Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 380
  • 598
  •   1
Отговори
# 180
Винаги съм ги възприемала като игра на мисълта и просто не мога да допусна, че има хора, които сериозно и с цялата си душа вярват в тях...

Да, това граничи с фанатизъм.

# 181

Ако говориш за кулите Близнаци - те са го обяснили. Рой архитекти:
Не може сграда, която е ударена отгоре да се срути отдолу. Цялата. Има го и на клиповете от очевидци.

Е, аз пък съм слушала рой архитекти да обясняват обратното. Хора, които са проектирали строили подобни сгради (щото все пак не говорим за къщата на баба ни).

Та - да почнем с имената им. Ще ми кажеш ли поименно кой архитект защитава тезата, че не може и да преценим квалификацията му по въпроса.

# 182
Винаги съм ги възприемала като игра на мисълта и просто не мога да допусна, че има хора, които сериозно и с цялата си душа вярват в тях...
Да си вярват, като им е кеф. Не напразно темата е за вярването в нещо, а не дали е така в действителност. Много по-лесно е да вярваш, отколкото да задаваш въпроси, да търсиш отговори и да се потвърдят тези отговори, ръководейки се само от резултатите, а не от предпочитанията и предположенията.

# 183

Не може сграда, която е ударена отгоре да се срути отдолу. Цялата. Има го и на клиповете от очевидци.
Божке каква невероятна глупост. Не можело.
 Самолетите са влезли вътре в сградите и са горяли дълго време защото резервоарите са били пълни.

Не са отнесли само сателитната чиния или антените.... Wink И не са влезли на горния етаж, а доста под последния етаж (не помня кой точно)

Сега не ми се изнася лекция за въздействието на високата температура върху стоманената конструкция на небостъргач. Знаем, че металът е проводник и знаем, че конструкцията на такава сграда е цялостно съоръжение, а не отделни кубчета наредени едно върху друго.

Сигурно някой си мисли, че като запалиш горното кубче то долните няма да се засегнат. Но ако запалиш долното кубче, то ще паднат всички.... Joy
 Това може да се твърди  от силно отчаян човек, който желае да прокара силно нелогична концепция...

# 184
  • София

Не може сграда, която е ударена отгоре да се срути отдолу. Цялата. Има го и на клиповете от очевидци. Ясно, че вижда, че в момента, в който самолетът се блъска, кулата започва да пада от основите. Как става това? Ако те шибна по главата не ти се подкосяват колене или краката, с извинение за примера.

Нещо не си дочела или догледала може би.
Аз понеже го гледах на живо, мога да ти кажа, че изобщо не паднаха в момента, в който самолетът се блъска, а поне половин час по-късно. И не започнаха да падат от основите, а от мястото, където се е врязал самолетът.

# 185
ако не вярвам на инженерите и архитектите, които обясняват как са рухнали кулите

Не може сграда, която е ударена отгоре да се срути отдолу. Цялата. Има го и на клиповете от очевидци. Ясно, че вижда, че в момента, в който самолетът се блъска, кулата започва да пада от основите. Как става това? Ако те шибна по главата не ти се подкосяват колене или краката, с извинение за примера.
Рухват от долу заради вътрешен взрив.
Кой го е поставил този вътрешен взрив? За какво им е на терористите и самолет и вътрешен взрив? По същата логика можеха просто да поставят експлозиви из цялата сграда, защо им беше отвличане на самолет? Заради броя жертви? Ако е така, добре.
И за да уточня преди пак някой да ме е захапал неразбрал - НЕ твърдя, че взривът е от "вътрешни" хора. Казвам, че Кулата не може да се разпадне от основа, до основа заради челен сблъсък в последните етажи.
Все пак това строителство е издържало земетресения и урагани, достатъчно добре е подсилено и преценено.

Разбира се, че ако ме шибнеш в главата причината да падна са загубата на равновесие, подкосяване на краката и омекване на коленете

Иначе е сравнително лесно да се манипулират хората - пълно е с всякакви архитекти, както и с всякакви лекари и т.н. Хората обичат авторитетите и им вярват - много е смешно да вземеш някой, който цял живот е проектирал едноетажни гаражи и да го попиташ да даде отговор за небостъргач - пред името му пак ще пише архитект, но нека погледнем по-внимателно - каква е неговата специализация, какъв е неговият опит и т.н., и т.н. Така че на изкачащи от нищото хора с титли не вярвам - то има и такива, които се водят учени и биолози, ама са спонсорирани от разни религиозни фондации и изнасят лекции как хората са живели заедно с динозаврите, защото иначе нещата в библията няма да съвпаднат като тайминг.

Днес гледах една коремна лекарка, която упорито твърдеше, че храненето според кръвната група е уау и всеки трябва да го прави - в телевизионен ефир и пред името и стои титлата доктор. А, въпросната просто е написала книжка, от която прави пари - всеки сериозен специалист - генетик, биолог и т.н., ще и каже, че това твърдение е чиста псевдонаука и шарлатания

# 186

Нещо не си дочела или догледала може би.
Аз понеже го гледах на живо, мога да ти кажа, че изобщо не паднаха в момента, в който самолетът се блъска, а поне половин час по-късно. И не започнаха да падат от основите, а от мястото, където се е врязал самолетът.
Точно. Забравих за филмите които и аз съм гледала.
Рухването на тези небостъргачи е учебникарски пример как пада сграда, когато и се "стопи" носещата конструкция... Направо може да се  прожектира на студенти. Което предполагам вече е и направено.

ПП: Според един филм за 11 септември (по-точно за атентаторите), единият от атентаторите самоубиици е бил архитект и е знаел прекрасно какво прави. Негова е идеята и да се използва макетен нож, вместо истински, при отвличането на самолетите. Което ме навежда на мисълта, че  архитектите винаги трябва да се вземат насериозно (защото се сещам за още един архитект, макар и неосъществен... Wink)

Друг е въпроса как архитект се е научил да управляла самолет и да го насочи с такава точност към кулата,че и да успее да заседне вътре с пълен резервоар. За това си мисля, че щом е оцелял от строителния институт (египетски ли или американски не помня), то управлението на един самолет не може да му се опре...

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 14:16 от Герри

# 187
 Конспирация в медицината-засегнали сте и тази тема. Ще ви разкажа случка от личен опит.
Болни сме-пневмония, изписват ни скъп чуждоземски антибиотик. Започва приема, първи, втори, трети ден, нищо. Хващам аз едно хапче и го нося за изследване, оказа се, че основната съставка липсва. Обясниха ми следното, много от лекарствата, които внасяме от чужбина се пускат на пазара без да се тестват у нас, имало такова споразумение...щом е от Европа всичко е точно, да, ама не.
Налагало ли ви се е да си купите лекарство някъде по чуждоземско, има разлика нали?

# 188
 А антибиограма правиха ли ви преди антибиотика, щото и аз съм пила антибиотик и на първия , втория, десетия ден нищо.

Ти говориш не за конспирация, а за съвсем друго.

# 189
Я, пак прочетете смисъла на думата конспирация, че май си говорим за различни неща

# 190
Казвам, че Кулата не може да се разпадне от основа, до основа заради челен сблъсък в последните етажи.
Все пак това строителство е издържало земетресения и урагани, достатъчно добре е подсилено и преценено.

Какво значи от основа до основа..... ooooh!. И какви земетресения и урагани са ви подгонили не знам....Всяка сграда се изчислява по действащите норми, вкл. и земетръсни , но (О чудо!) някои падат въпреки това...
Не съм си представяла, че някой ще твърди как небостъргачите са подсилени и преценени за челен сблъсък със самолет и за пожар причинен от горящи резервоари керосин. Искам да го видя този инженер дето ще сметне това и да му стисна ръката.

А за антибиотиците. Ами те понякога не действат. Все пак не са магическо хапче. Има случаи да не са подходящи за конкретната бактерия, даже и да са широкоспектърни.

# 191
А антибиограма правиха ли ви преди антибиотика, щото и аз съм пила антибиотик и на първия , втория, десетия ден нищо.

Говоря за това, че лекарствата които приемаме тук, нямат общо с тези навън, различни са като състав и качество. Много качествени български лекарства бяха спрени от производство и заменени с всякакви реплики, защо ли?

# 192

Говоря за това, че лекарствата които приемаме тук, нямат общо с тези навън, различни са като състав и качество. Много качествени български лекарства бяха спрени от производство и заменени с всякакви реплики, защо ли?

Защото има заговор срещу великата нация на българите  Mr. Green

# 193
  • София
За да могат чужди фармацевтични компании да завземат пазара и да реализират печалби?

# 194
  • Бургас

Е, аз пък съм слушала рой архитекти да обясняват обратното. Хора, които са проектирали строили подобни сгради (щото все пак не говорим за къщата на баба ни).

Та - да почнем с имената им. Ще ми кажеш ли поименно кой архитект защитава тезата, че не може и да преценим квалификацията му по въпроса.

Когато започнеш да вярваш, че архитект може да защити каквато и да е инженерна теза - пътник си в дискусията!   bouquet

И да! Сградата бутната отгоре би могла да се пречупи в основата, където е връзката между металната конструкция и стоманобетонната конструкция и именно там е язвата й. Не е задължително, но е възможно. И понеже има неща  в строителството които не са константа, вероятно и затова няма едно мнение по въпроса.

За темата. Вярвам, писах да, като се замисля обаче - отчасти, не всичко подкрепям. Определено обаче монополизмът в основните жизненоважни индустрии като храна, вода, чист въздух и медицина са част от световната конспирация. Което не смятам в никакъв случай, че ме прави по-тъпа, ограничена, фантазираща или фанатизирана.

Много ми стана интересно Лиляна от къде черпи информация против световната конспирация, ако не от медиите. А кои медии избира и ми е интересно какви са й критериите за избор. Доказателства има ли? Без да искам да обиждам, моля да бъда правилно разбрана.... Аман от учителки дето не уважават чуждото мнение и се чувстват длъжни да оценяват събеседниците си извън класната стая! Толкова ли трудно се приема чуждото мнение като съществуващо, без да се дават оценки и епитети?

Мен лично ми е по-интересно да чувам различни мнения по различни въпроси, нито се стремя да се задължавам с тях, нито да ги отхвърлям. Темата е много интересна за доста хора, както се вижда в анкетата. Но поради многото смешни нападки, малко хора са изразили интересното си мнение по нея.

Общи условия

Активация на акаунт