ДУБАЙ 7-ма тема

• 80 175
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте!Някой да има идея за празнуване на Нова Година?Все още не сме измислили къде да бъдем.А ще е голяма лудница сигурно и ми се иска да имам някакъв план.Още повече,че сме 3 семейства с големи деца-общо 10 човека и всички на мен разчитат.Вече започнах да се притеснявам.

nie 6te sme pred burj khalifa da gledame zariata

i vse pak s koia agencia ste

# 451
След запитване до консулството:
".......поради отсъствие на официален брак е добре да подготвите легализирано преведено копие на английски език на акта за раждане на детето, което да представите, в случай на поискване от местните власти при влизане в страната.
Допълнителна полезна информация може да получите на следния линк:
http://www.mfa.bg/index.php?page=120&staticpage=findanembass … amp;posolstvo=119

ГК Дубай......"

Тук е интересно "в случай на поискване" т.е иска ли се или не? Отговориха ми двузначно.
Свързах се с МВнР и там ме изпратиха в пълна глуха! Нищо съществено! Казаха ми неща, които ги знам и то за нашата граница! Акт за раждане, а ако е само с един родител - декларация и т.н. - с тази разлика, че от доста време на границата не ни искат акт за раждане, ако сме всички заедно защото най-вероятно имат достъп до ГРАО-то. Но това е за тук, а за там на входа е друг въпрос!
Нищо аз продължавам да се ровя за да разбера защото не ми се дават 90 лева за нещо, което може да не ми потрябва въобще!
Приятна вечер на всички! Peace

# 452
Това с документа за детето е много относително.. Може да ви го поискат, но може и да не го поискат.. Ако го поискат обаче - става проблем за вас ако не го носите... И аз се набутах за едно легализирано пълномощно за дъщеря ми да пътува сама с баба си до Холандия,  а там никой не го е поискал... Но ме наплашиха, че ако го поискат и го нямаме,  може да ги върнат.... Според мен един превод на английски от акта за раждане на детето,  без легализация е достатъчен... Все пак от него се вижда, че вие сте родителите...

# 453
Ние сме без агенция.Обаче вече имаме за други дни резервиран круиз по Dubai Greek,тур с Yellow Boats,включващ и Марината...,няма как да ги повтаряме.А на ресторанти сме всяка година,иска ни се нещо по-различно.Проверих на ресторант Al Hallab с изглед към фонтаните-терасата вече е заета,има места навътре и то по 550АЕД.Като трябва да платиш за 3-членно или 4-членно семейство...не е малко.Мислех за нещо като Beach Party,зарята пак ще се вижда,но досега на нищо не съм се спряла.Ако някой има конкретна идея,моля да сподели.

# 454
Имаше въпроси относно цените на електрониката и ето една добра отправна точка за ориентация :

http://store.apple.com/ae

# 455
Kaкто вече стана ясно Jumeira Beach Park е затворен до 2016 година.
Тук често споменавате  Jumeira Public Beach  , но кой точно плаж имате предвид ?
Според някой източници в нета това е т.н. "Руски плаж" заради многото руснаци които го посещават или още познат като 'Туристически плаж".

Имам предвид този на картата по-долу :

Другият който е близо до Бурж ал  Араб е известен като Um Suqeim Public Beach и според тази статия също би трябвало да е частично затворен до 2015-та заради ремонтите.

http://www.khaleejtimes.com/kt-article-display-1.asp?xfile=data/ … ion=nationgeneral

Ето го и него:

Та като пишете за Jumeira Public Beach  на кой точно плаж сте ходили ?

Toзи до Dubai Marina и JBR е ясен.
Виждам и някакъв Sunset Beach близо до палмата.

https://www.google.bg/maps/place/Sunset+beach/@25.1142545,55.1602421,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x3c8c1cb3e75792a4

Доколкото разбирам единствения начин за придвижване до "Atlantis" е с влакчето или такси ( и Bug Bus-a разбира се)
Ако не се влиза в aквапарка има ли нещо за разглеждане там ?

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 19:45 от stenk

# 456
  • Варна
Мога да ти отговоря за Атлантис. Според мен си струва да се види. Аз не бих пропуснала да се движа по стеблото на палмата, да видя какво представлява този изкуствен остров. Ние ходихме с такси. Виждат се къщите по листата на палмата и в един момент пътят минава под морето, за да се стигне до Атлантис. На мен ми беше интересно да видя от този поглед Персийския залив. Атлантис също е хубав хотел, като се има предвид, че подобен хотел има на Бахамите... В него може да разгледате аквариума и да хапнете вкусен сладолед. Около хотела също е много красиво. С една дума, на нас много ни хареса.

Плажът, който е до Бурж ал араб е много малък. Не е нещо особено. Там е подходящо за снимки с хотела.

# 457
Цитат
Около хотела също е много красиво. С една дума, на нас много ни хареса.
Плажът, който е до Бурж ал араб е много малък. Не е нещо особено. Там е подходящо за снимки с хотела.

Ние със сигурност ще отидем до Атлантис може би с влакчето , че гледката била много красива.
Не планираме обаче да ползваме атракциите Simple Smile

Този малкият плаж  въпросния Um Suqeim ли имаш предвид ?

Объркването ми идва оттам , че някой означават него като Jumeira Public Beach , а в други източници Jumeira Public Beach си е плажът в близoст до Downtown Dubai ( само относително близо де - по перпендикуляра)

# 458
  • Варна

Този малкият плаж  въпросния Um Suqeim ли имаш предвид ?

Объркването ми идва оттам , че някой означават него като Jumeira Public Beach , а в други източници Jumeira Public Beach си е плажът в близoст до Downtown Dubai ( само относително близо де - по перпендикуляра)

Да, малкият плаж е Um Seqeim, както е на картата, която си показал.

Плажът, които пишеш, че ще е затворен Jumeirah beach park, се намира ориентировъчно под парк Сафа(дано не бъркам името, ама май нещо такова беше). Там имаше определени дни, в които пускаха само жени.

За Jumeirah public beach и други плажове, виж какво са писали в старите теми. Мисля, че ven62 и roje са писали подробно. Погледни 5-та тема след 30 стр. и 6 тема.

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 09:31 от vstan

# 459
Да , аз съм чел напътствията на Roje. Явно вариантите намаляват , но все ще се намери парченце плаж Simple Smile
Важно ми е да има душове (доколкото прочетох на Jumeira Public Beach до Джамията има такива)  , че иначе ще е кофти след плаж да се обикаля нанякъде.

Това нали не е актуално и няма необходимост от снимки ?
Цитат
Цитат на: Galactic Voyager в ср, 19 мар 2014, 14:13
Уважаеми колеги,
Моля да имате предвид, че за издаването на визи при пристигане в Дубай / ОАЕ след 22.03, за момента е необходимо туристите да да представят на място следните документи:
- цветно копие на 2-ра и 3-та страница от международния паспорт, който трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от ОАЕ
-  цветна актуална снимка на туриста (паспортен формат)

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 13:24 от stenk

# 460
Не е актуално. Не искат никакви снимки. Слагат ти един печат и влизаш без каквито и да е други формалности. Информацията ми е от личен опит, от края на октомври тази година.

# 461
Благодаря ви . Четох го накрая на 5-татема , където се споменаваше и предполагам в 6-тата въпроса е бил доизяснен. Видях , че и питанките ми за плажовете вече са разисквани. Бях чел изцяло само 7-та тема и затова питам за неща които ги няма в нея  Simple Smile

# 462
Благодаря ви . Четох го накрая на 5-татема , където се споменаваше и предполагам в 6-тата въпроса е бил доизяснен. Видях , че и питанките ми за плажовете вече са разисквани. Бях чел изцяло само 7-та тема и затова питам за неща които ги няма в нея  Simple Smile

Аз съм бил на 6 плажа в Дубай.
1. Ал Мамзар  - плаж с парк в него всъщност има 5 отделни плажа т.е. 5 отделни плажни ивици, разделени с палми, камъни, тревни площи. - платен и в някои дни затворен за мъже.
2. Ал Мамзер - общодостъпна поредица от плажове, непосредствено преди входа на Ал мамзар.
3. На марината - обществен т.е безплатен
и сега за останалите три, които са между джамията и Бурж Ал Араб. Посочвам ги в последователност от джамията към Бурж Ал Араб
4. Jumeira Public Beach - почти срещу джамията - обществен т.е безплатен
5. Jumeirah Beach park - платен и затворен за мъже в някои дни.
6. Umm Suqeim - обществен, безплатен и най-близко до Бурж Ал Араб. От там са най-популярните снимки на плаж с фон - Бурж Ал Араб. Наистина е най-удобното безплатно място за хубави снимки.

Всичките тези плажове са супер - има си и места за преобличане и душове.
Използвам случая да кажа, че нито един от тези плажове обаче не може да се сравнява с плажа на острова Saadiyat в Абу Даби.

# 463
  • Варна
Сега видях какво съм си записала и аз. Не гарантирам дали информацията за дните и таксите е все още актуална, но може да бъде ориентировъчна. Само допълвам ven62:

Първият плаж, който е написал е Al Mamzar beach park - ден само за жени е понеделник, вход 5АЕД. Ако влизаш с кола – 30 дирхама – независимо колко хора сте в колата. Сянка там правят палмите, изпълнявайки ролята на чадъри. Точно на излизане от парка е спирката на автобус C28, но е по-удобно да се придвижвате с кола (такси).

За Jumeirah beach park- дни само за жени - неделя и сряда. Вход 5 АЕД.

Това са най-красивите плажове в Дубай с палми и бял пясък. Ако имате възмойност и време е добре да отидете и на плажа в Абу Даби.

Umm Suqeim - само за снимки с Бурж Ал Араб.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 11:13 от vstan

# 464
Знам, че темата не е за Абу Даби, но се спомена, тка че... Яс Илънд е абсолютно за препоръчване, като говорим за плажове. Тихо и спокойно е на Яс Бийч, например, абе страхотно е.

Общи условия

Активация на акаунт