Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 410
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 2 369
Фигурки от захарно тесто не се съхраняват в хладилник.

А къде и колко време се съхраняват тогава?

# 466
  • Мнения: 1 902
Фигурки от захарно тесто не се съхраняват в хладилник.

А къде и колко време се съхраняват тогава?

На стайна температура на място недостъпно за деца  Laughing колкото време искаш, но стават твърди и по - трудно де ядат!Аз ги правя ден - два предварително.

# 467
  • Мнения: 368
Здравейте! Имам две въпросчета. Първото е колко време може да се съхраняват готови фигурки от захарно тесто в хладилник? Мислех си тези дни да направя фигурките, които ще използвам чак на 13 юли...дали е много рано? Как да ги пренеса после от точка А до точка Б като пренасянето ще трае няколко часа....5-6 часа и сигурно ще бъде топло?

На това клипче защо тази мацка маже тортата с конфитюр? https://www.youtube.com/watch?v=vopKTwCiHrA

Май въпросите станаха три Simple Smile

1. Отговориха ти - на стайна температура, докато изсъхнат. Не затваряй в кутия, защото от жегата и влагата, която се изпарява от тестото, ще се спльокат.
2. Пренасяш или в малки кутийки всяка поотделно или в голяма кутия, като изолираш със слафетки, за да не се удрят една в друга и в стените.
3. Маже с конфитюр, защото може да се маже Simple Smile Кайсиевото желе е много често използвано на запад за измазване

# 468
  • Мнения: 2 369
Мерси за отговорите! Simple Smile Значи ще изчакам още малко с фигурките. Проблема с тях, а и с цялата торта е, че ще трябва на село да я правя (врачанско), където нямам същите условия като в нас, а там ще е рождения ден. Самата торта ще ми е достатъчно трудно да направя (в предполагаемите жеги там), а какво остава до фигурите, нямам интернет там също, принтер и т.н., за да ги принтирам, режа и правя. В момента вкъщи (Швейцария) е доста хладно и перфектно за целта, та това ми е идеята да си улесня селската изработка после:)

С конфитюр измазването ми изглежда странно. Нима не се топи захарното тесто от него? Иначе спестява правенето на кремове, а и по-евтино излиза.

# 469
  • Мнения: X
принцеса_Фиона И аз ще правя цветя така за чужбина, и ще си ги направя поне седмица по-рано за да са изсъхнали добре и да не се изпотрошат в самолета. Не мисля, че нещо ще им стане. Съхранявам си ги на стайна температура в кутии за да не полепват с прах.

# 470
  • Мнения: 2 369
принцеса_Фиона И аз ще правя цветя така за чужбина, и ще си ги направя поне седмица по-рано за да са изсъхнали добре и да не се изпотрошат в самолета. Не мисля, че нещо ще им стане. Съхранявам си ги на стайна температура в кутии за да не полепват с прах.

Ще пробвам и аз...дано оцелеят:)

# 471
  • Мнения: 2 369
Здравейте, не помня питах ли ви или само мислех да го направя, но нямам спомен да съм разбрала отговора на един мой въпрос. С какво се лепят фигурките по торатата? Специално лепило знам, че има, но го нямам, а съм се заела да правя днес. Желатин дали става?

# 472
  • Мнения: 1 687
може с малко фондан, разтворен в няколко капки вода. аз с това лепя

# 473
  • Мнения: 2 369
може с малко фондан, разтворен в няколко капки вода. аз с това лепя
Вярно! Мерси:)

# 474
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте, не помня питах ли ви или само мислех да го направя, но нямам спомен да съм разбрала отговора на един мой въпрос. С какво се лепят фигурките по торатата? Специално лепило знам, че има, но го нямам, а съм се заела да правя днес. Желатин дали става?

На първа страница ще намериш отговора- чети, моля!

Цитат
В: С какво се слепват елементите на фигурките и с какво се залепват самите фигурки към тортата?
О: За лепило може да послужи лепило направено от разтворена във вода Тайлоза. За дребни елементи, може да се ползва чиста вода. Намазва се с четка и се прикрепя към фигурата. Също така, може да се използва глюкоза, айсинг или размекната с вода моделираща маса. Трябва да се постигне полукашава консистенция. Със същите смеси, се прикрепват фигурите към самата торта. За прикрепване, може да се ползва и маслен крем или разтопен или течен шоколад.

# 475
  • Мнения: 2 369
Ганаш-а нещо не се получи Sad Някак сметаната като пресечена стои в него докато го разбивах с миксер. Дали ще провали цялата торта?

# 476
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 809
Прекалила си с разбиването. Не го слагай в никакъв случай така в тортата. Затопли го леко на водна баня, но много леко докато го разбъркаш и си оправи консистенцията. След това го охлади наново за3-4 часа и после съвсем леко го разбий на бавни обороти на миксера. Око така не успееш да го спасиш, направо си направи нов. Каква сметана си ползвала???

# 477
  • Мнения: 2 369
Чак днес виждам отговора,а тортата ми е готова. Сложих го в лошия вид на нея и се получи хаха. Поне за другия път ще си знам. Сметаната е някаква от Кауфланд.
Фондана го напрвих сама и никак не е лош, но някои от цветовете станаха на дупчици, някак неравни. Особено си личи на тези, които разточвам на голяма площ- за обличането. Дали причината е в месенето, в цветовете или самата консистенция на фондана? Като, че ли белия не беше така,а може и защото е бял да не съм забелязала,а и него не го разточвах.
За пръв път паравя фондан, за пръв път го оцветявам (голям зор и оцветяването) и за пръв път правя чак такава торта. Декорацията ми отне почти 5 часа леле-мале.

# 478
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Момичета, някоя от вас би ли могла да ме насочи от къде да намеря молд за ето такава панделка
https://www.flickr.com/photos/val_1/8505707147/in/album-72157624752454864/
/за голямата става въпрос/.
Снимката е на Valeria. Ако ни чете, ще се радвам и тя да отговори  bouquet

# 479

Общи условия

Активация на акаунт