Домакини 43/ есенна

• 47 532
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Минавам и аз да ви поздравя само, че пипна Мишето гадния стомашен вирус.
Мако и на Луси половинката да са живи и здрави, усмихнати и обичани.
Обичам ви, момичета!

# 91
Ооо, Марчелка , добре завърнала се  Hug
Мушкат, да оздравява Мишето  Praynig

# 92
Ха добра вечер!!!

Марчееееееееееееее   bouquet Чакам разказ!!! Затъжих се за теб!!!
Тити ще ти се разбият бг представите за гледане на дете  hahaha
Дами нали знаеш, че щастието на едни се гради на нещастието на други  Joy Радвай се на синчето, че не остана време до заминаването!
Хортензия бързо оздравяване  Hug Praynig
Вио как е Ванко днес?
Активният ми ден завърши вече...Сега си слагам питие и дигам краци  hahaha

# 93
Лейдибърд, по - добре беше тази вечер  Peace Взех го към 5 от градина, после ходихме да го подстрижем, и докато приключим при фризьорката стана време за прибиране. Голяма разходка си направихме, той се поумори и почти не ми е правил сцени. Само докато го изкъпя поплака, че тази коса ни е мъка голяма да я мием... Но като цяло мина добре, беше спокоен и усмихнат, моето си момче  Party

# 94
Чакаме на Марчето разказа като си почине.
Лейди той си е шашаво хлапе всеки ден с нови дивотии.Днес каза :На градина бях 3 дни.Сега защо ще ходя 5 .Н може така  JoyДнес е обядвал .Нормално някой дни да не му харесва яденето.Като дете бях същия каприз.Няма да забравя криехме закуските под стола и го бутахме на вътре към масата.
Класната ни не даваше да се отписваме и казваше ,че е казарма. Joy

# 95
  • София
.......................
Марчееееееееееееее   bouquet ............ Затъжих се за теб!!!
.....................
Ей така някой като ме посрещне и аз вече съм се размазала като мАсло на слънце. Благодаря ти!!  Heart Eyes
Ам`чи, какво да ви разказвам, другарки мили....много е хубаво. На много места съм била на почивка, но тази пуста Гърция си ми е взела сърцето отвсякъде. Може и да съм пристрастна, не зная,  но там си се чувствам в свои води, като кухня, чистота, като обслужване.
Тръгнах не много рано, изпих си кафето, оправих си къщурката и къде някъде към 11 ч отлепих съвсем спокойно. Път, като път. Знаем го не е хубав, не е подържан и на всичкото отгоре вече две години се обикаля около  Петрич още 40 км защото не е пуснато трасето.  Mr. Green Защо...никой не знае. Те, хората през това време магистрали пуснаха, а ние още сме на първата пряка.  #Cussing out Не, няма да плювам плюнки, защото ако започна спиране няма да има.  След граница вече ни заля гръцко слънце, жега!! Първата спирка е едно ресторантче някъде около 40-50 км след границата и ние винаги там спираме за да хапнем по едно луканико, /това е нещо като нашето карначе, но изобщо не е същото освен по форма/  да треснем по едно кафе, кой еспресо, кой Еленико + локумче за разкош.  Wink От толкова години това място не се е променило, няма допълнително екстри и разкош и кухнята всеки път е така прекрасна както преди години... Продължихме и някъде около 17 ч вече бяхме на място и Маруца хвърли багажа и се метна на бара пред плажа да си пие кафето + портоколадка /нещо като нашата Фанта, но далеч не е същото/. Вечерта вече бяхме на вечеря и за моя огромна изненада бях разцелувана от персонала, като сервитьорки, гл. готвач, барман и шеф ресторант. Наистина хората се радваха, че ни виждат отново и че сме отново техни гости. Вярно е, че това са много години поредни които сме там, но тази специално ми обраха точките, защото през тях минават стотици туристи, но те  не са ни забравили, освен това ни поздравиха и на бълг. език  Shocked с "добре дошли отново". Уважението ни е взаимно.!!  На другата сутрин вече бях на плажа, където се повтори изненадата с момчето което обслужва и се грижи за курортистите.  Приятна изненада е, чувстваш се специален гост, а аз обичам така. След като даваш нещо, а то не е малко измерено във финансови средства,  то трябва и да ти се връща по същия начин, като обслужване. Излегнах морно телце... Rolling Eyes на шезлонга, поръчах на девойка прекрасна едно фрапе и фреш, а тя се и оказа бълг. девойче и вече бях спокойна напълно. В крачката ми се плискаше водата .  Топло, около 28-30 градуса, морето е като чай и както винаги съм казвала уникално чисто. Ако застанеш по дълго време неподвижно около 3-4 крачки във водата идват рибки, които започват леко да те похапват, опитват дали си вкусен.  Simple Smile
Какво още да ви кажа, че се обиколиха всички съседни градчета и селца да им се опита кафето и някоя и друга скаридка+ рибка и разните  му там вкусотии, които  определено заслужават вниманието.  Simple Smile Бяхме и до Солун на разходка, обиколих магазините и нищо не съм пропуснала, пазарувах си някои нещица.  Прекрасен град, подреден, красив, обновен и с нови магазини, някои ги няма и други са открити. Не зная кога се ремонтите, но аз такива никога не съм виждала...кога ги правят, кога сменят плочки, но всичко е опънато като по конец. Това,  да ти хлопа плочка като е при нас, абсурд!  Това да съм в Германия е ясно , че такова нещо не може да се случи, но съм на Балканите все пак, нали ме разбирате какво искам да кажа...при нас е точно обратното, но това вече е друга тема.  Ние с ММ винаги се разделяме когато идва време за пазар, той си тръгва да си търси неговите неща по неговите магазини, а аз хващам другата посока и след три-четири часа имаме среща на онова кафе, нашето... Wink всеки хванал по няколко пакета в ръце и с доволна усмивка на лице и уморени след толкова много ходене сядаме да пием по кафе + някой и друг кадаиф  с топка сладолед ....мммм,  и задължително с  изглед към морето...мда. Поле се връщаме и Маруца се хвърля отново на плажа за Релакс и да си клюкарства мислено за околните излегнали се на шезлонгите.  Общо взето е мързел и си непрестанно в излегнала се поза.. Wink  През тези дни имаше и малко дъжд и слънце заедно, но той е нещо като роса хем не е за чадър, но хем ти цапа стъклата на колата, едно такова нищо дето се казва. Изобщо не ми се тръгваше обратно и ако ММ нямаше командировка в Цюрих другата седмица вероятно щях да остана още няколко дни, защото оставих прекрасно топло, приятно есенно време. Пред деня е около 28-30 градуса, вечер е хладно  около 22 градуса,  и ти трябва едно леко якенце ,но хубавото на този сезон е това,  че не ползваш климатик, просто не е необходим, не е жега и се диша нормално. Просто ми се плачеше, че се връщам...а морето, ех морето, багри от цветове от тъмносиньо през тюркоаз до планински кристал  на брега. Ще пусна снимки първо защото обещах на Писето , а и вие да видите къде съм била.  Да, не е евтино но си заслужава и го препоръчвам с две ръце, по принцип летуването в Гърция. Сега, аз съм си каприз и си избирам места на които се плаща добре, но имам приятели които си намират студия за много , много по-малко пари и си прекарват прекрасно. Друго....ами няма в общи линии беше това.

Скрит текст:
към плажа и е точно сто крачки до него. Това са някакви немци хванати са случайно.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
заради този парк идвам тук толкова години...

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
това дръвче е фикус.. Simple Smile

Скрит текст:
те тук си пия кафето сутрин след закуска

Скрит текст:
това е едно градче в близост до нас и тук понякога идваме да вечеряме. Уникална красота е, това под снимката е една урва и от там започва пясъка , а отсреща се вижда Ситония , втория ръкав.

Скрит текст:
за съжаление беше привечер, когато дойдохме да хапнем и не се вижда добре Ситония, а през деня е много ясно изразено.

Скрит текст:
  Кристална вода.
Това  е.
Утре на кафе.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 01:27 от marchеva14

# 96
Марчееее, разтуптя ми се сърцето! Ех, и аз много я обичам Гърция. Тази година за първи път я пропусхаме от не знам колко си години насам, ама за следващата е в плановете.

Честито на мъжете на Ма ко и Лус, да са ви живи и здрави. Аз напредвам с албумите бавно, но славно, но си е играчка и затова се появявам по никое време.

# 97
  • София
Добро утро, момичета!

Марче, добре се завърна. Както винаги изчерпващ разказ и чудесни снимки.

# 98
Добро утро, благодаря на Марчето за прекрасния (както винаги) разказ. Вярвайте, този хубав пътепис ми направи деня от сутринта! Марче, да взема да направя група по творческо писане и ще те поканя за лектор Laughing Луска, как мина РД? Моите мъже ще ме водят утре до Копривщица за 2 дни - тривиално, ама аз си я харесвам. Това ще ми е като предварително празнуване на моя РД, защото детето заминава на 27 и няма да го има за датата. Цунки на всички, аз мятам документацията отново - последен рунд и напън, а после на работа - днес съм втора смяна.

# 99
Добро утро.
Марчеееееее страхотни снимки  Simple Smile Ама как пък една не качи да те видим и тебе, а  Wink
Много я обичам Гърция и аз, чувствам се като у дома си там. Скоро не ми се очертава обаче, най - рано другото лято, ама надали.
Дамчо, приятно изкарване. В Копривщица пък за срам никога не съм била  Embarassed

# 100
Добро утрооооо!!!
Лус благодаря за кафето   bouquet
Марчеееее страхотна почивка си имала на прекрасно място!!! Живее ми се на такова място - с хубави сезони и море за къпане  hahaha само дето искаме и остров да е  Joy та очичките ни гледат към Мадейра  Joy Запали ме ти по Гърция и ще се прави план  Joy Благодаря ти, че внесе с тези снимки слънце, топло море и красота в дъждовното ми ежедневие   bouquet
Дами хубави са възрожденските градчета!!! Когато пътувам из бг пресичам Балкана през Котленския проход и задължително правя голяяяма почивка в Жеравна в кафенето на Димчо кехая! Сутринта прочетох, че са обрали къщата-музей на Ботев в Калофер......
Смърфи с труд и постоянство всичко се постига! За кога трябва да си готова?
Вио ще се преодолее всичко - иска се повече търпение, разбиране и обич от наша страна! Никак не е лесно да отглеждаш и възпитаваш дете...
Тити нормално е да не харесва някои храни - аз не им харесвам всичките  hahaha Сина ми също не им харесва храната и си носи от вкъщи. Емо е по-малък и ще свикне - нямаш ли варизнт за всеки ден да избираш от менютата?
За днес нямам никакви планове и ще се отдам на разкрасяване  Joy че в тези дъждове и събота и неделя съм по стадионите  hahaha Усмихнат ден ви пожелавам   bouquet

# 101
Сутринта прочетох, че са обрали къщата-музей на Ботев в Калофер......
Стига де, до там ли се докарахме........  Confused
Аз слагам една очна линия, чакам Дея да се събуди и излизаме.
Довечера мм ще прави рибена чорба и риба на фурна, аз няма да се занимавам  Party Само един хляб сложих да се прави и това е.
Хубав и усмихнат ден на всички  Hug

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 10:23 от vio

# 102
  • София
Добро утро!
Сега ставам и по всичко си личи , че съм сърдита  Mr. Green Студено ми е, имам да хвърля няколко перални и да прибирам дрехи. Последното действие много го мразя.
Благодаря ви, девойки прекрасни! Радвам се, че сте харесали снимките. Аз не съм добър фотограф, нямам претенции, но все нещо остава. Вио, аз на снимки ??.....няма такъв вариант. Мен почти никъде никога ме няма на кадро.  Simple Smile
Сега се върнах назад и прочетох, че тук при нас е имало много празници от най-различно естество, кой е тръгвал на училище, кой е имал имен ден, кой е приготвял празник за съпруг... Heart Eyes Честито и с най-добри пожелания към всички вас от мен!!   bouquet
Пия кафе и се мотам.
Приятен!!

# 103
  • Germany
Марче, добре си се завърнала Simple Smile

# 104
Добро утро и от мен!
Нещо не съм е кондиция от вчера боли ме глава и ми е едно такова никакво .Дано не се разболея.
Метнах една зеленчукова супа.Емил си я поръча от сутринта.
Нещо му става на  това дете закусва в 8 преди училище Simple Smile
Спанак и ориз и хляб метнах.Това менюто за днес.

Общи условия

Активация на акаунт