Ако бях. Не знам точно как трябва да се преведе. Би трябвало скоро да започнат снимките, защото до септември не остана много време. Еркан днес е сложил в инстаграма си снимка, на която е на семейната им яхта, май е правена преди 3 дни, може би все още разпуска активно.  Grinning

Nurgül Yeşilçay ile Erkan Petekkaya'lı Dizinin Adı Belli Oldu!

http://favoriforumum.net/threads/nurg%C3%BCl-ye%C5%9Fil%C3%A7ay- … elli-oldu.229540/

Ne üç gündü be Selçuk

# 56
За днешната снимка пишеше, че Мурат е на Bandırma IDO Deniz Otobüsü, което се оказа, че било ферибот от Истанбул до Bandırma и съкращавал пътя с 3 ч. Верятно Мурат го е използвал, вместо да шофира до Erdek и е твърде възможно зад него да е колата му, но тя не се вижда добре. А момчето изглежда е някой от персонала, отговарящ за сигурността.

И поредното творение на Старата дама, която вероятно ще има удоволствието да види Мурат на 16-ти в Аргос.  Grinning

Murat with Humor !!!!!!!!!
Grandma : Murat canım… Wishing you… to find your Ithaki… with this part of Κ. Kavafis’ poem !!!!!
<< If you set out for Ithaki,
wish the road to be long,
full of adventures, full of knowledge.
[….]
But you had better not to rush the trip.
Better if it lasts for many years.
And being old enough at last, dock to the island,
wealthy with what you gained on the way,
not expecting Ithaki to make you rich.

Ithaki gave you the nice trip.
Without her you wouldn’t have set out on the road.
But she has nothing else to give you.

And if you find her poor, Ithaki didn’t cheated you.
As you became so wise and experienced,
you would have understood… what ‘Ithaki’ means. >>

# 57
Таня, smile3521 На мен ми направи впечатление и ролята на продуцентите /нещо, което винаги съм мислила/. newsm10 newsm11

Алекс, как хубаво се е сетила Старата дама за "Итака" на Кавафис.
С риск да ви досадя ще пусна цялото стихотворение, много е хубаво. Дамата е изхолзвала предимно финала.  Peace

Скрит текст:

Итака

Константинос Кавафис

Когато тръгнеш нявга за Итака,
моли се пътят ти да е далечен,
изпълнен с перипетии и знания.
От ластригоните и от циклопите,
от Посейдон сърдития не бой се -
такива в пътя нивга не ще срещнеш,
ако възвишена остава мисълта ти,
ако отбрано чувство
душата и телото ти докосва.
Ни ластригоните, нито циклопите,
ни Посейдона разгневен ще срещнеш,
ако ги сам в душата си не носиш,
ако душата ти пред теб не ги възправя.

Моли се - пътят ти да е далечен.
И много да са пролетните сутрини,
когато с толкоз радост и любов
ще влизаш във невиждани пристанища.
Да спреш край финикийски градове
и много пъстри стоки да закупиш -
седеф, корали, кехлибар и абанос,
и всевъзможни тънки аромати,
колкото можеш повече прекрасни аромати.
В египетските градове да спреш,
да учиш и да учиш от учените.

Недей забравя никога Итака.
Да стигнеш там - това е твойта цел,
ала по пътя никак да не бързаш,
че по-добре - години да пътуваш
и остарял на острова да спреш,
богат, с каквото в пътя си спечелил,
без да очакваш нещо той да ти даде.

Итака те дари с прекрасното пътуване.
Без нея нямаше да можеш в път да тръгнеш.
Но нищо друго няма тя да ти даде.

И ако бедна я намериш, не те е тя излъгала:
тъй мъдър, както си сега със толкоз опит,
навярно вече си разбрал Итаките що значат.

1911

Превод: Стефан Гечев

И вече за да заприличат постовете ми на лит. клуб  Embarassed Laughing- още едно стихотворение от този поет. По непряк начин може да се свърже с поста на Кати

Скрит текст:
В очакване на варварите

Константинос Кавафис

Какво очакваме, стълпени на площада?
Днес варварите ще пристигнат тук.

Защо това бездействие в народното събрание?
Защо народните избраници закони не създават?

Защото варварите ще пристигнат днес.
Какви закони да създават народните избраници?
Когато дойдат варварите, ще донесат закони.

Защо ли императорът е станал толкоз рано,
пред най-големите врати тържествено е седнал
на трона си замислен, със корона на главата?

Защото варварите ще пристигнат днес.
И императорът очаква да приеме
водача им. Дори му е приготвил
да му даде държавен пергамент. Във него
му е написал много титли и названия.

Защо и преторите са излезли днес
с червените си златоткани тоги?
Защо са гривни сложили със много аметисти
и пръстени с блестящи, лъскави смарагди?

Защо са взели своите най-скъпоценни жезли,
със злато и сребро прекрасно украсени?
Защото варварите ще пристигнат днес,
а заслепяват ги такива скъпи накити.
Защо прочутите оратори не идват както друг път,
за да изложат свойте мисли в красиви дълги речи?

Защото варварите днес ще дойдат.
А те се отегчават от сложни красноречия.

Защо започна изведнъж такова неспокойствие,
обърканост (лицата как станаха сериозни!)?
Защо внезапно улици, площади опустяха
и всички се прибират умислени дълбоко?

Защото падна здрач, а варварите не дойдоха.
Завърнаха се пратениците от границата
и казаха, че варвари не съществуват вече.
Сега какво ще стане с нас без варвари?
Та тези хора бяха някакво си разрешение.

1900-1911

Превод: Стефан Гечев

Приятна вечер!

# 58
Марти, благодаря за поезията, много ми хареса.  bouquet  bouquet  bouquet

# 59
Марти, много ти благодаря за двата спойлера - слагай повечко такива всеки път, когато ти се прииска.  Grinning Hug Първата поема е много мъдра, а втората е доста приложима не само за комшиите, ами май и за нашата моментна действителност.  Mr. Green

Скрит текст:
Ти ме провокира и намерих едно изпълнение на поемата Итака от сър Шон О'Конъри, на фона на музика на Вангелис - много красиво направено.

Ithaca by C.P.Cavafy (with Sean Connery & Vangelis)

https://www.youtube.com/watch?v=1n3n2Ox4Yfk

В официалния сайт на GECE са публикували статия за филма

http://www.radikal.com.tr/kultur/nurgul_yesilcayin_gecesi-1205359

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 20:47 от alex_b

Общи условия

Активация на акаунт