Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 909
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Momicheta , izvinqvaite za latinicata  , no sm v bolnicata ( MD ).Na nqkoq ot vas indukviq pravena li e? Prenosvam si oshte i ako do ponedelnik.nishto ne tragne shte go predizvikat a kazvat che bebka e dobre , ne strsda , no men me izmachiha s tezi vaginalni preglefi daje oshte karva, normalno li e? Iskaha da mi pomognat za shiikata.Oooohhhh mnogo me e straaaah. Molq vi kajete ima li sluchai kato moq.Chestito na rodilite:)

# 226
  • Sofia
Siskata, за Майчин дом Сф нали?  Да и аз съм а индукция и първото ми дете и второто, не притеснявай случаи много ще мине, пуснаха ли окцитоцин? Кой тебе лекаря, кофти е ако не докарат нещата до край и те резнат на края ако нещо тоновете не им харесват. Пиши ако нещо те интересува и си питай за всичко доктора.
Стискам палци:-)

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 10:46 от Monikqe

# 227
Sisskata спокойно, аз също съм с 2 много леки раждания след индуциране. Първият път само менуално ми помогна доктора изглаждайки шийката, сега бях и с окситоцин за кратко. Няма какво да се притесняваш. Успех!

# 228
Моята бубка от 3,30 часа пръхти и се гърчи, заспи за кратко и пак така.Милото колямо гърчене,само от време на време изревава,но със сигурност са колики.Другото за което си мислих е да не би да и е топло.Аз след баня я обличам с боди с дълъг ръкав, но много тъничко,килотки и чорапки,и пеленка отгоре.Вие как ги обличате миниците момичета.
Сиска ,успех,дано мине леко.И мен ми предизвикаха раждането, но без окситоцин,поставиха ми таблетка,и мина леко и бързо.Стискам палци
На новообебилите се майчета честито-да сте много здравички.
А аз си мислех че само Сиска остано , то виж колко нови бебчовци
Приятен ден

# 229
  • София
Моята бубка от 3,30 часа пръхти и се гърчи, заспи за кратко и пак така.Милото колямо гърчене,само от време на време изревава,но със сигурност са колики.Другото за което си мислих е да не би да и е топло.Аз след баня я обличам с боди с дълъг ръкав, но много тъничко,килотки и чорапки,и пеленка отгоре.Вие как ги обличате миниците момичета.
И моята грухти, шегувам се, че си отглеждаме прасенце. Рита с крачета, спи и грухти...  Mr. Green
Аз откакто вали я обличам с гащеризонче с дълъг ръкав и дълги крачолчета тип ританки. Без боди отдолу и без чорапки. Гащеризончето е тънко, памучно. Започвам да се замислям дали не й е студено така, вкъщи в момента е 25 градуса.  newsm78

Пипи2013, според мен всяко дете е индивидуален случай. Съдя по големите ми деца и сега по бебето. Моята суче 10мин. на гърда, близнаците сучеха по 40 минути всеки, Миа сега будува един час след хранене, после спи до следващото (т.е. спи два часа). Общо взето засега това е ритъма, но няма нищо общо с това, което се случваше с братята й.

Честито на новите майчета!

# 230
Сиската, стискам палци скоро да се похвалиш с бебе!

И ние сме в отбора на грухтящите  Laughing
За обличането и аз се чудя - вкъщи сега е 25 градуса, облякла съм го с гащеризон без боди отдолу, снощи пак така спа, с тънка пеленка отгоре....Ръцете му са студени, но знам,че това не е показателно, на мен ми е горещо,а съм по къс ръкав...Та не знам дали не съм го облякла много....

Днес го оставих на баща му и отидохме с каката да пазаруваме, тъкмо го бях накърмила ,той се поунесе, ама като излизахме пак ревна...въпреки това го оставих, прибрахме се след 40-50 минути...татко му дал чай от копър, сложил биба в устата  му / а по принцип я плюе/ и Теодор заспал Simple Smile Вече съм спокойна,че мога да го оставям без проблем!

Хубав уикенд на всички!

# 231
Сиска, аз и 2та пъти преносих и 2 пъти бях с индукция, пускат система и предизвикват раждането, няма нещо много специално  Peace
Леко раждане ти желая!

Момичета, дайте линк към лентичките на бг мама, нещо не се ориентирам напоследък в този сайт и затова и рядко влизам  Tired

# 232
Здравейте ЛЛЛ,
Ние с бебето продължаваме да сме само на кърма, храним се през около 3 часа и всеки памперс е напишкан, но с акото не седят така нещата. Има дни, в които не се изхожда изобщо, в другите дни се изхожда по веднъж. Сега не е ходил по голяма нужда ден и половина-в четвъртък сутринта за последно се изходи обилно. Нормално ли е това, защото нашата педиатърка каза, че трябва поне веднъж на ден да ходи по голяма нужда, ако ли не, значи кърмата не му стига и трябва да се дохранва с АМ. А аз не искам да давам АМ. Предложи ми да се изцедя да видя колко изкарвам от една гърда, за да видя дали да се наяжда.Но аз знам от вас, че с помпа не може да се измери количеството, което самото бебе си изцоква от гърдата. След наяждане е спокоен...е има промрънкване,но като цяло е спокоен и си заспива. Това не е ли доказателство, че му стига?
Някой път му стига от едната гърда, друг път не стига нито едната, нито другата и давам отново първата...Но предполагам е нормално , след като в сряда правим 6 седмици...и може да е тъй наречения "скок в разстежа". Също така педиатърката ми каза след всяко хранене да цедя дадената гърда, за да стимулирам гърдата, трябва ли наистина да го правя?
Забравих да спомена, че и доста често като свърши да яде изплюва мляко-явно му е достатъчно.
Имам и друго питане, след като бебето не се събуди да яде трябва ли аз да го будя-пример е снощи:
яде в 9 и 30 часа и след това в 3 нощес се наложи да го събудя да яде, иначе не знам дали щеше да се събуди да яде, а това са 6 часа, в които не е ял. През деня се буди на 4 часа за ядене и това се чудя дали е нормално, дали трябва да му създам режим и да го будя под час ? Ако е на поискване, означава да яде 5-6 пъти на ден, а вие бяхте писали че трябва да има 10-12 хранения на денонощие?
Много писах и много въпроси имам,но дано сте успяли да ме разберете.
[color]

# 233
Майки, за какво грухтене става на въпрос?Моят всяка вечер има едно като хъркане-хриптене. Все едно трудно диша.А пък в нослето нищо не откривам,дори слагам физиологичен разтвор.
Не знам на какво се дължи.

# 234
  • София
Момичета, дайте линк към лентичките на бг мама, нещо не се ориентирам напоследък в този сайт и затова и рядко влизам  Tired
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421758.0;topicrefid=20

Майки, за какво грухтене става на въпрос?Моят всяка вечер има едно като хъркане-хриптене. Все едно трудно диша.А пък в нослето нищо не откривам,дори слагам физиологичен разтвор.
Това хъркане също го имаме. По-скоро според мен се дължи на връщане на част от кърмата. Сополи няма, ако има ги вадя с фитилче с физ. разтвор. Ако има секрети по-назад не виждам как ще ги извадя, стоят си и хърка. А иначе си грухти и пуфти и ръмжи  Grinning ... цял зоопарк изредих. Явно са колики, но не много силни и не се стига до рев. Брат й така ръмжеше по цели нощи.  Sad

# 235
Cenedra Честито! Да расте здрав и много да ви радва!  Hug

Sisskata успех и късмет и от мен!  Hug

Моят всяка вечер има едно като хъркане-хриптене. Все едно трудно диша.А пък в нослето нищо не откривам,дори слагам физиологичен разтвор.
- питай педиатъра да не е т.н. Заден ринит/задна хрема/, тогава има хъркане, хриптене а секрета се стича по гърлото , не през ноздрите.

Astined не се отказвай от кърменето. Опитай, може/ и дано/ да се получи! Не обичам да си натрапвам мнението, но съм била в твоята ситуация с баткото. Цедях, хвърлях и псувах......  После го кърмех до 6мес, като имаше и добавка АМ. Бях толкова упорита и успях почти на инат. Исках ако ще и 5мл. кърма да имам да си ги получи........ и избощо не съжалявам. Hug

# 236
За хъркането на носа - питах в групата във фейсбук - доста от момичетата казаха,че и при тяхните бебета е така, педиатърът ми каза,че било нормално.
Мама Ирина, задният ринит не е ли на по-късна възраст,при дъщеря ми на 4 години се появи...свързано е с третата сливица.
Иначе и аз на Теодор не мога да изкарам никакви сополи от носа, няма нищо, а имам добър аспиратор ,който се монтира на прахосмукачката и дърпа много добре.

gretalinka , и Теодор понякога пропуска ден с акането.Пример онзи ден ака 4 пъти, вчера не ака, днес само веднъж. Иначе аз имам кантар вкъщи и го тегля на всеки два дни, качва си горе долу по 50 грама на ден, което си е в нормите и не се притеснявам дали му стига кърмата. Явно все пак бебетата са различни - някои акат много, други не чак толкова Simple Smile Но с интерес ще видя какво ще ти отговорят от ЛЛЛ , аз също ги бях питала за това Simple Smile

Иначе грухтенето е казано  с чувство за хумор, определено нощем си имаме цял заоопарк в спалнята, нямам търпение да отминат тия пусти колики!

# 237
Да се похваля- ние от 2-3 дена влязохме в някакъв режим  Grinning Дано само да не е временно, а да продължава така. Човекът пораства и лека полека всичко ще се нормализира, а и коликите понамаляха и сигурно и това си оказва влияние.. И с бибата имаме напредък (макар и малък) , но за кратко успявам да го излъжа с нея. Единствено със заспиването си остана проблема, но все ак не трябва да съм максималистка  Sick
За грухтенето  нашия прасчо си грухти, особено сутрин. Баща му го нарича    "малката ми мухичка " , защото само правел - "мухо, мухо". А мен това ръмжене и пръхтене само ме обърква и си мисля, че е гладен и веднага вадя цица, но тя не се приема с охота Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 18:42 от kremolin

# 238
  • Варна
Момичета, Здравейте! Най-накрая да се включа и аз отново  Simple Smile Честито на всички мами, да са им живи и здрави бебетата!
Благодаря на Ana_Sofia, че е съобщила за мен и бебо!
Да кажа все пак и лично-на 27.08.2014 се роди Владимир 3900гр 54см. Голям мъж ми се роди! Раждането беше бързо за 6 часа, но контракциите ми почнаха от първата много силни на 5 минути и ми се стори цяла вечност. Имам много разкъсвания, в началото не можех да ставам,да ходя,трудно се справях с Влади, в болницата никой не помагаше, но малко по малко се оправям вече и ми е по-лесно. Като ми маха конците док каза, че за негова изненада нещата се развиват по-добре от очакваното. Сдобих се с проблеми с изхождането, хемороидите разбира се, и с ходенето по малка нужда-не мога да задържам  Embarassed все още се притеснявам да излизам навън Sad  в болницата кърмех бебо, а той плачеше доста, оказа се, че не наддава... На 4 ден почнах да давам добавка и така на 5 вече беше наддал и ни изписаха. Вкъщи продължих да кърмя, но се оказа, че изобщо не ни се получава - аз рева от разранени зърна, той вися по цял ден по циците и все гладен.. Не засуква правилно и кърмата не достигаше. Така преминахме на цедене и саване с шише когато мога, останалото АМ. Всички ми казват, че трябва да го оставя да погладува и щял да засуче правилно-опитах един - два дена, ами то се скъса от рев горкото, а мен ме боли, от зърната тече кръв и разни други секрети и се отказах Sad сега ми се иска да пробвам отново, но изпитвам ужас при мисълта за засукването тип всдъвкване и ревящо гърчещо се бебе... На всичкото отгоре и не ака-веднъж на 2-3 дена изаква огромни количества светло редичко-кашаво ако и това е, а другите дни се свива и мрънка милото. Ох оплаках ви се, цял роман написах.
Иначе бебчо е прекрасен, ако ми кажете паролата за снимките ще кача и разгледам с удоволствие Simple Smile  много е подвижен, вдига си главичката и я държи изправена, ритка и маха с ръце, пули се и се усмихва  Heart Eyes имам още да разправям, но стана много дълго, а трябва да приключвам, дано скоро пак се разпиша. Когато мога си ви чета иначе, просто едва днес успях да изчета всичко и да пиша  Simple Smile хубава вечер и спокойни бебчета!  Hug

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 19:17 от deindja

# 239
Аз писах веднъж, да се представя и от тогава се мъча да ви изчета.
Ми що се оплаквате от кърмене на 2 часа? Аз се мъча, но не мога да го докарам до там - можем да сучем и на 40мин и на 4 часа. Щом поиска, давам. Понякога, ако суче на кратки интервали за кратко, предлагам една и съща гърда два поредни пъти. Да доизсуква или ако няма, поне да не преяжда, че много често връща. Понякога връща, напъвайки се. Явно му става тежко след сукане и все се мъчи нещо, чак почервенява. Изкарва през уста, през носле, а после почва да си мляска ръцете (няма залъгалка) и щом ме подуши веднага иска да ме налапа - ръка, рамо, врат... която моя част докопа, нея е готов да налапа  Joy  А суче, милия, по 10-тина минути, рядкост е да задреме и да се лигави по 20-30. С кака му беше друго - може на час и половина, може на два часа да суче, но беше по половин час и после кротуваше.
Като говорите за грухтене - ние пък се шегуваме, че 'лъва' ръмжи  Grinning
Интересно, и при нас го има явленето на изправената глава. Кака му беше една кашкавалена, като костенурка си клатеше главата.
Добре дошли на новородените бебоци на белия свят и честито на мамите!   bouquet  Да си се гледате в любов и хармония!
Надявам се да ме извините, че още не съм наясно с никовете, ама и това ще стане  Embarassed  Да кажа на мацката, която питаше за предизвиканото раждане - ми не беше страшно. На 2 дни преносване, гинеколога ми ме убеди да постъпвам за наблюдение. Не ме искаха много, ама ме приеха. Един ден ме наблюдаваха и на втория ме сложиха на система (ФОТ). Казаха, че не е задължително да се стигне до раждане от първото включване, но след час и половина в предродилна зала, ме пратиха на клизма. После ме върнаха на системата, спукаха ми мехура, изтекоха води и започнаха контракциите. За разлика от първия път (когато всичко протече без външни намеси), сега не боля толкова и усещането беше като при менструални болки. И цялата работа трая още час. 4 пъти напъвах в предродилна и 2 пъти в родилна зала. Така, че не се страхувай, каквото има да става, ще стане и не е задължително, да е трудно  Laughing
А и за киселините щях да казвам. С каката ми се гадеше от киселини, будех се готова да повърна в съня си... ужас беше... и се роди с коса. С малкия един-два пъти усетих някакво слабо подобие на киселини и си викам "това ще е бяло, русо, с мъх вместо коса". А то милото се роди като маймунче окосмено. Не стига, че много косми, ами и дълги. Акушерката вика "нищо, той е мъж, отива му"  Joy

ПП. Като публикувах и ме досрамя колко съм писала  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт