За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 34 986
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
LavignE Изследванията на акото няма да покажат дали има алергиая или непоносимост.Но за успокоение ги пусни.Дъщеря ми съм я водила къде ли не и съм чувала какви ли не диагнози.За повечето доктори изследванията за алергии не са много достоверни.След 5 месеца ходене къде ли не ,попаднах на много добра гастроентероложка и само при споменаването на симптомите ни заяви категорично АБКМ.Обясни ми,че не е задължително детето да се обрине цялото или да има всички признаци на алергия за да се докаже.Факт,че още от 1 прием на безлактозно мляко детето ми се подобри.Ако имате и фамилна обремененост,вероятността да има нещо е още по-голяма.
Не казвам,че при вас има такъв проблем,но е добре да чуеш 2-ро мнение на гастроентеролог.

Пробиотик давам от раждането и.И аз не съм доволна от Биогая.Много ни разхлабваше.Сега давам Био Баланс и съм доволна.

Ако беше на АМ-да, щях да пробвам какви ли не варианти, но тя е на кърма и не искам да спирам да я кърмя и да давам някакви изкуствени неща. Затова търся друго решение за да се подобри.. в крайна сметка по план мисля да започна да я захранвам като направи 5 месеца и би трябвало да се норализирам нещата тогава.. След малко ще се чуя с една педиатърна, шефка на детското отделение и ако е на работа ще я заведа още днеска да я прегледа и да видим какво ще препоръча и ще ми каже.
Благодаря ви на всички   bouquet   bouquet

# 706
Можеш да пробваш и да спазваш диета няколко дни и ще видиш дали детето ще се повлияе.Потърси във форума има инфо за храните,които се изключват от менюто на кърмачките при деца с алергии.Успех!

# 707
  • София
LavignE Изследванията на акото няма да покажат дали има алергиая или непоносимост.Но за успокоение ги пусни.Дъщеря ми съм я водила къде ли не и съм чувала какви ли не диагнози.За повечето доктори изследванията за алергии не са много достоверни.След 5 месеца ходене къде ли не ,попаднах на много добра гастроентероложка и само при споменаването на симптомите ни заяви категорично АБКМ.Обясни ми,че не е задължително детето да се обрине цялото или да има всички признаци на алергия за да се докаже.Факт,че още от 1 прием на безлактозно мляко детето ми се подобри.Ако имате и фамилна обремененост,вероятността да има нещо е още по-голяма.
Не казвам,че при вас има такъв проблем,но е добре да чуеш 2-ро мнение на гастроентеролог.

Пробиотик давам от раждането и.И аз не съм доволна от Биогая.Много ни разхлабваше.Сега давам Био Баланс и съм доволна.
Ако беше с АБКМ нямаше да се подобри от безлактозно мляко, защото то е с белтък! Wink
Точно защото при моето дете проблема се оправи с безлактозното са сигурни, че не е АБКМ, защото ако беше това безлактозното нямаше да реши проблема  Peace
Едно е алергия към белтъка на млякото, съвсем различно е лактозна непоносимост (или лактозен дефицит или както там се казва).

# 708
Не съм обяснила правилно.Ние пием мляко без лактоза и без белтък.На опаковката пише,че се прилага при деца с лактозна непоносимост и алергия към белтъка,както и при други болести на червата.
Правя разлика между двете неща.

# 709
  • гр.Пловдив
Маминки давали ли сте на мъниците си след 1г някакви имуностимулиращи,укрепващи сиропчета с витаминчета?Нещо от рода на Саностола?
От няколко дни майка ми ми намила,че било добре да се дава и че в комунизма ми била давала сиропа Саностол и ми действал едва ли не вълшебно Crazy

# 710
  • София
За мен му е рано, ходи ли на ясла? Евентуално тогава, може би, донякъде би било  оправдано даване на саностол или рибено масло...
Имуностимуланти и модулатори не бих давала.

# 711
  • София
...и само при споменаването на симптомите ни заяви категорично АБКМ.Обясни ми,че не е задължително детето да се обрине цялото или да има всички признаци на алергия за да се докаже.Факт,че още от 1 прием на безлактозно мляко детето ми се подобри.
Не съм обяснила правилно.Ние пием мляко без лактоза и без белтък.На опаковката пише,че се прилага при деца с лактозна непоносимост и алергия към белтъка,както и при други болести на червата.
Правя разлика между двете неща.
Предположих, но така написано в първия пост оставаш с впечатление, че детето се е оправило само от безлактозно мляко, а е с АБКМ.  Wink

# 712
Според вас това алергична реакция ли е ? Вътрешно е - прилича на спукани капиляри
http://prikachi.com/images.php?images/478/7693478U.jpg

# 713
На мен ми прилича все едно е настъпило нещо, иначе като го пипаш как реагира?

# 714
На 6м сме и от 3 дена се захранваме с морков - като го пипна не се повлиява

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 11:38 от Sun_Ladyy

# 715
  • гр.Пловдив
На мен пък ми прилича на ухапано Peace

# 716
На мен пък ми прилича на ухапано Peace
и на мен отначало така ми изглеждаше-но има още две дребни петънца там и на другото ходило 2-3 по светли

# 717
има ли на други места?

# 718
# 719
Искам да ви помоля за съвет бяхме настинали преди 10дни но всичко отшумя и сноши пак вдигна само температура 37.7 докторката каза че това не е притеснителна температура а и имаме зъбче което боцка вече всичко е в устата ама аз се пак се притеснявам и нз дали е от това или има нещо др но др симптоми няма нз какво да правя ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт