За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 301
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря ви Angel_Dust и mileto88!
Бях решила да я вдигам през нощта, направих го един път и неможах да мигна от угризения, толкова сладко спеше, че едва се разсъни и ми стана много криво. Ще видим на първия месец как ще е, дано не й се отразява. Мен ме стресна факта, че различни мерки показва кантара за седмиците- в една е качила много, а в друга доста по- малко, но то пък едва ли винаги еднакво наддават.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 23:32 от Съни*

# 241
Бях решила да я вдигам през нощта, направих го един път и неможах да мигна от угризения, толкова сладко спеше, че едва се разсъни и ми стана много криво. Ще видим на първия месец как ще е, дано не й се отразява. Мен ме стресна факта, че различни мерки показва кантара за седмиците- в една е качила много, а в друга доста по- малко, но то пък едва ли винаги еднакво наддават.

Не е нужно да я будиш нощем, за да я нахраниш. Може просто да я взевеш спяща и да я сложиш на гърдата. Много бебета си сучат така и то много ефективно. Тамън и ти ще се стимулираш, ако имаш някакви притеснения. Също така е и нормално да качва различно всяка седмица и тези стоиности да са различни от тези, които са дадени за възрастта ви. Важно на 6 мес.да удвой рожденото си тегло

# 242
  • Шумен
desitkata77, без мерене дано нацелиш точния номер обувки  Peace

Аз да питам нещо, днес пускахме кръвни изследвания. Миналата седмица бяхме с вирус а ЛЛ реши че отново сме много бледи (девойките ми са доста белички) и ми даде направления. Не изключвам бледост тогава, децата бяха с повръщане и Т. Изследвали са и желязо (име на изследването е това), та се замислих с периферна (взеха им само от пръстчетата кръв) кръв дали това са реалните стойности на желязо в кръвта  newsm78

# 243
На синът ми всеки месец му вземат периферна кръв, за да следят желязото, че беше с анемия. Peace

# 244
  • Шумен
Значи да не се притеснявам за изследването. Хемоглобина най-сетне влезе в нормите на лабораторията и при двете. Желязото при Вали е 8 а рефентните с-ти започват от 9. Но утре ЛЛ ще погледне резултатите и ще ги коментира. Чудя се от къде дойде този хемоглобин толкова висок (до сега все около 110 се въртеше а днес 130 Simple Smile ) предвид нежеланието им да се хранят  newsm78, месото тотално го изключиха от менюто си (не че не предлагам, не го искат). Сутрин я ядат я не вечер същата работа, единствено на обяд и то малко. Само бонбони са им в главите, това може да го ядат до несвяст, ако им се предостави тази възможност де  Mr. Green

# 245

Ние първия месец наддадохме само 350гр,после по килограм.

# 246
  • Варна
Здравейте!

Големият ми син в момента е с температура и червено гърло ,притеснявам се за 1-месечното ми бебе Sad ,какво мога да направя за него ,витамин Ц ?

# 247
  • София
Аз знам, че за серум желязо задължително се взима венозна кръв и винаги такава са изследвали на детето. Ако е просто ППк и ще гледат хемоглобин може от пръсчето...

Съни - бебетата, а и децата наддават и растът на скокове, т.е. напълно  нормално е 1 седмица да  качва по-малко, в друга повече. Дори това с удвояването на теглото за 6 месеца е  добре, препоръчително и т.н. но не съвсем показателно, може и ад не си удвои теглото, да си е живо и здраво и да не е гладуло детето...въпрос на организъм. Та нищо не се гледа така изолирано.

Здравейте!

Големият ми син в момента е с температура и червено гърло ,притеснявам се за 1-месечното ми бебе Sad ,какво мога да направя за него ,витамин Ц ?

аз не бих дала вит. с. принципно съм против даване ампули вит.с. зверска киселина е и не е добре за стомаха, още повече за нежно бебешко  стомахче.
Ако кърмиш мисля е най-доброто, бих ги поотделила децата колко е възможно.

# 248
  • Варна
Здравейте!

Имам приятелка, при която са по същия начин нещата... педиатърката изписа на бебето коластра на Имуноколперефкт течната.

# 249
Ами... от къде сте?
Аз харесвам леглата в икея.
Здравей, от София сме, разгледах леглата в икеа, но това за 80лв. ми казаха да не си го купувам, било паянтово, а другите като сложиш и матрака малко скъпичко излиза. Simple Smile

# 250
Не знам кой ви е казал, че е паянтово. Разликата му с това от 159 лева е, че на второто се махна предната преграда, когато детето порастне. Ценовият диапазон на легла е доста по-висок. В Икея цените са най-смислени, поне според мен. Обзавеждах бебешка стая преди 5 месеца  Peace

# 251
Аз знам, че за серум желязо задължително се взима венозна кръв и винаги такава са изследвали на детето. Ако е просто ППк и ще гледат хемоглобин може от пръсчето...
И аз така знам.Но доколкото разбирам от поста  децата по принцип си имат проблеми с хемоглобина.
Десито искай по пълни изследвания на кръвната картина.Анемиите са няколко вида и не винаги хемоглобина е нисък.А хемоглобина може да е висок ,ако са боледували скоро.Като не ядат и не пият докато са болнички ,или имат разстройство кръвта се сгъстява.Но по притеснителното е ниското желязо.Искай по подробни кръвни изследвания.Включват се доста неща.

# 252
  • София
След като е пуснала изследване - "Желязо", независимо от причините за него кръв се взима от  вена, не от пръст. Което не пречи покрай него и ППК да е пуснала, но това си е отделно изследване и  изисква венозна кръв за  коректни резултати.

# 253
Хм. Навсякъде в нета пише, че се изследва венозна кръв. И в Майчин дом, и сега при педиатърката вземат кръв от петичката на малкия, а при него се следи не само хемоглобина, защото беше със желязодефицитна анемия. Изследват и броя на ретикулоцитите.  newsm78

# 254
  • София
Ами... от къде сте?
Аз харесвам леглата в икея.
Здравей, от София сме, разгледах леглата в икеа, но това за 80лв. ми казаха да не си го купувам, било паянтово, а другите като сложиш и матрака малко скъпичко излиза. Simple Smile
Иди ги виж наживо, паянтово на мен не ми се вижда, но си преценете. В сайта няма всичко, което има налично там, ако не ви е затруднение - разгледайте, аз лично им ги харесвам.
Иначе за евтино може да помислите и нещо  от продавалника(ползвано) и да си вземете само матраче.

Общи условия

Активация на акаунт