НВ-ВМХ, част 84

• 47 818
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
jabot.j ,благодаря ,но аз не съм хич от напредналите ,най-тежкият уред ми е 10кг дъмбел  hahaha  , за това и се допитвам до Вас,да знам има ли смисъл да го купувам   bouquet

# 571
Напоследък съм силно пристрастена към един буламач, който си правя редовно, кажи речи всеки ден. Е, не съм  много режимна по този начин, но поне в сравнение с повечето хора съм. Самозалъгвам се, какво да ви кажа.

Та по повод този бълвоч, за има-няма две седмици съм изяла 250гр натурално какао на прах. Рецептата: един намачкан банан, кисело мляко, колкото побере купичката и щедро количество какао на прах, поне 2 супени лъжици, че и отгоре. Нормално след него рязко да ми се приспи, както и се случва всеки път.
Плодове ми се хапват, особено ябълки, но те пък ми са кошмарно сладки.Всеки път си викам, че тази няма да е толкова сладка, но уви...за това и не си взимам вече. Не мога да се откажа от сладкото, за това под една или друга форма се връщам към него. Много рядко се случва да съм стриктна за ден-два.

Шоки, благодаря за коментара.  Hug И аз смятам, че е свързано с кръвната захар, това изтръпване.

# 572
И аз страдах от такова изтръпване преди режима. даже не само пръстите, с целите ръце ми изтръпваха. Прочетох в нета, че е свързано със захарта и диабета, точно както писа Cioccolata. Всъщност това беше и една от причините да си надмогна предразсъдъците и да започна режима, защото много ме е страх от диабет - имаме си някаква фамилна обремененост в нашата фамилия, доста диабетици и доста хора с видими признаци на ИР, каквато бях и аз.

# 573
  • София
Изтръпването, за което говорите, ми се беше появило в 9-тия месец от бременността и може би продължи 2-3 месеца след раждането, мнооооого гадно беше  Crazy Но си отмина само, без режими (тогава ядях всичко, в това число и доста сладко и слабеех  Sunglasses )

# 574
  • София
Изтръпването през последните месеци от бременността си е напълно нормално. Моето отшумя две, три седмици след раждането.

Плодовете  4000 години пр.н.е. и сега: http://www.businessinsider.com/how-fruits-have-evovled-over-time-2014-10
Скрит текст:

Макар, че процентното съдържание на захарите да е същото, честно казано се съмнявам, че от миниатюрната праскова на първата картинка, някой би могъл да изяде кой знае какви количества.

# 575
Изтръпването, за което говорите, ми се беше появило в 9-тия месец от бременността и може би продължи 2-3 месеца след раждането, мнооооого гадно беше  Crazy Но си отмина само, без режими (тогава ядях всичко, в това число и доста сладко и слабеех  Sunglasses )

То и аз преди някоя друга година ядях сладко и бях слаба, ама годините се нижат, а с тях и метаболизма се променя, особено ако човек се храни неразумно и безразборно.

# 576
  • София
По този повод съм си запазила изключително интересна статия:
http://thelowcarbdiabetic.blogspot.ca/2013/05/beta-cells-do-not- … te-after-age.html

Ще цитирам и коментара на Шоки, надявам се няма нищо против:

Аз се включвам с инфо, че са установили, че бета клетките в панкреаса (тези клетки, които произвеждат инсулина), не се обновяват след 30-ата година, т.е. организмът не създава повече нови, а това довежда до намаляване на способността за производство на инсулин с напредване на възрастта. Каквото било, било. След това клетките явно могат само да умират. Така че това е още една причина да внимаваме с какво се храним, особено след 30-ата си година Wink Ето тук го прочетох, даден е и линк към оригиналния източник: http://thelowcarbdiabetic.blogspot.ca/2013/05/beta-cells-do-not- … te-after-age.html

# 577
Здравейте ,момичета   bouquet
Попаднах случайно на това http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi ,и сега идва въпросът ми отслабва ли се или се поддържа/покачва тегло с ВМ-НВХ   bouquet

# 578
  • SA
Виляна, почнах да ги чета тези статии за ВМ-НВХ и като стигнах до твьрдението, че храната за деня трябва да се разпредели на 6-8 порции, прекратих. Авторьт, който ги е писал, очевидно никога самия не е практикувал този режим.
Сьщо така мисля, че под покачване на тегло, се има предвид покачване на активно тегло ( мускули) най-вече в случая.
Асос, тези древните плодчета от по половин сантиметьр, никой не би ги и погледнал, камо ли да се наяде с тях. Много по-лесно ще му дойде да си намери някое животинче, което да си изпече на огьня.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 17:18 от kameloth

# 579
Благодаря Кам    bouquet
Джия аз открих същият бъркоч преди месец време-кисело мляко+банан+какао (на Йоткер в моят случай) много е приятно на вкус  Crazy Rolling Eyes

# 580
Тези плодчета, на местата, където ги е имало, заедно с корените, които са изравяли, са били част от храната на древните хора, но определено не са били в огромни количества, нито е било толкова лесно да ги набавиш (например корените искат да се потрудиш да ги изровиш първо). Така че вероятно не са били основата на тяхното хранене. А и плодовете все пак винаги са били сезонни (то това трябва да важи и за корените май...).

# 581
Попаднах случайно на това http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi ,и сега идва въпросът ми отслабва ли се или се поддържа/покачва тегло с ВМ-НВХ   bouquet

Това зависи от количеството храна, която ядеш, от начина на трениране, от много неща... В случая говорят за покачване на активно тегло, не за дебелеене. Да, режимът способства за покачване на активното тегло, което не изключва чистенето на мазнини, напротив. Конкретната статия наистина е много зле написана, и явно е съсредоточена върху бодибилдърски аспекти, не здравословни такива.

# 582
Благодаря Лота Simple Smile Знам си за мен аз,но просто исках да Ви споделя Simple Smile

# 583
Йойото, от всичко, което си писала до момента за себе си, според мен ти най-вероятно е да имаш т. нар. функционална хипоталамична вторична аменорея ( Functional hypothalamic amenorrhea). Естествено, не мога да сьм сигурна, защото не сьм запозната с всички факти и цялата информация, но от това, което знам, така ми се струва. Това е диагноза, която се поставя на принципа на изключването, след отхвьрляне на доста други причини за аменорея. Причините за настьпване на такава са три:
- загуба на тегло, гладуване, хранително разстройство с продьлжителен енергиен дефицит
- значително физическо натоварване
- продьлжителен стрес
Ако си направиш труда да потьрсиш малко статии и публикации из нета, ще видиш, че все едно се описва твоя случай.
Този тип нарушение на цикьла се лекува успешно с лептин, поради което се смята, че има дефицит на този хормон, причинен от изброените по-горе причини.
А лептиньт се произвежда в мастната тькан на тялото. Смята се, че трябва да се натрупа някакво критично ниво мастна тькан, за да се задвижат отново нормалните хормонални процеси, регулиращи цикьла.
Така че на тялото ти му е нужно определено количество мастна тькан, за да функционира правилно.
Просто за известен период от време, трябва да осьзнаеш, че здравето ти за момента е по-важно от това доколко са оформени мускулите ти и доколко се виждат плочките ти. Защото продьлжителната аменорея се отразява на целия организьм, на кожа, коса, кости и не е свьрзана само с невьзможност за забременяване в момента.
Ето, ако искаш да видиш някои статии ( не сьм тьрсила много подробно, но ако се интересуваш, може да откриеш още много публикации в нета):
http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMcp0912024
http://www.kevinmd.com/blog/2011/04/mksap-24yearold-woman-evalua … -infertility.html
http://www.pnas.org/content/108/16/6585.long

За вьглехидратите , Грийн, ами то не всички се хранят нисковьглехидратно. По мои представи 150 гр. вьглехидрати дневно не са нисковьглехидратно хранене, а по-скоро някакво равномерно-балансирано ( или както се казваше там). Но на някои хора такова хранене се отразява добре, особено когато се набляга на натурални храни и няма нищо лошо да си се хранят така.

Кам,диагнозата след изследванията е хипоталамична дисфункция-третична аменорея.

Но ако лептина е в малко количество ,то и мазнините ми трябва да са по-малко за сметка на активното тегло. Но при мен активното тегло е ниско,следователно мазнините ми не са прекалено ниски ,за да са причина за спиране на цикъла.
Между другото цикъла ми спря от гладуване-преяждане ,но тогава кг не съм ги смъквала драстично,т.е ако сваля 2-3кг то след това съм си ги връщала.Не съм редуцирала теглото изведнъж. Тогава съм стигала и до 58кг и пак съм нямала цикъл.
Вече 2 години след това отслабнах рязко и тогава започна да ми пада косата.

Знам че при всеки е индивидуално,но искам да открия причината.
 Hug

# 584
ioioto0, щом диагнозата ти наистина е хипоталамична аменорея, значи проблемът е именно в недостига на енергия (калории/храна) или недостига на телесни мазнини. Няма значение, че ти субективно преценяваш, че мазнините са ти много, а активното тегло - малко. Явно на тялото ти му трябват повече мазнини все пак или може би просто повече храна. Освен това трябва поне няколко месеца да се задържиш в безопасно за тялото състояние, т.е. с достатъчен прием на храна и достатъчно телесни мазнини, за да се възобнови цикълът. Няма да стане веднага или за 1-2 месеца. Затова според мен зарязвай тренировките и вдигай калориите, за да има тялото ти достатъчно разполагаема енергия. Да, сигурно ще повишиш и теглото, неизбежно е, но остани на това положение до възобновяването на цикъла. Трябва тялото ти да се почувства сигурно и незастрашено от гладна смърт, защото спирането на цикъла е реакция точно на тази заплаха.

Общи условия

Активация на акаунт