За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 021
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Не го написах, за да се чувстваш виновна... по-точно към везничка - да си го слага по корем детето, защото сега му е времето и в случая не му прави услуга, като не го слага по корем.(не става дума и за дълго, по малко, с увеличаващо се време, в началото може и тя да помага и придържа лекичко)
Не знам, аз и гимнастиките съм си му правила и масажите, тях ги обичаше, но и те си помагат за  двигателното развитие.

# 586
  • София
Голямата ми дъщеря се побъркваше, като я оставех по корем, нямаше такъв рев. ОСтавях я въпреки всичко, но не и много дълго, защото просто си ревеше. Като поотрасна тогава и повече. Сега малката стои като 6 месечно бебе по корем и дори и да се е разревала и да е гладна, сложа ли я по корем се изправя на длани, почти от кръста нагоре и й е супер интересно, веднага спира да реве. Така че е много индивидуално.  Peace Колкото до хващането на играчки, важно е да прави неща с ръцете, защото това пък подпомага проговарянето.
Голямата така и на лази, направо проходи, не знам има ли връзка с оставянето по корем?

# 587
  • София

Голямата така и на лази, направо проходи, не знам има ли връзка с оставянето по корем?

Не задължително, има деца, които не лазят, въпреки, че не им е проблем да си стоят по корем.

# 588
Голямата ми дъщеря се побъркваше, като я оставех по корем, нямаше такъв рев. ОСтавях я въпреки всичко, но не и много дълго, защото просто си ревеше. Като поотрасна тогава и повече. Сега малката стои като 6 месечно бебе по корем и дори и да се е разревала и да е гладна, сложа ли я по корем се изправя на длани, почти от кръста нагоре и й е супер интересно, веднага спира да реве. Така че е много индивидуално.  Peace Колкото до хващането на играчки, важно е да прави неща с ръцете, защото това пък подпомага проговарянето.

По принцип има. Когато се научат да застават стабилно на длани, тогава постепенно застават на 4-ворна опора - на колене и длани, от тази позиция се случва лазенето, всичко е много свързано. Етапите са - опора на предмишници, опора на лакти, полудланна опора, опора на длани с изпънати ръце, четворна опора, лазене  Peace Това е по учебник, разбира се не при всички деца се случват точно така нещата.

# 589
  • Варна
Здравейте!

Въпрос  към варненските мами:

Къде водите децата  на плуване?

# 590
  • София
 Velina_p
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292259.435;topicrefid=20 може да питаш и за други басейни...
ето още малко линкове
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=678052.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=659755.0

# 591
  • Варна
Angel_Dust супер ,благодаря!

# 592
  • София
везничка1987 , нашия педи към трети месец ми предложи да му давам бебешка лъжичка
(взех на нук- много меки за хранене), винаги съм била до него , за да не си я вкара в гърлото обаче... беше му удобно и си я търсеше постоянно.. с нея си чешеше и венците и още по-голям кеф...
подариха ни и една жаба , която е с мигащи червени светлини и пее и се смее.... умираше за нея да я докопа (http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/65294/s/chipoli … che/category/528/)

... аз пък много се притеснявам, че може да стои 90% от времето си по корем... той и така спи от към втори месец и сега най му си е интересно  ...

# 593
а кога трябва да започнат да се наддигат по корем от ръцете и кръста и да си задържат главичката?ние сме на 2м и половина и не му е кеф още да седи по корем мамакр че вдига главата завъртя я и я тупва на другата страна...но като е по корем у мен и аз в прилегнало положение, все едно съм на шезлонг ,я държи много време вдигната главичката...дори имам чуство,че като по мъничък на 2-3 седм повече си държеше главичката вдигната по корем,но сега много му натежа като че ли(на таткото главата също е много тежка )  Laughing

# 594
а кога трябва да започнат да се наддигат по корем от ръцете и кръста и да си задържат главичката?ние сме на 2м и половина и не му е кеф още да седи по корем мамакр че вдига главата завъртя я и я тупва на другата страна...но като е по корем у мен и аз в прилегнало положение, все едно съм на шезлонг ,я държи много време вдигната главичката...дори имам чуство,че като по мъничък на 2-3 седм повече си държеше главичката вдигната по корем,но сега много му натежа като че ли(на таткото главата също е много тежка )  Laughing

По принцип на навършени 3 месеца трябва да имат лакътна опора, но дори да не е точно лакътна, а с по-прибрани ръце не се смята за проблем до 3м. и половина - 4м.  Peace Важното е да е опряно на ръцете детето, не само да вдига глава.

# 595
Аз и без това се чувствам виновна, че не може да прави тези неща, защото винаги и помагам, а ако е и заради слагането по корем  Tired  Откакто се е родила, винаги съм се водила по нея. Винаги ме е водило това, че бебето знае най-добре кога да се храни, колко, кога да спи, колко и т.н., включително и дали да лежи по корем или по гръб. Винаги е плачела, когато е по-корем, на 2-3 м. се обърна по гръб, само и само да не е по корем. Вярвам, че въпреки тази моя "грешка" тя ще порасте здраво и умно дете. Пък двигателните умения ще ги развиваме допълнително  Tired

А моята грешка беше че леко да се размранка аз и помагах да се обръща настрани като спи.Сама взе да обръща на 9 месеца, а на моята приятелка на 3 и половина.
Но това не е от значение. Детето ми си проходи нормално на 1 год. а нейните връсници ,които уж бяха много пъргави,проходиха след нея

# 596
Може ли и аз да се включа със същия проблем?Синът ми е вече на 9м. и изобщо не желае да стои по корем.Щом го сложа веднага започва да се сърди и да плаче,а за пълзене и дума да не става.Иначе вече се повдига сам от легнало до седнало положение непрекъснато иска да го държа изправен,за да скача на крачета.Док. казва че не е задължително да пропълзи първо преди да проходи,но било добре,защото гръбначният стълб имал време да укрепне.И аз сега го мъча всеки ден,но за сега нямаме напредък.

# 597
  • Шумен
По корем не съм ги слагала моите твърде често, не им се нравеше особено тази поза. На 13 м. когато вече се опитваха да пристъпват и очаквах скоро да проходят започнаха да пълзят и забравиха крачките  ooooh! Проходиха на 1 г. 4 м. и пак предпочитаха още няколко месеца да си пълзят вкъщи а навън да ходят (моите навън не са пълзели, периода съвпадна с есента и зимата и нямаше как да ги оставя във водата да го правят).

# 598
Аз като ви чета май всички дето не са слагали децата по корем имат някакви проблеми после.
Като дойдохме да живеем в този град една баба разхождаше момиченце на около 3г с общо изоставане.Ама тя разправяше,че късно се обърнало,
не се усмихвало ,не хващало ,късно се обърнало ,късно седнало,късно пропълзяло,късно проходило,не говореше на 3г....До годинката докторката казала че изостава с 3месеца,а после се увеличило на 6 месеца изоставането от връстниците.
Така ,че ако е нещо едва ли е само от слагането по корем.И само един признак не се гледа.Нашата докторка казваше ,че трябва да са няколко.Като най силните признаци ,че има изоставане са късно прохождане и късно проговаряне.И пак си е индивидуално.

# 599
  • София
Индивидуално е наистина, но както ни каза ортопеда, при който водихме малката на 2 мес., детето само си показва за какво е готово, кога е готово и дали е готово и нищо не трябва да се прави насила. За малката каза, че е готова да седи и това, че се чакало до 6-я месец, за да седне били пълни простотии, цитирам "айде честито днес ставаш на 6 месеца, сядай Simple Smile))". В кръга на майтапа, но наистина я сложи да седне и тя си седя и беше щастлива, което той каза, че е сигурен признак, че е готова и не била малка Shocked Сега на консултацията при педи (преди няколко дни), както казах ни каза, че си държи главата страшно и че по корем се държи като 6 месечна. А в корема ми изоставаше уж в развитието с 3 седмици, даже лекарите се притесняваха, в сравнение с каката, че е много дребна, че ще се роди около 2500 (каката беше 3600), наблюдаваха ме нон стоп и наистина се роди 2800. Така че вече не знам кое има значение  Tired

Общи условия

Активация на акаунт