АСТМАТА - тема 28

• 56 460
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
За мен няма значение силата на спазъма- Вентолинът си е Вентолин и е по-добре да се приема инхалаторно Peace
Интерсно ми е - с каква хомеопатия сте овладявали спазъм? Чувала съм, че е възможно, но все пак ми се ствува невероятно, ще ми е полезно да споделиш   bouquet
Относно учестеното дишане - да, при бронхит го има, но вече до какви граници е нормално, и от какви нагоре се счита за спазъм - не знам  Rolling Eyes
Бързо оздравяване на малчо   bouquet

# 406
  • Пловдив
За инхалациите  откъде си купувате инхалатор?
спазмите са били при моето дете леки,първия път когато направи такъв,беше се разболял,пи хомеопатично в началото но се задълбочи и направи спазъм,но когато аз го заведох лекаря каза че бил отминаващ вече-как разбра незнам.И предписа ВЕнтолин,който не дадох а продължихме с хомеопатично-индивидуално предписано.
След 2 месеца имаше още по-лек,пак с хомеопатия отмина,но лекарството беше друго.
Опит с тежки бронхоспазми с хомеопатия нямаме,и дано нямаме изобщо такива.Ако някой друг сподели опит.

А освен инхалации с Вентолин , сироп отхрачващ дава ли се ?

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 20:47 от budiko

# 407
  • софия
 Не съм писала от доста време. Сега подновяваме ТЕЛК. Вече не се ходи на ул.Веслец на белодробна комисия.Там е само администрация. Пратиха ни във 2-ра  градска. Някой минавал ли е с детенце на ОЛЕК и искат кръвно-газов аналис и ФИД. Къде се правят тези неща ?

# 408

Дава се, но след като Вентолинът се е давал вече изв. време - т.е. раздвижил е секретите и трябва сироп, за да се изведат навън. Ние включваме на 2-3- ден от започване на вентолин. Дава се отхрачващ сироп  Peace - правя това уточнение, защото тук на няколко пъти се случва да прочета за изписан Синекод при спазъм, което е безумно и много опасно.

За инхалаторите - продават ги в аптеките, а може би и в хипермаркетите да има. Можеш и он-лайн да поръчаш. За мен това са едни от най-добре вложените ми 120 лв Wink

# 409
За инхалациите  откъде си купувате инхалатор?
Инхалатори се продават в аптеките, прочети назад, важно е разпрашаването и т.н., нашият е Омрон, доволна съм  Peace
Ние вентолин инхалаторно не ползваме, защото не му действа, пие го на сироп,няма странични реакции  Peace Инхалаторът ползваме за Пулмикорт или за инхалации само с физ.разтвор.

Сиропи на моя син не съм давала, никакви, освен вентолин; така са ми казвали в болницата, колкото пъти сме лежали и аз определено не давам. Каката я лекувам със сиропи, но тя не е с астма.

# 410
  • тук и там
За сиропите-и  на нас не ни е разрешено да даваме,караме без сиропи.Индивидуално е,предполагам.Само веднъж сме давали и положението се влоши-започна да повръща на фонтан,но при нас проблема е винаги наличието на прекалено много секрети и със сиропите за отхрачване съвсем се влошава .Вчера детето повръща 4 пъти-на Вентолин,Пулмикорт,Бомхексин и Физ.разтвор сме-в добро състояние е иначе.Отделно-АБ в носа и кортико-стероид.Повръща всичко-въпреки,че за всичко са виновни сополите,които се стичат отзад-те се виждат ясно като повърне-жълти и гъсти,а количеството е изумително за толкова малко човече...Как мога да разбера дали не е синузит-със снимка ли се установява или по друг начин?

# 411
Kaisia, да, поне преди установяваха със снимка - на мен така ми го установиха. След коетосе наложи да ми правят пункции - най-ужасната манипулация през живота ми   Sick

# 412
на нас ни предписаха инхалации с Вентолин в комбинация със сироп Амбрекс, когато беше със спазъм, но кашлицата му е влажна! Т.е. искам да кажа, че има секрети. Този синекод освен да разкашля не виждам друго какво прави.

# 413
Здравейте, сигурно сте го коментирали, но понеже по-горе пак се спомена - някой да е лекувал детенце с астма с хомеопатия ? И по-скоро по каква схема - асматичните лекарства за наближаващи пристъпи и превенцията им и хомеопатия за разните други вируси и настинки или само хомеопатия? Питам, защото на скоро посетихме хомеопат и тя ни каза да спрем всичко (Сингулар, Флексотид и Вентолин при нужда ползваме) + разните там витамини и т.н. (какво ли не сме пили) Детето беше добре, но преди 2 вечери не знам от промяната на времето ли (имаше лек бистър сопол) направи спазъм и аз включих вентолина. Сега не знам да продължавам ли с хомеопатията или да комбинирам?
Ох, доста объркано май стана, извинявайте, ама съм на кръстопът. Ако може да споделите опит с резултатите  Hug

# 414
Тази идея е чудесна и точно така си го представях и аз за хомеопатията, но не бих рискувала да не давам нищо друго. като ходихме на контролния преглед при Филчев ми каза, че след 6 месеца можем да пробваме с намаляване на конвенционалните медикаменти и включване на хомеопатични. Според мен трябва хомеопата да е наясно, че при спазъм трябва да се дава вентолин, защото ако не се пребори се увреждат бронхите. Защо не звъннеш на хомеопата?

# 415
Този синекод освен да разкашля не виждам друго какво прави.
Той ако разкашля, ще е подходящ, но не разкашля, а потиска кашлицата  Peace

# 416
Тази идея е чудесна и точно така си го представях и аз за хомеопатията, но не бих рискувала да не давам нищо друго. като ходихме на контролния преглед при Филчев ми каза, че след 6 месеца можем да пробваме с намаляване на конвенционалните медикаменти и включване на хомеопатични. Според мен трябва хомеопата да е наясно, че при спазъм трябва да се дава вентолин, защото ако не се пребори се увреждат бронхите. Защо не звъннеш на хомеопата?
Ами там е работата, че тя е твърдо против другите лекарства (връщат ни назад , вентолина в кофата за боклук - това й бяха думите). Ние не бяхме правили спазъм от 8м, 4 м направихме почивка от сингулар и флексотид (може би само 1 път за 3-4 дена сме пръскали) и сега трябваше пак да ги започнем есента. Но хомеопата каза - в кофата (е, аз не съм ги хвърлила, разбира се - просто ме е страх да се доверя...знам ли) И сега се чудя дали да не си давам лекарствата както са ни изписани, а хомеопатията за всичко друго - не знам дали са съвместими? А полека лека, ако израстем астмата и укрепнем - тогава ще сменя схемата (на 3 г сме). Това ми е дилемата - някой да е имал успех с такава комбинация или изобщо да не се надявам на хомеото?

# 417
Този синекод освен да разкашля не виждам друго какво прави.
Той ако разкашля, ще е подходящ, но не разкашля, а потиска кашлицата  Peace
Според нашата лекарка - единствено Флудитек може да се дава при астма - това коментирали на последната конференция, на която ходила. Давала съм го, не се е влошил от него, за подобрението може би е по- скоро комплексно с вентолина и флексотида

# 418

Според нашата лекарка - единствено Флудитек може да се дава при астма - това коментирали на последната конференция, на която ходила. Давала съм го, не се е влошил от него, за подобрението може би е по- скоро комплексно с вентолина и флексотида
И Флудитек е пила моята, и Амбрекс са изписвали- все едно и също е май, но да - сега като се замислих -най-много Флудитек.

# 419
Гледам че инхалатори обсъждате. Аз от пролетта съм с този http://www.flipkart.com/bremed-bd-5001-nebulizer/p/itmd2tbghrqby2vs

Все имам чувството, че не работи добре. Има ли смисъл да купувам нов ?

Общи условия

Активация на акаунт