За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 34 990
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Инна, бях задавала този въпрос, препоръчаха ми "Елена" - ниския процент.
OK,мерси ще взема от него днес.

# 691
  • София
LavignE, защо не попиташ в Кърмаческия или някой от консултантите? Щом изследванията са ОК, да не би в твоето хранене нещо да не е правилно или ти да пуснеш някакви изследвания?

# 692
  • София

Верея 2% Peace

LavignE а подозрения за лактозна непоносимост има ли педиатърката?

# 693
Здравейте,
Моето бебче е на 3,5 месеца и нещо явно с храносмилателната система не е наред.. Само на кърма е, от самото начало ака доста често (понякога на всеки час-час и половина) и доста воднисто. Когато стана на 2 месеца я водих на гастроентеролог заради повръщане и й предписаха Gastrotuss baby 3 пъти по 3 мл и от тогава започна по 3 дена да не ака обаче на 4-тия става нещо страшно.. цял ден е нон стоп..5-тия пак често и след това започва пак примерно 3 дена да не ака.. Спрях сиропчето за 10 дена и имаше един период където 7-8 дена си беше всичко наред и си акаше по 1-2 пъти на ден, но сега от няколко дена пак е нещо страшно буквално на всеки час Sad... 2 пъти до сега съм й пускала анален секрет и не се изолира нищо. Не знам защо става така, гледам да ям повече картофи и тестени неща... Сега пак започнах да й давам сиропчето против повръщане от 2 дена и се надявам пак да я постегне, ям дренки защото видях, че има ефект.. Не ме бърка, че сменям често памперси, но дупето се подсича мн лесно и вече с какво ли не не я мажа за да я предпазя и файда почти няма.. пак се стига до лекарство, сменям памперс на 1-вата мин след като чуя, че се изхождила...
Педиатъра на какво мнение е?Според мен в комбинация повръщане и разстройство може да е резултат от друг проблем.Гастроентеролога какво каза?
Ние акахме на всеки час,но от зъбоникненето.Дупето също и беше станало ужасноо.Предписаха ни едно противогъбично и отделно я мажех с Бепантен.За 2 дни всичко изчезна.
Иначе тогава и давах Хидрасек,пробиотик и оризова водичка по-малко.

Водих я на гастроентеролог в Плевен - една професорка (Недкова,ако не бъркам името ). Каза че няма пилорна стеноза (след преглед на ехограф) и че мн бебчета повръщат до 4 месец, някои дори до годинка и се очаква да го израсте. Като цяло повръщането не е тоолкова много колкото чета тук из форума. Иначе за акането каза, че може да е воднисто, защото кърмата ми да съдържа повече захар.. Но като цяло през тези 3 месеца освен при личната й лекарка и при тази в плевен я водих и при една друга педиатърка, която е също шефка на детско отделение в града, в който живеем - преглеждат я, преслушват я, не изглежда да има някакъв проблем.. спокойна е.. дори да повърне повечко си е спокойна, усмихва се доста често непосредствено след като повърне.. но сега повече ме притеснява това акане, че е много така в двете крайности, или няма да ака с дни, или като започне е по много.

# 694
И моето бебенце до 3 месец повръщаше след всяко кърмене,по много. На фонтан.Бях се побъркала то притеснение.
Като започнеш да слагаш бебето леко изправено сега в 4 месец всичко ще си дойде на мястото,а и щом ти лекарите казват,че е добре защо продължаваш да търсиш проблем и да се притесняваш. Успокой се ,всичко ще бъде наред.

# 695

Верея 2% Peace

LavignE а подозрения за лактозна непоносимост има ли педиатърката?

Не знам не са споменавали.. но едната й пусна кръвни изследвания и всичко беше добре.. как мога да разбера дали е това.. какви изследвания се пускат? Още утре мисля да ходя и да й пусна каквото е необходимо, само за да знам, че всичко е наред. Иначе личната още преди месец и половина като бяхме на консултация си каза че перисталтиката си й е доста ускорена (курка си й коремчето, и сега като я кърмя чувам как нещо скърца  newsm78 )

# 696
  • София
LavignE в повечето случай не правят изследвания (но до колкото знам, ако искаш се изследва акото). Има симптоми, по които лекарите предполагат. Едни от тях са: редки, воднисти изпражнения, които миришат лошо, при някои бебета и повръщане, ако се касае за това и бебето е на АМ се дава безлактозно АМ и ако акото се оправи, значи е това. Известно времето бебето е на безлактозно АМ и после се връща лактозното да се види дали има промяна. АКо е на кърма, както е вашия случай до колкото знам се дава само Колийф (мисля че и абоколикен са на същия принцип, но по-добре си питай педи) и майката ограничава млякото в нейното хранене.  Peace
При нас промяната настъпи още при първия прием на безлактозно мляко, но мислехме че има разстройство от жегите и се опасявахме и за вирус, затова върнахме лактозното след 2 дни нормални изпражнения, и отново беше страшно положението. Вече от месец и половина е на безлактозно мляко и се надявам да се оправят нещата  Praynig

# 697
LavignE в повечето случай не правят изследвания (но до колкото знам, ако искаш се изследва акото). Има симптоми, по които лекарите предполагат. Едни от тях са: редки, воднисти изпражнения, които миришат лошо, при някои бебета и повръщане, ако се касае за това и бебето е на АМ се дава безлактозно АМ и ако акото се оправи, значи е това. Известно времето бебето е на безлактозно АМ и после се връща лактозното да се види дали има промяна. АКо е на кърма, както е вашия случай до колкото знам се дава само Колийф (мисля че и абоколикен са на същия принцип, но по-добре си питай педи) и майката ограничава млякото в нейното хранене.  Peace
При нас промяната настъпи още при първия прием на безлактозно мляко, но мислехме че има разстройство от жегите и се опасявахме и за вирус, затова върнахме лактозното след 2 дни нормални изпражнения, и отново беше страшно положението. Вече от месец и половина е на безлактозно мляко и се надявам да се оправят нещата  Praynig

Утре ще занеса ако за проба и в петък като излязат резултатите ще я водя при педиатъра ако нещата не са се променили след моето ядене на дренки  ooooh! .. Мисля да й давам биогая, но не знам от каква възраст може да се дава.. Май и затова да се обадя утре на лекарката да попитам  newsm78

# 698
Биогая няма проблем да даваш  Peace и на новородени се дава за колики.

# 699
  • София
Бих те посъветвала да не даваш точно Биогайя, при нас положението стана много по-зле с нея, още повече ако, още по-рядко  ooooh! С друга приятелка по същия начин, имай едно наум.

# 700
  • София
Моят син пък много обича попара.Той всичко си хапва,но попарата с изключителен апетит.Правя я с обикновени сухари,обезсолено сирене,малко масло,чай и половин лъжичка захар.А идеята и е в това че съдържа всички хранителни групи(протеини,мазнини и въглехидрати)не случайно всички педиатри я препоръчват за закуска,когато детето се нждае от повече енергия.
  Имам следния въпрос :От няколко дни давам на детето кисело мляко с бисквита и настъргана ябълка за следобедно хранене и се питах кое кисело мляко е най-добро,че има толкова видове и марки?Някои познати майки дори започват да заместват АМ с кисело от 10м.,но аз за сега се въздържам.Ако някой е наясно с киселите млека моля да ми помогне с избора!
От зад напред - ам не бих заместила с никакво кисело.
Мляко бих давала пълномаслено. Харесвам най-много елби и  биото на хармоника.
Ако имаш от къде да взимаш домашно прясно може да си подквасваш (със закваска, не с готово кисело мляко и после вече да си ползваш за подквасване от твоето си мляко).

За попарата, моето не харесваше попара, като бебе - писах... правех я с нормални сухари, не някакви не знам какви си спец. бебешки. Сега  от 2-3 години отново е във фаза непонасяне, на мен попара със сухари ми е гадна също, с хляб-по-добре, ама само ако е с червен пипер в топено масло....
Иначе хляба си е вкусно нещо, ама не и такъв мокър. Предпочитам всякакви видове каши или варени зърна с нещо, пред попара и със сигурност са по-полезни.
Барнито ще го ядат децата, но втора такава гнусотия като барни, трудно се сещам... та това не ми е критерии.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 18:13 от Angel_Dust

# 701
  • Sofia
Това за барнито беше ирония. Исках да кажа, че на децата много неща са им вкусни, но това ни може да е водещо при избора им на храна.

# 702
  • София
 Peace Peace Peace съгласна съм... и извинения, че съм недоразбрала горното  bouquet

# 703
LavignE Изследванията на акото няма да покажат дали има алергиая или непоносимост.Но за успокоение ги пусни.Дъщеря ми съм я водила къде ли не и съм чувала какви ли не диагнози.За повечето доктори изследванията за алергии не са много достоверни.След 5 месеца ходене къде ли не ,попаднах на много добра гастроентероложка и само при споменаването на симптомите ни заяви категорично АБКМ.Обясни ми,че не е задължително детето да се обрине цялото или да има всички признаци на алергия за да се докаже.Факт,че още от 1 прием на безлактозно мляко детето ми се подобри.Ако имате и фамилна обремененост,вероятността да има нещо е още по-голяма.
Не казвам,че при вас има такъв проблем,но е добре да чуеш 2-ро мнение на гастроентеролог.

Пробиотик давам от раждането и.И аз не съм доволна от Биогая.Много ни разхлабваше.Сега давам Био Баланс и съм доволна.

# 704
Не пия прясно мляко,нито с какао,нито мокачино и т.н.Няма и час
и ме хваща разстройство в много случай с болки в стомаха.И така с
часове.До 2-3 изхождания.Каймак ако ям ще повърна.Така съм от дете.
Мисля също ,че трябва мляко без лактоза,както казаха в горния пост.

Общи условия

Активация на акаунт