Puntina,
и аз така мисля. Как пък точно докато те е нямало е забелязал, че ти го няма пръстена, освен ако не го е намерил? Ако е забелязал по-отрано, докато сте били заедно защо не е попитал на момента, точно за телефон ли са тези обвинения, докато си отскочила до магазина и е ясно, че ще се върнеш скоро? Видял е пръстена на масата, а що е решил, че искаш да се разделяте по този повод нямам идея, не ви знам отношенията. Ама ако от такава глупост прави скандал...
От там знаеше, че го няма.
Намери се пръстена. Беше в гардероба. Всъщност, докато плачех втори ден и го търсех навсякъде и мислех, че е безвъзвратно изчезнал, извадих дрехите си, тъй като бързах да изляза и той падна в ръцете ми. Той беше до мен и се ококори.

И аз се усмихнах и му казах:
- Ето, пак се върна при мен! (пояснявам, че точно след скарването, на другия ден всичко беше спокойно и просто двамата търсехме пръстена навсякъде).
БТВ същата нощ сънувах, че намирам пръстена на един рафт. И все си мислех да потърся в гардероба, но си мислех, че е наивно от моя страна да смятам, че е там. В крайна сметка се намери.
----
И , за да не е толкова офтопик темата. Ето още нещо. Преди 10 години почина баба ми. В момента дядо ми е жив и що-годе здрав, след 2 операции на жлъчката.
Преди да влезе в болница, сънувах баба. Сънят протече по този начин:
Баба влезе в къщата и каза:
- Добър ден!
Сънувах, че чистя. Обърнах се и я погледнах странно.
- Защо си ми дошла на гости, бабо?
Тя ме погледна озадачена. После поклати глава:
- Я дойдех да ти кажа, че дедо ти си го сакам, че си го взимам скоро да си знаеш.
Аз:
- Че ти си ни беше обещала да си ни чакаш, най-вече дядо.
Тя:
- Е па така е. Чакам го и дойдох да ти кажа да не го мислите много. Той вече е стар човек, време му е.
Аз:
- Не знам, бабо, вие си знаете.
Тя:
- Брат ти и баща ти как са?
Аз:
- Добре са, бабо, татко е в Германия да работи, брат ми 10-ти клас стана.
Тя:
- Гледам ви аз. Пазя ви. Трудни времена настанаха. Да им пратиш много здраве от мен. Да знаеш, че ви мисля. И да ме няма, пак ви мисля. И хвани да изчистиш малко, че гости ще дойдат. Като катун е станала къщата.
Аз:
- Добре, бабо. Ти как си?
Тя:
- И по-добре съм била.
Аз:
- Липсваш ми много.
Тя се усмихна.
- Не ми е лесно да знаеш! - казах аз.
Баба:
- Нали съм ти казала- няма лесно в тоя живот- правиш, струваш, няма лесно. Кажи им да се пазят. Айде, аз ще си ходя да ти не преча.
Събудих се.
2 дни след това дядо влезе в болница за операция и беше наистина много зле. Месец по-късно го изписаха. Вървя си по улицата и една циганка идва при мен.
- Да ти гледам?
Викам: - А не, моля ти се, недей, не искам!
тя: Ама ето, Господ ме праща да ти кажа нещо, пък ти ме подминаваш.
И аз се спрях.
Тя каза:
- Ти си добро момиче. В семейството ти има мъж рязан с нож. На живот и смърт е. Викат го да си ходи от този свят, ама той много се страхува. От мен да знаеш - от него зависи , на ръба е. Ти си и ще бъдеш много известна, много хора ще те знаят, на улицата ще те спомнят с добро, ще те познават, обаче вътре в дома, момиче, си ниска. По-ниска си от тревата. Всичко, каквото ти кажат у вас, така го правиш. Без мнение си. Жена. Но навън си силна. Мъж, от който искаш пръстен, друга си има. И все така ви е правено на вас, от където и който пръстен да искаш, все друга да те пресича. Е така (показва с ръцете) е така те пресича. Имаш светъл мъж в живота, който много те обича. Първата любов в живота ти- не те е забравил, ама детенце и жена има. Момиченце. Имате зла магия в семейството, все да сте самички. Отдавна е правена. В градината е копана. На тая градината, дето сега е в гроба. Но не е тя направила магията, направил я е човек от къщата. Сестра на баща ти е. Тя не ви мисли доброто, виждам я. Далече. Далече.
Аз: Аха, как да разваля магията.
тя: Разтурниче си вземи, окади къщата. Тая от гроба не е могла, ама ти си последната дето можеш. Иначе сама ще останеш. Все проблеми в любовта ще имаш.
После ми поиска пари. Казах ѝ, че пари нямам и че мога да ѝ дам 50ст за едно кафе да се черпи. Тя се съгласи.
Странното е, че действително налучкала или не, в двора бях намирала някакви неща, заровени, когато прекопавахме с втората ми майка градината. Изхвърлихме ги. А знам от баба (която почина), че на няколко пъти е изхвърляла подхвърлено варено яйце с игла забито в него и косми.
Такива неща мога да продължа да ви разказвам, че направо... настръхвам цялата от ужас.