Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 384
  • 598
  •   1
Отговори
# 165
И какво е казал точно Буш дъртия? Нищо особено.
Както всяка една реч -бла, бла, бла

Да ви кажа-всички конспирации идват от два основни източника. Вестник Строго секретно и вестник трета възраст.
Първия вестник даже баща ми (човек на точните науки) и сравнително високо интелигентен е успял да налапа като шаран и даже си  пази старите броеве в библиотеката.

Дали е старческа деменция вече или обикновено изкукване на пенсионер още не мога да определя...

# 166
Изкуствените терористични актове не ги пояснява той! Съжалявам, ако съм объркала някого.
Това е добавено от мен.
Ако ги беше обявил той за каква конспирация говорим?

Не знам, очаквах ти да ми поясниш. Simple Smile

Аз нищо лошо не виждам в така описания нов световен ред (по-долу са двете места, където изразът се среща):
What is at stake is more than one small country, it is a big idea—a new world order, where diverse nations are drawn together in common cause to achieve the universal aspirations of mankind: peace and security, freedom, and the rule of law. Such is a world worthy of our struggle, and worthy of our children's future.
...
The world can therefore seize this opportunity to fulfill the long-held promise of a new world order—where brutality will go unrewarded, and aggression will meet collective resistance.

Кое му е конспирационното и лошото?

Все едно аз да взема речта на М.Л.Кинг "Имам една мечта..." и да допълня от себе си с "И това ще стане като затворим белите в резервати и ги оставим да умрат от глад". Някак е некоректно, защото очевидно говорителят има съвсем друго предвид.

ПС Аз и за рептилите мога да постна една стена текст, ама това нищо няма да докаже. Съжалявам - хайде да се придържаме към фактите.

# 167

Не го дочетох, но много нагло звучи. Да унищожиш цели държави и да говориш за мир. ooooh! Това не е конспирация, а психологически трик.

Всички политици говорят нагли неща. Това им е професията.

# 168
... Ти не доказваш, че има нещо, което не се купува с пари, а че има поне една майка, която няма да си даде детето за пари. Каква теза защитаваш?

Нещото е майката. Аз не защитавам теза, аз опровергавам твърдението на Мама_Нана. За да е вярно едно твърдение, то трябва да е вярно за всички възможни случаи, за които се отнася то. При наличието на само един, който да не е подвластен на това твърдение, то твърдението е невярно. Затова се учи математика в училище, за да се научат хората да разсъждават правилно. Ще дам пример - ако намерим поне един правоъгълен триъгълник, за който сборът на квадратите на катетите му не е равен на квадрата на хипотенузата, то теоремата на Питагор няма да е вярна. И обратно, ако намериш достатъчно много триъгълници, на които две от страните им са равни, не следва, че всички триъгълници са равнобедрени, каквото разсъждение вадите ти и Нана.

И двете спорите за едно и също нещо.

# 169
И само да кажа, че избиването на евреите в голяма степен е вдъхновено от един фалшификат, дето спокойно може да излезе и в Строго секретно - жанрът е същият.

# 170
Съжалявам - хайде да се придържаме към фактите.

В това е спора, jp. За едни фактите са само официално оповестените, и масово приетите. Но тези хора  могат да бъдат манипулирани, чрез "официални становища"
За други фактите са тези, които остават по-встрани и дават различна гледна точка, и също имат доказателства. Тези хора СЪЩО могат да бъдат манипулирани.

Темата беше дали вярвате в подобни неща. Не беше нужен спор, не бяха нужни епитети, не беше нужно заяждане.
Не знам как от конспирация минахме на определения за дадени потребители, за предложения за убийства на съфорумници, за спор от 10майки колко ще си продадат потомството. Ама на..

# 171

За да е вярно едно твърдение, то трябва да е вярно за всички възможни случаи, за които се отнася то.

Да, в математиката.

Затова се учи математика в училище, за да се научат хората да разсъждават правилно.

Както се учат и много други предмети като логика, философия, история, литература, които пък учат децата да мислят, да търсят причини, да правят изводи.

И да отбележа, аз също съм математик, но не осланям живота си и всичките си вярвания и възгледи на триъгълници, теореми и косинуси. Въпрос на разбирания. Спорът е безсмислен.

# 172
И само да кажа, че избиването на евреите в голяма степен е вдъхновено от един фалшификат, дето спокойно може да излезе и в Строго секретно - жанрът е същият.
Евреите се гонени по простата причина, че винаги при голяма криза го отнася някое многобройно и сплотено малцинство, особено когато това малцинство е заможно и се занимава с търговия и лихварство. Никакви документи, строго секретни или не нямат никакво значение. Евреите не са гонени само от Хитлер. Гонени са почти от всяка една европейска страна плюс Русия.
И навсякъде причината за гоненията им е една и съща.

# 173
Съжалявам - хайде да се придържаме към фактите.

В това е спора, jp. За едни фактите са само официално оповестените, и масово приетите. Но тези хора  могат да бъдат манипулирани, чрез "официални становища"
За други фактите са тези, които остават по-встрани и дават различна гледна точка, и също имат доказателства. Тези хора СЪЩО могат да бъдат манипулирани.

И все пак аз съм на мнение, че е по-трудно да манипулираш много хора, отколкото малко хора - поне дългосрочно.

Освен това има и някаква степен на credibility. Примерно, ако не вярвам на инженерите и архитектите, които обясняват как са рухнали кулите, е логично да се откажа на се возя в колите им и да живея в сградите им. И да потърся колко коли са проектирали тия, дето ми обясняват, че кулите не могат да рухнат.

Герри, аз не говоря за причини, а за вдъхновение.

# 174
ако не вярвам на инженерите и архитектите, които обясняват как са рухнали кулите

Ако говориш за кулите Близнаци - те са го обяснили. Рой архитекти:
Не може сграда, която е ударена отгоре да се срути отдолу. Цялата. Има го и на клиповете от очевидци. Ясно, че вижда, че в момента, в който самолетът се блъска, кулата започва да пада от основите. Как става това? Ако те шибна по главата не ти се подкосяват колене или краката, с извинение за примера.
Рухват от долу заради вътрешен взрив.
Кой го е поставил този вътрешен взрив? За какво им е на терористите и самолет и вътрешен взрив? По същата логика можеха просто да поставят експлозиви из цялата сграда, защо им беше отвличане на самолет? Заради броя жертви? Ако е така, добре.
И за да уточня преди пак някой да ме е захапал неразбрал - НЕ твърдя, че взривът е от "вътрешни" хора. Казвам, че Кулата не може да се разпадне от основа, до основа заради челен сблъсък в последните етажи.
Все пак това строителство е издържало земетресения и урагани, достатъчно добре е подсилено и преценено.

# 175
От години чета материали за Световната конспирация. За така нареченият "Световен елит", състоящ се от  масони и илюминати, същите тези, които представляват онази единица хора, които държат всички пари и притежават цялата власт /политическа, икономическа, образователна, и пр./
Вярвате ли, че съществува планът за Новия световен ред? Знаете ли какво представлява?
Чели/гледали ли сте книги и видео материали относно масони и илюминати? За тяхната символика в редица видео клипове, филми, реклами, послания...? Вярвате ли на тяхната достоверност?
Какво е вашето мнение за тях? На какво е базирано?

Днес попаднах на няколко статии, които ме провокираха за тази тема, и ще ги споделя с вас, за да чуя и вашата гледна точка.
В статиите се говори специално за България, но ще се радвам да обсъдим и от глобална гледна точка "Новият световен ред".

http://illuminatibg.blogspot.com/2014/01/blog-post_17.html 

http://illuminatibg.blogspot.com/2013/10/blog-post_7838.html

http://neverojatno.wordpress.com/2010/05/16/doklad/

Не случайно цитирам първия ти пост, прочетох цялата тема, която доста се е размила от първоначалната идея /няма да коментирам кой и с какво/.
Вярвам 50/50, но вярвам /вече съм заклеймена/ Simple Smile
Новия световен ред-Ян ван Хелсинг, не само той пише по темата. Доста от съжденията му ми допадат,обяснени са логично и подплатени с факти, други категорично отхвърлям.
Тайните общества съществуват. Много от постовете бяха "...каква е тази тайна конспирация, като всички знаят за нея..." много просто, ако искате да скриете нещо, скрийте го на най-видното място.
Дълги години стояхме зад "желязната завеса" и не знаехме какво се случва по света, живеехме по-щастливо не отричам.
Книги, филми-чела съм и съм гледала доста. На едни вярвам, на други не.
Темата ти е много интересна, поне за мен и мога да изпиша доста, но да не прекалявам Simple Smile

# 176

Освен това има и някаква степен на credibility. Примерно, ако не вярвам на инженерите и архитектите, които обясняват как са рухнали кулите, е логично да се откажа на се возя в колите им и да живея в сградите им. И да потърся колко коли са проектирали тия, дето ми обясняват, че кулите не могат да рухнат.

Герри, аз не говоря за причини, а за вдъхновение.
Мда.
Значи. Чувала съм да обясняват как кулите не можели да рухнат от толкова силен пожар, причинен от керосин. Това ми е изключително хумористично твърдение, като се има в предвид, че професията ми е в тази област. Кулите са си рухнали, защото носещата конструкция просто се е деформирала от високата температура. Конструкцията на тези високи сгради е стоманена и много уязвима от температурата.  Нищо неясно, секретно и прочее няма в това. И голяма част от обитателите на кулите са го предполагали това и веднага са хукнали да излизат, а не да чакат пожарната да стигне до тях-вече въпроса е до колко са могли, при положение, че част от етажите са били отрязани от пожара... Sad
Обясняват ми също как кулите били паднали точно като от контролиран взрив. Ама явно тези хора и контролиран взрив не са виждали на живо...и си мислят че при контролирания взрив половин Ню Йорк се поръсва с пепел... Grinning

Чувала съм и още безумия, но те са вече толкова фантастични, че не ми се споменават.

ПП: Силно, много силно се съмнявам, че има на света съоръжение високо колкото кулите близнаци, което да може да устои на подобна атака...
Може и да има вече, но то ще е само на теория. Едва ли някой би искал да го изпита на практика... Wink

Странното е, че толкова хора се ловят на подобни смешки и което е най-странното-вярват им и отказват да слушат здравия разум. И то хора начетени, интелигентни и на всякакви възрасти.
Явно не искат да си обясняват света с  история, психология, икономически тенденции, бизнес интерес и прочее човешки взаимоотношения , а предпочитат да вярват, че има една групичка злодеи които правят тайни съглашения да прецакат всички останали...

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 13:28 от Герри

# 177
От години чета материали за Световната конспирация. За така нареченият "Световен елит", състоящ се от  масони и илюминати, същите тези, които представляват онази единица хора, които държат всички пари и притежават цялата власт /политическа, икономическа, образователна, и пр./
Вярвате ли, че съществува планът за Новия световен ред? Знаете ли какво представлява?
Чели/гледали ли сте книги и видео материали относно масони и илюминати? За тяхната символика в редица видео клипове, филми, реклами, послания...? Вярвате ли на тяхната достоверност?
Какво е вашето мнение за тях? На какво е базирано?

Днес попаднах на няколко статии, които ме провокираха за тази тема, и ще ги споделя с вас, за да чуя и вашата гледна точка. 
В статиите се говори специално за България, но ще се радвам да обсъдим и от глобална гледна точка "Новият световен ред".

http://illuminatibg.blogspot.com/2014/01/blog-post_17.html  

http://illuminatibg.blogspot.com/2013/10/blog-post_7838.html

http://neverojatno.wordpress.com/2010/05/16/doklad/

Не случайно цитирам първия ти пост, прочетох цялата тема, която доста се е размила от първоначалната идея /няма да коментирам кой и с какво/.
Вярвам 50/50, но вярвам /вече съм заклеймена/ Simple Smile
Новия световен ред-Ян ван Хелсинг, не само той пише по темата. Доста от съжденията му ми допадат,обяснени са логично и подплатени с факти, други категорично отхвърлям.
Тайните общества съществуват. Много от постовете бяха "...каква е тази тайна конспирация, като всички знаят за нея..." много просто, ако искате да скриете нещо, скрийте го на най-видното място.
Дълги години стояхме зад "желязната завеса" и не знаехме какво се случва по света, живеехме по-щастливо не отричам.
Книги, филми-чела съм и съм гледала доста. На едни вярвам, на други не.
Темата ти е много интересна, поне за мен и мога да изпиша доста, но да не прекалявам Simple Smile

Вярващите можем да обсъждаме на ЛС.
Чакам не вярващите да ни заклеймят в прайвет сектантска дейност из форума  bowuu

# 178
Явно не искат да си обясняват света с  история, психология, икономически тенденции, бизнес интерес и прочее човешки взаимоотношения , а предпочитат да вярват, че има една групичка злодеи които правят тайни съглашения да прецакат всички останали...

Аз мога да си обясня света по хиляди начини. Като едното никога не изключва другото, както съм го казвала милион пъти (въпреки скромните си 100мнения)

# 179
 Ох с тия Близнаци... Не можело да рухнат така - ама явно , че може.
 Всъщност и като те шибна по главата, точно краката ти се подкосяват... Grinning

Когато се изтъкват такива "факти", те предлполагат голямо усложняване, а всъщност въпросът е един. Защо, ако е  имало вътрешни взривове, това да се крие?  Защо експертите, които не са един или двама биха дали нарочно погрешно заключение? И те ли са в заговора?
 И то за нещо такова, което, както казвате се виждало от всеки лаик в нета. Човек вярва в това, което му се иска да вярва, въпреки логиката. Единственото на което можем да се опрем е експертността.

Има хора, които вярват, и че всички евреи били предупредени още предишния ден и не отишли на работа...

Е да, и ние сме гледали филма с Мел Гибсън.
  И книги сме чели... Всъщност характерното за тях е едно. Някъде измежду фактологията се вмъква грешно заключение или тълкувание и оттам нататък всички тези се построяват върху него, като че ли е безспорен факт.
 И накрая става нещо ,което за да обориш е все едно като да обясняваш, че сестра ти не е курва, защото всъщност нямаш сестра.

Винаги съм ги възприемала като игра на мисълта и просто не мога да допусна, че има хора, които сериозно и с цялата си душа вярват в тях...

Общи условия

Активация на акаунт