ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 190
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • СОФИЯ
Лелее, много сте изписали.... връщам се да чета..  Simple Smile
Днес сме на занималня до 17ч, та още нямам представа какво се случва в училище, само сърцето ми е свито, но не се осмелих да звъня на класната, да не я притеснявам.. Praynig

# 511
  • София
Мина операцията на малкия, събуди се вече, но проплаква, че го боли гърлото.

Навремето майка ми ми разказваше, че на децата с извадени сливици им давали по найсет сладоледа на ден. Понеже аз също много боледувах, толкова често чувах тази история, че накрая ми се прииска и на мен да ми ги извадят  Crazy

Днес под строй тръгнахме в дъжда. Раниците - 100 кила. Сутринта викам на едното дете дай да ти помогна да сложиш раницата, той - не, сам ще се оправя. Така замахна, за да я метне на гърба си, че тя го повлече и той падна. Попикахме се от смях.

И за дрехите имахме пазарлъци. Бях им подготвила тениска и суитчер (под якето). Не, трябвало да са официални, давай ризи. Опитах се да обясня, че ако имат физическо ще трябва да се събличат и ще им е трудно с копчетата - не и не - ризи. Ако продължи така, голямо гладене ме очаква  Tired
Но това е поредното доказателство, че за да накараш някой да иска нещо, трябва да му го забраниш. Поне 100 пъти съм им предлагала да облекат риза, винаги са ми отказвали.

# 512
Честит първи учебен ден! Нека цяла година им върви по вода, така както вчера и днес вали.
Всички първолачета са страхотни!

Жасмин бързо възстановяване.  Hug

Вчера при нас мина сравнително добре. Г-жата се беше притеснила, но въпреки това разясни всичко. Днес с нетърпение стана за да ходи да учи. Отидох да я взема на обед, и първия въпрос беше: "Мамо, кога пак ще идваме?" Понеже тази седмица няма стол, помолиха, който може да ги вземе и пак да ги заведем в 13.30. Дойде се вкъщи и не спря да пита кога ще тръгваме. Много е доволна, но след като исках да погледна какво са правили, не ми даде и не и се говореше. При нас това май ще е проблем, защото по принцип тя не е от разговорливите да обяснява. Все пак аз настоях и погледнах, само в Буква са започнали да оцветяват едно цветенца, които трябва да довършат. Днес закуси вкъщи, после си е хапнала сандвича, пила е вода. Следобед и сложих меденка. За утре мисля да правя бутерки със сирене, а следобед гофрети.
При нас голямото междучасие е доста цели 40 мин. Часовете по 35 мин. Програмата за днес беше БЕЛ - 2 часа, МАТ, Музика. Искат ни 15 лв за помагала за двата ЗИП-а по БЕЛ и МАТ, и още някакво забравих го.

# 513
Чак сега открих темата и реших да се включа. И аз имам първолак, Mira_p - май бяхме в едно училище, ако не се лъжа от една предишна тема.... Точно днес имат и физическо, как ще се преоблича и облича, изобщо не ми е ясно. Скаран е с копчетата, а на униформата има ....Тази сгъваема чаша за вода само от интернет ли се поръчва?
Здравей, да, в едно училище сме, но в различни класове. Не се притеснявай за физическото поне днес, тъй като и моята имаше по програма, но каза, че само се запознавали с госпожата и не са играли, тъй като още ремонтирали/оправяли салона. Само си сложили нещата в едно шкафче.
За сгъваема чаша за рисуване, аз взех на Фабер-Кастел от Пикадили за около 2 лв. /приблизително/, не помня с точност и госпожицата много си я хареса.
Читанка получихме и всички останали тетрадки / по писане, по математика/, но носим само номер 1 и без читанка засега. Госпожата ни е написала на листчета за всеки предмет какво трябва да им слагаме в чантите.
Узи,  Hug, дано случката с раницата не е била навън, че доста кал ще да е събрал.

# 514
  • София
Жасмин - бързо възстановяване..
Издателство - ПРосвета. Читанката госпожата още на РС каза, че ни трябва за втория срок...не съм я слагала...
Днеска има вече домашно, утре нормални часове ще си имат....сутрешната закуска е била кроасан - не го е  яла...бях сложила ябълка...и мече Барни.., та това си е хапнала.
Сутринта стана сама, като по чудо, защото си е поспаланка, закуска зърнена с мляко в нормално количество....ще видим утре как ще е. Доволна е много, направо ентузиазирана...Имали няколко непослушни деца в класа и г-жата още днеска ги е разместила, та едва до края на годината ще седят, така както вчера.........Едното е било до нея, духало й в косата, дразнело я...искало да й размаже редовете...не знам как, като пишат с молив и госпожата го преместила, което на този етап ми е оки...Има вече и печат  Party за добре написани 3 реда по математика - чертички Laughing
Дъждобран - не иска, ходи си с чадър. Днеска беше с потник, ризка с къс ръкав и дънки, отгоре памучна жилетка, маратонки. Мислех за гумените ботуши, но в стаите е доста толпло и реших маратонки, но не беше намокрила....

# 515
  • Sofia
Много благодаря за инфото за ЛК и тази за ГТ! Значи няма да попълвам ЛК, ще питам в у-ще как стои въпроса с тях.

Дъждец, не, от ибея са ботушите.

Читанка сега не им трябва, ще е към 2рия срок, сега се предполага че не могат да четат. Simple Smile
Точно така. За сега са само на буквара, читанката ще си стои у нас, докато не и дойде времето.

Иначе ето ги нашите учебници:
Буквар и към него тетр. по писане1 и тетр. по писане 2, както и тетр. по четене
Читанка  и тетр. по четене към нея.
МАТ и тетрадки 1, 2 и 3.
Роден край и тетрадка.
Музика
ДБТ
Изобразително изкуство

Сега видях, че имат и електронни учебници, което е супер, така ще оставяме с чиста съвест и математиката (и с нея - всичко)  в у-ще, а в къщи ще следим нещата онлайн.  newsm44

Та така, дано не са особенно разочароващи. Ще ги прегледам.

...аз от Самсонайт-разпределението съм изключително доволна. Трите отделения за перфектни, на Мира модела външния джоб е с термоизолиращо фолио, в което днес поставихме сандвича и ябълката  Peace
Аз питах за разпределението и съм най-доволна от Самсонайта, точно като вашата е. Simple Smile

Нашите пък са си на у-ще утре, ще имат четири часа (буквар, математика, рисуване и още нещо, но го забравила, та чакам Биги Бона да ми сподели програмата, ако нейният син я помни/записал), до 11.25ч.  Оставила си е всчко учебници и тетрадки там, само тетрадка по писане №1  връща, имат домашно - картина за оцветяване. Госпожата няма против нашата тетрадка по писане.
От днес е много доволна щерката и аз.  Играли са - главна цел опознаване. Госпожата вчера каза, че щяло тази седмица така да е и да види кой на какво ниво е, за оправна точка.
Играчка може да си носи. Днес са давали плод/зеленчук, което значи, че ще е точно като миналата година в ПГ - вторники четвъртък - плод/зеленчук.  Днес имало морков и тя го хапнала с ябълката - любима комбинация.  Grinning
Гушкан казва, че госпожата била много добра, говори им тихо.
Дойде и шишето.  Grinning

Днес под строй тръгнахме в дъжда. Раниците - 100 кила. Сутринта викам на едното дете дай да ти помогна да сложиш раницата, той - не, сам ще се оправя. Така замахна, за да я метне на гърба си, че тя го повлече и той падна. Попикахме се от смях.
 Joy Joy Joy...

# 516
  • София
Жасмин, бързо оправяне на Оги! И да е винаги здрав занапред!

При нас тържеството беше доста съкратено в сравнение с миналогодишното. Гости бяха моята "любимка" от Инспектората Кастрева  Sick и зам. министърът на културата. Директорката пак реди високопарни слова, но иначе организацията откъм влизане по стаите и минимизиране на лудницата си куцаше. Не ми се мисли какво щеше да е, ако валеше.

Алекс беше щастлива, че си вижда приятелчетата. Ще са в един клас с дъщерята на Mooimeiske  Heart Eyes Класната изглежда мила и симпатична.
Кофти е, че и учителката ни по солфеж минава в другия клас, а при нас ще е нова.

Колко са децата като брой в класовете при вас? Нашият е 26, от които 9 момчета. Другият обаче е 22. Странно разпределение! Списъци до последно нямаше и сега ако решим да повдигаме въпроса, би било гадно, защото децата вече си познават класните.

След запознаването вчера ги пуснаха и вкъщи се заформи детски купон с две съученички и едно съседче  Laughing

Днес имаха само един час, без да носят нищо. Утре - с буквар и математика, и 2 тетрадки.

Учебниците са на: "Даниела Убенова"  - БЕЛ; "Анубис" - математика; "Просвета" - ИИ; "Анубис" - роден край. Не ги разглеждах подробно.
Утре имаме РС.

# 517
Калина се завърна с доста домашни за писане.
По БЕЛ 2стр., по математика 3стр. в 2различни тетрадки.

# 518
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моето мече се похвали - написал си всичко, скучно му било и се опитал да го напише пак  Rolling Eyes с лявата ръка  Rolling Eyes естествено, станали криви. госпожата му хванала ръката да го поправи. и на двамата им било трудно с лявата, но се мъчили един друг, докато се разберат.

Скрит текст:
носихме екип по физическо - не са имали  Confused вместо това са писали ченгелчета.
цял ден си е бил с обувките и сега крачетата са влажни.  
Tired според госпожата, само богатите училища могат да си позволят шкафчета за обувки.
и за оставянето на учебниците в клас пак така.  Tired

# 519
  • Sofia

Ау, как са ги почнали...  Simple Smile

# 520

Ау, как са ги почнали...  Simple Smile
Точно и аз щях да го коментирам това. Много ми се вижда, те децата не знаят къде се намират...

# 521
  • София
Така... и моят човек се прибра. Писали са само ченгелчета, загубил си е 5-те лв, които му дадохме да си купи купон за стола, госпожата не е предала на другата и така си е изял сандвича от вкъщи, който за щастие му сложих, предвиждайки подобно развитие на нещата. Само не ми хареса, че докато някои деца са били на стол, другите, с храна от вкъщи, са ги опнали на една пейка да ядат. Нито масичка, нито нищо. Всичко е ясно - дайте по 3.50лв, иначе като просяците в парка. Салонът по физическо е пълен с учебници, ще имат чак следващата седмица. Госпожата е казала, че в петък, ако е хубаво времето, ще ги изведе навън. Така, че не си носете екип, ако е лошо времето. Мъжът ми му е взел купони за утре, дано му хареса храната.

# 522
Доволно е моето дете от първия, истински, учебен ден. Всичко е написано/нарисувано в училище и няма нищо за вкъщи. Те ни предупредиха, че няма домашни при нас и аз и не очаквах. Има усмихнато човече и подписи на всичко, което е работено днес и това ме изненада, че още от първия ден.
Справила се е с всичко и ми каза, че е по-хубаво от детскатаградина и утре с радост ще отиде пак. Много е висока и са я сложили на предпоследен чин, както и предполагах, с едно момченце. За съжаление там отзад е точно прозореца и духа в гърба постоянно като е отворен, а тя ми беше много болнава и утре ще говоря с госпожата да я размести в друга редица.
Изяла е цялата храна /по принцип се храни доста малко/ и за утре ще носи прасковения сладкиш, който и направих.

# 523
  • София
При нас няма да учат тази седмица. Носят само скицници и моливи. Аз пък забравих да им сложа вода, голям съм заплес, и на каката също. Добре че валеше и не са излизали да играят.

Жасмин, бързо възстановяване на малчо  Hug
Морена, шишето хареса ли ти? Гледах го и се чудех.

# 524
  • София
Един учебен ден е вече зад гърба ни.  Hug
Моят син днес е доволен като цяло, каза, че господинът от занималнята бил много строг.  Laughing
Аз имам втори комплект учебници и раницата я оставихме в шкафчето, като взехме само двете тетрадки, в които пише домашното. Днес разказвали по картина и писали цял ден чертички. Не са имали нито физическо, нито английски.
В стола хапнал само малко таратор и после грозде, пилешкото филе му се видяло като риба и не опитал, а зеле не обича по принцип. Каза, че моите сандвичи били по-вкусни и можел да си ги хапва тях вместо да яде "гадории"/нова дума в речника/. А така ми се искаше да си хапва готвенко.

Общи условия

Активация на акаунт