В момента чета ... 32

• 49 069
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Завърших "Чистка" на Софи Оксанен и останах неудовлетворена. Никак не ми хареса. Отношенията между двете сестри бяха представени толкова едностранно, не им повярвах в нито един момент. Някой друг с мнение за книгата?

Ами едностранно бяха представени, права си ...
Скрит текст:
след като всичко беше подчинено на обсебеността на едната сестра по съпруга на другата и до къде довежда всичко това...  Rolling Eyes
Тежка книга беше за мен, в ГР сега видях, че съм й дала 3 звезди. Филмът също е много тежък ....
Между другото, доста е награждавана книгата  Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 15:38 от mijjjka

# 511
Миж, имах някакви спомени, че ти си я чела, но не бях напълно сигурна.  Simple Smile За филм обаче не знаех, че има, но нямам желание да го гледам.

# 512
Да, по-добре недей го гледа  Hug
Скрит текст:
От тази книга научих и една нова дума - "тибла", бях я чувала преди и то точно от естонци за руснаци, но не бях наясно какво значи  Laughing

Общо взето, и книгата, и филмът са запомнящи се  Peace

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 15:58 от mijjjka

# 513
  • на североизток от Рая
Прочетох "Погребете ме зад перваза" на Павел Санаев. Много ми хареса. Не бях чела никога нещо подобно, едновременно шокиращо, смешно и тъжно. Видях, че има много противоречиви мнения за тази книга, но аз определено съм от онази половина, която е на положителния полюс.

Със същите чувства останах след прочита на книгата. Много ми хареса. И се смях, и тъгувах дълбоко за съдбата на момченцето. Препоръчвала съм я на доста хора тази книга, не съм чула някой да не  я хареса.

На "Лекарки" съм все още. Но нямам никакво време да я дочета.  ooooh!

# 514
  • Пловдив
Започвам тази:

# 515
"Швейк" от Я. Хашек. Много забавно четиво!

# 516

Цитат
Нези, би ли споделила повече за "Крадлата"? Анотацията ме накара да мисля, че ще е доста описателна и мудна книга.
 Ели,не бих казала ,че е такава.  Peace Дори е много интересно написана . Но няма да разкривам повече.  Wink

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 18:44 от nezito

# 517
Като момиче това ми беше любимата книга! Сега 10 години по- късно не си спомням за какво се разказваше  newsm78
По темата - чета " Спиращият войната" на Б. Сандерсън и много ми харесва. Леко фентази, не е част от поредица, много пъти съм казвала ,че не обичам поредици Simple Smile интересен свят е изградил Сандерсън, като приказка е, за богове, магии, мечове, хора. Като цяло не съм особено фен на жанра,но неговите книги ,както и тези на Джо Абъркромби много ми допадат.

# 518
  • София
Започнах ''Властелинът на пръстените''. Обаче много мудно ми върви, хора, много мудно  Rolling Eyes

# 519
Прочетох "Крадлата " на Сара Уотърс. Това беше първа среща с авторката и няма да е последна. Още веднъж се убедих ,че харесвам английска литература- ритъмът на действието е бавен,постепенно те засмуква,интригата се задълбочава и следва  неочакван финал. Simple Smile

# 520
Таис, дай шанс на Властелинът. Много обичам тази книга! Но от друга страна, ако човек не обича фентъзи жанра, няма смисъл да се мъчи. Peace

"Квартеронката" съм я чела като ученичка и помня, че ми беше харесала. Но нямам особен спомен какво точно се случваше. По-нататък може да си я припомня.

# 521
  • София
Цвети, със сигурност ще дам шанс на Властелина. Фентъзи харесвам по принцип, макар че не чета често.

# 522
Прочетох "Пазителка на тайните" К. Мортън. Все още съм под силното и въздействие и не намирам думи да опиша какви чувства и впечатления остави в мен. Само ще кажа, че силно я препоръчвам Peace
Мери благодаря отново за страхотния подарък  remybussi

Точ, Гале нещо не ме отразявате Crossing Arms ppp

# 523
  • Кърджали
В момента захванах да чета две книги...

Нещо не мога да се концентрирам върху никаква книга, но тия и двете засега ми вървят и явно ще си ги чета паралелно...
Междувременно успях да прочета "Любовта трае три години", добре че беше сравнително малка... Не ми допада много стила му, макар и тук - таме хубави мисли да се срещаха... Свалила съм и други негови книги, но едва ли ще ги прочета...

# 524
Прочетох "Пазителка на тайните" К. Мортън. Все още съм под силното и въздействие и не намирам думи да опиша какви чувства и впечатления остави в мен. Само ще кажа, че силно я препоръчвам Peace
Мери благодаря отново за страхотния подарък  remybussi

Точ, Гале нещо не ме отразявате Crossing Arms ppp
Сватич Hug Heart Eyes
Чета я и аз, ама нещо зациклих, по средата май поразтеглена ли ми се видя newsm78 или пък не, май защото съм в читателска дупка, иначе книгата си е хубава...ще коментирам като я свърша Peace

Общи условия

Активация на акаунт