Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 116 889
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Ето ме пак. Бебетата са на командно дишане. Днес по обяд ще й кажат повече. Тя е малко по-добре. Надявам се днес да ги види.
Имам въпрос : вярно ли е че кърмата нямало да й слезе бързо, защото е далеч от термина? Това й го казала акушерка и й казала да не се надява на кърма.  Tired
Нали ти казах, че всички това ще и обясняват - как няма нищо да стане. На мен кърмата ми дойде след 2-3 дни. Вярно е, че беше много малко, но с цеденето се увеличи постепенно. И на мен предлагаха таблетки, но аз ги отказах. Идването на кърмата се регулира от хормоните. След като настъпи раждане хормоните се задействат. Организма не знае, че термина е след 3 месеца и тигава да се задейства. Щом са се родили бебетата и кърмата ще дойде.

# 721
Нямам опит с кърмата, спряха ми я. Но тогава не се носеше кърма в болницата.
Много сили на бебенцата и кураж за майката! Hug Hug Hug Hug Hug

# 722
  • София
Това за кърмата изобщо не е вярно. Таткото веднага да й купи автоматична помпа. Моята беше Medela. Аз за около 10 дни с помпа и съвети от консултант на Лалече лига стигнах до 500 мл.Много е добре за децата,ако запази кърмата,  а и за нея психически също.  Това е единственото,с което майката може да помогне на този етап. Ако иска майката, мога да пратя телефон на лични на консултант по кърмене, помагащи точно на майки на недоносени, но трябва да започне веднага да се цеди. Кърмата на майките на недоносени е с различен състав.  Децата едва ли ще могат веднага да се възползват,  но след 2-3 седмици като се стабилизират ще може да носи, а и после може да замразява. Кураж и стискам палци. Моят младеж беше 25 дни на апаратно дишане. Има група във фейсбук за недоносени деца - Фондация "Нашите недоносени деца". Много ще я подкрепят майките, а и може всичко да пита там. Повечето тук май сме членове Simple Smile.

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 18:19 от annie13

# 723
  • София
Момичета, момченцето на моята приятелка почина днес. Sad Момиченцето е много зле. Подписали са се да не ги реанимират до безкрай. Неонатоложката е казала, че са нямали много шанс. Но момиченцето е още живо!
Неонатоложката й е казала да вземе хапче за кърмата. И тя го е взела.
Аз ...не го очаквах. Вероятно съм наивна, но вярвах, че ще са добре и двете. Сега се моля за момиченцето. Дано се пребори.
Благодаря за мненията за кърмата. Бимба, аз й казах всичщо за кърмата, но тя помоли да попитам в темата.

Sad

# 724
Ох, много лошо... Да почива в мир душичката... Cry Cry Cry
Дано има шанс момиченцето, по принцип момичетата са по-борбени. Praynig Praynig Praynig

# 725
Милата душичка  smile3518. Моля се за другото бебече.

# 726
Направо ми се сви душата, много вярвах, много...

# 727
Път му небесен. Да е на по хубаво място.

Ужасно ме разстройват такива новини  Tired

# 728
  • София
Много, много съжалявам Cry, мир на душичката му. Дано момиченцето се пребори  Praynig Praynig Praynig.

# 729
  • offshore & overseas
Много ми стана мъчно за момченцето и за мама. Cry Аз също вярвах и се надявах, че и тримата ще бъдат добре. Confused

Дай, Боже, момиченцето да се пребори!!  Praynig Praynig Praynig

# 730
Съжалявам за сина на приятелката ти, дано дъщеричката има шанс. Когато аз раждах дъщеря ми, докато чакахме да мине кортикостероидния курс всички ме питаха само дали е момиче и ми казваха как момиченцата имали по-голям шанс. Всички тук стискаме палци за добро развитие.
Жалко, че са ѝ препоръчали хапчета за спиране на кърмата, мислех, че вече са престанали с тези безумни препоръки.

# 731
  • София
Да почива в мир малката душичка.

# 732
  • София
Благодаря, момичета!

Момиченцето още се бори. Със спаднали грамчета е и още е критично, но се държи. Борбена душа е...ох, как искам да се пребори и да опровергае лекарските прогнози!  Praynig Утре изписват моята приятелка. Дано новините стават все по-добри!

# 733
Спадналите грамчета да не ви притесняват. Всички спадат 10% от началното тегло, даже и нормално родените на термин.
Стискаме палци за принцесата! Praynig Praynig Praynig

# 734
Люксен, как е момиченцето?

Общи условия

Активация на акаунт