Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 116 921
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
В 30 г.с се роди. Иска да правим и ЕЕГ, при все че не сме имали никакви проблеми досега. За рехабилитацията и тя не знаеше какво да ми каже, защото ми обясни, че в неговото положение интензивна рехабилитация може да има обратното въздействие и да се влоши. Заради това трябвало много внимателно да се прецени какво се прави. И аз мислех за Чавдаров. От друга страна бях доволна от Радославова, а съм чувала, че и тя е добър специалист. В клиниката на Чавдаров могат да направят ЕЕГ, ако се налага, нали ?

От прегледа разбрах, че я притеснява това, че държи пръстите на крачетата свити и стъпва на пръсти, както и че има остатъци от рефлекса на Моро. Сега чета, че първите не са проблем до около година. Моро е трябвало да изчезне до 2 месец. Петър в момента е на 5,5 реални, и на 3 навършени коригирана възраст. Друго няма. Прави всичко, което се иска от 3-4 месечно бебе.

# 91
Аз също съм доволна от Радославова, но моето дете няма проблеми от ранното раждане. В смисъл ако е за сериозен проблем бих се обърнала към Чавдаров.
Ми не е толкова много по рано роден.
За ЕЕГто не съм запозната. Но най-вероятно правят.

# 92
  • offshore & overseas
Бела, това само на база ТФЕ ли го установи Георгиева? Много странно, хм, хм. И аз съм чувала само хубави неща за нея, но май наистина е малко рано. Според мен се успокой и потърси второ мнение (на база ТФЕ, щото иначе на база двигателно р-тие те са ти казали хората, че е тип-топ момчето).

Е затва го уважавам проф. Литвиненко, защото като погледна първата ТФЕ на Нико веднага след изписването му от МД, рече, че на който не е правена такава, не му е открито нищо. Може да звучи непрофесионално (той се пошегува), но според мен е факт.

Нищо конкретно не ти рекох, но стискам палци всичко да е наред. Hug

За Синагис подадох и аз и чакам да ми заверят протокола от ЗК.  Praynig

П.П. Аз докато си публикувам, ти си писала и си отговорила на въпроса ми. НЗ дали правят ЕЕГ, но мога да проверя ако искаш. Ние с Нико сега караме един последен курс рехаб.

# 93
  • offshore & overseas
Пиша в отделен пост, за да изпъкне информацията. Ето каква  диагностика правят в Св. София:
Медицинска диагностика

# 94
Ние имахме записан час при Литвиненко, но след като бяха казали, че всичко му е наред не отидохме. След това развитие на нещата си мислех да се обадя ма Радославова да ни вмъкне за рехабилитация при тях, и ако след това продължават да му намират проблеми да отида при Чавдаров или Литвиненко.

При Чавдаров как седят нещата след пътеката от 10 дни ?

п.с Да, сега иска да го правим това изследване.

# 95
  • offshore & overseas
Грешката е моя, вие ще правите трансфонтанеална ехо-енцефалография. Просто и едното е ЕЕГ, и другото. Embarassed

При Чавдаров или Радославова нещата стоят различно (според случая), но по принцип за нас се намери еднократно една програма по субсидия на Столична община (за софиянци), след това правихме почивка, след това пак програма, после по-дълга почивка и сега това ни е последната, четвърта. Но за Никола казват, че няма нужда от повече, а ако рекат, че има, предполагам, ще ни препоръчат да си я продължаваме с доплащане. Пътеките струват към 400 лв. всяка (без малко).

# 96
Чавдаров приема само платено и доколкото последно имам информация прегледа е или 80 или 100 лв.

# 97
  • offshore & overseas
Чавдаров приема само платено и доколкото последно имам информация прегледа е или 80 или 100 лв.
Ами тя и Радославова така, но после като/ако назначат програма по пътека, определят друг следящ лекар, например на нас назначиха д-р Мончева.

# 98
Сега чета становището от прегледа, че от вчера само ми бучи главата

" Клинични данни за спастична квадрипареза. Спонтанни движения на ръцете ( като рефлекс на Моро ) повтарящи се 5-6 пъти. Насочва се за ЕЕГ и рехабилитация"

Мерси за инфото Мяу. То определено няма да остане с 10 дни както вървят нещата. За Чавдаров и аз знам, че е около 100 лева. При Радославова платихме 40.

# 99
  • София и там където не се пуши
Той и Чавдаров имаше тема в бг-мамма и отговаря на въпроси  newsm78 , дали още съществува тази тема  newsm78.

# 100
# 101
Днес бяхме при Радославова. За съжаление потвърди диагнозата, и беше бясна, че толкова време колегите й не са забелязали колко проблеми има при нас. От рехабилитацията в Педиатрията, макар че на мен ми се виждаше, че е наред не е имало никаква полза. Според нея сме загубили страшно много ценно време и трябва да започнем спешно рехабилитация, която да правим докато навърши годинка. За наш "късмет" нямаше места за рехабилитация по каза, така че започваме платената, за да не губим време.

# 102
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Bellisima82, стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed да е успешна терапията, макар и по-късно започната ... На теб - много, много сили ...

# 103
Благодаря ти. Ще имам нужда от всичките си, че дори от повече  Hug

п.с Някоя от вас има ли информация, за този център http://medicalcenter.dpkids.org/. Ралица Георгиева го спомена, като вариант, но не намирам никакви отзиви.

# 104
Кураж Bellisima82, имай вяра, че терапията ще е успешна!

Общи условия

Активация на акаунт