На море в Гърция 2014 - XI

• 60 813
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
canella, къде гледаш за настаняване в Керамоти, че вече са се изчерпали местата? Според мен не са ги обявили още и затова по сайтове като букинг излизат, че не са налични. Най-добре почни да мислиш за резервации след НГ, че гърците не си дават много зор. А за друга дестинация в тази посока, в темата доста се говори за Фанари, ако искаш погледни и за там  Peace

# 676
За само 5 нощувки наистина е по-добре да е наблизо, просто не си заслужава да хврълите много време за пътуване, ако няма да има кога да почивате заради пътуването.
Керамоти е добър избор за близка дестинация, но аз бих препоръчала да прескочите до Тасос. Ферибота пътува половин час, острова е малък, така че максимум до още час да се добави към пътуването. А острова си струва, има какво да се гледа и къде да се обикаля, освен морето острова има и планина, пътеки, стари гръцки селища, забележителности от римско време и т.н. А Керамоти е в полето, равно е като тепсия и освен плаж и комари няма какво да се гледа и прави. Зависи какъв тип почивка предпочитате.
И още зависи и кога точно през лятото планирате да ходите. Препоръчвам да е по-добре в началото, отколкото в края на сезона. Обикновено по някое време през Август в района почва да духа един постоянен и не много приятен вятър, но донякъде е и до късмет.

# 677
  • Пловдив
Ние края на септември бяхме в Миродато в тая вила: https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%9B%D … 738433340?fref=ts.
Вилата е близо до плажа, но в тази част не е на концесия. Но на нас так ни хареса повече, защото беше супер спокойно. Морето е плитко. И въпреки, че плажа не е на концесия беше изключително чисто. Няма камъни.
Това е по точно някаква вилна зона на Миродато и има само 2 кръчми и 2 магазина, да имате на предвид.
Както и другите са казали, зависи каква почивка търсите. Ако е само за плаж и барбекюта с бира в двора на къщата е перфектен вариант.  Peace Peace

# 678
  • София
ninand, много приятно изглеждат тези вили. Май и друг път са споделяни в темата, но не им бях обръщала внимание. Може ли да споделиш какво е разпределението вътре и колко е нощувката Praynig
Допълвам се Simple Smile Сега разгледах пак снимките и ми направи впечатление, че в кухните няма печка, така ли е или просто не са я снимали?

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 08:34 от Moharet

# 679
  • Пловдив
Moharet, те са две къщи-малка с 2 спални и голяма с 3 спални. Септември голямата къща беше 150 лв на вечер, а малката 100 лв. Ние бяхме в голямата.

Двете спални са с ракла, спалня, гардероб и диван, които се разтяга и могат да спят още двама човека. А в третата спалня не е с диван а с единично легло, т.е за семейство с 1 дете.
Във всекидневната, която се вижда на снимките в кухнята има кафе машина микровълнова, хладилник, мивка. Отзад зад къщата има кухничка с мивка и газов котлон. Печка няма. Ние си носихме грилче за принцеси за закуска. В двора има 2 барбекюта.
Вилата е много близо до плажа. За около 5 минути си там. Но до плажа, които е совбодна зона. Този с чадърите е по далеч. Но пък за нас така беше по добре. Няма хора, супер спокойно, и въпреки, че плажа не е на концесия беше изключително чист-и пясъка и водата. От вилата имат една дървена макара(от кабели, ако се сещаш)на плажа със пластмасови столове. Супер удобно.
Двора за деца е прекрасен. Ние бяхме с три деца на по 5 години. Ами не им виждахме очите. Пързалката е като къщичка в която има меки възглавнички. Много си играеха там. Под пързалката има джанта с пясък от плажа. Също им беше много интересно да ровят в този ситен и хубав пясък. Има и 2 люлки и тенис на маса. Абе рай за децата.
Общо взето много ни хареса вилата. Доволни сме.
Разбира се има и някой минус, но определено плюсовете са повече.
Та да те предупредя, да имаш на предвид. Останахме изненадани, че не дават хавлии. Много сме ходили по вили, ама такова нещо не ни се беше случвало. Това както и да е, но много ме подразни, че взимат 150 лв на вечер, а даже и тоалетна хартия не оставиха. Та си купихме 2 рула за 2 евро
Видяха ни, че сме с деца, но нямаше и достатъчно калъфки и чаршафи за леглата.
И верото за чинии беше свършило, та и такова пазарихме.
С удоволствие бих отишла пак, но ще се подготвя за тези неща. Определено вилата е хубава, на хубаво място, а и цената е повече от добра. Така, че тези дребни неща не ни развалиха прекрасната почивка.

# 680
На мен ми се струват много пари за тези условия, а и за "липсите", които се споменават.  newsm78

# 681
  • Варна
Спряхме се на Керамоти,защото освен,че е близо,плажа е хубав.Мъжът ми е риболовец,а за там отзивите по отношение на риболова са добри.Само комарите ме притесняват малко.Тасос сме го изключили заради каменистото дъно.Ставрос ме изкушава.Отзиви за там имате ли?Близо е до Керамоти и може да ги комбинираме.За началото на септември се оглеждам,защото тогава можем да излезем едновременно в отпуск.Предната резервация я направих чрез букинг.ком  и това е единствения сайт,в който проверих за свободни места и в почти всички хотели имаше само по 1 или 2 свободни апартамента.

# 682
  • Бургас
Края на август спирахме в Ставрос  за обяд в едно от заведенията до плажа. И двата пъти ми се стори доста ветровито и морето не беше спокойно (с малки вълнички, но в целия залив). Не ми хареса, но не съм се и къпала в морето за да споделя подробности. Плажното ивица е широка. Иначе  е малко курортно градче, тип Ахтопол примерно. Има доста заведения, големи магазини, улица със сергии за туристите.

# 683
  • Пловдив
На мен ми се струват много пари за тези условия, а и за "липсите", които се споменават.  newsm78

На мен за Гърция 50 лв на семейство ми се струва добре.  Rolling Eyes Признавам си, че това ни беше първото ходене в Гърция, но по толкова са и в БГ подобни вили и къщи. Липсите бяха дребни, но просто ние не бяхме подготвени.
Ще съм благодарна, ако ми покажете нещо по добро.  Hug

canella, и Миродато не е далеч. Плажа също е хубав-плитък без камъни, кристална вода. На пристанището е пълно с рибари.

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 18:56 от ninand

# 684
  • София
Тасос сме го изключили заради каменистото дъно.

Toва е смешно. Тасос не е градче, а цял остров. Защо реши, че навсякъде е каменисто?

В Букинг винаги има само 1-2 апартамента. Като се купят, пак има толкова.  Wink Нали не си мислиш, че апартаментите са толкова търсени, че 1 година по-рано да са заети вече?  Grinning

# 685
  • София
Момичета, рано ли е да се правят резервации за лято 2015г.? Въпреки че в booking, на някои ми показа че няма свободни места ( но има и вероятност както някой беше писал по назад просто да не са отбелязали дати за нови резервации ).
Ако има някой мнение за тези две местенца ще се радвам да ги сподели:
http://www.niriidesrooms.gr/en/index.php
http://www.pagonahouse-toroni.com/

# 686
  • София
Марая11, не сме посещавали тези къщи, но ще ти кажа лично мнение за местата, на които се намират. Порто Куфо е може би най-любимото ми място на Ситония. Там буквално няма нищо, няма магазини, няма къде да се разходите, плажът не е нищо особено, има само няколко псаротаверни и цялото спокойствие на света. Човек може с часове да се наслаждава на тишината, гледайки как рибарите плетат мрежи. От тази гледна точка, може би не е подходящо място за деца. Виж, Торони си е цивилизация, има си всичко - магазини, таверни, места, където да играят децата и огромен пясъчен плаж. И двете къщи, които си избрала, са хубави (поне така изглеждат на снимки), така че ти си прецени какво ти е приоритет. А по въпроса за резервациите, мисля, че е прекалено рано да се правят от сега  Peace

# 687
От Порто Куфо до Торони не може да стигне пеша (освен по шосето, едва ли е приятно), но всъщност е точно 2 мин. с кола. Така че човек може да има и двете Simple Smile
А другото е точно както Мохарет е писала.

Марая 11, тъй като в този район практически няма целогодишен туризъм (къщите-хотели са затворени от октомври от април), много от тях не ги обявяват в резервационните системи през този сезон. Отделно, че букинг често пише "остават 1" или "остават 2", дори когато целият хотел е празен - трикове разни.
Ако искате ранна резервация, можете да си пишете мейли със собствениците.

# 688
  • София
Не може да се стигне пеша, да  Peace Не че е много, ама пътят не става за разходки. Аз дадох мнение за двете градчета или казано по друг начин, ако съм с деца,  ще избера Торони, ако съм без деца - Порто Куфо Simple Smile

# 689
  • София
Много Ви благодаря момичета  Hug , наистина ме ориентирахте в избора.
За резервациите питах просто защото миналата година края на януари попитах за Магда хаус на Лагомандра и казаха, че няма места и оттам помня, че е хубаво по-рано, но колко по-рано не знаех  Grinning
Горе долу към тези две местенца съм се ориентирала, но ще си допрочета записките и Вашите мнения от стари постове....тъкмо по Коледно да си помечтая за моренце  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт