Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 116 896
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Има. Аз нямах инфекция. Следяха ми всеки ден показателите и целта беше да се задържи бебето максимално дълго. Обаче на шестия ден започна родова дейност и докторите решиха, че няма смисъл да се спира започнало раждане.
В държавна болница бях, но преди 18 години.
Тогава каква е била причината за пукването на мехура ти? Защото инфекция се предполага, когато водите изтекат без родова дейност. Моите кръвни показатели си бяха идеални.

# 706
Е, то има ли пукнат мехур без инфекция, освен в случаите, когато е пролабирал? И все пак някои жени ги оставят дори седмици, следят се кръвните показатели на майката и тоновете на бебето. Но не и в държавните болници - там индивидуалния случай няма значение, всичко е под общ график и знаменател. Дано да имат късмет мъничетата. Добре, че поне ще е секцио. Защо за по сигурно не си избере лекар за раждането. Аз така направих, за да няма изненади.
Аз пък родих точно в Майчин дом и смея да твърдя, че индивидуалния подход беше на ниво и без избор на екип.

# 707
  • София
В Майчин дом имат много голям опит точно с такива случаи и наистина мисля,че там биха реагирали най-адекватно. Там е и една от най-добрите неонатологии. За живота на децата това е особено важно. адекватна медицинска грижа и реакция в първите секунди и минути след раждането са определящи за толкова ранна седмица.  Стискам палци на майката и бебчетата. Със сигурност й е ужасно трудно в момента.

# 708
ice_sparky, аз бях с контракции от 4 месец.
Можеше и да не стане така, ако един "умен" доктор не беше ме изписал от болницата и не беше ми казал да спра Партусистен-а. Tired
Но тогава нямах нет и се доверявах на лекарите...
Сега не бих го спряла.

# 709
  • София
Момичета, на моята приятелка й направиха секцио тази сутрин. Момичето е 660 гр, момчето 770. И двете са проплакали при ваденето. Тя е добре. В реанимация. За бебетата още нищо не знае...
Това, че са проплйкали е добър знак, нали?  Praynig

# 710
Да, добре е.
И по-малки бебета са спасявали. Peace

# 711
В Майчин дом не правят секцио просто така. На мен ми искаха бележка от съдовия хирург, че не е опция да се напъвам. След представената такава ме срязаха.

Честити бебета. За 25 седмица са с идеални размери.

# 712
  • offshore & overseas
Момичета, на моята приятелка й направиха секцио тази сутрин. Момичето е 660 гр, момчето 770. И двете са проплакали при ваденето. Тя е добре. В реанимация. За бебетата още нищо не знае...
Честити бебчета!! Да бъдат живи и здрави и много сили и вяра на мама!!

Да, това че са проплакали е добър знак. И това, че е в Майчин дом, СФ, също. Grinning

Аз искам да споделя, че съм много доволна, че се наложи да родя нормално. Мисля, че нормалното раждане оказва благотворно влияние и в/у бебето (независимо колко е слабо и недоносено). Отделно вече колко светкавично се възстанових (сравнявам с двете цезарови преди това).

Аз съм с контракции още от втория месец, но с две други „бебета“ (на 7 и 4 г.) и уплашен татко нямаше как да легна и да лежа за задържане (само веднъж полежах в 4 м. и това на всички им се стори прекалено). Затова просто отлагах, докато в един момент не се озовах с проблабирал мехур (и стартирало раждане). ooooh!

БТВ, аз също нямах инфекция (всеки месец кристални изследвания), но бебето уж имало. Crossing Arms

# 713
Мяуче и аз много исках да родя естествено след секциото. Но едно е започнало раждане по естествен път, съвсем друго предизивикано със системи без родилен процес. А иначе всяко недоносено май има инфекция и само Господ знае, дали е вътреутробна или подарък от болницата.

# 714
  • offshore & overseas
Мяуче и аз много исках да родя естествено след секциото. Но едно е започнало раждане по естествен път, съвсем друго предивизвикано със системи без родилен процес.
Така е. При мен и трите пъти има изключително активни и ефективни контракции, но само при третото раждане нямаше време (заради прехода от Шейново към МД, за който съм изключително благодарна на Бог).

И ми стана малко смешно, колко щях да се радвам малкото човече да се позабави малко, поне колкото за един кортикостероиден курс. hahaha

# 715
Чудесно е, че са проплакали. Моето, което проплака беше само 7 дни на апаратно дишане.

# 716
Моето също проплака, не е било изобщо на апаратно дишане. Само 3 дни на палатка.

Да са живи и здрави бебенцата! Heart Eyes
Да ги гледат добре и да растат без проблеми! Praynig Praynig Hug bouquet

# 717
  • София
Благодаря, момичета! Всичко, което ми пишете и споделяте отива до нея. Днес нямаше информация за бебетата, но тъй като ми писахте на лично, че първият ден нищо не казват, аз вече й го бях споделила и тя го очакваше. Казаха й, че утре ще ги види.
Ще пиша допълнително. Самата аз нямам търпение да разбера как са и малко повече информация. Praynig

# 718
  • София
Ето ме пак. Бебетата са на командно дишане. Днес по обяд ще й кажат повече. Тя е малко по-добре. Надявам се днес да ги види.
Имам въпрос : вярно ли е че кърмата нямало да й слезе бързо, защото е далеч от термина? Това й го казала акушерка и й казала да не се надява на кърма.  Tired

# 719
Зависи и от нея за кърмата. Да не прави моята грешка. И на мен ми казаха, че няма шанс и ми връчиха хапчетата за спиране. Покрай притеснението за бебето даже не осъзнавах какво пия и ги започнах. Съжалявам , че не опитах. Да, има вариант да няма кърма, но има вариант и да има. Нека пробва и да не пие никакви хапчета за спиране.
Стискам палци на бебчетата!

Общи условия

Активация на акаунт