ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - ТЕМА 19

• 73 881
  • 709
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, отказах се от платен втори опит през Септември с надеждата, че най-късно началото на Ноември ще получа обаждане... Но, не би! Ако вземем заповедта в края на Ноември, ще трябва да прекарам Коледните празници в лек. кабинети или да отложа за Януари. Какъв е вашия съвет?  Tired

Аз също се отказах,поради същата причина.Незнам дали точно преди празниците е добро време за започване на процедура...още ми е трудно да осмисля ситуацията в която попадаме в момента.

# 181
  • Пловдив
Каквото и да си мисля, както  и да ги пресмятам, миналата година е била много по-добра бройката всеки месец, а и за годината....Дори октомври 2013 са били над 500...Ох, и да се вайкаме тук нищо няма да направим. А иначе да разбираме, че днес съветът е минал и след него са публикували бройката? Дано не е така и дано все пак нещо по-ясно и различно са решили...
Клиър, според мен  стискай палци за си вземеш ноември, а аз мисля, че при всички положения ще трябва да избираш между декември и февруари-март. Едва ли клиниките през януари ще работят с опити по фонда, че тогава сключват договорите...Да не говорим, че има клиники, които даже от април започват работа по фонда, че дотогава не са сключили договора...
При всички положения колкото и да ни е яд и да нямаме търпение, по-добре е да си изчакаш заповедта все пак, а не да пръскаш пари по платена процедура. Ти си знаеш, но аз лично правих самофинансиран опит през юли....така се ошушкахме, че дори и не можем да помислим за опити на ЕЦ. Така че ще си чакам заповедта, колкото и да ми е неприятно и да нямам търпение...

# 182
Момичета, ще ми кажете ли дали е вярна информацията, че трябва да имаме 4 инсеминации за да кандидатстваме по фонда. Ние сме с мъжки фактор и в момента го лекуваме с Андрозитол, но не мога да разчитам, че всичко ще е наред и се подготвям психически за Инвитро.
Предварително се извинявам, ако в темата го пише и не съм го видяла.
Благодаря ви.

# 183
  • София
Marelianka, 4 инсета ви трябват ако сте с неизяснен стерилитет или не отговаряте на условията за кандидатсване.

на 1-ва стр. в тази тема можеш да прочетеш условието за мъжки фактор - трябва да имате две СГ от две различни клиники по стерилитет, направени с най-малко месец разлика и да отговаряте на условието на фонда. АКо е така ви трябва и становище от уролог-андролог и за теб ФСХ под 12,5

2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

# 184
Номер 23 240 от 21.01.2014 получи обаждане за получаване на заповед на 22.10.2014 !   bouquet
Успех на всички! Когато получиш дългоочакваното позвъняване на мига забравяш колко си чакал...така че момичета не го мислете толкова,рано или късно се обаждат. А за мен беше наистина изненада тъй като, за да не си докарвам негативни мисли и да си правя сметки без кръчмарин, не съм следяла номерата, нито в страницата на фонда,нито тук! Просто чаках...... Късмет още веднъж на всички !!!

# 185
Добре де ама не разбирам защо прескочиха ей така с лека ръка 2 седмици от октомври?!

# 186
здравейте,
сигурно сте видели, и все пак - на сайта на фонда пише (ако не ме лъжат
очите) - до края на октомври - да се готвят до номер 23 300 !!!

разочарована съм Cry

# 187
Като прочетох информацията за бройките този месец, много се ядосах, но сега ми е тъжно, защото това е съзнателен геноцид на българския народ. Не знам ония дето на 18 са родили по 6 деца да имат репродуктивни проблеми, но за тях има пари да ги изхранваме. Всъщност ние работещите ги изхранваме, за да може накрая да ни се подиграват така...

# 188
  • София
Здравейте   bouquet.
Получих отговор от Радина Велчева. Вчера са имали съвет във Фонда. Директорът на Фонда е поел ангажимент през октомври да раздадат 300 заповеди, а през ноември и декември по 350, като целта е да се запази срок на чакане около 8 месеца и половина. Не знам защо са написали само до 23300 - може да се застраховат по този начин.
Сега започва борбата за бюджета за догодина и всички сили ще се хвърлят в тази посока.

# 189
Здравейте   bouquet.
Получих отговор от Радина Велчева. Вчера са имали съвет във Фонда. Директорът на Фонда е поел ангажимент през октомври да раздадат 300 заповеди, а през ноември и декември по 350, като целта е да се запази срок на чакане около 8 месеца и половина. Не знам защо са написали само до 23300 - може да се застраховат по този начин.
Сега започва борбата за бюджета за догодина и всички сили ще се хвърлят в тази посока.

Тази цел е непостижима, а обещанията са без реално съдържание. Аз съм подала документите си на 04.04.14 и в средата на декември няма да взема заповед, защото номерът ми е 2415...Така, че всичко ОТНОВО Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ, КАКТО И ОБЕЩАНИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИ.
И не ми казвайте, че внасям смут и паника, защото вече познах, кой номер ще публикуват на сайта си.  Mr. Green

# 190
  • София
Възможно е и да са празни обещания. Предполагам, че доста скоро ще си проличи.
Само предавам информацията, която получих от Радина. След срещата ни предния път раздаването на номера се засили и понаваксаха. Дано и сега да е така  Peace.

# 191
  • Пловдив
Аз съм склонна да вярвам в тези обещания. Не само, защото ми се иска, ами и защото знам, че Радина няма да остави нещата така - все пак обещанията са пред нея, а тя ще си ги търси заради нас!
БЛАГОДАРИМ Й ОТ СЪРЦЕ!   bouquet
Супер звучат цифрите, а и мисля, че са достижими, на фона на това, което са раздавали на месец миналата година по това време...така че ще вярваме и ще се надяваме! Аз съм 2407. от 31.03.2014г. и се надявам искрено да стане!

# 192
Изобщо не ми се вярва това да се случи. Това обещание си е прах в очите. Не че не е невъзможно, но защо прескочиха 2 седмици, за да раздадат към 200 номера за 1 седмица ли? Вчерашната публикация ме шамароса здраво. Честно не го очаквах. Тотално съм разочарована от всичко. Поредното доказателство за това колко сме жалки. Вече сериозно се замислям да имигрирам. Защо да създавам мъченици на тази държава? Плаче ми се? Но, пак ще трябва да преглъщам!
Имах уговорка с доктора да стартираме с ноемврийския цикъл, пък то сега излиза че може да не взема заповед и  до края на годината. smile3518 smile3518 smile3518

# 193
Смятах, че за да раздадат над 3000 заповеди за година, за да се спазят 8 месеца им трябва бюджет от над 150 млн. Ако сега служебния кабинет приеме актуализацията и след 5 се състави кабинет, всичко ще тръгне много добре. Ако не става много лошо и за нас, затова гласувайте. По-добре отколкото да емигрирате. В държавата просто няма пари, положението е критично

# 194
  • София
За 3 хил. заповеди трябват 15 млн., а не 150. Трябва да се има предвид и че по статистика на фонда 30% от жените забременяват преди да получат заповед и не стигат до ползването и  Peace

Общи условия

Активация на акаунт