Отговори
# 345
С фолиева киселина няма как да му навредиш просто става безсмислена в късните месеци. Аз в началото изпих 2 опаковки редовно и после още една, но когато ми скимнеше. Пиех Огестан, на чиято листовка пише, че е хубаво да се приема в момента, в който решиш да имаш дете, през цялата бременност, че и по време на кърмене  newsm09

# 346
kle0patra,честит ти рожденик!   bouquet
Относно фолиевата киселина,моят лекар ми каза да си пия хапчетата до края на бремеността.Пия витамини за бременни и фолиева киселина,която е в комбинация с желязо.

# 347
Благодаря за мненията за фол. к-на, момичета. За нула време се филмирах.  Преди да звънна на лекаря намерих противоречива инфо, че някои лекари казват да се спира в 4-я месец, но пък предписват пренатални витамини, в които я има. Други казват да се спре че нямало смисъл в големите месеци, трети да не се спира и накрая му звъннах, за да си каже той, все пак на него му се доверявам Simple Smile та така.  Hug
Все повече се замислям дали да не отида до айко за помпата. Аз нямам много купени неща още, но ми се струва, че по-добре да се подготвям вече...
Деси, явно всичко си е ок с бебо, щом е толкова активен. Днес моя бебо е доста ленив и почнах да му следя, рита ли, шава ли  Grinning

# 348
не бързате ли с помпите за кърма newsm78аз примерно,нямам коластра дори,не знам дали ще имам кърма Rolling Eyesслед раждането,живи и здрави,ще си купя,ако имам нужда
едно от списъка за нещата за болницата е помпа, имат но са в ограничени количества. Ако не става най-малкото ще е пусна в продавалника. И аз незнам дали имам коластра и прочие, но живи и здрави като родим ще видим.

аз ще раждам в частна болница и от там нищо не ми искат newsm78

# 349
Здравейте и от мен момичета,относно хапчетата на 20-ти на ЖК. Др. каза да спирам и да не пия нищо вече.Явно си е индивидуално за всяка бременна,щом така е преценил аз му се доверявам.
ОфФф а за помпата за кърма много се колебая какво да правя-тази в Айко е на мн. хубава цена,но е ръчна,а попринцип май искам механична,защото казват,че по-добре изцежда и е по-лесно и за родилката..,но пък те тръгват от 90-100лв нагоре... пфф.. нз дали да си купя сега или да изчакам до края на Септември(термина ми е 23.10)... Моля по-опитните мами,посъветвайте ме..?! newsm78  bouquet

# 350
 Момичета, не се лъжете да си давате парите за електрически помпи - ръчните вършат абсолютно същата работа. Лесно е - един път като му хванеш цаката няма грижи. Така или иначе бебето изсуква по-голямото количество кърма, помпата просто доизцежда.

# 351
Благодаря ви за пожеланията  Hug
Gybka_85, в някои болници има помпа за кърма, но съм чувала, че за самата жена е по-спокойна със собствена такава в леглото, така и кърмата била повече.
Galkaa23_SF., според мен имаш време. Моят термин е на 2.10 и днес си купих помпата, а дори смятах да изчакам още. Относно електрическа и ръчна специалист ми е казвал, че електрическата си заслужавала само ако не кърмиш, а храниш бебето от шише, т.е. цялата кърма си източваш. Иначе не си заслужавала разликата в цената. Моята снаха е с ръчна (само доизцеждане) и каза, че е удобна и не се тормози. Стига да не е помпа от 20 лв., разбира се...

# 352
Не влизай във филм и аз си я пия. Полезна е за мозъчето на бебо, не вреди...поне така знам. А за помпа не мисля да купувам предварително. При първото ми раждане секцио..после 5 дена на антибиотик и изобщо нямах кърма.. какво ли не правих... горещи компреси... чай... цедих уж, но нищо. Така си ми и остана помпата..после я подарих. Затова не бързам

# 353
Благодаря ви за пожеланията  Hug
Gybka_85, в някои болници има помпа за кърма, но съм чувала, че за самата жена е по-спокойна със собствена такава в леглото, така и кърмата била повече.
Galkaa23_SF., според мен имаш време. Моят термин е на 2.10 и днес си купих помпата, а дори смятах да изчакам още. Относно електрическа и ръчна специалист ми е казвал, че електрическата си заслужавала само ако не кърмиш, а храниш бебето от шише, т.е. цялата кърма си източваш. Иначе не си заслужавала разликата в цената. Моята снаха е с ръчна (само доизцеждане) и каза, че е удобна и не се тормози. Стига да не е помпа от 20 лв., разбира се...

За цената на помпата не мога да се съглася - сестра ми си беше купила от 20 и няколко лв. и една приятелак й беше дала на заем нейната от 80 лв...ами тая евтината и вършеше повече работа. И аз съм си купила евтина, аз ако нямам кърма и от 300 лв електрическа да е все тая.  Hug

# 354

Аз определено искам да кърма,дано да мога. Права си,че имам време,но сега е на -30% и мн изгодно наистина..после,ако я взема на редовна цена ще ме е яд.. Laughing
Моля,някоя мама,ако е имала този модел да сподели дали е доволна? П.С. Не мога да разбера до кога е промоцията..?? #Crazy newsm78 #Crazy Money Money  bouquet

# 355
Роси, моята е ръчна -  такава беше в комплекта. Аз исках електрически стерилизатор, защото не искам да ползвам нищо, което се слага в микровълнова. С тоя стартер пакет на Авент много ме улесниха.Има всичко и като е на промоция е много изгодно.

http://www.mothercare.com/Philips-Avent-Complete-Natural-Starter … 5,default,pd.html

# 356

Аз определено искам да кърма,дано да мога. Права си,че имам време,но сега е на -30% и мн изгодно наистина..после,ако я взема на редовна цена ще ме е яд.. Laughing
Моля,някоя мама,ако е имала този модел да сподели дали е доволна? П.С. Не мога да разбера до кога е промоцията..?? #Crazy newsm78 #Crazy Money Money  bouquet

И аз за това се замислих, рано ми е, но сега на промоция, а иначе е 89 лв, което ми се струва адски много. Едва намерих срока на промоцията - 31,08 е.

# 357

И аз за това се замислих, рано ми е, но сега на промоция, а иначе е 89 лв, което ми се струва адски много. Едва намерих срока на промоцията - 31,08 е.

Мерси много! newsm10 newsm51

# 358
да ви кажа и аз от раждали приятелки съм чувала,че ръчните са по-добри,даже и евтините Rolling Eyesсклонна съм да вярвам,че е така,пък и честно да си кажа не ми се дават 100 и повече лева за помпа newsm25

# 359
Момичета,не знам дали го коментирахте вече,но имате ли стягане на корема?Аз съм 34 седмица,термина ми е 8.10 и имам такива стягания по 5-6 на ден,предимно вечер.Утре съм на лекар,но се чудя,дали не е още рано за такива стягания newsm78ох,веднъж да вляза в 9 месец и ще си отдъхна Praynig

Общи условия

Активация на акаунт