Домакини 43/ есенна

• 47 648
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Днес ми звънни мм и вика е пак ли  JoyКазвам не стигнах на курса Simple Smile
Като си пусна краката през прозореца за не повече от 60 см спокойно .Нищо ми няма.
Почивам доста .След курса имам час и половина и се опъвам на леглото.Дремя и 30 мин като взема Емо.
Сега го гушнах и целунах и ми се смее, и вика :Ей аз съм батко не ме мачкай   Joy
Днес поръчах да вземат пилешка супа от едно бг заведение.Има вкус както в детската градина.Незнам какво слагат ,но е много вкусна.
Стади много неприятна новина  Hug
Вио ще ме умориш с тоя пъпеш с прошуто.
Емо прави разни сладко солени комбинации ,които няма да опитам.Баща ми и баба ми обичат такива странни истории.

# 601
  • София
Добър вечер, мили дами!  Hug
Нещо не ми стига времето и ми е объркано, рано се стъмва вече, и докато се обърна то не останало време да седна и да ви видя. Минавам само в диагонал по обедно време за да видя как сте и продължавам. Не, не се оплаквам, защото така се чувствам по-добре. Заета съм и малко ми остава време да мисля за глупости. Въпреки това сутринта между душ, кафе и цигарка метнах  едно тесто в онзи миксер за едни соленки. Бях забравила, че ще ми трябва меко масло, а то е твърдо от хладилника и ги направих с маргарин.  Хич не са лоши, даже са добри.  Simple Smile Похапвам  мамка му, ама пък сутрин ми е добре с кафето и да хапна нещо да не заслабна случайно. Лятото бях свалила около 5 кг, а сега виждам как лека- полека започвам да ги качвам, ама пусто не се наядох с тестени храни.. Sick Обичам гиииииииии... Wink
Вио, аз пък обичам супа от пъпеш и прошуто, а сега де.. също така зелена салата с пъпеш и прошуто. Не, че ги готвя, хапвам ги по итал. кръчми. Много е вкусно, ама как беше "на вкус и цвят....".
Калоян, като име ми харесва, а Иван винаги ми е звучал изключително мъжки. Харесвам и името на сина си. Едно име трябва да е силно, показателно, с характер и някъде четох, че  силата му  определя  пътя в живота на човек. Не зная дали е вярно, но има нещо... Тите, мисли за силно име независимо дали е за момче или момиче, а как ще го изговарят другарите англичани, ами тяхна си работа. Да му търсят начина, аз техните как ги изговарям.. .както си мога.  Simple Smile
Ма-ко, хубав празник ви желая!!!!!!!!! Hug
Калинче,  и при нас валя днес дълго и напоително , а в един момент даже и поройно.
На всички една цАлуФка голяма. Отивам да си  гледам филма. Пак ще дойда.  Heart Eyes

# 602
Ох, добра вечер от мен. То за мен не е много добра щото голяма въртележка на работа, а време - никакво. Не, това ще е май последната ми година в тази професия, не е за мен - такова емоционално изтощение не ми е по силите. Трябва да направя нещо. Но да не ви занимавам с поредните бръмбари в главата си.
Мако, честит ти рожденик! Тите, сега скачаш от прозорци, ама умната, ей! Много ми харесват и Теа, и Теодор, и Тервел, а и Тео е лесно за произнасяне.
Скрит текст:
Синът ми е Дамян - сама го избрах, силно, мъжко име. ММ даже го нямаше, така че сама си взех решението.
Това с обидени роднини - да си ги нямаме, хич не се връзвам. Но при мен нямаше такива де. Много сме малко - какво става?

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 21:33 от dam4o

# 603
Привет Simple Smile
Отворих прозорец да чета и хукнах да готвя , е сега е време за вас Simple Smile
Ма ко да ти е жив и здрав мъжа , много да те слуша   bouquet
Стади неприятно е това което се е случило на приятелката ти  Hug
Деси Тенева никога не съм разбирала тези роднини с претенции за име, мои близки ми разказаха за такъв случай, просто не го разбирам.
И аз за имената да споделя
Скрит текст:
решихме първото дете да е на баща си - Иван, ако е момче за момиче имах двойно име -Йоана - Габриела , но не е било писано девойка да гледам, та се появи Иван - калпазан, още щом планирахме второто дете почнахме едно мислене на име , за момиче отпадна Йоана( за да не са с еднакъв имен ден двете деца ) и остана само Габриела , а за момче .. една седмица на нероден Петко име мислихме хем да е с Г хем да има имен ден и накрая се спряхме на Георги .
марче ще споделиш ли рецептата за тези соленки, аз в събота до обяд съм сама с децата , мъжа утре е наряд  та ще имам поле за изява.Сега правя експеримент питка със сирене и маслини по желание на мъжа , да видим на вкус как ще е .
Отивам да пия АБ вече и до там стигнах, ама синузита ми ...
Плами какво става с теб пиши как си .

# 604
  • София
Цитат на: J_M_M link=topic=800080.msg29249739#msg29249739 date=1413483422
..............................
[color=darkred
марче [/color] ще споделиш ли рецептата за тези соленки, аз в събота до обяд съм сама с децата , ......................
Ам`чи как няма да я споделя бре, жена, та тя е толкова елементарна, а и добра. Нали знаеш , че аз съм по бързите и лесни рецепти без много завъртулки.  Simple Smile
Соленки
Скрит текст:
250 г меко масло
250 г сирене /настъргано, аз го минах през блендера с две-три завъртания
250 г кашкавал , също през блендера
250 г кисело мляко
1ч.л. сол
1/2 кг брашно
.........................
Всичко се настъргва в/у брашното и се замесва тесто. Замесих го с миксера на бавна степен, после се увива във фолио и 2 ч се държи в хладилник. Може и повече, няма проблем.
Късат се топки които се поразточват с точилка на кръг, реже се на триъгълници завиват се като кифлички от широката страна към острата. Пече се в/у хартия, която не се намаслява, защото тестото е достатъчно маслено. Може и да се намаже с яйце и да се поръси сусам по желание. Нищо не съм им сложила и така са достатъчно добри.
Пече се на 200-220 градуса до зачервяване.
Днес понеже забравих да извадя снощи маслото ги направих с маргарин. Много са добри, честно.
Те това е.
Деси Тенева, това ми е много чуждо с имената за децата, даже и не го разбирам.  Shocked  Според мен само аз съм тази,  която мога да имам претенции за името на детето си. Така съм и постъпила.
Дамчо, много хубаво име си сложила, много е мъжко. !!
Отивам да си сипя един Бейлис, че умрях от студ.  Много обичам заедно с потопена бишкотка.  Направо си е като една попарка-  Joy Joy
Да ви предложа и на вас..... Heart Eyes

...............................

# 605
Хапнах си супа и ми е леко на шкембака.Явно трябва да си готвя поне няколко пъти седмично супа.
Излегнах се да си гледам сериала.
Има ли някого за сладки нощни приказки Simple Smile

# 606
  • София
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=676547

това не може да е истина, нали.... #Crazy а,  ако е истина окончателно ще се затрием. Сигурация!!!

# 607
Бррррр, как - 40 градуса...само като си помисля и ми става студено. Дано да не е истина  Tired

# 608
Добра вечер   bouquet
Марче записвам рецептата и грабвам питието  Joy хлебна сода слага ли се? статията наистина е отчайваща...

# 609
  • София
Добра вечер   bouquet
Марче записвам рецептата и грабвам питието  Joy хлебна сода слага ли се? статията наистина е отчайваща...
.....................
Сода няма, не се слага. Не ги правя за първи път и знам категорично.!!
Снимката е много сладка и предполага да станем приятели с белите мечки.... Joy
Сега аз отивам да гледам един филм,  сериозен, който ще ме доведе до много размисли впоследствие, кое е правилно и кое, не. Тежък е, но е много човешки, но не зная къде е истината. Ако го гледате може да направим разбор по приятелски.  Simple Smile
You Don`t Knoww Jack,  с  Al Pacino и  още много други отлични актьори.
http://www.imdb.com/title/tt1132623/

# 610
Днес цял ден се мъчих да кача снимките, не знам защо нещо доста се затрудних. Ето малко снимки, за който му се гледа:

И аз на много места чета, че зимата щяла да бъде доста сурова. Дано не познаят!  Praynig
Утре цял ден ще съм навън, ама ще ви прочета през телефона. Peace

# 611
  • Fort Worth, TX
Добро утро.Напрсво ми сгря душичката с ъс снимките от Маями.Аз съм влюбена в него.Една от снимките ти на нощтно Маями е уникална.А Бахамите.Няма такава красота и този син океан.Винаги съм казвала, че имам ли пари бих живяла някъде из Карибите конкретно на един мексикански остров.
Контес, имената са им нормални за вашите ширини там?Ако бяха по нашите тогава да сечудиш.Не че  някои хора не си кръщават децата безумно поне за моите разбирания.
Славче, тук съм.Добре сме.Въртележката ни върти.Като се приберем в Плд ще имам повече време да пиша.Ходя да тренирам когато имам време.

# 612

Скрит текст:
Добро утро с кафе и есен (все още) и хубав петък!

# 613
Здравейте  Grinning

Идвам да се разпиша с кафенцето   food010 Навън утрото е прекрасно. Сутринта не ми се прибираше след разходката с Чара. Беше ми едно ободряващо, свежо и усмихнато  Grinning

Успях да си отделя малко време покрай натовареността с всички преводи. Онзи ден се поглезих при козметичката ми два часа и половина - почистване на вежди, фотоепилация на горна устна, няколко процедурки за лице... Сега доволно се оглеждам в огледалата вкъщи  Laughing Днес пък отделих време да си поглезя косата с разни маски и май съм дотук с времето за себе си, защото пак ще се залавям за работа   typeuu

Охх, а имам и толкова работа вкъщи. Трябва да измия прозорците и огледалата, да пусна прахосмукачка, да изгладя един куп дрехи, междувременно трябва да взема децата от училище и да платя едни сметки, после да си сготвя спанака (все още не знам какво точно да го правя) и вечерта да заведа Елена на танци. Вчера ме викаха да превеждам на някаква бизнес среща в Шератон, но просто не можах да го вмъкна в графика си. Нещо много преводи ми се струпаха, а аз гледам да не отказвам, за да не губя клиенти. Но пък не се и оплаквам, защото, ако денят ми не е запълнен на макс, не се чувствам добре. Харесва ми да съм ангажирана  Simple Smile

Буквално настръхнах, докато четях прогнозата на Марчето. Мразя студовете. Дъждът и снегът не са ми неприятни като цяло, стига да съм си вкъщи с чаша чай с мед и лимон, увита в одеалото и с интересна книжка в ръка. Но най-много мразя да ми е студено  cold

Смърфи, снимките са страхотни. Със сигурност сте си изкарали много добре.

Дамчо, пейзажът е прекрасен. Едва през последните години открих красотата на есента и сега всички грабим с пълни шепи от нея. С децата събираме шарени есенни листа, жълъди и шишарки и си правим различни неща от тях. Сезонът прелива от материали за забавление на децата.

И накрая да похваля Катето. Мисля, че вече ни прие напълно като нейно семейство. Не спира да ни гушка и да ни целува. Сега е взела една четка за коса и ме реши и ме целува по главата без да спре. Отделно започна да се сърди и да се опитва да се налага, което е знак, че явно вече не се притеснява от това да си показва рогцата. Казано накратко, мисля, че вече е себе си. Няма ги задръжките, които имаше преди  Grinning

# 614
Добро утро. Пия капучино и ви наглеждам. Днес ще стане ясно дали съм приета и ми е леко нервно. Влизах в сайта им, но е блокирана страницата за приема. Ще чакам.  Praynig
Мисля да правя лазаня за днес, никога не съм правила, а много обичам. Дано да я уцеля. След малко мисля да забъркам сосовете, а после само да я запека.
Поли, много хубаво ми стана като разказваш за Катето. Радвам се, че се напасвате.  Hug
Смърфи, страхотни снимки.
Марче, хич не обичам студ. Да ни публикуваш друга прогноза. Миналата седмица си осигурихме дръвца, че нали сме с каминка. Само не знам как ще пазя Гого.

Общи условия

Активация на акаунт