Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 117 227
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • В една слънчева къща...
Мамчета, препоръчайте ми добър пулмолог в София. Малката тръгна на градина и след 3 седмици направи бронхиолит, които я повтори в рамките на 3 седмици. До тогава /3г. и 2м./ не беше боледувала и не е пила лекарства. Първия път и назначиха инхалации с Вентолин и Пулмикорт, както и антибиотик /не знам изобщо защо/. Правиха и снимка, за да изключат съмнение за пневмония. Сега отново е на Вентолин. Припомням, че е родена в 36+2 г.с. с тегло 1800 и ѝ е подаван кислород през маска само през първите часове след раждането. Съмнявам се и за някаква алергична реакция към нещо в градината. Категорично няма да я пускам до пролетта, но искам специалист да се изкаже. Надявам се някоя от вас да ме насочи. Благодаря!  bouquet

# 556
  • София
Др Радичкова, в трета градска. Преглежда и в първа детска консултативна клиника

# 557
За мен пък прибирането на малката у дома беше огромно облекчение. И аз, и детето се успокоихме, и се разрешиха всички проблеми. Съжалявам, че не си я взех по-рано на моя отговорност.

# 558
И за мен беше облекчение изписването на детето.
Проблеми не сме имали вкъщи.

# 559
Здравейте,
Аз съм леля на две недоносени близначета, родени на 29.11.2016г, в 32г.с. в Шейново. Изписаха ги преди 3 дена, но вчера единият беше пак приет - в Педиатрията, там го изпратиха от Шейново. Проблемът е, че без никаква причина спира да диша, посинява целият. Докторите в Шейново казват, че е цианоза, но не знаят от какво е причинена. Сега в Педиатрията му правят изследвания, имало данни за инфекция според кръвните изследвания, а два дена по-рано като го изписаха от Шейново, казаха че всичко е супер.
Някой минавал ли е през това?

# 560
  • София и там където не се пуши
Моят посиняваше и спираше да диша. Казаха ми да го държа на по-топло, макар че беше посред лято и така правех. Просто подсказвам, не знам какъв е вашия случай. Също така на кенгуру на гърдите на мама да се учи да диша по-добре, но не мога да си представя, че тези неща не са ви ги казали. 

# 561
Моят посиняваше и спираше да диша. Казаха ми да го държа на по-топло, макар че беше посред лято и така правех. Просто подсказвам, не знам какъв е вашия случай. Също така на кенгуру на гърдите на мама да се учи да диша по-добре, но не мога да си представя, че тези неща не са ви ги казали.  
Не, никой нищо не казвал, нито са давали инструкции. Като цяло бяха доста заети, даже искаха да местят единият в друга болница, защото нямали време да ги хранят...
Благодаря ти. От Педиатрията казаха последно, че това било защото са недоносени и той е втори близнак. По-често се случвало и при момчетата. Случвало се често и се израствало, но все пак е страшничко. Трябва 24 часа да се наблюдава, защото го прави и докато спи. Но пак никой не е казал нещата, които ти пишеш. Благодаря ти, ще ги имаме предвид.  bouquet
Друго нещо се сетих. След като сестра ми го заведи първо в Шейново вчера, за да го видят, защо прави така, първоначално казаха да му прави инхалации с вентолин, но после след като два пъти го направи пред тях за 15 минути се уплашиха, че вторият път едва са го накарали да започне пак да диша и са казали вече, че трябва да е под болнично наблюдение.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 16:14 от mmmmm

# 562
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
mmmmm, когато се прибере у дома, бебето непременно трябва постоянно да се наблюдава и да се "учи" да диша ... Колкото и странно да звучи понякога бебетата просто "забравят да дишат" ... Моята беше така, но в много пo-лек вариант ... Още в Майчин дом ги правеше тези неща и 2 пъти я връщаха в кислородната палатка. Посъветваха ме да е винаги на 3-4 градуса по-топло от това, което дават обикновено за бебетата и непрестанно да я нося до гърдите си. Аз я носих със слинг, но сега като гледам са много по-удобни ергономичните раници и за новородено (моята още си я нося с тодлър раница сутрин до градината или в планината като се умори - изключително носено дете е ... ). Всички раници, почти ги дават от 3-4 месца нагоре, но има и някой, които са от слингов плат и им се стесняват платките и могат да се носят новородени с тях. На мен най ми допада Емибейби, но не се доставят в БГ и трабва да се поръчват от чужбина. В БГ единствените такива раничи са румънските Исара:
http://roshavo.com/oc/%D0%9D%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B … tandard-turquoise

Емибейби:
https://emeibaby.com/en/babycarrier/emeibaby-carrier.html

Ето поставяне на новододено:
https://www.youtube.com/watch?v=ZBkhhliZFCo

# 563
mmmmm, когато се прибере у дома, бебето непременно трябва постоянно да се наблюдава и да се "учи" да диша ... Колкото и странно да звучи понякога бебетата просто "забравят да дишат" ... Моята беше така, но в много пo-лек вариант ... Още в Майчин дом ги правеше тези неща и 2 пъти я връщаха в кислородната палатка. Посъветваха ме да е винаги на 3-4 градуса по-топло от това, което дават обикновено за бебетата и непрестанно да я нося до гърдите си. Аз я носих със слинг, но сега като гледам са много по-удобни ергономичните раници и за новородено (моята още си я нося с тодлър раница сутрин до градината или в планината като се умори - изключително носено дете е ... ). Всички раници, почти ги дават от 3-4 месца нагоре, но има и някой, които са от слингов плат и им се стесняват платките и могат да се носят новородени с тях. На мен най ми допада Емибейби, но не се доставят в БГ и трабва да се поръчват от чужбина. В БГ единствените такива раничи са румънските Исара:
http://roshavo.com/oc/%D0%9D%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B … tandard-turquoise

Емибейби:
https://emeibaby.com/en/babycarrier/emeibaby-carrier.html

Ето поставяне на новододено:
https://www.youtube.com/watch?v=ZBkhhliZFCo

Много благодаря за споделения опит! Беше ми много полезно!

# 564
На каква възраст са бебетата? Моята дъщеря, след като 3 седмици диша сама, се наложи пак да я върнат на кислородотерапия. Причината беше инфекция. Просто недоносените са толкова слаби, че борбата с болестта изтощава всичките им сили и ги връща седмици назад в развитието. След като сепсиса беше овладян, апнеята също изчезна. Повече не е имала проблем с дишането.

# 565
На каква възраст са бебетата? Моята дъщеря, след като 3 седмици диша сама, се наложи пак да я върнат на кислородотерапия. Причината беше инфекция. Просто недоносените са толкова слаби, че борбата с болестта изтощава всичките им сили и ги връща седмици назад в развитието. След като сепсиса беше овладян, апнеята също изчезна. Повече не е имала проблем с дишането.

На 1 месец и 3 дена са,около 2400 гр са вече. Обаче само единият прави този проблем. В Педиатрията са казали, че има данни за инфекция, но не знаят от какво е причинена, налучкват и му вливат антибиотици, всеки ден му взимат кръв поне по веднъж, за да правят изследвания. Казаха, че не ги притеснява, че спира да диша, било нормално, притеснявала ги инфекцията...

# 566
  • offshore & overseas
Точно така, много недоносени в началото периодически спират да дишат (особено когато трябва и да се хранят), но въпросът е защо. Понякога просто трябва да се научат (с носене до сърцето и пр.), но понякога има и по-сериозна причина, като например споменатата инфекция.

Съжалявам за тежкото развитие, но да се надяваме, че щом Педиатрията са поели нещата, изходът ще е добър. Това пожелавам на семейството за новата година, плюс здраве и сили за борба от тук насетне, че близнаци да се гледат надали е лека работа, но пък е голямо щастие! Grinning

П.П. Шейново е любимата ми болница, но въпреки това си давам сметка, че нямат капацитет да отглеждат недоносени. Добре че послушах съвета им и изтичах да родя в МД. Но моето бебе беше много по-малко, де, родих го в 27 г.с. +6 дни.

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 18:37 от Мяуче

# 567

На 1 месец и 3 дена са,около 2400 гр са вече. Обаче само единият прави този проблем. В Педиатрията са казали, че има данни за инфекция, но не знаят от какво е причинена, налучкват и му вливат антибиотици, всеки ден му взимат кръв поне по веднъж, за да правят изследвания. Казаха, че не ги притеснява, че спира да диша, било нормално, притеснявала ги инфекцията...
Докато излезе микробиологията минава около седмица. До тогава ги лекуват наслуки.

# 568
Последните 4 дена не е правил пристъпи, вливат му някакво специално лекарство, започваше с Н и е за астматици, но не го запомних.
Сестра ми ги чула днес докторите да си говорят, че той май нямал инфекция, но пък си му вливат антибиотик...никой не казва още колко.
Днес даже са му преместили абоката на главата, отгоре. Не му били издържали веничките. Четох, че било нормално място за абокат там, но сестра ми беше готова да си го вземе и да си тръгне. Изглеждало много зле. Той милият е много стресиран, по два пъти на ден му взимат кръв, а и те не знаят за какво. Казват, че нямало да ги държат още дълго, но нямало и да ги изпишат утре  #Crazy мнго са странни и дръпнати, имам чувството, че го правят за да си точат касата. На сестра ми не дават конкретни отговори,само се репчат. Трябва да идем на място да питаме за да ни кажат.
Половината от персонала са болни и си го коментират открито, но не ползват маски и ръкавици. Да не му се наложи на човек да влезе в болница!
Аз преди 3-4 години съм лежала там и с двамата ми сина, бебета тогава, не съм имала проблеми, бяха любезни, но и бях в други отделения.

# 569
Абокат на главичката е съвсем нормално явление за тази възраст!

Общи условия

Активация на акаунт