Есенното настроение ще бъде с книжно вдъхновение!

• 22 734
  • 715
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Четец с подсветка е като таблет, правилно ли съм разбрала?

И да, и не. Защото на дневната светлина, или на нощна лампа, когато не му е включена подсветката, четецът не уморява очите, т.е. натоварването на очите е същото като да четеш обикновена, хартиена книга с някакъв светлинен източник. Докато при таблета имаш подсветка постоянно, независимо дали имаш друг източник на светлина. Четците имат и един огроооооомен плюс пред таблетите - при ярко слънце, на плажа примерно, от таблета е трудно да четеш, защото екранът му отразява светлината и така го "потъмнява"; с четеца този проблем го няма, технологията на екрана е коренно различна от тази на таблетите.
А лампичките, стават и за обикновени книги и са нещо от този род:
Скрит текст:

Има и калъфчета за Киндъл с вградена лампичка, но не знам дали подобни се намират в БГ. Въпрос на проучване, най-вероятно.

Има най-различни лампички иначе; въпрос на вкус и възможности.

# 31
  • В Балкана
Мижжж, благодаря за темата!   bouquet

Обичам есен и пролет, обичам и по-хладно лято и мека зима. Така, както беше последната година в София.  Whistling Е, ако имаше малко повече сняг, щеше да бъде още по-добре.

Моят списък е почети готов. Утре ще му направя едно "сито" и ще го публикувам при първа възможност.

п.п. Това ми е първи опит да пиша от телефона. Ако се окаже успешен, ще повторя.  Sunglasses

# 32
Включвам се на 3та страница, добре че не е 10та Grinning бебе бухалчо е много сладък.
Лоренка, завиждам за работата ти, но да работиш с руснаци е най-отвратителното нещо. По-голямо самочувствие от тяхното не съм срещала, хич не ги обичам.
И аз съм на морето вече, днес обмислям да пека дупе  Crazy ама да видим времето какво ще каже.

Хубава неделя, момичета  Hug

# 33
Добро утро , момичета  Hug

Мери , приятна почивка и на теб  Hug 

Аз голям сън санувах снощи , този Ю направо ми взе акъла явно от страх  Laughing Ще напиша съня в скрит текст , ако има страхливи или със слаби сърца да не четат  Laughing
Скрит текст:
Сънувам аз , че съм на работа сама , всички били на някъде , имах клиенти , обаче по едно време брат ми звъннал да отида да купя салам  Laughing Отиваме ние с Аричка в някакъв голям магазин , тип Карфур , не знам ...точно и отивам на щанда на саламите и викам на жената удрежи ми 300 грама от ето този , отряза тя , ама държи един огромен сатър и ми вика "Така и така си дошла , дай да ви одрежа главите , няма да умрете , а така ще си освежите кръвта и ще се чувствате по - добре . взе Аричка одряза и главата , а главата не пада , Обърна се към мен и моята глава одряза , ама главите си стоят и нито болка нито нищо. Жената ми вика само не се клатете защото ще ви паднат главите. Взех салама и така се върнахме на работа.  Joy Joy Joy Е няма такъв сън  Joy Joy Joy

Та така , Снежният човек нещо не ми подейства добре на психиката , нали съм си страхлива  Joy Joy

Отивам на пазар аз , ама не за салам  Laughing После пак ще ви пиша  Hug Hug

# 34
  • София
Добро утро,  Hug

Мери, приятна почивка.
Нарче, направо ме отказа от тази книга. Не посмях за прочета съня ти  Embarassed
Миж, моля те, кажи дали и Леопарда е същия, че да знам дали да го включа в списъка с чакащи книги за четене.
Rain и на мен ми дойде добре това лято  не толкова горещо и меката зима.
Вивчето, видях, че е качила една снимка от мерето, във фейса.

Аз обикновено си нося винаги някаква книжка в раницата. Случвало ми се е да я забравям в къщи или на работа. След като ми се случи няколко пъти реших, че трябва да си кача аудио книги на телефона. Качих си и много се разочаровах, не ми допадна тази идея. За един два пъти става, но все пак не е като да си хванеш книжлето и да четеш. Още повече, че тези, които четяха книгите бяха доста  Confused монотонни и безизразни.

За мен есента идва след морето. Това се случва в септември, когато започва подготовка за Коледното сладкоправене  Embarassed Embarassed

# 35
  • на североизток от Рая

Тук съм и ви чета!  Hug

# 36
  • на североизток от Рая
 А ако не сте пили кафе, от мен, с любов!  Heart Eyes

# 37
ДУ Hug
Нели, с това кафе поднесено с толкова любов, денят ми наистина ще е прекрасен Hug
Желая ви и на вас хубав ден, момичета Hug

# 38
  • в огледалото на живота
Ох,сладко кафе .. Heart Eyes : Hug
Пих вече едно,но и това няма да окажа!

Нарче,какви фантасмагориии сънуваш... hahaha
Помня навремето,когато четях ''10 малки негърчета''на Агата Кристи така се оглеждах като отидех на гости някъде,че откачах,ако хлопнеше външна врата... ooooh!

Тук е някакво откачено време....вчера гърмеше през деня,вечерта започна един отвратителен вятър,тази сутрин на ранина и дъжд плющя,а сега такова слънце пече-идеално за плажни бани..... Crazy

# 39
Петяя, сънят на Нара не е страшен, дори смешен бих казала  Laughing Joy
А и Снежко като цяло не е чак толкова страшен, но си има 1-2-3 момента, в които настръхваш. Леопардът не бих казала, че е страшен. Аз не разбрах защо името на романа е Леопардът всъщност? Но както и да е. Друг роман на Ю Несбьо над 500 страници не захващам! Интересно и увлекателно пише, ама направоооооо  Crossing Arms Леото едвам го прочетох, Снежко за няколко дни го опатках Grinning
 Hug

# 40
  • София
Оха,кафенце имало Hug
Благодаря!Всяка сутрин аз правя кафето вкъщи,е тази неделна сутринНелката го направи.
Не знам ама в Сф времето е екстра.Вчера малко задушно беше,но нямаше дъжд.Днес и слънчице изгря и си има всички екстри.Я да попитам аз цветарките в темата за компетентно мнение Heart Eyes
Скрит текст:
Имам три цветенца на терасата.Сакъзче,на Нелка цветето и едно мушкато,което не поиска да цъфне грам.Сега като застудее какво да ги правя?А и имам едно восъчниче,което е в малка саксия.Ако го присадя в по-големичка ще му стане ли нещо?А и имам една гардения,доста разлистена,и тя не искА да цъфне.Много ме е ядосала,трябва да я присадя и нея защото саксията й не ми е подходяща.Ако сега го направя ще й стане ли нещо?Ами това е.Ще ви благодаря горещо на всички,които се занимавате с мен и моите емоции.

# 41
  • в огледалото на живота
Сливче,ще ти кажа аз как действам,но не съм баш цветарка де.... Simple Smile

За мушкатите и сакъзите:късна есен ги прибрам.Зависи от това и къде се намират цветята/ако има навес отгоре терасата може и до края на октомври да стоят там/
Начупвам всички млади върхари/под коленцето/и бодвам в кофички от КМ/може и в малки сандъчета/.Държа ги на перваза в кухнята,защото е по-хладно.Не обичат пряка топлина зимата иначе се скапват,пожълтяват и загниват.Вода-колкото да намокря почвата.На седмица един път.Така ги държа свежи до пролетта.
Някои момичета накъсват хасчета и ги бодват в кофа с пясък и в мазето...докато се появят щъркелите...забравят за тях.Аз не съм го практикувала този метод и не мога да дам инфо дали е успешен,но и нямам кой знае колко видове/десетина само/
За восъчето или хоята:отново хладна среда,с малко поливка също.Ако е още малко,остави го в същата среда.Напролет пресаждай.Имам една вече 3г.успешно отглеждам,обаче се скръндзи за цвят.... Crossing Arms
Дотолкова с моят опит... Blush с останалите видове цветенца не съм имала среща все още... Simple Smile
Нели,Мариета и Незито ще ти помогнат повече... Wink

Извинявам се,че не е по темата много,но дано съм дала насоки  Hug

# 42
  • Пловдив
Нели, усещам положителната енергия от кафето ти  Hug
Ето и от мен едно:

"Бъдете внимателни да не залитнете в подробностите, забравяйки най-важното – да живеете живота си." - Джоузеф Кембъл

Нара, моля без рязане на глави  Laughing

# 43
Добро утро и от мен!
Сервирали сте кафето и закуската и аз пристигам  animal037
Нарче добре ме събуди с този сън Mr. Green И аз сънувах много снощи, ама какво  newsm78
Времето тук се двоуми нещо, ама дано да спре да превалява поне, че да сляза до Морска гара да разгледам ветрохода на Грийпийс  Blush Облаците не ми пречат   Nature Partly Sunny
Снощи ви четох с половин око преди да заспя и естествено вече не помня какво щях да пиша.
Хубава почивка и подходящо време на всички летуващи  Hug

Много ни е сладко бухалчето  Heart Eyes Обичам бухалчета  Flutter

# 44

Бухалчето е много сладко, само за събуждане Laughing !

Аз никога не успявам да си съхраня съкъзчетата през зимата... Пробвала съм метода, който описва Девичка, но нещо не ми се получава, изпускам ги и умират. Сега като ги гледам какви са хубави ми става мъчно, че само след няколко семици ще е студено за тях навън. (Все още всяка пролет взимам съкъзчета от майка ми или баба ми... никаква цветарка не съм. Sad )

Общи условия

Активация на акаунт