В момента чета ... 32

• 49 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • В един копнеж!
Тази, заедно с "Проходът" и "Татко" - една до друга в същия ред и  banned

Зарязала съм временно "Сянката на чинара" и започнах "Колибата".

Не се отказвай от Колибата, дори и в един момент да се чудиш "дали не е прекалено повърхностна!?". На мен лично много ми  хареса. Знам, че някой ден пак ще я изчета.

# 646
  • Пловдив
Започвам тази:

# 647
Довършвам "Във вечната гора" на Фред Варгас. Много ми харесва, въпреки, че на места е доста странна. А на други места - направо невероятна в прекия смисъл на думата Simple Smile. Т.е. има неща, които реално няма как да се случат. Но тъй като цялото повествование е на ръба на реалността - нямам против невероятността Simple Smile. Странно - в някои книги отделянето от реалността ме дразни, но когато става дума за комисар Адамсберг - съм ок  Laughing Laughing! Приготвила съм си и "Неудържимата армия" - за сега само това съм си намерила от Фред Варгас. Но ще търся още

# 648
  • на североизток от Рая
 Напоследък чета по-малко, нямам време, изморена съм, а и чета съвсем различни неща от художествената литература. Но все пак реших да се появя, че това е една от любимите ми теми и ми липсва.

Прочетох /дочетох/ вчера

Хареса ми, но сякаш очаквах повече. Исках нещо на лекарска тематика, защото останах зашеметена след прочита на "Окончателна диагноза" на Хейли и "Лекари" на Ерик Сийгъл, обаче "Лекарки" ми се видя една доза по-лека. И не точно лека, ами предвидима, а това не го харесвам в книгите. Обичам интригата, но не искам да има предсказуем край.

Прочетох и

Написана леко, чете се неусетно. Разказана през погледа на деветгодишно дете, спестени са мрачни епизоди, войната не е описана, обаче това се усеща, а пък краят ме стресна. Наистина не го очаквах. Както си течеше историята и усещах добро развитие в полза на момчето, нещата се преобърнаха. Дотежа ми. А как умело е завършена, без излишен драматизъм, но драматично.

Ще започна "Добрата съпруга".

# 649
Прочетох "Пустинно цвете" на Уерис Диъри. Хареса ми, останах приятно изненадата. Харесаха ми описанията на номадския живот в Африка, толкова труден, но пък толкова близко до природата. История за силната воля и желанието да промениш живота си към по-добро.

Има и продължение - "Пустинни мечти", но досега не съм успяла да я открия. Някой да я е чел и да я има?

Сега съм на "Множество Катрини" на Джон Грийн, но с всяка следваща негова книга все повече намалява интереса ми. Тази ми е най-слаба засега. Нямам търпение да я дочета и да започна нещо ново. Май ще приключа с творчеството на Грийн.

# 650
  • София
Не се отказвай от Колибата, дори и в един момент да се чудиш "дали не е прекалено повърхностна!?". На мен лично много ми  хареса. Знам, че някой ден пак ще я изчета.
О, не мисля да се отказвам. Прочела съм вече стотина страници и ми държи интереса.
Пък и има приятно лек стил, не ме тормози четенето й и със сигурност ще я прочета до края  Peace

# 651
Сега съм на "Множество Катрини" на Джон Грийн, но с всяка следваща негова книга все повече намалява интереса ми. Тази ми е най-слаба засега. Нямам търпение да я дочета и да започна нещо ново. Май ще приключа с творчеството на Грийн.
Ау, що така, мен тоя пич много ме кефи как пише  Laughing Чела съм Хартиени градове и Множество Катрини. Не е кой знае какво, но пък е леко, забавно Simple Smile

Гледам, че и някаква нова е излязла - Уил Грейсън, Уил Грейсън.

# 652
Мери, на мен "Множество Катрини" ми е четвърта негова книга и вече леко започват да ми се повтарят. Безспорен и абсолютен фаворит ми е "Къде си, Аляска?". Хартиени градове също ми хареса, имаше добри попадения, но звездите и Катрините вече ми се поизтъркаха. Видях, че има и нова книга в съавторство, може и да я прочета, ако ми попадне в ел.формат, но със сигурност няма да си я купя.  Simple Smile

# 653
Значи следващата ми ще е "Къде си Аляска?". Гледах филма на звездите, както винаги, сменили са тук-таме фактите, сестра ми ме информира, че е чела книгата. Не знам дали ми се чете (имаме я на английски, най-много да си го упражня Simple Smile ). Новата и аз ще я чакам в ел.формат Simple Smile

# 654
  • на североизток от Рая
Ели, аз съм чела

Хубава книга е, но по-силна е предходната - "Пустинно цвете". Тя здраво ме беше хванала за гърлото. Чувствах и гняв, и безсилие докато я чета.

# 655
Нели, благодаря за отговора. Не я търся на всяка цена, просто ако ми попадне от накъде, бих я прочела. Вече съм доста скептично настроена към всякакви продължения.  Simple Smile

# 656
"Момчето с раираната пижама" - има филм, който страшно много ми беше харесал.
Прочетох "Хиперион" и "Падането на Хиперион" - абсолютна класика, такъв свят е създал Симънс, с такива живи и ярки образи, че едва ли скоро ще ги забравя тези книги. Ще направя кратка почивка преди следващите две от поредицата.

# 657
  • София
Прочетох "Хиперион" и "Падането на Хиперион" - абсолютна класика, такъв свят е създал Симънс, с такива живи и ярки образи, че едва ли скоро ще ги забравя тези книги.
Много се радвам, че са ти харесали и ги оценяваш по такъв начин.
Това са едни от най-хубавите фантастични книги, които съм чела.

# 658
И аз много искам да прочета сагата за Хиперион. Дано този път има и четирите части в библиотеката.

Свърших с "Роуз Мадър". Държи в напрежение и е интересна. Не съм очаквала да бъда разочарована от Кинг. Но не ми се случва често да мразя персонаж от книга, така както намразих мъжа на главната героиня. Ужасен образ. Един от най-гадните и садистични герои които Краля е създавал.

Сега ще започна тази:

# 659
  • Belgium
Приготвила съм си и "Неудържимата армия" - за сега само това съм си намерила от Фред Варгас. Но ще търся още.

"Неудържимата армия" е последната книга от поредицата, издадена за сега. Както всичко на Фред Варгас много ми хареса  Heart Eyes

Бих определила стила и като готик крими с елементи на фентъзи  Laughing

Аз приключих "Хартиеното момиче" на Мюсо - много ми хареса, има напрежение и обрати, в центъра на книгата отново е писател с всички драми и терзания на авторския блокаж, има и фантазен елемент. Препоръчвам с две ръце  Laughing

Почвам тази:

Общи условия

Активация на акаунт