Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 400
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
  • В една слънчева къща...
Благодаря ти, подобна е, но търся точно онази.
Надявам се още някой да се включи  Praynig

# 481
Ганаш-а нещо не се получи Sad Някак сметаната като пресечена стои в него докато го разбивах с миксер. Дали ще провали цялата торта?

А пък на мен пришки ми излизат, за да повтарям, че по оригинална рецепта ганаш не се разбива.
Французин би се гътнал, ако види такова светотавство. Особено, ако сметаната е животинска или пък шоколадът - бял, гарантирано ще си го пресечете.

# 482
Ами аз съм абсолютно начинаеща и каквото видях в ютуб все го разбиваха. Иначе стои някак по-течен и не се маже лесно. Къде да я видя тази оригинална рецепта? Може би трябва да пробвам маслен крем. Дали е по-лесен?

# 483
Ами аз съм абсолютно начинаеща и каквото видях в ютуб все го разбиваха. Иначе стои някак по-течен и не се маже лесно. Къде да я видя тази оригинална рецепта? Може би трябва да пробвам маслен крем. Дали е по-лесен?

Ами това е френска класика. Пропорцията шоколад:сметана варира в зависимост от целите, за които ще се използва ганашът. Маже се перфектно, когато нацелиш точната температура. Бас държа, че навсякъде, където си гледала, се говори на английски Simple Smile
Ако ще разбиваш, по-добре прави с растителна и няколко врътки с миксера са ти достатъчни.

# 484
Здравейте, правя един крем с жълтъци, който по рецепта след като изстине се смесва с около 100-150мл разбита сладкарска сметана. От самия крем ми остават белтъците от яйцата. Въпроса ми е мога ли да заменя тази сметана с разбити белтъци на сняг? Ще използвам крема за торта.

# 485
Според мен можеш да замениш сметаната с бити белтъци, но ще се промени вкуса, може би ще стане по-лек крема и по-малко маслен.Но трябва да прецениш дали искаш да ползваш суров белтък в крема си и какъв вкус искаш да постигнеш  Peace
Нека и по-опитните да кажат своето мнение.  bouquet

# 486
Аз исках да попитам нещо.
Наскоро правих ягодов сладолед ,като рецептата прилича на млечно-яйчен крем, със течна сметана и пасирани ягоди, но нямах време да го бъркам и станах на кристали .
Питам се ако го размразя   може ли да го ползвам за крем за торта или нещо друго?  bouquet

# 487
Аз исках да попитам нещо.
Наскоро правих ягодов сладолед ,като рецептата прилича на млечно-яйчен крем, със течна сметана и пасирани ягоди, но нямах време да го бъркам и станах на кристали .
Питам се ако го размразя   може ли да го ползвам за крем за торта или нещо друго?  bouquet

Трудна работа Simple Smile

# 488
Има ли голяма разлика в това да си направиш сам и да си купиш фондан. До сега ползвах купен и се чудя да купувам ли пак или си заслужава да пробвам сама. Моля препоръчайте ми рецепта за фондан.
Има ли разлика между фондан за фигурки и фондан за чаршаф, защото досега използвах един, който лесно се чупеше и не ми беше удобен.

# 489
Има ли голяма разлика в това да си направиш сам и да си купиш фондан. До сега ползвах купен и се чудя да купувам ли пак или си заслужава да пробвам сама. Моля препоръчайте ми рецепта за фондан.
Има ли разлика между фондан за фигурки и фондан за чаршаф, защото досега използвах един, който лесно се чупеше и не ми беше удобен.

Да, има разлика между домашния и купения фондан - трудно ще направиш фондан у дома, по - добре си ползвай готовия.
Фондана за обличане става и за фигурки, ако искаш да е по - твърд и да съхне по - бързо му слагай тайлоза.Как така се е чупел фондана?

# 490
Ами пробвах да направя фигурка - хавлия и исках да е набрана. При самото правене на гънките се напука.
Гъм пейста няма ли да ми е по удобен за работа с такива фигури?

# 491
А моят фондан стана хубав като си го направих сама и хем съм абсолютно начинаеща и ми беше за първи път Simple Smile

# 492
3  пъти си правя фондан - добър е. Покривам си тортите и си правя фигури.

# 493
Аз вече поръчах гъм пейст, но въпреки това ще пробвам да си направя и вкъщи фондан.
Кажете ми някоя рецепта за сполучлив фондан. Разглеждах рецептите от Тортената библиотека, но там са адски много и не мога да избера.

# 494
Ами пробвах да направя фигурка - хавлия и исках да е набрана. При самото правене на гънките се напука.
Гъм пейста няма ли да ми е по удобен за работа с такива фигури?

За да се напука- пренаситено е с нишесте, фондана става твърд и се пука, губи пластичност, премесила си го прекалено много.
Гъмпейста е предимно за цветя и то за такива на тел, аз не бих го съсипала за фигурки, но всеки си знае.

Общи условия

Активация на акаунт