В момента чета ... 32

• 48 987
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Ямбол
Естелче, как не ти омръзва и не ти доскучава все един и същ автор да четеш и то 15 книги.
Аз съм започнала толкова много поредици и автори, че имам чувството, че ако се забия само в един, още на втората ще ми писне, колкото и да ги харесвам.

"Заовът на кукувицата" ми е много интересна и с удоволствие разбирам от ГР, че е част от поредица, подобна на тези крими и трилър поредиците с общ детектив, но различни случки. Има втора книга вече, само трябва нашите тук да я преведат и издадат.

# 691
Самите книги не са сложни и натоварващи, не са и от тези тежките, разтърсващи. Действието си се развива бавно и спокойно. Някакси не са запомнящи се ако мога така да се изразя. Ако изчета една, после захвана нещо друго, няма да се върна пак на поредицата.
Сякаш чета един безкрайно дълъг роман.  Crazy
По-скоро е инат от моя страна отколкото стойност на книгите. Simple Smile

Поредицата за Хюго Фицдуейн  http://chitanka.info/person/viktor-o-rajli - изчетох първите три много бързо защото четвъртата не беше качена, толкова интересни и увлекателни ми бяха. Препоръчвам ги!

# 692
В момента съм в период на читателско не-вдъхновение, може би защото очаквам с нетърпение в БГ да се появи новата книга на Филипа Грегъри.
Но имам едно питане, има ли форумки, регистрирани в Столична библиотека - изборът от заглавия, дали се е променил от последните 10 години, т.е дали обновяват с нови книги или си е все същото?

Благодаря! Peace
Много съм доволна от Столична библиотека - избор от книги, обслужване, електронното резервиране на книги и от мн. други неща. Купуват се много нови книги.

# 693
  • Belgium
Лу, ще дам кратко мнение за "Хартиеното момиче" - мен ме разтовари, но не ме обогати по никакъв начин.

Нели, благодаря за споделеното  Simple Smile

И за мен не е някакъв шедьовър, но точно, защото е интересна без да повтаря някой до болка познат сюжет, стилът на автора е много добър, а и е увлекателна, я препоръчвам. Иначе за мен лично има доста книги, от които съм научила нещо ново, но не са ми били особено интересни.

Та на фона на общата маса книги тази ми се открои определено.

# 694
Лиляна, и аз в момента съм на "Зовът на кукувицата". Подхванах я, защото в края на месеца Колибри ще издадат и втората книга, та реших поне с първата да се запозная.

Естел, книгите на Джон Грийн ги има в ел.формат в чети.ме. Трябва да се регистрираш и да ги поискаш от съответния потребител.

# 695
  • Ямбол
Лиляна, и аз в момента съм на "Зовът на кукувицата". Подхванах я, защото в края на месеца Колибри ще издадат и втората книга, та реших поне с първата да се запозная.
...
Елинка, много благодаря за тази информация, най-вероятно ще си я взема. Видях, че и ти я четеш и май спомена, че ти е първа среща с авторката. Аз съм ѝ заклет фен след Хари Потър и сега просто се наслаждавам.

# 696
  • ту тук, ту там
Трите книги на Джон Грийн са и в мейлбукс!

# 697

"Заовът на кукувицата" ми е много интересна и с удоволствие разбирам от ГР, че е част от поредица, подобна на тези крими и трилър поредиците с общ детектив, но различни случки. Има втора книга вече, само трябва нашите тук да я преведат и издадат.
Заглавието е „Копринената буба“, а българското издание ще се появи в книжарниците през ноември 2014 г., според сайта на издателство Колибри. В сайта на Колибри има и откъс от книгата.
Малко късно видях, че вече са ти отговорили Simple Smile

# 698
  • На планетата Земя
Вчера започнах Джойленд. Еее, уникално пише този Кинг! Мехлем за душата ми е всяко негово изречение. Още съм началото, но удоволствието е голямо! Мисля за нея през целия ден, а той ще е доста дългичък  Tired

# 699
  • Кърджали
Започнах Харпър Ли "Да убиеш присмехулник"...  Върви ми малко бавно, но интересно...

# 700
  • София
Чета "Свят без край" 2-ра част, на Кен Фолет, супер е.  Heart Eyes (Но я чета само у дома, понеже е много дебела и не я разнасям).

Преполових "Календарни мъдрости" на Бертолд Брехт. Запознавам се с автора.  Grinning

Започнах електронно "Хляб по водите" на Ъруин Шоу. Интересна ми е на този етап.  Simple Smile

# 701
"Тринайсетият съдебен заседател" на Джон Ласкроарт.

# 702
  • София
В читателска криза съм  Crossing Arms.
Чета пет книги едновременно и нито една не ми върви качествено  Laughing.
Третата час от ПЗОИЛ....зациклих сериозно там. Биографията на Фреди Меркюри /не е написана особено вълнуващо/, Намисли си число /много ми е бавна/, Умират глупаците /първата част я изгърмях за ден, втората не ми потръгва обаче/, Винаги в същият ден /в момента я бутам нея/. Зарекла съм се да не започвам нищо ново докато не прочета всичко започнато  Crossing Arms.

# 703
За да мога да чета качествено, трябва да съм в спокойно състояние на духа.
Има ли нещо, което да ме вади от равновесие, е възможно дори и най-интересната книга да ми се стори тегава.

# 704
  • Belgium
Миш, я сподели за биографията на Фреди малко по-подробно  Laughing

На мен "Винаги в същия ден" ми вървеше леко и ми допадна.

Общи условия

Активация на акаунт