Случи ми се нещо странно XI

• 149 056
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Много ти благодаря, ще я прочета. Когато на човек му се случи нещо такова, просто не може да не започне да си задава въпроси и да търси отговори. За мен лично тези ми преживявания са доказателство, че има много повече от това, което виждаме. Тези неща ми се случиха в един период, когато имах чувството, че съм станала много по-интуитивна и, може и да звучи странно, но като че ли някаква завеса се вдигаше и усещах, че светът не е само това, което знаем. НЕ, наистина не мога да го обясня с думи. Това беше период, в който си задавах много въпроси за смисълът на живота, за това дали всичко свършва със биологичната смърт, четях за последните открития в областта на квантовата физика, за изследването по въпроса на д-р Сам Парния и т.н. След това се случи така, че животът ми по независещи от мен причини тръгна на доста зле и тогава като че ли всичко се затвори пак. Все едно едни врати почти се бяха отворили пред мен и изведнъж се фраснаха под носа ми с трясък. Разбрах едно, трудно е да търсиш такива отговори, ако на материално ниво животът ти е шит, трябва максимално спокойствие на съзнанието, нещо много трудно в наши дни. То затова и предполагам тибетските монаси медитират на спокойствие в пещерите, а не на Таймс Скуер. Laughing Ще разкажа още един странен случай, събуждам се, вече е светло, чувам как останалите в апартамента разговарят в коридора, нещо, което после потвърдих, не че имах нужда, но държах да съм максимално наясно. Та лежа на ребро и усещам много ясно, с абсолютна сигурност, как нещо скача по леглото ми. Като котка, която тича, претичва зад мен на възглавницата, усещам съвсем истински краката и как нагъват възглавницата и как се отърква в косата ми, минавайки. След това ме прескача и се блъска в дървенията на секцията. Пак ме прескача и тупва на дюшемето. Абе чувстам го и го чувам отвсякъде, спор за мене няма. Преди години имах котарак, почина. Като се сетих за него, и че вече не е на този свят, а тичането продължава, честно ви казвам, голяма жена, посред бял ден, но не смеех да се обърна да видя. Не знам това дали е точно сънна парализа, защото въобще не съм се пробвала да се размърдвам, не исках да мърдам, докато не спря всичко и след това вече станах и се огледах. Нищо не видях, естествено, но излязох да се уверя напълно, че нашите наистина разговарят в коридора. После ми се случва на няколко пъти както спя, събуждам се и усещам как нещо ми натиска главата към възглавницата, сега ме е яд, защото в такъв случай веднага си казвах на ум " Пак ли ти, я марш", и си заспивах, а не трябваше, трябваше да действам. Извинявам се, че стана много дълго, а на теб лично ти благодаря за съвета!

Пак ще ти пиша. Simple Smile Като прочетеш книгата на Монро и ще се удариш по челото, все едно ти си го писала...Това, дето те натиска по главата са същите тези астрални същности, влачиш ги с теб когато се връщаш. Не те съветвам да се опитваш да ги гледаш, не се знае какво ще видиш.... Crazy Просто се събуди добре, размърдай се и те ще избягат.
Ааа, да, не зависи това с излизането от личния ти живот, определя се от нивото на съзнание, което си стигнала. И то не само в този живот. Застоят идва от вътрешната съпротива на астралното тяло, което се бои от тези натрапници, дето те тормозят. Те са зловредни, реално могат да му навредят. Помоли за помощ и защита. Не е нужно да викаш никого, само го помисли и този, който може да ти помогне, ще те чуе. Надявам се да откликне. Може дори да ти се покаже, тогава ще разбереш, че наистина има повече от видимото. Помоли за придружител. Ако ти бъде изпратен, ще преживееш нещо страхотно. Не се отказвай и не унивай. Отвъд видимото има чудеса. Просто бъди внимателна. Simple Smile

# 361
Ще се престраша и аз да пиша.
Свекърва ми почина миналата година малко преди Коледа. Вечерта, когато звънна телефона на мъжа ми, той вече знаеше, че ще му кажат лошата новина. А и другата странна случайност пак от същата вечер - мъжа ми се чувстваше много уморен и заспа, гледайки телевизия от 20ч -20:20 ч. Свекърва ми починала в 20:10ч.
  Преди няколко месеца с мъжа ми се събудихме от стъпки и скърцането на паркета, под тях . И двамата се врънкахме кой да става, защото си мислехме, че е някое от децата. Накрая аз станах и видях, че няма никой и децата си спят спокойно, а продължавах да чувам стъпките. Мислехме си, че е имало земетресение, но на следващия ден проверих и нямаше.
 По-миналия уикенд, мъжът ми си беше сам в апартамента, а аз с децата при родителите ми. Спомнял си за майка си и на ум си казал, да му даде някакъв знак ако е добре и го чува. След известно време чул, че вентилаторът в банята работи. Изключил го от ключа в коридора, но след десетина минути пак го чул, че работи и копчето на коридора било натиснато. Случката се разиграла четири пъти. Убеден е на 100%, че това  е майка му.

# 362
  • София
Да се запиша и аз с една случка.

Една вечер, сама вкъщи, съм се качила на стол и ровя в едни високи шкафове. В един момент усещам как котка ми се отърква много осезаемо в крака и аха да й кажа, да не ми досажда, и се усетих, че първо съм на високо и второ вратата на кухнята е затворена, а котката е в хола. Shocked Не мога да си го обясня. Rolling Eyes

# 363
Здравейте и от мен,и аз се включвам в темичката ви.
Преди повече от 20 години почина баща ми,тогава имах приятел...та седим си  заедно в хола и по едно време виждаме,как през терасата прескача някой, ниско приведен и облечен с кафяво яке(а със същото яке погребахме татко,защото му беше любимото) и влиза в кухнята.(Терасата беше самостоятелна и от нея се влизаше в хола или в кухнята,не беше свързана с други тераси),намирахме се на 4-тия етаж и е невъзможно някои да се изкачи по блока до 4-тия етаж!Помня.Че ни беше бая страх ,но минахме през коридора и отидохме до кухнята да видим,какво става,но така и нищо неоткрихме.
Няколко дена по-късно ,посреднощт иззвънява телефонът,вдигам а...отсреща ...гласът на бащта ми...чувах го много отдалечено,но помня как ми каза,че всичко в нашият свят е фалшиво,че там,където е той е ...(нямаше дума,а усещане, че казва СВЕТЛИНА- ЛЮБОВ)!И връзката прекъсна.
После пак след ден-два,го сънувах,как излиза от стената до леглото ми,като релефно очертание и до него още едно очертание,но празно(без човек)...и после  след време почина и баба ми-неговата майка(тя не можа да преживее смъртта му )и всичко това  се разви  в рамките  на 9 дена,то4но на 9-тия ден на тати,почина баба.
После по-нататък в годините 1-2 пъти съм усещала присъствието му ,докато спя,веднъж даже усетих докосване по врата си,от страх не посмях да се обърна и това  ми остана,като спомен.  Rolling Eyes

# 364
  • София
Здравейте и от мен,и аз се включвам в темичката ви.
Преди повече от 20 години почина баща ми,тогава имах приятел...та седим си  заедно в хола и по едно време виждаме,как през терасата прескача някой, ниско приведен и облечен с кафяво яке(а със същото яке погребахме татко,защото му беше любимото) и влиза в кухнята.(Терасата беше самостоятелна и от нея се влизаше в хола или в кухнята,не беше свързана с други тераси),намирахме се на 4-тия етаж и е невъзможно някои да се изкачи по блока до 4-тия етаж!Помня.Че ни беше бая страх ,но минахме през коридора и отидохме до кухнята да видим,какво става,но така и нищо неоткрихме.
Няколко дена по-късно ,посреднощт иззвънява телефонът,вдигам а...отсреща ...гласът на бащта ми...чувах го много отдалечено,но помня как ми каза,че всичко в нашият свят е фалшиво,че там,където е той е ...(нямаше дума,а усещане, че казва СВЕТЛИНА- ЛЮБОВ)!И връзката прекъсна.
После пак след ден-два,го сънувах,как излиза от стената до леглото ми,като релефно очертание и до него още едно очертание,но празно(без човек)...и после  след време почина и баба ми-неговата майка(тя не можа да преживее смъртта му )и всичко това  се разви  в рамките  на 9 дена,то4но на 9-тия ден на тати,почина баба.
После по-нататък в годините 1-2 пъти съм усещала присъствието му ,докато спя,веднъж даже усетих докосване по врата си,от страх не посмях да се обърна и това  ми остана,като спомен.  Rolling Eyes
Прав е бил, тук всичко е фалшиво и незначително, всяка кавга, всеки проблем и беда, всичко освен близките ни хора. Там всичко е любов. Бог е любов. Дано успеем да го осъзнаем, по-рано и да не се ядосваме и водим битки с хората около нас за глупости.

# 365
Здравейте, страхотна тема   bouquet
За последните 3-4 дни изчетох всички теми до сега.
Случвали са ми се няколко странни неща. Знам, че сънищата не се толерират много тук, но искам да Ви разкажа. Когато бях малка на около 11-12 години някъде за пръв път се отделих да спя самостоятелно в отделна стая от нашите. Една вечер сънувах как ставам от леглото и виждам жена която се разхожда из двора/живеехме в къща/ имам чувството, че бях полу-будна не мога да го обясня. После тази жена дойде до леглото ми седна на него и ми каза /настръхвам само като си сетя/ Не се плаши баба дойде да те види. Усмихваше се през цялото време, не ме беше страх в момента, но след като се събудих не мигнах цяла нощ. Кръстена съм на баба ми /майката на баща ми/, която не познавам, починала е  1 година преди аз да се родя.

# 366
  • Сф
Зачетох се  и си припомних някои неща. Първо като дете видях нещо като червена топка да се удря в стената на блока по вечерно време. Много се изплаших, само аз от децата бях го видяла , на сутринта беше останала някаква чернилка по стената- предполагам мълния ли да е било не знам, но не валеше, лято беше. На мен също 1 път ми се е случвало да се видя отгоре. Беше ми много  лошо , бяхме на една вила и както се превивах, изведнъж се отделих, станах лека и си видях тялото от около 1 метър.Хвана ме страх и го изтрих от паметта си докато не влезох в темата Grinning ; Иначе последното странно нещо- заминаваме на почивка - предишната вечер загубихме стикера на застраховката, купихме друг преди да тръгнем рано на другия ден. Загуби си и ключовете мъжо, взехме резервния за колата, търсих вкъщи като луда и по джобове и тнт.Натоварихме се в последния момент ни дадоха и парите и пристигаме в Банско. Мъжо хваща документите, в които сме ровили 100 пъти! хоп и стария стикер вътре.Викаме абе 3ма души гледахме- аз , той и колегата му.. Викам айде нищо, жалко за ключовете. Качваме се в стаята мъжо бърка за цигари в чантичката си и вика, а ключовете. Викам бъзикаш се - не е възможно!Имах чувството , че някой ги е сложил там по пътя да Банско - няма нужда да ви казвам , че чентата я ровихме 100пъти , а и наръч ключове не се крие току- така.... Нямам обяснение.

# 367
Отдавна ви чета, момичета и настръхвам от историите, които споделяте тук. Повлияна от един пост от старата тема, реших да събера няколко приятели и да отидем, разгледаме и пренощуваме в село Скалище. Авторката на поста беше споделила и клип, който най-малкото е интригуващ за търсачите на паранормални и трудно обясними явления. 

http://novanews.bg/news/view/2014/08/24/84147/%D0%BD%D0%B8%D1%87 … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Планът е да тръгнем утре сутринта с палатка, спални чували, фенери и камера, да спим на открито и да се върнем в Пловдив в понеделник сутринта. Честно да ви кажа, не знам на какво се надявам, но ми се иска да се сблъскам с необяснимото и да разширя спектъра на възприятията си. Това е съвсем накратко, защото нямам време за дълъг пост. Каквото и да стане, ще го споделя с вас в понеделник.

# 368
Ivan,  защо си търсите белята  Mr. Green Мен и по светло не мож ме накара да мина през такова място  newsm43
Аз пък отдавана се чудя и искам да попитам нещо, особено Ън newsm78
На много места съм чела, че заболявания като шизофренията и прочие започват точно с чуване на гласове, халюцинации и т.н. Ако примерно видя дух, привидение и т.н или чуя гласове как да разбера, че не съм почнала да откачам примерно, а няма свидетели край мен? Съвсем сериозно питам Peace

# 369
  • Сф
Е , стига де - шизофренията е болест от много компоненти- не е само да чуваш гласове- доколкото съм запозната.Има и кръвни изследвания и история на заболяването във времето, наследствен фактор, асоциални прояви, трудно вписване в общоприетите норми - културни, образователни и тнт.
Това, че някой някога чул стон, глас, шепот....няма проблем. Кофти е , ако гласовете почнат и заповеди да дават... doctor

# 370
  • UK

Обезателно ни разкажи какво е станало, супер интересно ми е.
Ние от няколко години се каним някое лято да си подарим едно такова изживяване с тайфата, ама ..  Mr. Green

# 371
В денят на погребението на татко,след сумматохата,със сестра ми лежахме в спалнята и нещо си говорехме.Изведнъж ясно чухме как скърца пода в коридора,някой ходеше.След около минута пак.Станах да проверя.Майка спеше в съседната стая,входната врата беше заключена.И двете бяхме сигурни,че е татко,разпознахме стъпките му.Повече не се повтори.

# 372
Е , стига де - шизофренията е болест от много компоненти- не е само да чуваш гласове- доколкото съм запозната.Има и кръвни изследвания и история на заболяването във времето, наследствен фактор, асоциални прояви, трудно вписване в общоприетите норми - културни, образователни и тнт.
Това, че някой някога чул стон, глас, шепот....няма проблем. Кофти е , ако гласовете почнат и заповеди да дават... doctor

Уф, недей, че настръхвам.
Има такива ментални болести, които те карат да виждаш и да си мислиш какви ли не неща. Според мен те са къде по-страшни от странните неща, които ни заобикалят.

В денят на погребението на татко,след сумматохата,със сестра ми лежахме в спалнята и нещо си говорехме.Изведнъж ясно чухме как скърца пода в коридора,някой ходеше.След около минута пак.Станах да проверя.Майка спеше в съседната стая,входната врата беше заключена.И двете бяхме сигурни,че е татко,разпознахме стъпките му.Повече не се повтори.

Когато моя баща почина не спах цяла нощ(и още много нощислед това, но това не е важно сега), бях в транс, всички около мен също. На сутринта масата в стаята, в която седяхме се беше пукнала(тя беше стъклена).
Не казвам, че някой не я е ударил или нещо такова, но все пак досега всички се кълнат, че не знаят как е станало.

# 373
Ivan,  защо си търсите белята  Mr. Green Мен и по светло не мож ме накара да мина през такова място  newsm43
Аз пък отдавана се чудя и искам да попитам нещо, особено Ън newsm78
На много места съм чела, че заболявания като шизофренията и прочие започват точно с чуване на гласове, халюцинации и т.н. Ако примерно видя дух, привидение и т.н или чуя гласове как да разбера, че не съм почнала да откачам примерно, а няма свидетели край мен? Съвсем сериозно питам Peace

Laughing Свидетелите не вършат работа изобщо. Те никога не виждат и не чуват същото. Но няма опасност да се объркаш. При шизофрениците винаги става въпрос за нещо извън тях, някакви чужди гласове ги карат да нараняват себе си или другите. На границата между световете усещането е, че всичко, което виждаш и чуваш е част от теб, нещо от твоята същност. Затова и чувствата, които получаваш не са разрушителни,  а са спокойствие, любов и усещане за защитеност. В съзнанието ти не може да проникне никой, за да те тормози и да ти внушава разрушителни мисли, защото твоята същност няма да го допусне. Духове и привидения не съм виждала и не знам как се държат с хората, които ги виждат. Не изпитвам страх от тях, те са просто души без тяло, останали в нашия свят по някаква причина.

# 374
Ей че интересно и аз имам един странен сън ... В моето семейство не ходим много по гробища, някак пазим спомена за починалите си близки без да носим неща не гроба. Та сигурно година след като почина дядо ми, който много обичах и бях много привързана към него, го сънувах. Как е дошъл вкъщи, и вече ще си тръгва и на врата го изпращам и го целувам по бузата, усещането от допира беше толкова ясно, че и сега си го спомням. Беше му поникнала брада леко, а дядо винаги се бръснеше сутрин... на следващия ден ходих на гробища и му купих самобръсначка.
А като почина прабаба ми , майка ми имаше странна случка. Тъй като и в нашата рода се разиграха по онова време имотни драми и едната леля на майка ми под предлог че се грижат за прабаба ми и прадядо ми постепенно започнаха да не ни пускат да ходим там, все нещо измисялаха, интриги сплетоха.. за да им препишат жилището. Така и стана, но като почина прабаба ми, по линейката разбрахме и майка ми и леля ми отидоха и явно тази им леля  помислила че звънят още лекари и отворила без да погледне кой е, като ги видяла опитала да ги избута навън, ама те пък напънали и влезли и тогава лелята вдиганала ръка да удари майка ми... и тя казва, че изведнъж се спряла, сякаш някой я хванал за ръката и се отместила да минат с опулени очи...

Общи условия

Активация на акаунт