Домакини 43/ есенна

• 47 639
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • при късмета
Контеска, натоварено е при вас, както винаги. Ще намериш начин и на мъжо и на детето да угодиш, знам аз. Всичко бързо да се подреди ти пожелавам.
Калинка, много ми хареса класната стая на детето, много. Справят си се там с училището по-най-добрия начин, това е
Люска, дано стаята и сега не е в същия вид
Вио, при вас 2 в 1, хем фитнес, хем разчиствате. На мен зимата не ми се отразява добре, та не искам отсега да го мисля Rolling Eyes
Вале и само ще се научи детето, като му прекипи. И мен на моменти ме хваща яд. Учиш детето да се държи и реагира правилно, а идва момент в който, като го направи не се чувства добре. Накрая се чудиш добре ли е да го учиш кое е добро и кое не, като някои моменти противоречат на наученото.
Между другото, знаеш ли, че вече нямаме млекомат?
Джейми, може и стомашния вирус да е при детето. Шефа оклюма след като повърна няколко пъти, но той започна през нощта. На другия ден, като спря беше толкова омаломощен, че цял ден е лежал, нямаше сили. Докторката каза, че много бързо се развивал този вирус и много бързо отминавал. До 24 часа е. И при шефа беше така и ние с мъжо, днес се поосветихме. Дай му все пак нещо да не му се гади. Вомитусхил може и да свърши работа, ако не е тежко положението с повръщането, ако започне пак - деган. ХГубаво, че бързо е живнал и се храни
Деси, как мина разходката?
Легнаха моите вече, аз чакам да видя какво ще пуснат по ТВ и си редя пъзели във фейса. Стигнах четвърто място в една игра и аз като децата  hahaha

# 646
  • София
Добър вечер, прекрасни!  Hug
Някоя от вас каза "довечера на по едно питие" , а аз добавям  и праздумка, но няма никой, красотнички такива... Naughty
Пускам  и ви каня.. Grinning Каня аз, каня ви ама май съм хванала някакъв вирус и нещо не ми се отварят страниците, мамка му.  Crossing Arms Няма го онзи мой гений да ми оправи компютърчето
Проба пак...
Скрит текст:
по-голяма снимка нямаше  Simple Smile

Калинче, къде живееш бре, жена в някой друг свят си вероятно, но в този свят живее и Контеска.

Людачка, тази кл.  стая е като от филм на ужасите.  Peace

Контеска, недей да ми разрешаваш да взимам думата, че ако я взема ще стане страшно.  Mr. Green че съм на 105 години ( ненавършени все още все пак, вие да не си помислите,  че съм ги навърша, НЕ!! не съм, ) та да продължа все пак, та това е от опита който имам и срещите ми с разни интересни хора. Определено купувам и тайничко им завиждам за знанията  и придобитата им ерудиция които имат. 
Контеска, сега сериозно, почивайте, давай си време и за почивка недей да пресилваш нещата. Чета те и разбирам на какъв огромен стрес се подлагаш и ти и семейството  ти. Цял живот от тук нататък все ще се работи, а времето все по-малко остава за онези хубави и приятни моменти. Недей да ги изпускаш. Само съвет лек ти давам.

Людка, ще ти пусна онзи кейк на скрито да  не досаждам , а автора на книгите които съм започнала е Вл.Зарев.
Царски кейк
Скрит текст:
300 г меко масло
300 г пудра захар, може и не пудра
300 г брашно
5 бр яйца
60 г стафиди - това са 2 шепи, настъргана кора лимон, 2 с.л. ром, ванилия
Работи се с миксер!
Мекото масло + захар се разбиват до побеляване и се прибавят 2 цели яйца едно по едно и 3 бр жълтъка. Прибавя се и брашното + стафидите + ром+ ванилия + лим. кора и трите белтъкаразбити на твърд сняг. Внимателно се  обръща няколко пъти с шпатула за да не спаднат много белтъците. Пече се на 160- 170 градуса за около 45-50 мин.

Вале, как ви мина разходката?? За Мария недей да се притесняваш, тя ще си намери своето място сред децата с времето. Ще изчисти досадниците и ще останат само качествени хора около нея.  Hug

Деси, дишай дълбоко и се отпусни.  Simple Smile

Вио, това с разчистването  е огромна досада но и необходимо. Не си разрешавам да ми се застъпват стари неща и аз ги хвърлям тайно от ММ защото той все ходи и нещо си прибира, да ама не, не става.  Mr. Green Например имам мазе, и внего няма абсолютно нищо освен няколко плочи останали от ремонта на терасата, а и нарочно съм скрила ключовете му за да не домъкне разни стари неща за мен непотребни, а за него изключително потребни.  Mr. Green Характерче - ганичко съм.

Калинче, това червило ти е супер, от къде го взе та да ми пратиш едно.... Joy Joy

.....................
Съжалявам че има грешки, но нещо не може да ми пише компютърчето и ми събира думите, гадината му с гадина. На всичкото отгоре и не можах да изляза и от карето .

# 647
Добър вечер и наздраве

На трета чаша съм, ама имах нужда да разпусна. Леко съм разсеяна и четох малко по диагонал, затова предварително да се извиня, ако пропусна някой.

slavka70, много хубаво име Криста Heart Eyes
Sta_di, дано по-бързо ви излизат зъбките, да не се мъчите.
Смърфи, ама много хубави снимки Heart Eyes И местата са много красиви Heart Eyes
Поли, аз да попитам... нали съм нова, та не съм много в час Embarassed Това детенце, Катето, да не би да е осиновено? Ако е така, браво и се радвам, че се разбирате и че ви приема за семейство Simple Smile
Sta_di, стискаме палци за магистратурата. Каква специалност си избрала?
Плами, най-искрено ти пожелавам бързо откриване на причините и бързо възстановяване. Няма по-хубаво от това да сме здрави.
Писе, много хубава совичка Simple Smile
Ма ко, бързо оздравяване или вие вече сте се пооправили май? Какъв е този вирус, аз докато прочета, че сте болни и вие вече сте оздравяли Simple Smile
Джейми, мммм и ние много обичаме страндженки Grinning Дано се оправя момчето ти. А пък лекарите хич не ми се и коментрират даже #2gunfire
Марче, е ти си човека, който издирвам толкова години Grinning Да казва рецепти и да препоръчва книги Heart Eyes
Лус, не знам какви неща ще мислиш и какви дела чака твоя мъж, ама успех!
Лейди Joy Много е разведряваща тази маймунка Laughing Благодаря Heart Eyes
Ама каква е тази класна стая?!? Много е приятна. Дано има повече такива и при нас.
Лус, ти пък ме срази с вашата стая. Добре, че сега изглежда по-добре.
Контеска, леле как издържате, не знам. Дано успееш да намериш работа, която те удовлетворява и да не ти е толкова натоварено.
Тити нещо не се е мяркала, да не се е заключила отвън този път Thinking

Нашата разходка мина много добре. Накупихме си разни неща. Разведрих се. Чувствам се зле, защото брат ми не е добре със здравето. Продължава вече месеци, но се влошава. Майка ми днес замина за София при него. С баща ми пък днес трябваше да се гледаме на Skype, но имал работа извън града и нямаше как, а малкия само мрънка за дядо си и виси пред компютъра. Нервно ми е, тъжно ми е и си го изкарах на ММ и сега седим в различни стаи. Не издържах да не се жална и аз. Дано не ви натоварвам.
ММ дойде да ми долее вино. Май иска да се възползва от мен, след като съм леко пийнала Grinning
Пожелавам на всички да сте много здрави. Другите неща винаги се нареждат. Лека  bouquet

# 648
Марче, като прочетох вирус и викам айдее и ти в кюпа при болните... ама той компютъра бил Grinning
И аз ще пробвам рецептата, мерси Simple Smile

# 649
  • София
Добър вечер и наздраве

.....................................
Тити нещо не се е мяркала, да не се е заключила отвън този път Thinking
 Joy Joy Joy
........................... Не издържах да не се жална и аз. Дано не ви натоварвам.
ММ дойде да ми долее вино. Май иска да се възползва от мен, .......................
Пожелавам на всички да сте много здрави. Другите неща винаги се нареждат. Лека  bouquet
Не бе жена, не той да се възползва от теб, а ти от него и го приеми като отпускащо хапче за лека нощ... Simple Smile
PS. ще стискаме палци всичко да е в ред... Hug

# 650
  • София
Не сте чели внимателно. Тази снимка е преди 6 години. Така посрещна 1 учебен ден Миленчето, когато беше 5 клас. Естествено не сме оставили такова безобразие. Купихме чиновете и боядисахме стаята, купихме щори, цветя, Закачалки за дрехите. Не беше малко като пари, но бяхме 2 класа, които учили в тази стая.

Контеска, много е натоварено при вас. Не знам това за работа с децата отнети от родителите... Ще се натоварваш много психически. Дали ти трябва това? И без това сте толкова ангажирани... Ти си знаеш най-добре. Надявам се да изберете, което най-добре е за вас. Да нагушкаш малката хубавица!

Ще си налея едно коняче, че нещо ми се запушва носът, дано да не се разболея..., хем не съм излизала днес...

Марче, и моя компютър се бори с вируси, то не сменя езика, то филми ми показва наполовин екран, то се затваря мозила, то други неща... Май утре ще купя голяма флашка и ще прехвърля инфото и снимките от хард диска... Мерси за рецептата, веднага преписвам... Hug

Ох, как си глътнах конячето, няколко секунди задържам го във устата, усещам разнясяща се топлина в устата... е кралят на алкохола....  и  отхапах парче черен шоколад... наслада... Не стига само цигара...

# 651
  • София
Деси, и аз се разпускам с коняче... ама вече почти месец, дано да не се пропия, нищо, че не повече от 50 мл Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Съгласна съм с Марчето за отпускането Wink

Sta_di
, дано по-бързо ви излизат зъбките Hug

Тити не се заключи, защото пусна снимките в ФБ.. или това бе Фчера newsm78

# 652
Здравейте тук съм!
Спахме до късно.После излизахме с две деца и майките да се видим.
Прибрах се ,наготвих ,хапнах и сега лежа .

# 653
  • София
Людка, четох внимателно и разбрах,  че е било преди пет години, ама страшничко ми се видя, то пет години не са толкова далеч, а при Калинка е така от преди ....25-30 години.
Какъв коняк пиеш бре жена, аз го ползвам само за сладкиши, а един ми "виси" вече от 10 години и е не отварян. Дали ще отлежи повече или отлежава само в бурета....не знам... newsm78  Ще взема да го пробвам, ама като няма с кой...Минала вечер си сипах онова моето питиенце  Carling Cider и ММ ми казва "ау, ти пак пиеш алкохол".... Joy
Днес направих еклери и отивам да изрупам един, ама ги направих въз големишки, нищо,  няма да ми се опре.  Joy

# 654
  • София
Марче, преди 10-на минути изгледах филма "Познавате ли Джак", много има за размисъл... От едната страна, страдащи хора... да... От другата страна - ще има някои разочаровани от живота, които на даден момент мислят, че животът е свършил... а ще изгубят може би най-хубавите години от живота си, трето - злоупотреба....  Но по-принцип ... всеки си в право да се разпорежда с живота си и със смъртта...

Пия Курвуазие, имам и Хенесси..., но реших, че ще пия по-мекичек днес Peace

Правило на четирите С.... - café, cognac, cigare, chocolate 

# 655
  • София
Марче, преди 10-на минути изгледах филма "Познавате ли Джак", .................... трето - злоупотреба....  Но по-принцип ... всеки си в право да се разпорежда с живота си и със смъртта...

Пия Курвуазие, имам и Хенесси..., но реших, че ще пия по-мекичек днес Peace

Това е най-страшното, злоупотребата, а тя е възможно най-лесно да стане.  Морал и етика би трябвало да има в такива случаи, но...кой ще определя кое е морално и къде е етиката щом се намесват примерно,  пари....много е сложно, но и филма е много човешки. Не , не е върха на творчеството на Ал  Пачино, но от интерес би могло да се гледа, защото засяга много наболели въпроси. Така, няма значение моето мнение.
Правило номер четири е вече записано!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще се постарая да влезе в действие.  Simple Smile Hug
Отивам да гледам един филм и ако ми хареса ще споделя, а после ще чета моята си книжка "Нула, нула, нула" на Р.Савиано, документална е, но е толкова страшна, че не мога да повярвам дали това се отнася за днешното време. Всички, всички са в една страшна игра, а ние си мислим, че съвсем са честни нещата, дръж ми шапката.... newsm78 Shocked
Лека ви!  Hug

# 656
  • при късмета
Това правило много ми харесва  Laughing

# 657
  • София
Марче, какво ще гледаш?

ММ ми записва все нови филми, които излизат, ама не всички са интересни...
Много ми харесва Люси, Забвение го гледам няколко пъти, Господарка на злото (нищо, че е приказка... за истинска любов..., която не е между мъж и жена...), На ръба на утрешния ден - също го гледах много пъти...

# 658
Идвам веднага за питието!!!
Майката постоя у дома до 19.30  Joy преполовихме бутилката с ликьореното уиски, накрая влезе в тоалетната и скъса сиджимката дето се дърпа, че да се включи лампата  Joy та сега там каквото и да се прави е на тъмно  hahaha Та докато се навечеряме, накисна малкия в банята, да го разтрия юнашки /каза, че масажите са ми убийствени и никога да не се кандидатирам за тази работа, защото някой клиент може и да ме застреля  Joy / и то стана време за последно питие за деня  Joy
Джейми бързо оздравяване за малкия  Hug
Контеса незнам защо не ти отваря - снимката е публична от профила на училището в туитър...Доста интензивна програма имате  Hug Преди да се роди детето съм работила с такъв ритъм+нощни повиквания и ми се е събирало 36часа да съм на работа и не ми тежеше, само дето сега абсурд да насмогна...Започнах да правя доста по-бавно нещата и да се изморявам по-често...Чувствам се млада, старая се и да изглеждам така, но тялото се амортизира...дето Лус каза - фасадата нова, ама канализацията.... hahaha hahaha hahaha Дръшай ритъма докато можеш да си го позволиш, че после с носталгия ще си спомняш за издържливостта си  Hug
Марче все повече се усещам, че живея в мой си свят и забелязвам само нещата които ми харесват..., но определено се чувствам добре  hahaha
Ма ко аз харесвам училището тук не само заради класната стая, а и за това, че до 11годишна възраст преобладава играта, а академичността постепенно навлиза. Знам за моето дете как беше трудно да се адаптира първи клас точно защото от играта влезе направо в академичността, със часовете, звънеца, стоенето мирно на чина...Тук класната стая е както беше стаята на малкия в предучилищната в бг с тази разлика, че тук си имат и аквариум с рибки и клетка с хамстери  Joy След 11годишна възраст преминават в следващото училище, но за там още нищо незнам, освен че са доста по-големи и с много повече ученици.
Деси ще се наредят нещата  Hug И аз се присъединявам към Марче - изобщо не го чакай той да се възползва - поеми инициативата и се възползвай ти - няма да се даваме на мъжките страсти я!!!
Лус не се и съмнявам, че родителите сте реагирали  Hug Учудващото е как общинските власти са го допуснали....Прехвърляй снимките на външна памет незабавно!!! До сега съм правила две грешки - все се канех да прехвърля снимките от компа и отлагах, докато диска се скапа и изгубих мноооого снимки - сега от първия учебен ден на детето в бг имам само две снимки, които бях извадила на хартия...Другата грешка беше, че докато се наканя да прехвърля телефонните контакти от телефона на компа и на хартия...изгубих телефона с доста важни контакти...Ама така си описала насладата...веднага прилагам ммммммм   bouquet
Тити   bouquet
ПП. Лус разби ме с това правило - аз съм му верен фен!!!!   bouquet

# 659
  • София
Лека нощ, лягам... Hug

Общи условия

Активация на акаунт