Спомен за първия учебен ден

• 8 974
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
Нямам спомен  Cry. Нямам и снимка  newsm78

# 31
15 Септември 1993

Мама ми купила много гъзарска за онези години премяна - пола в комплект с блуза тютюневи на цвят. А-у. Кеф голям.  Sunglasses
Вързана на 2 опашки с отвратителните руски панделки. До ден днешен мразя тези прически.  Laughing
Помня, че бях много уплашена, но пък каква учителка ни посрещна!  Hug На мига я обикнах! С такава учителка нямаше как да не обикна и училището и учението и всичко!
За Вас г-жо Рангелова -   bouquet Hug
Казах някакво стихотворение за буквичката "А" и госпожата каза, че като вземем урока за тази буква пак ще ме изпита на стихотворението.  Laughing
Баща ми беше извикал негов братовчед видеооператор и имам касетка (за видео) от първия учебен ден.

Това в общи линии.  Simple Smile

п.с. Гледах снимки от откриването на учебната година в Несебър. Страхотни деца в униформи и учителка облечена като застаряваща фолк звезда. Много гротеско.  ooooh!

# 32
Първи клас си спомням отлично. Тогава разбрах какво е то това 100 килограмова рускиня изживяваща се минимум за генерал-губернатор на затънтена провинция....

Прав е бил Фройд за травмите, нанесени в детсвтото.  Wink

# 33
Първи клас си спомням отлично. Тогава разбрах какво е то това 100 килограмова рускиня изживяваща се минимум за генерал-губернатор на затънтена провинция....

Прав е бил Фройд за травмите, нанесени в детсвтото.  Wink
И Стокхолмския синдром също не е за подценяване... Wink
Забелязвам, че е широко разпространен даже и сред българи в чужбина (макар че българи е разтегливо понятие-български граждани е по-точно)

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 22:53 от Герри

# 34

Прав е бил Фройд за травмите, нанесени в детсвтото.  Wink
И Стокхолмския синдром също не е за подценяване... Wink
Забелязвам, че е широко разпространен даже и сCред българи в чужбина (макар че българи е разтегливо понятие-български граждани е по-точно)

Нека не разваляме хубавата тема, става ли?

# 35
нямам кой знае кви спомени от пуд (първи уч. ден)
и тогава ми се струваше доста изкуствена работата, купи цветя, строи се еди си как, неква лелка чете разни неща от листче пожелава ми безсмъртие и т.н.  Grinning

# 36
  • Ямбол
Аз помня единствено по снимките (това за ранните, ученически години). Изплуват ми бегли спомени, но не помня детайлно.
Най-хубавите години в живота ми, бяха тези в гимназията. Толкова щастлива да бях, такава готина и щура компания имахме, че всеки ден си беше истинско приключение. А и първата любов беше там, на един чин разстояние.  Flutter

# 37
Беше през 1997 и нямах търпение да започнем. Носех тъмносиня рокля с якичка и бях остригана като момче ( не знам защо ми го причиниха) Simple Smile Отидох с родителите ми и държах най-добрата си приятелка по онова време за ръка.Когато влязохме в стаята се запознах с едно момиче с корделки, с което по-късно прекараме на един чин 5 страхотни години в гимназията и до ден днешен ми е една от най-близките приятелки Simple Smile

Учителката ми беше страхотна, при нея се влизаше "с връзки", защото всички родители я предпочитаха Simple Smile) Имаше и хубав парфюм. Понякога го усещам на някоя преминаваща жена и си спимням за госпожата.

В класа ни бяхме 21 човека, в поне 18 ог нас тя успя да събуди жажда за знания и по-късно почти всички бяхме приети в елитни гимназии и завършихме университет. Дано все още има учители като нея Simple Smile

# 38
Много хубава тема  Hug Върнахте ме с умиление години назад Simple Smile

Моят първи учебен ден беше през 1995 г. Преди да тръгнем за училището баба ни лисна вода за късмет на мен и сестра ми (тя 2-ри клас). Бях облечена с бяла копринена ризка, плисирана пола с копченца и лачени обувки. Тогава бях с къса коса, защото мама ни заведе на фризьор малко преди учебната година. Когато стигнахме до училището бях малко притеснена, защото никои не познавах. Всички дечица от детската градина, с които бях се паднаха в а и б клас, а аз бях в. Спомням си едно много пълничко момче (в моите представи изглеждаше в 3 клас), а се оказа, че сме в един клас. Когато свърши програмата ни заведоха до класната стая и ни раздадоха учебниците. Беше много вълнуващ ден  Wink

# 39
нямам кой знае кви спомени от пуд (първи уч. ден)
и тогава ми се струваше доста изкуствена работата, купи цветя, строи се еди си как, неква лелка чете разни неща от листче пожелава ми безсмъртие и т.н.  Grinning
Аз помня гадните плисета и белите ризи, които трябваше да носим. И смотани дебели комунистически чорапогащници Joy Добре че не станах пионерче и поне от червената връзка се оттървах.

Не помня дали на първия учебен ден беше, но много често срещана прическа беше тип сасон  или още остриган като магаре. Брррр, спирам, че ще сънувам кошмари довечера Grinning

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 09:41 от Пролетен дъждец

# 40
  • в огледалото на живота
На 6.09 1983г.-навърих 6г.
Една седмица по късно бях ученичка в първи клас.......

Не помня нищо от деня,освен чантата си:огромна,кожена,жълта с два пластмасови червени стопа отзад.

И прегръдката на учителката:първата,най-важната,най-истинската ......много топли спомени пазя за нея...вече не е между живите за жалост.... Confused

едит:Ха,намерих една  подобна чанта....какъв спомен само.. Whistling
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 09:53 от devi4ca

# 41
  • София
И аз тръгнах 6-годишна през 1983-та. Помня хубавото време, добрата ни учителка, помня, че трябваше да се строим ръка за ръка с другарче и помня какво казах на моята бъдеща най-добра приятелка, която беше лакирана с перлен бял лак ....-Момиченце, в у-ще не пускат с лак  Naughty   Laughing

# 42
  • Варна
 Лелеле къде ме върнахте - 1986 г  Mr. Green
Нямам много спомени - помня само, че имах коса до дупето, която майка ми реши, че трябва да скъсим и 2 дни преди 15 септември ме заведе на фризьор. От огромната ми коса не остана нищо - за първият учебен ден бях с момчешка прическа. Изплаках си очите и години наред не стъпих на фризьор.
 Помня и училищната си чанта Simple Smile Почти същата като на devi4ca , само че в синьо с едно червено и едно зелено джобче Simple Smile

# 43
Не помня с какво бях облечена на първи учебен ден, но помня, че с децата от нашия и съседния блок бяхме в един клас и се познавахме.
Бяхме първокласници в чисто ново училище-много модерно за времето си
Но това, което помня и разказвам с най-голяма сигурност е.....че класният (мъж) не дойде  Shocked Стояхме строени на двора, тържеството по откриването мина, всички класове влязоха, а ние самотно стояхме на двора и родителите се чудеха какво става. Класният се беше успал и не дойде  Laughing След това имахме страхотни, емоционални години, а родителите ни купонясваха заедно с него Party

# 44
Не си спомням нито с какво съм била облечена, нито кой ме е завел в училище. Имам една снимка с буквара само. В същото училище бях в предучилищна и за мен не беше нищо ново, освен класната. Преди първия учебен ден ходех на репетиции, защото участвах в програмата - имах реч от името на първокласниците и тържеството изкарах на трибуната.

Общи условия

Активация на акаунт