За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 258
  • 783
  •   1
Отговори
# 330
zdr iskam da popitam imAli nqkakvo homeapati4no sirop4e za podsilvane na imunata sistema za bebe na 6 meseca
Имуникин,но не е сироп.Малки хапченца които можеш да разтвориш в 2-3 капки вода с лъжичка и да ги дадеш в устичката

# 331
  • София
Здравейте,

Нова съм при вас. Имам детенце на 1 г. и 5 м. и ходим на ясла (частна) от юли месец. До скоро всичко беше Ок, но от 2 седмици си влачим сополи. Последно ги лекувахме преди седмица с Цилоксан ( 5 дни ) "уж" се оправихме, но след 3 дни старата песен на нов глас. В петък най накрая се принудих да и пусна секрет от носа и днес излезна резултата - s pneumoniae до колкото прочетох е най често срещаното в яслена/градинска възраст.
Моля който се е сблъскал и излекувал да даде съвет как да действам? Дали освен педиатъра да посетим и УНГ? Имам антибиограма и към 2 АБ е резистентен, а всичко друго е чувствителен.

Предварително ви благодаря за отговорите.

# 332
zdr iskam da popitam imAli nqkakvo homeapati4no sirop4e za podsilvane na imunata sistema za bebe na 6 meseca
Имуникин,но не е сироп.Малки хапченца които можеш да разтвориш в 2-3 капки вода с лъжичка и да ги дадеш в устичката

Когато препоръчвате нещо поне го напишете правилно, предполагам става въпрос за Имунокинд.

Аз на толкова малко дете също не бих давала нищо имуностимулиращо  Peace , най-рано след годинката. И въобще за даване на каквото и да било на такова малко дете се консултирайте с педиатъра си.

# 333
  • София
На толкова малко бебе не бих давала нищо. Консултации - с педиатъра.
Педиатърката на моите деца казваше "на каката еди какво си, на бебето - кърма" Simple Smile (или Ам).

# 334
Мами помагайте-на 3 месеца и малко сме,а точим лиги като за световно,голям рев голямо чудо  Shocked,успокояваме се само и единствено на ръце.Ръчичките му са се в устата,лапа вече и завивката си...Мога да кажа,че и разтройство има...Заспива в мен докато го храня и при опит да го поставя в кревата му се разбужда и пак рев,от сън така се и събуждаме много често...Възможно ли е да става дума за зъби??? newsm78 newsm78 newsm78

# 335
  • София
Мами помагайте-на 3 месеца и малко сме,а точим лиги като за световно,голям рев голямо чудо  Shocked,успокояваме се само и единствено на ръце.Ръчичките му са се в устата,лапа вече и завивката си...Мога да кажа,че и разтройство има...Заспива в мен докато го храня и при опит да го поставя в кревата му се разбужда и пак рев,от сън така се и събуждаме много често...Възможно ли е да става дума за зъби??? newsm78 newsm78 newsm78
Абсолютно възможно, като при това не е гаранция, че ще избият сега, може и чак след 6-тия месец.

# 336
и при нас е така, от началото на 3-я, сега е вече на 6, а зъби няма все още. давам панадол или нурофен като започне много да плаче, и мажа със дентокинд или калгел.

# 337
Привет. Откакто с бебка се прибрахме от родилното преди 3 дни (тя е на 6 дни), поне веднъж в денонощието милата не може да заспи след ядене около час, гърчи се и плаче, акито й е жълто -зеленикави, заспива с биберон (явно се успокоява така). Като заспи и в съня си също се гърпи и пъне, мръщи се и маха с ръчички.
Чудя се дали това са колики  newsm78 . храним се с кърма.

# 338
Според мен са колики

# 339
А и още едно питане - имаме малко повечко гурелчета на едното оч, чак залепва. Само с преварена вода като капна в очето и леко забърша дали е достатъчно, за да се почисти?

# 340
Момичета, моля за съвет, защото не знам как да постъпя. Имам син на 2 г. и 9 м., който започна да си гризе/лапа палеца гледайки сестра си /тя е на 1 г. и 1 м. и си смуче палеца/. Говоря му, обяснявам му, но той ми се хили и продължава. Започнах да му правя по- остра забележка и да махам пръста, но от време на време пак е в устата му. Не ми стигаше сестра му, че си смуче палеца, ами сега и той на тия години  ooooh! Като бебе никога не е смучел палец и не е ползвал биберон залъгалка.
Не знам сестра му как да отуча от тоя навик, сега пък и него.  ooooh!

# 341
  • Шумен
Той реално копира, не му е необходимост това, е моето мнение. Съвети не мога да давам при условие че и аз нямам решение. Ние бяхме най-върли с палците по време на зъбоникненето. Сега от месец насам отново опитваме (този път са постоянните кътници тръгнали в комплект), но понеже разбираме аз заплашвам с намазване с люта чушка на пръста та се стряскат до следващия път  Rolling Eyes

Аз съм в пълна чуденка какво да предложа за имунитета. То че времето е променливо такова е а и с това зъбоникнене допълнително им сваля имунитета  newsm78

# 342
Никога не предлагам никакви витамини и лекарства без да има нужда от тях.Витамините колкото и да са безопасни все пак са вид лекарства.Пък и са добавка.Като липсва добро и правилно хранене,режим на почивка и те не помагат.Мое мнение.

# 343
  • Северозапада
А и още едно питане - имаме малко повечко гурелчета на едното оч, чак залепва. Само с преварена вода като капна в очето и леко забърша дали е достатъчно, за да се почисти?
Личния лекар на бебето беше ли на домашно посещение? По принцип знам, че при запушени слъзни каналчета се получава така. Нямам опит, така съм чела. Обади се на лекаря на бебето и питай. Не се притеснявай, запушените слъзни каналчета се отпушват обикновено с леки масажи на оченцата. Но преди това се консултирай.

# 344
  • Шумен
То и аз по принцип не давам нищо допълнително. Само по време на грипна епидемия включвам витамини, но тогава е януари беден на витамини сезон и си заслужава. Замислих се сериозно, защото сама виждам как вируси ги атакуват и как зъби пробиват. В събота на Вали и се поду видимо (щом и аз лаика забелязах това) едната сливица за няколко часа с болка, после спадна и реално нищо не съм и давала, това докато бяхме навън на площадката. Като се прибрахме тя сама ми каза че вече не я боли, наблюдавах я 2 дни (почивните) и днес е на градина. Каквото и да беше сама го пребори и не се разви  Peace

Общи условия

Активация на акаунт