В момента чета ... 32

• 48 973
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета!
Аз, като никога, чета две книги едновременно. Обикновено не се захващам паралелно, но са много различни, та може би затова сега се реших Simple Smile
Мисленето се оказа много интересна книга и се чете изключително бързо. Препоръчвам я на всички Simple Smile
Скрит текст:

много съм любопитна за мнението ти и за Името на розата... в последните няколко години само 4 книги не успях да дочета и това е една от тях.
Предполагам, че причината е в мен, но все пак ми се ще да чуя и др. мнения.

Аз прочетох първата книга на поредицата Тангра - Тохол на Токораз Исто. Интересна ще е за хора изкушени от китайските и въобще източните философии. Би била много подходяща за момчета тийнове, които се интересуват от бойни изкуства. Аз тренирах преди години и четох доста Дао, та книгата ми хареса донякъде. Но според мен определено не е за жени и не е "забавно - развлекателна". Не бих казала, че е и много историческа, но има какво да научи човек, който се интересува от тези неща. Изненадана съм от този автор. Въпреки че има още доста какво да се желае - писането му е на сериозно ниво. Аз ще продължавам да чета серията, надявам се да става по-добре нататък.

# 436
Фри, не е в тебе проблема. Тази книга много трудно се чете, главно заради това, че Еко като започне изречението си забравя да сложи точка. Сигурно си установила, че на места на страница са по две изречения, така завъртени, че трябва забравяш за какво е тръгнал да пише изобщо хаха.. newsm78 Rolling Eyes

# 437
 относно Боби Уикъм съм се смял от сърце на "мистър портър укрепва здравето си". Гъси Финк Нотъл? тритонджията? че каков забвно има в тоя мухльо?  виж отоношенията леля Далия - Бърти Устър са забавни.
Еко го почвах два пъти...и се отказвах. не е за мен.  И патрик Зюскинд едвам го изчетох. няма действие, няма динамика. най-хубавата книга която съм чел - "Граф Монте Кристо". А на български автор - "Време Разделно" (а пък ако говорим аз поредица - трилогията "Самуил" на Талев) И разбира се незабравия Оцеола на майн рид -първата книга, която ме разплака. Препоръчвам и "без дом" (това пък беше втората книга която ме разплака) - и двете съм ги чел на 9 години.

# 438
 Ако искате да видите човек който забравя да сложи точка на изреченията прочетете джеръми Джеръм (Трима души в една лодка (безда смятаме и кучето) и "празни мисил на един празен човек". напълон способен е да описв една сватаб, да удари дав реда за млажоденката, три реда за младоженеца......и да запълни шест страници за кучето на кума...след което се връща на събитието и го довършва в два абзаца.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 16:38 от Джон Сняг

# 439
Най- после започнах , в началото съм, но ми харесва.
Иначе на четеца прочетох "Път към висшето общество" и мислех да продължа с [b]"Живот във висшето общество"[/b], за да видя края на историята, но може би няма да довърша книгата. Усещам, че ще ме депресира - начинът, по който започна, не предвещава happy end  Laughing Laughing. Точно сега не ми се четат тъжни истории от сорта "богатството развращава", "всяко нещо си има цена", "да продадеш дущата си на дявола" и пр. Трудно възприемам идеята, че да си богат е лошо нещо по принцип, а някак това е основната идея, която се набива на очи. Но да не драматизирам излишно толкова рано сутрин - ще почета още малко и ще видим.... Simple Smile
познати заглавия

# 440
  • USA, Steak State
Започвам

# 441
Здравейте Simple Smile отдавна не съм се появявала , но в последните месеци нямах много време за четене ... но пък за сметка на това си имам ел.четец Кobo и мнооооого му се радвам  newsm44
Завърших си поредицата за Хари Потър, а сега преминах на Дан Браун и Шифърът на Леонардо и ми е доста  увлекателна , вече съм почти към края чак съжалявам , че чак сега я чета тази книга.
видях ,че преди се коментираше поредицата Прокълнатите крале , чела съм първите три книги и ми бяха интересни , но като се четат непосредствено една след друга малко ми доскучаха ....но пък сега ме подсетихте за книгите и може да ги дочета.

# 442
Гледам коментирате "Гетсби" - и аз много харесах едно време, но повече - "Нежна е нощта"; "Гетсби" филм ще дават по HBO неделя 21:05, ще опитам да се "откача" и гледам.

# 443
Здравейте! Започнах "Безмълвно" http://chitanka.info/book/3959-bezmylvno Докато се усетя отхвърлих 100-ина странички. Добра идея, добре представена. Няма го ефекта "УАУ", но все пак приятничко и леко четиво за свободното време.  Peace

# 444
  • В Балкана
1/3 ми остава от "Самира" на Боримир Дончев - Борей.
Чете се бързо, днес най-вероятно ще я приключа.
Има исторически факти, към които има бележки и пояснения и би следвало да са истина.
Скрит текст:
Т.к. до момента сюжетът засяга най-вече събития и лица от Австрия, Полша, Франция, а за мен историята на тези страни не представлява интерес, не мога да твърдя, дали са достоверни. За Османската империя все още не се казва много, освен за някои от султаните и жените им. До България още не сме стигнали - за исторически данни говоря.

Скрит текст:
Това обаче, което смятам да проверя, защото не съм попадала на такава информация (с уговорката, че не съм историк), е дали е имало корус от жени еничарки. Възможно е да е измислица на автора, все пак никъде не се казва, че книгата е 100 % достоверна. Но аз за себе си съм длъжна да го проверя.

Аз прочетох първата книга на поредицата Тангра - Тохол на Токораз Исто. Интересна ще е за хора изкушени от китайските и въобще източните философии. Би била много подходяща за момчета тийнове, които се интересуват от бойни изкуства. Аз тренирах преди години и четох доста Дао, та книгата ми хареса донякъде. Но според мен определено не е за жени и не е "забавно - развлекателна". Не бих казала, че е и много историческа, но има какво да научи човек, който се интересува от тези неща. Изненадана съм от този автор. Въпреки че има още доста какво да се желае - писането му е на сериозно ниво. Аз ще продължавам да чета серията, надявам се да става по-добре нататък.

Не съм съгласна с твърдението, че поредицата не е подходяща за жени. И не мисля, че жените четат само "забавно - развлекателна" литература. Това се потвърждава от голям брой четящи момичета в подфорума и от тяхното споделяне в темите.
Отделно поредицата (както и другата му) има доста жени почитателки, видно от коментарите във фейсбук страницата на автора.

От "Тангра" съм чела откъси (поредицата ще я започна след месец-два), но съм чела "Ятаган и меч", както и други три книги от същия автор. Т.е. ясно ми е как пише и какви идеи прокарва.
Съгласна съм, че има какво още да се желае в писането му. Но като направя сравнение с повечето наши съвременни автори, Токораз Исто ги бие отвсякъде. И с уговорката, че имам интерес към философия, българска история, религия, мистика, езотерика.
.. И се чувствам много горда от факта, че българин е написал такива книги.  Blush

Ще очаквам коментарите ти за следващите от поредицата.  Hug

# 445

От "Тангра" съм чела откъси (поредицата ще я започна след месец-два), но съм чела "Ятаган и меч", както и други три книги от същия автор. Т.е. ясно ми е как пише и какви идеи прокарва.
Би ли споделила малко по-подробно какви точно идеи прокарва?

# 446
  • В Балкана
Предполагам, че звучи двусмислено. Нямах това предвид.  Peace

Част от историята на България и някои от събитията са представени по по-различен начин от общоприетия. Авторът обръща голямо внимание на древните практики и вярвания на българите, както и на някои от митовете.
Лично за мен, книгите му не са като стандартните книги, които четем (в това число и на чужди автори), а са много по-дълбоки. Според мен не са за всеки, т.е. не всеки ще ги хареса и разбере. Моето мнение, е че са за хора, които търсят повече... и които обичат страната и народа си. Разбира се, могат да бъдат четени "просто като книжки", без нищо повече.

В крайна сметка читателят има право да сметне прочетеното за художествена измислица; да задълбае по-дълбоко и да търси; да повярва и т.н..

# 447
  • Пловдив
Започвам:

# 448

Тази нощ я започнах, уж само няколко остраници, но много ме увлече и минах 1/3 Simple Smile

# 449
Деси, сподели впечатленията си после. Заинтригува ме въпросната книга.

Общи условия

Активация на акаунт