Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 363
  • 598
  •   1
Отговори
# 210
Доста неверни неща има изписани тук !!! Twisted Evil

Давай ги, но моля да дадеш и референции.
Държа оборващите източници да са от списания с импакт фактор.
 Crossing Arms

# 211
  • София
Конспиративна теория няма как да попадне в списание с импакт фактор.

# 212
Доста неверни неща има изписани тук !!! Twisted Evil
Ти пък в тема за световната конспирация ли си тръгнал да търсиш истини  Joy

# 213
Като обикновен човек, чиито възгледи са ограничени от собствената камбанария (с фиксирани височина и местоположение, демек ракурс), аз съвсем абстрактно си разсъждавам как бих прикрила световна конспирация  Embarassed
Значи ще взема 5-10-15 факта (събития с достатъчен брой очевидци, демек трудно оборими) и ще ги навържа по начин, който да е абсурден. Ще запълня празнините между известните неща с откровени глупости.
Бих могла и да отрека априори, но това е рисково - свидетели има, има и мислещи хора...
Значи няма да лъжа, само ще изкривявам истината. Защото срещу лъжата ще има отпор. Виж, изкривяването е друга бира...
Познанията ни за Вселената са изключително подробно детайлни на места. И с огромни дупки между тези детайли. Запълването на тези дупки (с цел постигане на някаква гладкост  Laughing) е толкова субективно и толкова личностно, че няма накъде... Нареждането на детайлите в що-годе логична последователност/схема, също е субективно...
Та значи, ако бях велик конспиратор, нямаше да лъжа - срещу лъжата винаги има отпор, понякога чисто интуитивен. Ще навържа фактите по начин, който е хем увличащ, хем абсурден. Ще запълня празнините с откровено фентъзи. И ще гледам сеир  Wink

# 214
  • Пазете Гор
Абе колко да са велики конспираторите -  най-често пъклените им замисли ги разкриват хора, които имат затруднения с правописа.

# 215
Всъщност, Куркума, затруднения с правописа имат И хора с дислексия. Дислексията е характерна за всички, които са амбидекстри. А те като правило се водят гении.  Grinning

# 216
Разбра ли, Антигона, сега, какво значи да си невеж и да вярваш на теории, които те манипулират? Още ли вярваш на мнимите архитекти, които си чела?

Да, Лиляна, вярвам. Сега като ме нарече за кой ли път невежа - олекна ли ти на душичката? Почувства ли се по-по-най? Или смяташ до живот да се опитваш да ми променяш мнението?
По същата логика аз мога да ти посоча анкетата, и да кажа "Видиш ли, госпожа, че май и аз съм права?"
Лилянче, не ми трябват други потребители да застанат зад мнението ми, че да се почувствам силна, 'щото съм оборила нечие друго мнение по брой подкрепящи ме.
Ех, на колко дребни нещица се радвате...
Че съм разсеяна - не отричам. Но не помня темата да беше "Оборете мнението на Антигона" ( още от преди тя да е дала такова )
Питах за вашето мнение, но винаги има някой, който освен мнение се чувства и призван да се заяде, и да се опитва да ти втълпи обратното.
Много ми е чудно успявате ли?
Та...Лиляно, скъпа, продължавам да вярвам. И в двете истини. Но не забравяй, че умния човек вижда повече от черно и бяло.
Ама ти спи спокойно, че си нарекла някой юзър "невеж", щом ти се пълни душицата  Hug
Така да ми се иска да ви се ядосам  Flutter ...

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 00:35 от Антигона

# 217
Вярвам

# 218
Бържи бягай да се крийш в леговището на невежите!  smile3513

# 219
Чели/гледали ли сте книги и видео материали относно масони и илюминати? За тяхната символика в редица видео клипове, филми, реклами, послания...? Вярвате ли на тяхната достоверност?
Какво е вашето мнение за тях? На какво е базирано?

Да, чела съм, интересува ме темата, но не смятам, че трябва да търся конспирация зад всеки триъгълник или око. Обикновено хората които говорят за конспиративни теории, само си говорят, но не предприемат някакви конкретни действия за да се борят срещу "лошите". Дори да има нов световен ред, как смяташ да му се опълчиш ? И откъде си сигурна, че всички тези конспиративни теории целят да те просветлят, а не да ти хвърлят прах в очите, докато истинските манипулации остават скрити ?

# 220
Дори да има нов световен ред, как смяташ да му се опълчиш ?

За да търсиш начини да се опълчиш срещу нещо, освен да вярваш, че то съществува, трябва и да се случи реално.
Казваш, че си чела за Новият световен ред ( или си чела само за символиките, не уточни, затова поправи ме ако греша ) в такъв случай си видяла, че той де факто не е настъпил. Всички символики, терористични актове, войни и политически конфликти са просто целенасочени действия към налагането му.
И пак ако си чела точно за НСР знаеш, че има 3неща, които ще се случат за тоталното му налагане - изкуствено създадени терористични актове, с цел избухване на Трета Световна, последвани от cashless society. Преди тези неща или вече след тези имало още едно, което не било известно какво ще е.
Как аз, и който и да е вярващ и невярващ, можем да спрем избухването на каквато и да е война? Не мога да ти отговоря как можеш да се "опълчиш на лошите".  Някои не вярват в "лошите". Тези, които вярваме или намираме логика сме невежи, а от невежи не очаквай да спасят света  Laughing

И откъде си сигурна, че всички тези конспиративни теории целят да те просветлят, а не да ти хвърлят прах в очите, докато истинските манипулации остават скрити ?

Казвала съм го многократно в постовете по тази тема:
Не мога да съм сигурна дали това е истина. НЕ твърдя, че това е истина. Цялата истина.
Не мога да съм сигурна и в обратното - че точно ме просветляват.
Логика има и в двете страни.

" Ще поживеем, ще видим."

# 221
  • Пазете Гор
Вярата в конспирации и световен ред, бил той и Нов, е по същество успокоителна за вярващия. Всъщност това е вяра в ред, в наличието на някакъв, пък бил той и зловещ план, вяра в предвидимостта на нещата - конспирацията всъщност успокоява, че са движещи се всъщност по нечий сценарий.

То е вид реакция на страха или недоволството от хаотичността на битието.

# 222
  • Ямбол
Вярата в конспирации и световен ред, бил той и Нов, е по същество успокоителна за вярващия. Всъщност това е вяра в ред, в наличието на някакъв, пък бил той и зловещ план, вяра в предвидимостта на нещата - конспирацията всъщност успокоява, че са движещи се всъщност по нечий сценарий.

То е вид реакция на страха или недоволството от хаотичността на битието.

Анджък.
Не им харесва на някои теорията на хаоса и си търсят нещо, което да ги подреди.
На същия принцип са и религиозните, пак така са суеверните и т.н.

# 223
Лично аз проблем с хаоса нямам. "Слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса", както се казва.
Какво общо имат суеверията с хаоса? Колко точно хаотично е да ми мине черна котка път? Нещо ти издишат убежданията. Но ще си позволя и аз да те сложа в графа, както си го позволяваш ти: Атеистът като не може да си обясни нещо се чувства длъжен да му сложи етикет. Тъй като не може да си отвори съзнанието за друго обяснение той трябва да сложи рамка веднага. Да го заклейми като нещо, което да спада към определен прототип. Това също е стремеж към ред - всяко нещо да си има обяснения (задължително логическо), всяко нещо да си има място и име. Никакво мърдане.
Не виждам твоят комфорт тук относно хаоса?

# 224
  • Ямбол
Изобщо не ми пречи на мен, ако за нещо нямам обяснение, за разлика от привържениците на конспирациите.
Приела съм, че има действия и ситуации, на които в момента не мога да дам логичен отговор и това не ме измъчва до степен, че да потърся отговор в окултното, конспиративното, извънземното или свръхестественото.
Къде е тази рамка на атеистите? Напротив - отворени са за изучаване и не са ограничени от божи закони и правила. Съзнанието ми е свободно, не се притеснявам, че някой иска да ме унищожи, да ме прати в ада или да ме прибере за експеримент.
И ти, Антигона, си ми много бясна, но се сдържаш, защото трябва да си добра, иначе вярваш, че няма да стане съвършена душата ти.

Общи условия

Активация на акаунт