За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 284
  • 783
  •   1
Отговори
# 255
  • Шумен
Миналата седмица ми беше доста притеснено заради повръщането (за първи път изкараха вирус с повръщане) и хич не попитах какво ще изследваме, връчиха ми направленията а там са само кодовете на изследването. Чак като видях резултатите в нета разбрах че и желязо ни е пуснала за изследване, това е за първи път. По таблици за възраст винаги сме били в нормите с хемоглобина и той не се е променял драстично след прием на желязо по схема (когато ни е изписвано такова). След малко отиваме в кабинета и ще разбера какво мисли и ще изледваме ли още нещо. Благодаря за коментарите   bouquet

# 256
Не знам кой ви е казал, че е паянтово. Разликата му с това от 159 лева е, че на второто се махна предната преграда, когато детето порастне. Ценовият диапазон на легла е доста по-висок. В Икея цените са най-смислени, поне според мен. Обзавеждах бебешка стая преди 5 месеца  Peace
Благодаря, значи към Икеа се насочваме,  приятели ни го казаха, на тях нещо се беше счупило, но то може да се случи на всички. Simple Smile, а кое матраче препоръчвате?

# 257
Ние взехме на Магнифлекс.Мисля, че беше около 80 лева. От тези в Икея не мога да ви препоръчам, защото нямам идея. Знам само, че бебешките матраци не трябва да са със мемори пяна, заради гръбнака на бебето. Успех с покупките. Препоръчваме Икея, защото за разлика от доста други места техните продукти са качествени   Peace

# 258
Аз също харесвам Икеа.Има разнообразие и може сам да си съчетаеш нещата за детската стая.

# 259
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, здравейте!
На 10.09 на бебката й биха ваксината Приорикс. Днес се с разстройство. Може ли да е от ваксината? Все пак са минали само 2 дни, а лекарката ми каза, че след седмица можело да има странични ефекти...

# 260
Здравейте. Тази сутрин малката (на 10 месеца) се събуди с 39 градуса температура. Дадохме й Панадол (4ml) и сега спадна, а детето спи. Но педиатърката й не си вдига телефона. Ходихме до Детска клиника близо до зоологическата градина, но днес работят след 10,00ч., а аз съм притеснена.

От няколко дни е със сополки. Вече бяхме на преглед и докторката ни изписа капки, които й приготвиха на място в аптеката (кафяви са на рецептата пише Sol. Collargoli) и ги даваме по 3 пъти на ден (по една капка). Снощи температурата й беше 38.8 и й дадохме Нурофен (течен 2ml), малко след това спадна на 38.4, а след като заспа вече не беше топла. Снощи си беше съвсем жизнена, а тази сутрин малко отпаднала и раздразнителна. Според педиатърката венците й са възпалени и най-вероятно й никне зъбче.

ПП: Мерим температурата ректално.

# 261
  • Северозапада
Като се събуди пак идете до клиниката. Или не ви е удобно? Нашата педиатърка има договор с МЦ, които поема пациентите и в почивни дни.

# 262
Като се събуди пак идете до клиниката. Или не ви е удобно? Нашата педиатърка има договор с МЦ, които поема пациентите и в почивни дни.

Нашата също, но до сега не ми се е налагало да ходя, затова исках да я попитам къде да я заведем, но тя така и не ми вдигна. Като се събуди ще премеря пак температурата и ще отидем до клиниката.

# 263
  • София
Никакви  зъбки не са това, а си е болно детето.
Заведи я в  клиниката до вас. Коларгола помагат, но при някои сополи, може и да не са съвсем подходящите в случая. Нека я прегледат. Като мериш рактално махаш ли 0,5 от Т?
По принцип като даваш сироп почва да действа след около 30-тина мин. Не веднага.
Можеш и във ваничка с градус по-ниска водата от телесната й температура в момента да я топкаш, малко за разхлаждане.
По принцип при по-високи Т свещичките действат по-бързо от сиропите и аз ги предпочитах, докато ми даваше да му слагам.
Иначе може и сега да няма Т, нормално е сутрин да е ниска или да няма и да се дига по-късно през деня, привечер, нощем.
Иначе няма какво да питаш педито... заведи я направо ако има дежурен педиатър там... ако не може и в Токуда..  пък в понеделник, като ти дигне вече или се видите с вашия питай няма ли договор с някоя клиника за нощите и събота-неделя.

# 264
Като мериш рактално махаш ли 0,5 от Т?

Градусите, които съм написала са по термометър, не съм махнала 0,5-те.
Ще рече, че сутринта е била с 38,5. Снощи с 38,3.

Имаме свещички, но те са от малките 40мг. Сега ще отида да й купя 80мг. Ефералган.

До колкото знам педиатърката ни работи с Полимед. Така че мисля до там да я заведем. Просто за пъв път е с толкова висока Т и се притеснявам много. Не знам кое и до колко е нормално и какво да предприема.

# 265
  • Шумен
Аз меря в ухото Т и вадя 0,5 винаги според указанията на термометъра. Детенцето ти е болно, хубаво е да го види лекар. При поникване на зъбче пада имунитета, тогава най-лесно си лепват всякакви вируси децата. И аз съм за свещичките, преди седмица слагах за последно (явно още съм достатъчно убедителна за да ми се даде).

# 266
От Полимед ми казаха да чакам и да следя Т. Щом била спаднала след Панадола, нямало смисъл да водя детето засега. Доста грубо се държаха по телефона. Иначе малката стана от сън и сега е 37 Т.

Благодаря ви за отговорите. Дано не съм ви надула глвата, но съвсем се шашнах какво да правя.

# 267
  • София
От колко дни дига такава Т? Принципно детето е малко и има за какво да го заведеш...но...
Гледай да пие  достатъчно, да несе обезводнява(дали вода, мляко, каквото там пие).
Ако имаш бейби вак - тегли сополите, прави и промивки с физиологичен разтвор.

# 268
  • София
Аз съм ползвала само спешния кабинет на Токуда. Каката съм я водила 2-3 пъти, правили са и бърза ПКК. Малкия съм водила само веднъж, но слава богу тогава беше само лека настинка.
И в Пирогов сме ходили няколко пъти.

# 269
  • София
Момичета, от каква възраст може да се дава боза?

Общи условия

Активация на акаунт