Puntina,
и аз така мисля. Как пък точно докато те е нямало е забелязал, че ти го няма пръстена, освен ако не го е намерил? Ако е забелязал по-отрано, докато сте били заедно защо не е попитал на момента, точно за телефон ли са тези обвинения, докато си отскочила до магазина и е ясно, че ще се върнеш скоро? Видял е пръстена на масата, а що е решил, че искаш да се разделяте по този повод нямам идея, не ви знам отношенията. Ама ако от такава глупост прави скандал...
От там знаеше, че го няма.
Намери се пръстена. Беше в гардероба. Всъщност, докато плачех втори ден и го търсех навсякъде и мислех, че е безвъзвратно изчезнал, извадих дрехите си, тъй като бързах да изляза и той падна в ръцете ми. Той беше до мен и се ококори.
И аз се усмихнах и му казах:
- Ето, пак се върна при мен! (пояснявам, че точно след скарването, на другия ден всичко беше спокойно и просто двамата търсехме пръстена навсякъде).
БТВ същата нощ сънувах, че намирам пръстена на един рафт. И все си мислех да потърся в гардероба, но си мислех, че е наивно от моя страна да смятам, че е там. В крайна сметка се намери.
----
И , за да не е толкова офтопик темата. Ето още нещо. Преди 10 години почина баба ми. В момента дядо ми е жив и що-годе здрав, след 2 операции на жлъчката.
Преди да влезе в болница, сънувах баба. Сънят протече по този начин:
Баба влезе в къщата и каза:
- Добър ден!
Сънувах, че чистя. Обърнах се и я погледнах странно.
- Защо си ми дошла на гости, бабо?
Тя ме погледна озадачена. После поклати глава:
- Я дойдех да ти кажа, че дедо ти си го сакам, че си го взимам скоро да си знаеш.
Аз:
- Че ти си ни беше обещала да си ни чакаш, най-вече дядо.
Тя:
- Е па така е. Чакам го и дойдох да ти кажа да не го мислите много. Той вече е стар човек, време му е.
Аз:
- Не знам, бабо, вие си знаете.
Тя:
- Брат ти и баща ти как са?
Аз:
- Добре са, бабо, татко е в Германия да работи, брат ми 10-ти клас стана.
Тя:
- Гледам ви аз. Пазя ви. Трудни времена настанаха. Да им пратиш много здраве от мен. Да знаеш, че ви мисля. И да ме няма, пак ви мисля. И хвани да изчистиш малко, че гости ще дойдат. Като катун е станала къщата.
Аз:
- Добре, бабо. Ти как си?
Тя:
- И по-добре съм била.
Аз:
- Липсваш ми много.
Тя се усмихна.
- Не ми е лесно да знаеш! - казах аз.
Баба:
- Нали съм ти казала- няма лесно в тоя живот- правиш, струваш, няма лесно. Кажи им да се пазят. Айде, аз ще си ходя да ти не преча.
Събудих се.
2 дни след това дядо влезе в болница за операция и беше наистина много зле. Месец по-късно го изписаха. Вървя си по улицата и една циганка идва при мен.
- Да ти гледам?
Викам: - А не, моля ти се, недей, не искам!
тя: Ама ето, Господ ме праща да ти кажа нещо, пък ти ме подминаваш.
И аз се спрях.
Тя каза:
- Ти си добро момиче. В семейството ти има мъж рязан с нож. На живот и смърт е. Викат го да си ходи от този свят, ама той много се страхува. От мен да знаеш - от него зависи , на ръба е. Ти си и ще бъдеш много известна, много хора ще те знаят, на улицата ще те спомнят с добро, ще те познават, обаче вътре в дома, момиче, си ниска. По-ниска си от тревата. Всичко, каквото ти кажат у вас, така го правиш. Без мнение си. Жена. Но навън си силна. Мъж, от който искаш пръстен, друга си има. И все така ви е правено на вас, от където и който пръстен да искаш, все друга да те пресича. Е така (показва с ръцете) е така те пресича. Имаш светъл мъж в живота, който много те обича. Първата любов в живота ти- не те е забравил, ама детенце и жена има. Момиченце. Имате зла магия в семейството, все да сте самички. Отдавна е правена. В градината е копана. На тая градината, дето сега е в гроба. Но не е тя направила магията, направил я е човек от къщата. Сестра на баща ти е. Тя не ви мисли доброто, виждам я. Далече. Далече.
Аз: Аха, как да разваля магията.
тя: Разтурниче си вземи, окади къщата. Тая от гроба не е могла, ама ти си последната дето можеш. Иначе сама ще останеш. Все проблеми в любовта ще имаш.
После ми поиска пари. Казах ѝ, че пари нямам и че мога да ѝ дам 50ст за едно кафе да се черпи. Тя се съгласи.
Странното е, че действително налучкала или не, в двора бях намирала някакви неща, заровени, когато прекопавахме с втората ми майка градината. Изхвърлихме ги. А знам от баба (която почина), че на няколко пъти е изхвърляла подхвърлено варено яйце с игла забито в него и косми.
Такива неща мога да продължа да ви разказвам, че направо... настръхвам цялата от ужас.

В един момент започнах да се замислям какви хора познавам и дали наистина ги познавам, защото честно казано вярвам,че хората са способни на всичко в злобата си

Уроки не идват само от лоши очи
Мен са ме урочасвали и от хубаво, и аз съм урочасвала от хубаво, а съм тъмноока - уж само светлооките можели.
Събрала някаква групичка майки, добри момиченца и ги командва, като овчици (с 1-2 изключения). Командва ги, като за световно и така и не разбрах защо толкова й се слагаха. Аз все се чувствах зле, като споделях проблемите с тях, не стига че не ме разбираха (пак с 1-2 изключения), ами тази все ме критикуваше. Наложи се да прекратя всякакви отношения с въпросната персона, че и с нейното стадо също. За някои момичета съжалявам, но предпочитам така. Преди постоянно бях зле, все едно не съм аз. Мислех, че е следродилна депресия, но като се разкарах от компанията им, все едно аз се родих. Друг човек съм направо! Въпреки че тя продължава да се опитва да привлича хора на нейна страна, с които аз съм близка. Дето имаше една приказка - простотията ходи по хората, не по гората.