Таблата, плажният спорт на българите

• 4 249
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
Никога и никъде не ме е дразнил звука от зарчетата от таблата, даже ми е приятен. И не съм смятала, че има хора, които се дразнят Joy

# 16
Аз имам немалък престой по български плажове, но не съм виждала някой да играе табла там.

# 17
Таблата не съм я засекла. Имаше шах и волейбол, но предимно книги се четяха дори и от мъже.
По се дразня на виковете по деца и кучета, но това е друга тема.

# 18
  • вятър в маслините, вятър над хребета
От тази тема как ми се приигра табла, направо не е истина!  Blush
Нищо, че не съм на плажа  Joy
И на мен Laughing. Пък само виртуална мога, и то правата единствено. Онлайн вариант на тама и гюлбара не намирам Crossing Arms.

# 19
  • sf
Ние играем табла на плажа  Joy обожавам я, макар че не съм толкова добра и все падам  Mr. Green

Повече ме дразнят играещите футбол или волейбол, които ме изпраскват с топката повече от веднъж  hahaha

# 20
От тази тема как ми се приигра табла, направо не е истина!  Blush
Нищо, че не съм на плажа  Joy
И на мен Laughing. Пък само виртуална мога, и то правата единствено. Онлайн вариант на тама и гюлбара не намирам Crossing Arms.

Абе он-лайн не си е работа ... ерзац-табла му викам аз Laughing
Другото си е така леееекинко да приплъзнеш зарчетата върху една истинска дървена табла.... и онзи неповторим и прекрасен звук .... ммммм.... размечтах се... разкош!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Не, наистина не разбирам как това може да дразни някого  Rolling Eyes
Нищо лично към авторката  Hug

# 21
Мдааа Laughing. А и онлайн трудно се намира достоен противник (споменах ли, че съм мнооооого добра bowuu Mr. Green).

# 22
 За нашата фамилия таблата е задължителна на плажа. Laughing Правим си страхотни турнири с ММ и с децата. Mr. Green

# 23
Фенките, табла - тапа - гилбара ли играете?

# 24
  • при късмета
Аз играя. Обаче поредността я знам като обикновенна, гилбара(дюлбара) и тогава тапа. И още една играя, но не й знам името

# 25
Табла! Напомня ми на детството. Мой чичо ме научи, за да си има партия, че леля ми никак не я харесваше тая табла.
Отдавна не съм виждала да се играе табла на плажа.
И няма как да ме подразни подобно нещо.
Направо ви се чудя на ниския праг на търпимост. Не ми се мисли как ви траят домашните като сте такива мрънкала.  Flutter

# 26
Аз играя. Обаче поредността я знам като обикновенна, гилбара(дюлбара) и тогава тапа. И още една играя, но не й знам името
И аз така я знам, тапата като най-майсторска накрая.

# 27
Коя е пък тази четвърта табла?  Rolling Eyes
Аз така ги знам - права-гюлбара-тапа  Grinning

# 28
  • sofia
Божкееее, повече от 10 години не съм играла табла...и канаста.
Преди години в заведенията по гръцките плажове имаше табли на разположение. В нашенските такова нещо не съм видяла - къде ги видяхте тези табладжии?

# 29
  • при късмета
Четвъртата много отдавна не съм я играла. Имах си на времето един приятел с който много играехме. От него я знам и само с него съм я играла. Името също не запомних
Пуловете се слагат само на едно поле. От единицата до тройката по 2, един върху друг, от четворка до шестица по 3, пак на купчинка. Ако хвърлиш примерно 1:4 сваляш от съответните купчинки по един пул. Като свалиш всички от купчинката при следващо хвърляне на числото взимаш. Целта е да ги вземеш пръв

Общи условия

Активация на акаунт