В момента чета ... 32

• 48 990
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Само ме дразните с този Мосю... Crossing Arms
hahaha Извинявай, че се смея, но това беше и моя много често срещана грешка.
Авторът е МюсО, с ударение на О-то  Wink
Прочела съм от него само "Защото те обичам", но й дадох ниска оценка, въпреки че леко се чете. Стори ми се повърхносттна и немотивирана.

# 676
Започнах една немска книга - "Витгенщайновата Виена" от Алън Яник - нещо като подготовка за пътуване. Почти никога не чета исторически книги, а тази поне в началото е точно такава - и чак ми е странно.

"Мидълсекс" ме чака на нощното шкафче, но сигурно ще я започна чаааак след пътуването...  Whistling

Освен това, започнах полекичка да чета и нивата книга с разкази на Туве Янсон.  Heart Eyes

# 677
  • Belgium
Благодаря за препоръките, най-вероятно ще се насоча за сега към "Ще бъдеш ли тук?", защото първо нея ще ми дадат за прочит.

# 678
  • ту тук, ту там
...въпреки че леко се чете. Стори ми се повърхносттна и немотивирана.

И на мен така! И наистина се чудех, че хората толкова я възхваляват тук във форума! Имам я в ел. формат, ако някой иска да му я пратя, да ми даде e-mail на лични!

# 679
+ 1 и аз сред не-вдъхновените от "Мосю"-то   Laughing
Не можах да му стана фен  Laughing

# 680
  • Belgium
А всъщност някой от не-феновете на Мюсо чел ли е "Хартиеното момиче" ?

И ако да, ще ми е интересно да сподели защо не му е харесала  Laughing

# 681
  • София
А всъщност някой от не-феновете на Мюсо чел ли е "Хартиеното момиче" ?
И ако да, ще ми е интересно да сподели защо не му е харесала  Laughing
Сега ще ме накараш да си я намеря  Laughing
А знаеш ли колко книги ме чакат, а  Whistling

# 682
  • Belgium
Кали, недей, ще се чувствам виновна  hahaha

Наистина ми е любопитно на какво е основано евентуално отрицателно мнение за тази книга. Другите му не съм чела и не мога да коментирам.

# 683
  • ту тук, ту там
Аз не съм не-фен на Мюсо, а на "Защото те обичам", защото само нея съм чела! Simple Smile
Затова не мога да се включа в дискусията, но пък ще ме накарате да потърся това "Хартиено момиче"! Simple Smile

# 684
А, такаааа - отново пословичната ми разсеяност  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
В МБ откривам само "Защото те обичам" и независимо, че не сте покорени от нея, все пак ще й отделя време и внимание, пък да видим.
В момента чета "Жената в бяло" - приятна ми е, и макар на моменти излишно протяжна, не е нещо, което напряга, а напротив. Липсва ми единствено деликатната сатира на Джейн Остин.

# 685
  • на североизток от Рая
 Аз подхванах "Добрата съпруга" и неусетно съм прочела 70 страници. Толкова лесно се чете. Наподобява ми на онези старите 31 забравени любовни романа, ако ги помните. Тогава ги купувах и жадно прочитах по книга на ден. Тази явно не е от този тип, но ми напомни на тях.

От Мюсо и аз четох две книги, но нещо не е мой автор. От прехвалените е, като се каже едно име, давай, юруш. Не искам да обидя поклонничките му, това се случва и с книгите на други автори напоследък.

# 686
  • София
Кали, недей, ще се чувствам виновна  hahaha
Laughing Hug
Както казах, чела съм само "Защото те обичам" и не мога да дам адекватно мнение за творчеството на автора като цяло. Ето какво съм написала за книгата в ГР:
Скрит текст:
Книгата „става“ най общо казано. Не е кой знае каква историята, пък и малко лековато написана, пред вид драматизма на сюжета.
Според мен образът на Никол (жената на Марк) изобщо не беше развит, а именно тя стои в основата, „защото го обича“.
И обяснението на нещата не ми хареса – банално.
Но книгата се чете леко, динамична е и е едно чудесно четиво за плажа.
Не съжалявам, че я прочетох, разтовари ме.

Оценка:  2/5
Бих дала шанс и на други книги на Мюсо.
Това не е Кронин с "Прохода" все пак  hahaha

# 687
  • Belgium
Значи ще надавам ухо, т.е. око за още отзиви за "Хартиеното момиче".

Оттеглям се да привърша най-после биографията на Ромен Гари, че много я влачих и разводнявах с други книги, срамота.

# 688
  • на североизток от Рая
Лу, ще дам кратко мнение за "Хартиеното момиче" - мен ме разтовари, но не ме обогати по никакъв начин.

# 689
Започнах ''Властелинът на пръстените''. Обаче много мудно ми върви, хора, много мудно  Rolling Eyes
До къде си?
Началото е мудно и тегаво, но после става интересно. Това ми е любимата книга и я препрочитам понякога. Книга за всичко е.  Peace
Тя е основата на фентъзи жанра.

Момичета, извинявам се, че питам тук, но.. искам да си направя карта за библиотека. От дете не съм ходила в библиотеки, винаги купувам книгите. Сега отскоро се преместихме в старата част на Овча купел до с-н Славия, така че нещо в района, Княжево, Павлово би ми свършило работа. Знаете ли къде има библиотеки ?   bouquet Благодаря предварително!
Аз пък си купих четец и спрях да ходя в библиотеката. В нея рядко докарват нови книги и Читанка напълно ми задоволява нуждите.
Ти имаш ли четец?  Grinning

В момента чета "Шоколад" от Джоан Харис. Филмът много ми беше харесал, книгата също ми допада.
...
Още съм в началото.
Четох я наскоро. Не разбрах защо беше толкова хвалена тук, пък и на корицата на самата книга.

И започнах "Ферма за трупове" на Патриша Корнуел. Не знам какво да очаквам, не съм чела нищо нейно и като цяло съм много боса в този тип литература, сега наваксвам  Wink
Тя е част от поредицата за Кей Скарпета  http://chitanka.info/serie/kej-skarpeta
Книгите могат да се четат и по отделно, във всяка е спомената връзката с предишните части.

В момента съм на 15тата книга от тази поредица http://chitanka.info/text/29841-knigata-na-myrtvite
Остава ми още една и приключвам с поредицата. Интересно ми е какво ще стане накрая  с Марино - симпатичен ми е въпреки всичко, как ще се развие връзката на Кей с Бентън и какво ще стане с Луси.

От Джон Грийн харесах "Къде си, Аляска?", но "Вината в нашите звезди" ми се стори ужасно безвкусно написана, дразнеща, не я довърших  Stop 
Има ли ги в ел. вариант?

Докато си чета поредицата за Скарпета, изгълтах Оризовата майка http://chitanka.info/book/5031-orizovata-majka Хареса ми и я препоръчвам, интересна беше.
Малко ме обърква смяната на разказвачите. Началото е силно, края  е някак слаб. Лакшми ми напомня на Султана от Железния светилник.

Изчитам последната книга за Скарпета и започвам Светът е голям...  http://chitanka.info/book/4547-svetyt-e-goljam-i-spasenie-debne-otvsjakyde Преди време хванах филма по средата, даваха го по тв и ми хареса. Чакам с нетърпение да прочета книгата.

Малко разхвърлян ми стана поста ... извинете ...  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт