В момента чета ... 32

• 49 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Вчера прочетох резенция за непознат за мен автор- Тадеуш Доленга-Мостович  и книгата "Знахар" и от любопитство реших да зачета.. и от вчера само чета. Харесва ми, не е върха на книжовното творчество, но историята е увлекателна, приятно написана и нямам търпение да видя развръзката. Харсвам полската литература.

# 496
Книгата е много хубава! Има и втора част ,казва се "Морал" . Peace
Почти накрая съм на "Крадлата",много ми е интересна!

# 497
Чета "Шантарам".Въпреки обема на книгата,страшно ми харесва.Напомня ми на Ремарк по нещо.
Ще си призная,че не съм чела нищо от Исабел Алиенде.С какво ще ме посъветвате да започна?

# 498
Чета "Шантарам".Въпреки обема на книгата,страшно ми харесва.Напомня ми на Ремарк по нещо.
Ще си призная,че не съм чела нищо от Исабел Алиенде.С какво ще ме посъветвате да започна?
Къщата на духовете/ако не си гледала филма , ще ти е интересна книгата. Peace

# 499
Към "Къщата на духовете" бих добавила "Дъщеря на съдбата"; "Остров под морето", "Инес, моя душа", "Зоро", "Безкрайният план", "Ева Луна".

Аз довърших "Между дните" на Андрю Портър (довърших не е точната дума, защото я оставих непрочетена почти на края). Не ми хареса особено. Чете ми се нещо вдъхновяващо, а не жалвания на "горките" американци за това как животът им няма смисъл или посока..... Мисля да си почина няколко дни от каквото и да било четене Simple Smile.

# 500
  • на североизток от Рая
Захир, както Нези е казала, "Морал" е продължение на "Знахар". Много хубави книги са, любими са ми, от младостта ми.  Mr. Green Припомняш ми ги, ще ги прочета съвсем скоро отново.

# 501
  • Пловдив

Относно тази книга...напомня ми леко "Парфюмът"...тук пак има миризми и усещания, но и гозби от човешко  Mr. Green може би става по-интересна от средата до края. Мисля, че на филм, по-добре би се пресъздал замисълът й!

# 502

Относно тази книга...напомня ми леко "Парфюмът"...тук пак има миризми и усещания, но и гозби от човешко  Mr. Green може би става по-интересна от средата до края. Мисля, че на филм, по-добре би се пресъздал замисълът й!
Щом е като " Парфюмът" задължително трябва да я намеря, една от любимите ми книги е.

# 503
  • Пловдив
uckytigarche, книгата е пусната в благотворителна група на цена от 8лв., ако проявиш интерес ми пиши на лично  Peace

Извинявам се предварително, ако съм в разрез с правилата на форума!

# 504
Прочетох "Погребете ме зад перваза" на Павел Санаев. Много ми хареса. Не бях чела никога нещо подобно, едновременно шокиращо, смешно и тъжно. Видях, че има много противоречиви мнения за тази книга, но аз определено съм от онази половина, която е на положителния полюс.

# 505
Прочетох Стръв  Crazy
Много и голяма психология има в тая книга! А и съчетана с криминалното, ме изкефи супер! Искам да прочета всички произведения на Шекспир и да сравнявам с книгата, описанията, психологията  Laughing На моменти ми беше доста странно и преувеличено театралниченето и привличането по този начин, имах чувството, че гледам/чета мюзикъл. Но като се замисля - кой ли не театралничи по един или друг начин, за да привлече някого дали съзнателно или не.... Wink Към края все си казвах "а, много бързо го разкриха тоя и оня...", ама може ли да те остави автора без напрежение! До последната страница имаше обрати  Crazy Препоръчвам  Mr. Green  Crazy

А този цитат: "Говори ли ти, значи те манипулира" е.....  Crazy и трябва да прочетеш книгата  Grinning

# 506
Много добър роман е Стръв! И аз в някои моменти се питах възможни ли са наистина нещата, както ги описват.

Напредвам с Капитан Михалис. Доста е интересна книгата. Това е първият роман който чета от Кзандзакис. Харесва ми как пише.

# 507
  • Belgium
Аз започнах "Втори шанс" на Марк Леви и ме грабна от първата страница. Не съм и очаквала друго от автора  Laughing

Бях обещала да дам отзиви за нея в "Новите книги", но ще ги драсна тук, когато я приключа.

# 508
Завърших "Гробище за домашни любимци" на Кинг. Леко предвидима ми се стори, но като цяло ми хареса.
Сега започнах "Цветът на магията" на Пратчет. Увлекателна е, харесва ми.

# 509
Завърших "Чистка" на Софи Оксанен и останах неудовлетворена. Никак не ми хареса. Отношенията между двете сестри бяха представени толкова едностранно, не им повярвах в нито един момент. Някой друг с мнение за книгата?

Започнах и засега много ми харесва. Май ще е книга хем за детството, хем за старостта. Ще пиша пак, като напредна повече.

Нези, би ли споделила повече за "Крадлата"? Анотацията ме накара да мисля, че ще е доста описателна и мудна книга.

Общи условия

Активация на акаунт