В момента чета ... 32

• 49 153
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • York
В момента чета това:

До преди два дни запълвах всяка свободна минута с:

# 151
Виждам, че книгите на Цвайг ги има в ел. формат - може ли някой да ми ги прати на мейла?
Скрит текст:

И да, знам, че има тема за търсене на ел. книги, но там не винаги се вижда и не винаги има някой, който да помогне Simple Smile.
На времето четох "Мария Стюарт" и помня, че много ми хареса, въпреки стила (била съм на 18-19 години). Вярвам, че сега ще ми хареса още повече.

# 152
# 153
  • София
Кали,Сага за империята е три части.Завършени са.Аз изтеглих от мейлбукс.Имам ги ако искаш Hug
Вървят в тази последователност:Дъщеря на империята,Слуга на империята,Господарка на империята.
Почти съм сигурна,че ще ти хареса.  bouquet

Пращай тогава, Слив, и благодаря   bouquet
Нали ми имаш мейла?

Вив, радвам се, че ти е харесала книгата. Аз бях много впечатлена.

Чета "Сянката на чинара" на Гришам. Нещо тегаво ми върви, от няколко дни имам чувството, че съм все на 50-та страница  Confused

# 154

Ама и аз съм една.... Laughing Потърсих в cheti.me, а не се сетих за читанката.... Благодаря, Сиси  Hug!

"Сянката на чинара" не ми хареса особено - става, но не е кой знае какво. За разлика от "Време да убиваш", която ми беше може би първата книга на Гришам. "Сянката..." спокойно можеше и да е наполовина като обем, имах чувството, че някои неща се повтарят и потретят без особен смисъл Simple Smile (ох, днес май съм си взела критичния мозък....  Embarassed)

# 155
_dexter_ благодаря за мнението Simple Smile На мен ми хареса много книгата. Може би имаше моменти, когато я четях по-скоро като приказка, от колкото като историческа книга с факти.
Любопитно ми беше мнение различно от масовите. Винаги има нужда от критика  Peace

# 156
Здравейте момичета Simple Smile Включвам се за една консултация , някой чел ми е книгата "Истории от кухнята" - http://www.helikon.bg/books/117/-%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80% … D0%B8_186848.html
Харесала съм я от доста отдавна , но все пак мнение на някой който я е чел ще ми е от полза . Искам нещо разтоварващо да прочета , че скоро време само едни тежки любовни истории с много сълзи съм подхванала Simple Smile
Благодаря ви   bouquet

# 157
vesi_mir, за мен е нова, мерси, че я сподели. Виждам имена, които са обещаващи, така че аз лично ще я прочета при първа възможност, а и обичам разкази.. Но ще очаквам и аз отзиви! Ето всъщност тук едно мнение и не особено голямо количество звездички. Можеш да посочиш книжката и в темата за "вкусните" книги.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 16:23 от Сиси ♥♥

# 158
  • София
Вчера приключих в третата книга от трилогията "Дивергенти" на Вероника Рот и сега ме чака още една трилогия - на Владимир Зарев "Битието", "Изходът" и "Законът".

Заинтригувахте ме със Стефан Цвайг, не съм чела нищо негово, а обичам исторически романи.

# 159
Оцвети ме красиво - Катлийн Тесаро

# 160
Прочетох "НЕВИДИМИТЕ" Стеф Пени
Скрит текст:

Много, много ми хареса. Има мистика, криминален елемент, има разтърсващи семейни тайни. Краят (за мен) беше абсолютно неочакван. Дадох й 5/5 в ГР.

Сега се чудя какво да подхвана. Искам да продължа на хартия и дилемата е между "Къщата на седемте гряха" и "Доктор Сън" Не съм чела Кинг от около 10-12 години. Последно четох "Зеленият път", която, излизшно е да уточнявам, ме разтърси жестоко. Сега лееееко се притеснявам дали ЕГН-то ми няма да повлияе на усещането ми към Кинг. Никак не искам да се разочаровам от него  #Crazy Хайде, опровергайте ме, точно това ми трябваааа   bouquet

# 161
От Стефан Цвайг имам Омаята на преображението, покрай вашите коментари за автора се запалих да я прочета. Някой чел ли я е?

Започнах:

# 162
И аз прочетох "Цариградски друм" на Братислав Петрович. Хареса ми, история за хайдути, съкровища, тайни скривалища, поругана чест и възмездие! Имаше и силна българска следа в историята, така че това също допринесе за приятното четиво! Препоръчвам.

Прочетох и "Пътят на промените" на Ричард Йейтс. Още от самото начало ми тръгна трудно тази книга и до края така и не успях да се разбера с нея. Самата история не ми допадна, иначе си беше написана добре. Явно съпружеските отношения не ме вълнуват на този етап. Но въпреки всичко краят ме натъжи.

Сега съм на българска вълна със "Сестри Палавееви" на Алек Попов. Съвсем в началото съм, но съм с положителна нагласа и засега ми допада. Пък ще видим.  Simple Smile

# 163
  • София
На Цвайг съм чела Нетърпеливо сърце - хареса ми. Не е разтоварващ или забавен роман, даже малко тежичък ми беше на мен. Основният проблем е състраданието, или по-скоро съжалението и до къде може да ни доведе то.
Скоро и аз мисля да прочета някое друго негово произведение.

# 164
  • София
Хайде, опровергайте ме, точно това ми трябваааа ...
"Д-р Сън" не съм я чела, затова не се наемам да изкажа мнение.
Но си мисля, че "22 ноември 1963" няма да те разочарова  Wink

Общи условия

Активация на акаунт