Таблата, плажният спорт на българите

• 4 239
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Ами ние и в чужбина си носим таблата, та може да ни срещнеш и там Mr. Green

И ние си я носим, дори и в момента сме на море с табла. Mr. Green
Не мисля, че вдигахме повече шум от няколкото семейства с малки деца. Laughing Но на мен единственото, което ми пречи е хвърлянето и непочистването на боклуци. Нищо друго не може да ми развали кефа. Mr. Green

# 46
  • Варна
Като стана въпрос за игри, нямам търпение да се прибера и да предизвикам кака на "не се сърди човече" Mr. Green От има-няма 25 години не рева, ако ме бие. hahaha

По темата-ако съм на плаж, ще ме притеснят повече футбола или волейбола. Ще бъда нащрек да не ме шибне топката.

# 47
На плаж обикновено не ме притесняват играещите на табла или карти възрастни.
А една особена порода "играещи с децата" си.
Уж с всички се съобразяват, много възпитани, ама не им млъква устата да дават наставления с приповдигнат глас и дух, за всяко едно нещо.
"Ела тук, това е плавник, той се слага така, това е сърфист, той прави така, това е дупка в пясъка, това е табла и заровете са много шумни, а ние не трябва да пречим на хората..."
Това лято отново станах свидетел на заиграването на една майка със синовете й, които явно, че бяха от татко-американец. Уж много възпитани, но на такива лигавщини се нагледах. Майчето беше решило, че половината плаж не знае що е то английска реч и никога не е чувало за нея. Големи стойки, пози и реплики бяха.

# 48
Медхен, че как ще се покаже иначе жената, какво завиждаш значи  Mr. Green

# 49
Мен това, което ме дразни на българките омъжени за чужденци/ защото имам подобни приятелки/, е че децата им не знаят български, видите ли те/ децата/ не харесвали езика, и за това не искали да го учат и говорят......като говорят с мен само на бг, да виидм ще ли го научат или няма, то от родителите зависи....и да, някои българки наистина обичат да демонстрират, че са омъжени за чужденец и живеят в чужбина, смешни са

# 50
Медхен, че как ще се покаже иначе жената, какво завиждаш значи  Mr. Green
Mr. Green Flutter

Това с демонстрациите на брака е май за темата със селските номера.
Точно вчера бях свидетелка отново на подобно нещо, само че тоя път чуждия тип беше немец.  Mr. Green

# 51
Разкажи де!

# 52
  • София
Тогава не ходи в Гърция и Турция на море особено по плажове дето има повече местни, че там такава игра на табла пада от сутрин до вечер...

Не мога да разбера как някой може да се дразни от табла?
Мен по би ме дразнела игра на волейбол/футбол, не, че нещо ама не искам някой да ме дрънне с топката по главата.  Whistling

# 53
Игрищата за футбол и волейбол бяха на добро разстояние, за да ви дрънне топка по главата, както и да ви пречи шума

# 54
Няма много за разказване.
Освен, че детето, което беше доста голямо, седеше в количката за покупките - от тези металните, които до дръжката имат подвижно приспособление, където да си сложиш чантата, примерно. Но принцесата седеше там, навеждаше се и подаваше прилежно покупките на касата в синхрон със съпровод от много "Внимание!" и "Achtung!".
Няколко пъти ги засичам вече из квартала, явно скоро са дошли. Прави ми впечатление леко арогантното отношение и поведение, което в Германия съм сигурна, че отсъства.
 smile3520

# 55
  • София
Не знам как е на българските плажове, но в Гърция и Турция на плажните барове има оборотни табли за желаещите.
Моите щерки си правят турнир лятото, така че знам какво е по-силното мятане на пулове понякога Laughing.  Ами не е толкова дразнещо. Някои играят мини тенис с тези дървени хилки, които също са шумни, но на плаж сме все пак, а не в концертна зала, където страничните шумове лично мен ужасно ме дразнят. Twisted Evil

# 56
  • София
Мен това, което ме дразни на българките омъжени за чужденци/ защото имам подобни приятелки/, е че децата им не знаят български, видите ли те/ децата/ не харесвали езика, и за това не искали да го учат и говорят......като говорят с мен само на бг, да виидм ще ли го научат или няма, то от родителите зависи....и да, някои българки наистина обичат да демонстрират, че са омъжени за чужденец и живеят в чужбина, смешни са
Още по-лошо знам. Една клиентка омъжена за американец с 2 деца, живеят в столичен квартал и децата не знаят български! Всеки път ми звъни по телефона да разтяга, че съпругът и е англоговорящ и да ме наставлява, кое и как да направя. Сори, ама да си дойде тя.

# 57
Напълно разбирам защо предпочиташ да гледаш плажен волейбол вместо играещи на табла: разни секси задници и мускулести млади мъже са къде по-приятни за гледане. Ама все пак не разбирам, вместо да се интересуваш толкова живо кой какво играе, защо не стана и ти да поигранеш волейбол, ами ги гледаш тия табладжии и им се нервиш?

От време на време обичам да играя табла на плажа. Все пак съм там да релаксирам. Нито тракам със зарчета, нито викам въодушевено. Май не разбираш че хората правят играта, а не играта хората. Шахът не е особено релаксиращ, но не съм толкова зле с нервите че да ми пука кой играе шах, и кой не. На някои хора не им понася ако ги напече повече слънцето. Стой повече на сянка Grinning

# 58
От тази тема как ми се приигра табла, направо не е истина!  Blush
Нищо, че не съм на плажа  Joy
И на мен Laughing. Пък само виртуална мога, и то правата единствено. Онлайн вариант на тама и гюлбара не намирам Crossing Arms.
имаше един бг сайт с онлайн трите табли sgames.eu, но нещо не мога да се включа, може и да е затворен.
Всъщност в другите страни таблата като че ли е по-популярна, има много клубове, турнири и т.н. Тук е много по-слабо разпространена.
Шаха изисква мислене, и играта му определено не пречи на околните.

явно не играеш табла, щом според теб "не се мисли" при таблата Mr. Green

# 59
Освен, че детето, което беше доста голямо, седеше в количката за покупките - от тези металните, които до дръжката имат подвижно приспособление, където да си сложиш чантата, примерно. Но принцесата седеше там,
Ами, че те тези приспособления са тъкмо седалки за деца, не са за чанти. Но са много удобни и за чантата, вярно е.

Общи условия

Активация на акаунт