НВ-ВМХ, част 84

• 47 768
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
Вивче, Да, Пикла изключи и млечните, нияичко млечно не е яла..

# 46
  • В центъра на мръсотията
  bouquet

# 47
Уапс, какво и беше на тенджерата ? Моето мляко като се пресече го махнах от котлона. Прибавих 2лъж. кис. мляко домашно (по рецепта е 1, но аз правих цял галон 3.8литра) 1лъж. оцет и сол. Върнах на котлона само за секунди или минута не повече. Оставих го хубаво да изстине и го сложих в хладилника. Като се прибрах от работа прецедих в тензух и това е. Тенджерата си беше чиста.
...

Значи, кипва, дърпаш от котлона за да  добавиш км, оцет и сол, после да кипне и в хладилника?
Защото аз слагах лимонов сок и после така варих около 15 мин (така пишеше в моята рецепта) и съответно имаше загоряло мляко по дъното въпреки, че котлонът беше на слаба степен

Ще пробвам твоя начин, мерси че сподели
 Hug

# 48
  • SA
Пинки, браво на дьщеричката ти!
Наскоро в сайта на Марк Сисьн имаше разказ за едно момиче, което с палео- хранене е успяло да се оттьрве от много тежка форма на розацея акне.
http://www.marksdailyapple.com/going-primal-banished-my-rosacea- … ms/#axzz3DGpSUMkU

Ох, за изварата пак не разбрах - млякото как се пресича преди да му е добавен оцет?

# 49
  • UK
 Докато се обърна и 3 страници изписани  Shocked
УАСП, честито на патерици, да си жива и здрава  Hug
 За домашния ми лазер - аз имам ето този модел : http://www.selfridges.com/en/philips-lumea-precision-ipl-hair-re … sku=18564228&$$ja=cgid:10455892894|tsid:35948|cid:190478014|lid:66288447334|nw:g|crid:38687912494|rnd:1374543581954440109|dvc:c|adp:1o4|bku:1&gclid=Cj0KEQjw-dSgBRDb0oOl9MzxqMEBEiQAkHqy-dGs7NteWu2yLgzctMMYob6nzKhqXexLGSqVJgV-FiQaAu0W8P8HAQ
 С двете приставки, по-старите модели са само за тяло, а този става и за лице.
Кам не пише никъде дали има някакви определени импулси, но предполагам, че има някакъв живот. Приятелката ми, която ми го препоръча го има вече 3 год, но го ползва вече от дъжд на вятър, расте й по един косъм на година под мишниците...последно като я питах  Crazy
Моите са по-упорити явно, но на триъгълника определено тези които "умряха" не са се показвали от поне 9 мес  Laughing Laughing
Колкото по-черни са космите и по-светла е кожата, толков по-лесно се махат. Също по-бързо умират след дългогодишно бръснене. Моята приятелка цял живот се бръснеше и след година третиране няма нищо, аз откакто се помня съм с епилатор и явно затова по-бавно става при мен.
В никакъв случай не агитирам никого, но за мен лично това ми е най-смислената покупка до сега.
П.С. как се скрива текст? Че голям спам стана  Embarassed

# 50
Свидничка, мерси
Благодаря и за споделеното за космения лазер
Може и аз да се прежаля да го пробвам, ще видим

Забравих да споделя любимата ми закуска от две седмици насам
Яйце на очи между два резена гауда
Мммм
Сега си направих яйцата за седмицата, после само вадя и амммм

# 51
  • Варна
Чакам да сваля още 1 кг, за да мога да се похваля с -18, когато направя една година на режима. Обаче не ям достатъчно. Нямам апетит, даже мога и да не ям и слагам разни работи в устата насила, но явно ми е топло. Поръчала съм на разузнаването да ми донесе вит.К2 и да го мятам и него в стомаха. И тъй, чакам студено време, че да ми се отвори апетит и да почна да готвя заврънтулки разни.

# 52
Запис и от мен. Hug Благодарско на Мер, че ме светна за новата тема.

# 53
Кам, млякото само се беше пресякло докато го варих. Имах намерение кисело да правя, но се пресче, затова правих извара. То и в рецептата е така написано. Прави се с мляко, което се е пресякло при варенето. Явно е било полуразвалено. Незнам как ще се получи, ако не се е пресякло. Ще пробвам и ако не стане ще го оставям да се развали  Laughing

Уапс, честит рожден ден! Много здрава   bouquet Хареса ми идеята за яйцата. Имам гауда и ще пробвам за закуска утре. Изпържваш яйцата и после ги слагаш студени между гаудата като сандвич нали?

Забравих да кажа на Пинки, че и моят син има такива проблеми и той вече от една година, откакто е в Европа не яде хляб и сладко, избягва млякото и казва, че се чуства много по-добре. Отслабнал е към 10кг. Замина към 85кг. на ръст 1.80. Сега е към 73-75.Спортува по-редовно. Видях го лятото изглежда много добре.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 20:49 от tqna

# 54
Здравейте, Момичета!
Реших да се включа в темата. Следя Ви от доста време. Някои от Вас "познавам" от темата за тренировки в домашни условия.
Преди около 2 години се запознах с принципите на НВ-ВМХ. Харесва ми усещането на лекота при този тип хранене, но съм на периоди. Когато ми скимне и започвам с въглехидратите.В момента излизам от такъв почти месечен период с висок % на въглехидратите, но не съм подута, което ме изненадва.Не съм се теглила.Не знам дали  съм качила. Дори и да съм, в огледалото не изглежда кой знае колко много.  Mr. Green Въпреки това онова усещане за лекота, което споменах,липсва.
Нямам килограми за сваляне. Целите са ми  да влязя в ритъм и да се придържам изцяло към НВ-ВМХ, да бъда здрава и жизнена, и в резултат на комбиниране на НВ-ВМХ с моите тренировки( 6 дни в седмицата) да увелича мускулната си маса и да намаля % мазнини в тялото си. Килограмите като цифра не са ми от значение. Това е на кратко.
Благодаря за полезната информация, която до сега съм получила от вас.
Лека вечер!

# 55
Свети, Добре дошла в темичката ни !  Hug   Въпрос на време е , и ще свикнеш !
Днес готвих на Пикла леща.. без да слагам брашно за да сгъстя сосчето, и доматите накрая- пресни и рендосани. Каза, че била много вкусна, аз не съм я пробвала, че днес с един  тахан имах среща...и като се загооворихме...мани!  Да си кажа аз, то днес цял ден ям..уж полезни неща...чакам  ежемесечните празници  всеки моомент, и като съм отворила една паст..де що има -вътре! Усещате ли ,колко ме е срам, само докато гоговоря.. Blush Отивам да си лягам, че от срам да не отворя пак устата  докато минавам през кухнята...и после защо не се обаждам... ами пълна ми устата беееее, ей затова.  Joy

# 56
Здравейте, момичета, от 3 месеца спазвам стриктно ВМ-НВХ, чета редовно постовете ви, намирам ги за безкрайно полезни и ограмотяващи, но едва днес се осмелявам да пиша.
Направих си изследвания на холестерола и бих искала да се посъветвам за резултатите. Накратко всичко е в норма с изключение на т.нар. добър холестерол. Търсих инфо в нета дали има основания да се притеснявам, не открих нищо.
 Общ холестерол       5.44       mmol/l    < 6.5, препоръчани стойности <4.5   
     Триглицериди       0.64       mmol/l     < 2,2; препоръчани стойности < 1.7   
     HDL-холестерол   H    1.73       mmol/l    1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2   
     LDL-холестерол       3.22       mmol/l    < 3.60; препоръчани стойности Heart.0   
     VLDL-холестерол       0.29       mmol/l    < 0.90

# 57
  • SA
Jabot.j, резултатите ти са прекрасни!
HDL колкото е по-висок, толкова по-добре. Нямаш основания за притеснение.
Свети, добре дошла в темата!

# 58
Kameloth, благодаря за бързия отговор. Днес излязоха и кръвните изследвания на моя син за детската градина. Има доста високо ниво на хемоглобин - 144 g/L при реф. стойности между 110-130. Личната му докторка все още не си вдига телефона и не мога да се консултирам. Имате ли представа на какво може да се дължи? Благодаря ви предварително!

# 59
  • SA
Jabot.j , ако е здраво детето - може да е лабораторна грешка, обезводняване... От прьстче ли е взета крьвта?

Общи условия

Активация на акаунт