За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 943
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
Теди, не съм по-опитна от теб, но от хората какво ли няма да чуеш Grinning На мен една дама, която гледа беба на ехограф на 8м (закъснях с прегледа на коремни органи) пък ми каза да спирам АМ, щото имало много калций в него, та се образували камъни в бъбреците.
Калцият си е точно в необходимото за бебето количество.  Предполагам, че яде и други млечни продукти. И ако сега започва да се опитва да ходи, не е ли по-скоро нормално да се килва понякога?

# 91
Здравейте,отдавна не съм писала тук,но сега ме гложди едно въпросче:

Сина ми е на 1г и 6 дни и от 2 седмици започна да иска да го водя да ходи,но съвсем нормално според мен като за начало да си преплита краката и да се клатушка...та .видя ни една комшийка и се изказа,че щом е толкова нестабилен и се клати и не може да ходи още не му достигал калция,за да заякнали костите и да се получат нещата..
Сина ми от самото раждане е на Хипп-нали пише,че е обогатено с калций,дори по принцип АМ били повече за предпочитане пред обикновеното краве прясно,защото са с добавени маса витамини и микроелементи?? newsm78
Яде почти всяка сутрин попарче с плочка сирене,давала съм и Вигантол от който сме стигали и до 8 капки на ден по препоръка на педи.....и да не му достигал калция? Shocked

В голяма чуденка се хвърлих,честна дума..Моля по-опитните маминки да си кажат думата Hug

Абе аз не съм чувала някой да е станал и да е тръгнал в права линия  Peace   Нали за това "прохождат". Нашата ходи от 2 месеца и едва от една седмица ходи добре. Преди това се спъваше в собствените си крака. Разбрах, че иска да ходи като се подпираше за стена/шкаф/маса и обикаляше из стаята. Хващах я за ръчичките, после даваше само едната (най-често се спъваше) и вече не дава ръце.

# 92
Да попитам още нещо:
Девойката още има люспички по главата (като след раждането). Увеличиха се, когато и се сгъсти косата. Мазах, ресах, но нямаше особен ефект. Малко по малко падат като и суша косата с кърпа. Но майката на ММ му казала да ги третираме, че главата на детето щяла да стане на петна  newsm78   И сега той е яко притеснен. Има ли нещо такова и с какво да третирам за да паднат?

# 93
Мустела и Клоран крем против крусти.

# 94
  • UK
И на моят син му се появиха чак към годинката, а преди това нямаше. На Мустела ползвах, страхотен ефект, на щерката на 2-3 месеца и се покри главата, изчистиха се, дано не и се появяват повече.

# 95
Теди ,нормално е да се клатушка.
А като се държи за нещо изправя ли се ,върви ли?То в къщи е по-лесно.На вън е неравно.
Аз не схванах връзката с калция.Има предвид защото е на 1г ,като го държиш трябва да върви
по добре или да върви сам? Не го разбрах нещо..

# 96
  • гр.Пловдив
Теди ,нормално е да се клатушка.
А като се държи за нещо изправя ли се ,върви ли?То в къщи е по-лесно.На вън е неравно.
Аз не схванах връзката с калция.Има предвид защото е на 1г ,като го държиш трябва да върви
по добре или да върви сам? Не го разбрах нещо..

Да,да постоянно иска да е прав,преследва ме,набира ми се по крака да става и за каквото се хване се изправя,сърди се като му отмалеят крачетата и падне по дупе..Иначе да,няма детенце,което да не се е клатушкало и да не си е огъвало крачетата..

На първия преглед при ортопед каза,че всичко му е ок..После към 9м на редовната консултация при педи тя забеляза,че дететто има вдлъбнатина в областта на слънчевия сплит и ни попита дали някой в рода ни няма такова нещо при което аз се облещих и казах,че ще попитам мм..Оказа се,че свекъра е с такава вдлъбнатина,но педи ни препоръча да посетим за наше успокоение ортопед-светило в Пловдив-съгласихме се..При прегледа ортопеда ме застреля,че калциевите му ядра в тазобедрените ставички били колкото на 6 м бебе,а Коци беше на 9,5м....и не му достигал вит.Д-аз останах като гръмната и му докладвах,че сме стигали и до 8капки Вигантол,както и че от самото начало е на Хипп и му давам сирене от 6м възраст...Ортопеда се изказа,че нуждите на всяко дете от вит.Д са различни и че ако той се наяждал с 1 филия хляб,на другарчето му можело да не му стигнат 3.....Като казах на педи лошо й стана и ми забрани да давам повече Вигантол освен задължителните 2 капки,защото щели да се увредят бъбреците...
Заведохме го и при една прословута друга педиатърка,която пък се изказа,че бил изкарал форма на рахит и затова се получила тази вдлъбнатина и че нищо му нямало -да си играел повече на слънце и да сме го водили на море...

Затова тази случайна жена ме застреля като ми каза,че не му достигал калций и затова още не можел да ходи..

Теди, не съм по-опитна от теб, но от хората какво ли няма да чуеш Grinning На мен една дама, която гледа беба на ехограф на 8м (закъснях с прегледа на коремни органи) пък ми каза да спирам АМ, щото имало много калций в него, та се образували камъни в бъбреците.
Калцият си е точно в необходимото за бебето количество.  Предполагам, че яде и други млечни продукти. И ако сега започва да се опитва да ходи, не е ли по-скоро нормално да се килва понякога?

Незнам и аз вече какво да мисля,имам чувството,че колкото доктори-толкова и мнения,както написах по-горе посетили сме не един и двама и всеки си пее неговата песен,но и на мен ми звучи абсурдно да му е малко калция при такова количество АМ,вигантол,слънце,сирене и т.н..

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 03:40 от AnMary

# 97
  • Шумен
Не мисля че съм по-опитна, просто разсъждавам. Според мен клатушкането не е липса на калции или вит. Д а още незаякнали мускули. Няма дете което да не се клатушка при прохождане и не мисля че при липса на други индикации има проблем или недостиг на нещо си.  Моите месеци след като вървяха стабилно още се спъваха в неравните тротоари и ми увисваха съответно на ръцете.
А те хората по улиците много обичат да си говорят и споделят и без да питаш за неща които са чували или са им се случили  ooooh! Помня как един ден прибирах децата от ясла и една бабка ме спира и започва да ми обяснява как сме прекарали рахит. Само не разбрах как така го реши, даже и лекар ми препоръча на който да ги заведа (някакъв роднина и се падал) да ми го потвърдял  #Crazy Та хора всякакви  Simple Smile

# 98
Теди то наистина цяла одисея.Води си детето за ръце да си ходи както си може.След
месец виж как ще сте с ходенето.И тогава пак на лекар ако трябва.
На мен рахита ми го откриха 2клас.А на колегата на дъщеря му на 17г.Преди
2 месеца.Води я на София,ама нищо.Е имам си кривинки,ама не ми пречат. Не
съм уродлива.
И все си мисля ,че ако има нещо е мускулна слабост.И може масажи,рехабилитация
да почнете.Пиши как сте и занапред.

# 99
снощи реших да изменя колко е пораснал сина.  докато спеше легнал по гръб- измериха го 90 см., а тази сутрин го накарах да застане пред до вратата и го избирах 86-87 см. въпроса ми е къде се изгубиха тези 3-4  см.?

# 100
  • UK
Само предположение - да не си мерила до върха на пръстите в легналото положение?  Simple Smile Мериш до петата.

# 101
Да, точно до петата мерих. Главата му беше плътно допряна до таблата на леглото, а тялото отпуснато.  newsm78

# 102
  • Северозапада
Аз преди 1 м. мерих малката на стената 76 см., преди 2 дни с баща и пак я мерихме 74,5 см.  Shocked И аз се чудя къде отидоха тези см., но явно не съм я позиционирала правилно първия път  newsm78

# 103
Йоко, с какво го мери легнал и как?

# 104
  • Berlin
Бебето е със зелено ако и малко слуз, това означава ли, че е болен? прохърква и извадих малко секрет от носа.

Общи условия

Активация на акаунт