Отговори
# 75
Абе, хора, вие не можете ли да четете???!!!! ????   ooooh!

# 76
Сблъсквала съм се (това е точния израз) с около 5 работодателя,  тези в които имаше чуждестранно влияние, имаше бонуси, по-високо осигуряване, социален пакет.
С другите ми работодатели българи имаше осигуряване на мин.заплата, заплащне за 10часа раб.ден 400лв.
Да не говорим за моите сестри и приятели при какви "съвестни "български работодатели работят .
Нищо лично към вас, но никой не може да ми докаже,че работника бяга от хубавото.
Не става, да изисквате 10-11-12 часа работа за400-600 лв макс, на мин или средно осигуряване.
Но за това виня държавата ни, защото всички сме притиснати в ъгъла!!!

# 77
Работила съм на бюро и щанд достатъчно дълго.
Не съм съгласна, че някой трябва да определя кой работник ще яде само сух хлебец и кой ще яде хляб и свинско. Спорът точно натам отива. Да, наистина сме в България, личи си по постовете ви.
Ако питате мен, 400 лв са смешна сума и толкова малко не трябва да взима никой на пълен работен ден, но това е милата родна картинка - тази сума е стандарт навсякъде извън София, та дори вече В София.

# 78
  • София
Казвате, че 300, 400 лв са малко, но да задам въпроса си така:
Каква се предполага да е дневната ставка на служител за 8 часа, като от него не се изисква никаква специфична компетенция, образование, стаж и т.н., да го наречем продавач, например?
Обърквам се вече кое е нормално, но не мога да приема, че служител в банка и миячка заслужават едни и същи 800 лв на месец (примерна сума).

# 79
Няма значение какво знаеш и колко дипломи имаш, а какво от тях ще ти влезе в работата. Ако се даваха заплати за получено образование, аз трябва да взимам пари само защото съм със средно специално Simple Smile
На първо четене заплата се получава за:
1. Изпълнена норма (напр. 20 ушити тениски на ден)
2. Отговорност (отговаря за касата на магазина)
3. Реализиран приход (продадени 45 от общо 50 панталона в магазина)
И всичко това е отработено за н-брой часове, които се наричат работен ден. Това е само заплатата. Отделно трябва да се плаща за вредни условия на труд, нощен труд, извънреден труд. Сигурно има и други, но за тези се сещам на прима виста.

Всеки работник допринася с нещо фирмата да върви напред. Ако не допринася - това е в голяма степен проблем на фирмата, подбора й на работници, начина на определяне на работното време и начина на определяне на заплащането.

# 80
  • София
Никой не може да получи реално повече пари, отколкото е изработил. Това - от една страна. От друга - докато има кой да върши една работа за 400 лв, никой няма да му предложи 800. Ако на пазара има домати с еднакво качество по 2 и по 5 лв килото, кои ще купите?

Аз лично съм отказвала работа, не съвсем лека, не съвсем неквалифицирана, за 340 лв нето при 40 часова работна седмица. Но явно има хора, които са способни и подобно унижение да преживеят. Докато има такива, никой няма да предложи повече.

А работодателите, ако са част от малкия и среден бизнес, за също доста притиснати от климата и държавата.

# 81
  • Ню Йорк
Напълно съм съгласна, че хората ги мързи да работят. Работодател съм и търся постоянно хора, тъй като сме бързо растяща фирма. На 100 човека рядко и 1 става дори за проба. От април до сега не успявам да назнача нов човек.
Пускам обяви в които изключително ясно съм написала какво търся.
Служителите се назначават на трудов договор и не на минимална заплата.
Работния ден е 8 часа без събота и неделя.
Работата е на бюро, не физическа.
Има бонусна схема с която заплатата може да нарасне значително.
Служителите получават лаптоп и телефон със служебна карта.
И пак на никой не му се работи.
А да видим в какво ще ме упрекнете сега?

# 82
  • Ямбол
...

Няма да те упреквам, само бих питала:
Служителите се назначават на трудов договор и не на минимална заплата. - А получават ли си заплатата по договор и колко над минималната е тази заплата?

Луда Мара говори за домати от 2 и от 5 лева. Като няма от два лева, ще трябва да си купиш от 5, т.е. да вдигнеш заплатата.

# 83
Може ли да видим тази обява, където ясно е обяснено всичко? Предполагам и заплатата е спомената, защото, ако нея я няма, значи изобщо не е ясно всичко. И още една питанка, този път към всички - един от дертовете на работодателите е, че няма подготвени кадри - окей, обучение предлагате ли, кой го плаща, получава ли се важаща извън фирмата квалификация/кетап... (п.п. качвате ли заплатата след обучение?)
Аз мисля, че ако фирмите предлагаха обучение, дори срещу заплащане, дори и без да назначават хора, като накрая дават и авторитетна диплома/сертификат (не задължително по тертип на министерството)... няма да има толкова "неквалифицирани" кадри. Ама пък в един момент ще трябва масово да се вдигнат заплатите, защото никой няма да иска да работи за без пари, след като 20 като него са платили за обучителен курс.

П.П Галактическа принцеса, пак към теб въпрос - а старите служители как сте ги намерили?

# 84
Напълно съм съгласна, че хората ги мързи да работят. Работодател съм и търся постоянно хора, тъй като сме бързо растяща фирма. На 100 човека рядко и 1 става дори за проба. От април до сега не успявам да назнача нов човек.
Пускам обяви в които изключително ясно съм написала какво търся.
Служителите се назначават на трудов договор и не на минимална заплата.
Работния ден е 8 часа без събота и неделя.
Работата е на бюро, не физическа.
Има бонусна схема с която заплатата може да нарасне значително.
Служителите получават лаптоп и телефон със служебна карта.
И пак на никой не му се работи.

Кога започвам работа?

# 85
  • Ню Йорк
Стартовата заплата е 700лв. Линк не смея да дам за да не се счете за реклама, но ако е позволено ще дам. Заплатата се получава редовно всеки месец, не е имало месец да съм оставила някой без заплата.
До сега съм намирала служители и чрез обяви и чрез познати, но познатите ми се изчерпаха.

# 86
Имам се за работар човек. На мен по принцип ми пречи само едно нещо - да не съм сигурна, че това мога да го върша. Искам да видя обявата.

# 87
За София са малко парите ми се струва. А и не е ясно какви са изискванията. Thinking
Тази "работа на бюро" дистанционно не може ли да се върши? Ще бъде манна небесна за някого извън София.

# 88
  • Ню Йорк
За София са малко парите ми се струва. А и не е ясно какви са изискванията. Thinking
Тази "работа на бюро" дистанционно не може ли да се върши? Ще бъде манна небесна за някого извън София.
Работи се с клиенти и все пак някои идват и в офиса така че дистанционно не е съвсем добра идея. Иначе да парите не са много, но това е само стартова заплата. Ако човек работи добре обикновено заплатата е 1000-1500. И тъй като не сме бюджетно предприятие, а частна фирма все пак служителите трябва да си изкарат заплатите. Смятам, че е справедливо.
Иначе работата изисква определен опит.

# 89
А защо не можем да видим обявата? Достатъчно пъти са се пускали обяви в тези теми, надали е реклама.

Общи условия

Активация на акаунт