Есенното настроение ще бъде с книжно вдъхновение!

• 22 734
  • 715
  •   1
Отговори
# 45
  • ГОре на черешата...
Слив, зависи от времето, но сакъзчетата и мушкатата са доста държеливи - аз ги оставям до последно - миналата година след средата на ноември прибрах. Ако има слани - дръпни ги под козирка или им метни нещо отгоре. Сложи ги в светла, хладна стая - добре им е и на 10-тина градуса, поливай оскъдно, няма начин да ги умориш.
За хоята - и моята я мързеше да цъфти, но от цветарската тема ме светнаха и я опнах още март на слънце на терасата - е скъса се да цъфти цяло лято. Общо-взето всичките си цветя набутвам в хола - той е южен, но неотопляем и си зимуват успешно.
За гарденията не мога да помогна.

# 46
  • София
Много благодаря за споделеното мнение,Дев,Мариетка  bouquet
Ще се оглеждам и в цветарската тема-воайорската Hug

# 47
  • София
Хайде аз да поднеса едно мързеливо и неделно следобедно кафе пЪк  #Silly

С късметче към него, разбира се  Flutter

"Ако срещнеш някого, чиято душа не е в хармония с твоята, изпрати му любов и продължи нататък..."
Уейн Дайър

Петяя, категоричният ми съвет е - в случай, че не си чела нищо от Несбьо, недей да започваш с "Леопардът"  Peace
По-добре с "Пентаграма" или с "Немезида" или със Снежкото на Нара  newsm53, но не и с "Леопардът"  Naughty
Много е дълга, обемът й наистина дотежава... въпреки че не е лоша или безинтересна в никакъв случай  Hug

Нара, много тематичен сън си сънувала  tooth
Гледай само да е едносериен, да няма продължение тази нощ  Laughing

Аз сакъзите ги съхранявам на стълбищната площадка, както са си посадени в сандъчета  Hug

# 48
Днес цяла сутрин се чудя защо сте замлъкнали а то имало нова тема.  ooooh!
Добре ,че се сетих да проверя.
Мижжжж- Hug
Ние се прибрахме от вилата и сега ме чакат малко домакински задължения.
Като попривърша ще ви прочета.  Wink

# 49

О, Миж, супер!  Heart Eyes  Приятно (драматично-криминално) прекарване!

От мен списък Wink :

"Куклената къща" - Туве Янсон
"Човек на име Уве" - Фредрик Бакман
"Животът ми като мъж" - Филип Рот
"Краткият чуден живот на Оскар Уао" - Джуно Диас
"Богът на дребните неща" - Арундати Рой
(тази идея е открадната  Rolling Eyes)

Стига съм се чудила, искам ги всичките книжки, то е ясно. Simple Smile
Захващам се с печенето на някакъв сладкиш, любимата неделна традиция.

# 50
  • на североизток от Рая
 Здравейте, в късния следобед.  Hug Включвам се, докато има под ръка компютър.  Wink

Да отговоря на Слив, че да не се разсея и да забравя. Ами, Сливче, ти вече си получила отговори за сакъзчетата и мушкатата. Аз освен да добавя, че са много устойчиви цветя, трудно се дават. Много хора ги отглеждат като Мариетка в стаи, които не отопляват, защото не им трябва висока Т през студените месеци. Аз последната зима така ги гледах, в студена стая в апартамента на майка ми. Обикновено ги смъквам в мазата, като преди това ги чупя жестоко, почти до дъно. И в мазата ги забравям до пролетта. Е, ако се сетя, може декември-януари да отида да им капна малко вода. Като ги изнеса на терасата напролет, са в окаян вид, просто ако ги видиш, няма да повярваш, че от тези клечки ще става цъфтящо растение. Да, ама не.  Mr. Green За дни се покриват с нови зелени листенца  и бързо растат. Но се поливат вече по-сериозно и може дори да се поднови пръстта им.
Начупените през късната есен клонки лесно се подновяват като се забучат в саксийки или кофички от мляко, както Девичка е писала. Аз съм слагала клонки и в буркан, пускат корени  и тогава засаждам. Тези новите растения през пролетта цъфтят най-много. А баба ми навремето изкореняваше мушкатата от саксията, връзваше стъблата и ги закачаше в мазата с листата надолу. и така си стояха до пролетта. Напролет засаждаше в почва  и след поливането растяха. Това не съм го пробвала, но съм го виждала с очите си. След всичко написано може би разбра, че това са устойчиви растения и търпят импровизации в отглеждането през зимата.

Цветето, което ти пратих,  е ахименес. Когато прецъфти в късната есен, ще го изрежеш до дъно. Саксията я пъхаш някъде на тъмно и забравяш за нея до пролетта. Като се позатопли  и се сетиш, че имаш скрита саксия, Laughing, извади я, ще видиш покълнали леки власинки като косъмчета, значи ахименесът се буди. Тогава се полива добре  и се оставя на светло. Бързо се облистя и цъфти скоро след това.  Simple Smile

Гардения имах веднъж в живота, обаче като цъфна бях на море  и не съм я видяла. Tired Свекърва ми се похвали, че ухаела божествено. Повече не цъфтя, накрая загина по не знам какви причини. Не е лесно цвете. Обаче пак ми се иска да си купя.

Деси
, тези мъфини така ме привлякоха, но не ми се бърка нищо. Сутринта правих милинки, стига толкова за днес. И друго готвих, де, да не помислите, че с милинки живеем днес.  Laughing Надвечер сме на гости при майка, не питайте как ще се върна. Аз си знам - подута.  Crazy

Мижжж
, тази снимка ти ли  я прави?!  Party Май не, ама..питам, де.  Hug

Нара, аз съм смела и още сутринта прочетох съня ти. Досмеша ме, не ме достраша.  Joy Много си емоционална, аз съм така, като имам силни впечатления от нещо, сънувам,  дори сънувам цветно.

Скарамушче, ти си първата, пуснала списък в новата тема.  Hug Heart Eyes 14 станахме записаните за играта.  Simple Smile

Hug Hug Hug за неспоменатите мацки!

# 51
Цоооооопппппп  Hug

Как сте , девойки златни , 'убавелки  Hug  Да не си мислите , че аз съм спала досега  Joy  Мнеееее нямам и такива намерения , довечера слагам две клечки на очите на мен и Ари и никакво спане , току виж някой ме подгонил със сатъра  Joy Joy Joy Охххх за смях съм на дърти години , от този ми страх все  Joy  Отивам да си чета малко , сега си пийвам кафенце . Днес си купих саксийка с една калинка и познайте за кой от групата се сетих първо  Whistling  (Нели , няма да те соча , само ще те погледна  Flutter  Joy ) Одеве си пресях китката - гюрлюк , имам още саксийки да вземам , ама ..... една по една , да не се блъскат  Whistling

Хайде цунки , мунки , до послеееее  Hug

# 52
  • на последния етаж
Захващам се с печенето на някакъв сладкиш, любимата неделна традиция.
scaramouche, какъв сладкиш приготви? Прави ми се и на мен нещо сладичко.  Blush

# 53
Здравейте момичета Hug
Ето и моят списък най-накрая ooooh!
Не е в никакъв ред, да ви кажа честно.
И да си призная без бой едната книга(5-тата подред) я копнах от Девичка, не бях я и чувала даже Rolling Eyes ама ми хареса какво може да предложи...

1.Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи – Мери Ан Шафър, Ани Бароуз
2.Последното писмо от любимият – Джоджо Мойс
3.Пазителка на тайните – Кейт Мортън
4.Бялата ми спалня - Радмила Младенова
5.Когато кипарисът шепне – Ивет Манесис Корпорън
6.Сянката на Чинара – Джон Гришам

# 54

След дискусии вкъщи направи браунис, Лита. Правя го по тази рецепта като винаги добавям някакви неща, каквито имам в момента, този път - натрошени бадеми и орехи.

С Гигова вече станахме 15!  Party

# 55
  • Пловдив
Как сте момичета?!? При нас беше страшно, около 30 минути...един гръм ни падна върху гръмоотвода, валя като из ведро, а небето беше така оловно...бррр

Скрит текст:

# 56
  • Сред лисици
Добър вечер, момичета! Hug
Да се запиша и аз в новата есенна тема. Давам кратък отчет, че ММ се присъедини към женския ни колектив в къщи без сътресения, даже напротив Wink. Децата непрекъснато са около него, не го оставят и за миг. Не очаквах, че толкова бързо животът ще потече в стария си коловоз.  Дано и с новата му работа потръгнат нещата Praynig
Днес в Бургас беше много топло и задушно, а ние в най-големия пек ходихме на Детски панаир в  Морската градина. Имаше организирани много забавления за деца - свирене на музикални инструменти, яздене на понита, пръскане с маркуча на истинска пожарникарска кола Grinning, рисуване с тебешири на асфалт, с маркери на големи платна, ателиета за изработване на разни красиви нещица, като цветя от салфетки, герданчета и гривнички от мъниста и много, много други. Добре си прекарахме!
Нара, усмихна ме сънят ти, въпреки ужасите в него Laughing. И аз понякога имам кошмари и доста време витаят в съзнанието ми след като се събудя. Понякога дават отражение на настроението ми през половината ден. Рядко обаче книга или филм ги провокират. По-често са стресови ситуации в собствения ми живот.

# 57
  • на североизток от Рая
Авлига, радва ме постът ти!  Hug Желая ти гореща нощ и много положителни настроения!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 58
  • София
Добър вечер, момичета! Hug
Да се запиша и аз в новата есенна тема. Давам кратък отчет, че ММ се присъедини към женския ни колектив в къщи без сътресения, даже напротив Wink. Децата непрекъснато са около него, не го оставят и за миг. Не очаквах, че толкова бързо животът ще потече в стария си коловоз.  Дано и с новата му работа потръгнат нещата Praynig

Авлига, днес си мислех за теб,миличка, и че не си се включвала ....
Много ме зарадва постът ти!  Hug Виждаш ли, че на живо нещата са по друг начин и че повечето ни опасения са до голяма степен плод на нашето въображение  Simple Smile
Дано всичко да потръгне добре с новата работа на мъжа ти!  Praynig
Прегръщам те и те целувам!  Heart Eyes

# 59
Деска , много страшнички снимки, дано всичко да се е нормализирало при вас и да няма поражения  Praynig Hug

Авлига миличка , много хубави новини . Мисли само положително , всичко ще се нареди , убедена съм , радвам че сте имали един прекрасен ден с децата , пожелавам ви мнооого горещи нощи и ейййй моля моля , внимавай да не счупите от мерак сега барплота или леглото , че не знам как ще мъкнете пак нагоре мебелите  Laughing  Hug  Целувкиии  Hug Hug

Аз бях досега с майка , татко , племенника и Аричка навън , малко е задушно при нас , а навън поне подухва .
Отивам да си чета . Хубава вечер  Hug 

Общи условия

Активация на акаунт