Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 336
  • 598
  •   1
Отговори
# 255
Не знам, затова искам да видя резултатите.
Само подозирам...
Съвременната медицина е основана изключително на симптоматичното лечение, съответно стряскащо много заболявания хронифицират и ги приемаме за даденост.
Глупости говорите. Антибиотиците атакуват директно причинителя. Химиотерапията също атакува директно тумора.
Сега за хроничните болести -пак не е симптоматично, а по-скоро поддържащо и заместително.
Инсулина се замества, хормона на щит. жлеза се замества.
Има много болести, които не се лекуват, но не е защото някой илюминат  държи вълшебното хапче в задния си джоб, седнал е на него и не го дава.. ooooh!

# 256
Добре де, в какво вярвате повече, че:

2.Медицината прави всичко възможно да ни лекува, затова хората стават все по-здрави и по-дълголетни.
или
Медицината ни лекува проформа, защото няма сметка от здрави хора.Здравите не носят печалби.Затова хората са все по-болни, разболяват се от "старчески" болести на все по-млада възраст, вече почти не е изключение 30-35 годишен с инсулт...

Това обсъждам  Peace

Чак в конспирация не вярвам. Обаче, вярвам, че парите и желанието за власт са основна движеща сила.

Горе-долу такова е и моето мнение.

За разлика от? Пускането на кръв как се класифицира в този аспект?

За разлика от холистичната, хомеопатията, фитотерапията и т.н.
Какво за кръвопускането, че не те разбрах?  Embarassed

.... Пускането на кръв как се класифицира в този аспект?
Може би с молебени е по-ефикасно.

Не знам, но дочувам, че има изследвания в тази посока (ефективност на лечение чрез молитви). Като има резултати ще си съставя мнение.

Антибиотиците са нещо велико и често наистина правят чудеса. Друг е въпросът, че се изписват по повод и без повод. Съвременната  хирургия също е на невероятно ниво.
Химиотерапията атакува целия организъм с презумпцията, че туморът/ракът, като по-млад организъм е и по-слаб.

Използвам и аналгин, и антибиотици, и синтетични витамини. Изобщо не оплювам съвременната медицина (не знам защо останахте с подобно впечатление  Blush).
Прави ми впечатление, че е подчинена на икономически интереси, това е.

# 257
  • Ямбол
А защо използваш синтетични витамини? Заради рекламите ли?

# 258
Не. Защото не мога да си набавя естествени.

В момента нямам възможност да се преместя нейде в Хималаите и да си осигурявам храна и вода без химия...

# 259
Какво за кръвопускането, че не те разбрах?  Embarassed

Говориш за съвременната медицина и помислих, че я съпоставяш на несъвременната.

Ще ми разкажеш ли как фитотерапията подхожда към една ангина?

И ако класическата медицина е комерсиална и иска да сме болни, защо фитотерапевтите да са различни? Или хомеопатите. На тях пари не им трябват и те бизнес не правят от заниманието си?

Съвременните хора са свикнали да получават бързи и лесни резултати. Ако трябва утре да съм на работа, искам днешният грип да не ми пречи. Искам хремата да изчезне и главата да не ме боли. Защото обикновено нямам възможност да прекарам една седмица в леглото (както ме съветва в-к Лечител). Сигурно е много по-правилно и щадящо да пия чай от липа и да си лежа, но просто няма как да стане. Може би като стана на 80...

# 260
 Ами къде конспирацията на фармацевтите? Ако си неграмотен и няма от къде да се информираш и имаш самоубийствени наклонност разбирам да се хвърляш на каквото видиш, но в 21 век с всичката информация и избори които имаш грешката е в теб , не е част от конспирация.

Краси, това което казваш за петрола и заграбването не е конспирация, а политика. Поставяш нещата на много елементарно ниво и повярвай ми всичките арабски държави искат да си продадат петрола и го продават, и доста от конфликтите даже си ги поддържат сами защото, те самите печелят. Големите в петролния бизнес са мултинационални компании, не като американците ще копнат кладенеца безплатно с една -две войнички.  Елементарно е. За южна Америка е същото и не не им поддържат американците размириците, нямат полза, те и без това са единствените които могат да им обработват суровия петрол, друг купувач няма.

За Бг. конспирацията и оправянето много да кажа нещо, но не искам защото ми е болно. И да промяната може да дойде и от малкия човек, ако мисли обаче.

п.п. никой любител на конспирациите обаче не ми отговори защо им е на американците/евреите/илюминатите и т.н да взривяват кулите до основи.

# 261
  • София

...
Аз може ли, понеже съм експерт с голям личен опит?
Най-ефикасното средство за махане на гнойни налепи от сливиците е яденето на резенчета лимони със захар. Sunglasses
Ама и да не се прекалява, че не е добре за зъбния емайл.

И се сетих за въпроса ти на предна страница. Имаше едно лекарство гранофурин, зелено в шишенце, също изключително ефикасно за махане на налепи. Струваше левче сигурно, вече го имало само във ветеринарните аптеки.  Tired
Сега можеш да си купиш спрейче 15 мл тантум верде за 12 лв, което почти никаква работа не върши.

На втора страница в клюкарника е изплувала някаква стара тема точно за спрените лекарства.

За грипа, нали знаеш - с лекарства минава за една седмица, без лекарства - за 7 дни.

# 262
  • Ямбол

...
Аз може ли, понеже съм експерт с голям личен опит?
Най-ефикасното средство за махане на гнойни налепи от сливиците е яденето на резенчета лимони със захар. Sunglasses
...
Така не се ли маха само следствието, а причината си остава? Защото какво ще ми гарантира, че няма да се появят нови налепи?

# 263
  • София
Ако пиеш антибиотик и не махнеш налепите, гаранция няма да се излекуваш.
А най-добре да намериш накой да ти извърши манипулацията "дърпане на уши" и да забравиш за ангините поне за няколко години  Sunglasses

# 264
Най-ефикасното махане на налепи правеше баба ми - с напоен тампон с газ. Един приятел си го правеше сам със сода.

Гаранция, че действа по-бързо от всякакви лимони. Не го препоръчвали лекарите.

Аз лично при наличие на каквото и да е гнойно, ще съм на АБ. Не ми се е случвало от близо 40 години, за щастие.

Гранофурин изписват всички лекари, а в доволно количество аптеки го правят. Знам поне една, в която винаги имат готов.

И аз бях чела, че бил със същия състав като Тантум Верде - обаче четейки съставките, не ми изглежда вярно. Ако познанията ми по химия ме подвеждат, поправете ме.

Гранофурин

Тантум Верде

# 265
  • София
Къде прочете, че са с един и същи състав? Аз щото нищо такова не съм писала.
Изписват гранофурин - друг път.
В момента изписват смучещи таблетки и спрейче за двуцифрена сума.

Аз достатъчно антибиотици съм изпила преди да ми "издърпат ушите". Веднъж като дете и после в по-напреднала възраст, та не ми е нужно да ми обясняваш Wink

# 266
Провокирана от част от последните мнения, случайно някой да е мяркал статистики за количеството "обикновени" илачи, купувани ежегодно от едно средно статистическо семейство в Европа  и в частност у нас?
Имам предвид неща като аналгин, парацетамол, капки за нос, капки за очи, сироп за кашлица, синтетични витамини и минерали и пр....

А случайно някъде да има статистика как са нараснали цените за същите тези лекарства през годините?
За съотношението цена-доходи няма да отварям дума, не съм чак толкова нахална.  Laughing

# 267
И ти, Антигона, си ми много бясна, но се сдържаш, защото трябва да си добра, иначе вярваш, че няма да стане съвършена душата ти.

ooooh! Ти сериозно ли? Как го разбра? Не съм религиозна. Вярваща съм. Не смесвай двете неща, достатъчно си образована.
Не мога да се "вбеся" на човек, защото има различно мнение, Лиляна. Много ми е неестествено и просташко.
Не споделям мнение за да накарам някой да вярва в него. Съдейки по твоите действия обаче, ти към това се стремиш.
Имам възпитание, а форумските свади не са ми по вкуса, затова и няма как да се подхлъзна по тази наклонност и да изпитам гняв или раздразнение, че видиш ли, някой си там, "потребител", както ме окичи ти, ми казал нещо наопаки.
По мои наблюдения ти спадаш към тази категория. Но не го твърдя с категоричност.
 Не се правя на добра. Спокоен и разумен човек съм. Мога да споря, но тук не виждам смисъл. Спорът е за да се роди една истина или един факт. Тогава е градивен и има полза. Но да спорим защото аз вярвам в нещо, което ти отричаш за мен е загуба на време. Никаква истина не може да се роди от това, защото нито една от двете не може да твърди с категоричност. Точно по примера с който тръгнахме двете - все едно атеистът да убеди вярващ, че няма Бог. Той откъде знае? Какво разбира под Бог? Вярващия от къде пък знае, че има Бог? Той пък какво разбира под Бог?
Имаш се за умен човек, защо си позволяваш произволни изводи от анализи върху постовете ми? Къде е логиката и разума?

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 20:34 от Антигона

# 268
Къде прочете, че са с един и същи състав? Аз щото нищо такова не съм писала.
Изписват гранофурин - друг път.
В момента изписват смучещи таблетки и спрейче за двуцифрена сума.

На моите деца пък им изписват. Както и доста хомеопатични лекарства (не са без пари). ЛЛ това + от една частна клиника, в която ходим. Ако искаш, ще ти дам телефони. И Ефизол им изписват - съвсем не двуцифрен.

За състава съм го чувала като обяснение защо спрели Гранофурина - не от теб. Точно за Тантум Верде ставаше дума.

# 269
  • София
Браво на теб.

Спрели са го, за да продават по-скъпите илачи.

Общи условия

Активация на акаунт