Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 394
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 156
Никъде не съм казвала, че ще покрия тортата с чаршаф с диаметър колкото е тя!Е с един до два сантиметра по - голям  ще успея няма проблеми, повече от 10 години това правя, ще се справя!
Няма значение, колко е висока тортата всичко е в диаметъра на на чаршафа, дебелината на разточване и техниката на човека ,който го прави!
Относно техниката - тя се постига с времето - като обличаш по 7-8, че понякога и 10 торти на ден сам стигаш до правилния начин.

аз също съм направила доста покрити торти, но никога не бих се справила с диаметър по-голям 1-2см, може би разточването е доста по-дебело и при покриването се изтегля надолу. С удоволствие и благодарност бих гледала как става, ако направите клипче.

# 526
  • Мнения: 1 073
Олеле, олеле... Май ще се опитам да направя торта за РД на дъщеря ми другия месец, нооо не подозирах колко сложно е всъщност. За сега продължавам да ви чета ( вече от поне половин година Simple Smile ) и ще го реша накрая. Торти правя за всеки домашен РД, но фондан не съм пипвала и ще е истинско предизвикателство. Чакам и един комплект за моделиране от алито и ако той пристигне навреме вече няма да имам оправдание да се измъкна Simple Smile Всички сте супер тук.

# 527
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 809
Никъде не съм казвала, че ще покрия тортата с чаршаф с диаметър колкото е тя!Е с един до два сантиметра по - голям  ще успея няма проблеми, повече от 10 год
Относно техниката - тя се постига с времето - като обличаш по 7-8, че понякога и 10 торти на ден сам стигаш до правилния начин.

Pimi , доколкото знам повечето от нас тук са любители и правят сигурно по толкова торти на година, а не на месец, така че не смятам, че на начинаещи или на хора, на които това им е хоби е логично да се дават такива съвети, все пак тук сме, за да си помагаме, макар че май отдавна това нещо го няма в темата   Rolling Eyes

# 528
  • Мнения: 2 369
Днес е рождения ден на моето дете и в крайна сметка купих торта. На майка ми за капак фурната и онзи ден изгоря и тотално ми реши дилемата. Ще повторим рождения ден като се приберем вкъщи идната седмица, както си трябва и там вече ще си му направя аз тортата. Фигурката на Немо, която бях успяла да направя се услади на семейството и взеха, че я ханаха хахахах

# 529
  • Мнения: 1 802
Слага ли се някакъв вид подобрител когато се разбива сметана, за да не изсъхва тя после в хладилника?

# 530
  • Мнения: 1 902
Слага ли се някакъв вид подобрител когато се разбива сметана, за да не изсъхва тя после в хладилника?

Не, не се слага, просто затвори купата в която е сметаната с капак за да не хване коричка.
Ако при ползване ти е твърда, само я объркай леко със захарен сироп и е готова за работа!

# 531
  • Мнения: 70
Здравейте, момичета! Нова съм в тази тема, много обичам да правя торти   chef, а напоследък и експериментирам с домашен фондан. Смея да кажа че ми се получава, с изключение на разточването. Аз го разточвам в/у мушама, и въпреки че слагам обилно пудра захар, пак залепва на места и не мога да го разстеля в/у тортата. Има ли някаква тънкост в това, вие на какво го разточвате? Благодаря предварително!

# 532
  • Мнения: 1 802
Слага ли се някакъв вид подобрител когато се разбива сметана, за да не изсъхва тя после в хладилника?

Не, не се слага, просто затвори купата в която е сметаната с капак за да не хване коричка.
Ако при ползване ти е твърда, само я объркай леко със захарен сироп и е готова за работа!
Аз питам за момента когато тортата е готова и например е измазана само със сметана и трябва да престои в хладилника една нощ преди да я разрежем. Когато тортата е готова няма как да я покрия с фолио.  newsm78

# 533
  • Мнения: 44
marinela 88 защо с пудра захар ?Използвай нишесте

# 534
  • Мнения: 1 687
marinela88, аз разточвам върху хартия за печене. не залепва грам, само малко се мърда, но не ми пречи. преди разточвах върху плота, но и на мен понякога ми залепваше, а като сложех повече пудра захар или нишесте ми ставаша твърд фондана, затова сега си действам с хартията за печене

# 535
  • София
  • Мнения: 2 925
Здравейте,
ако си спомняте преди време търсех варианти за чаршаф и покритие под него без определени алергени за рождения ден на сина ми.  Рождения ден мина, затова се почуствах длъжна да споделя резултата за тортата Simple Smile В крайна сметка за чаршафа успях да открия бонбони маршмелоус без следи от яйца, мляко, ядки и т.н.  За покритие под него използвах сладко от кайсии, което пасирах с една лъжичка пектин (за да желира) и малко пудра захар за вкус, че беше киселко. Като за първи опит самото покриване стана задоволително. Но тъй като знаех, че с изпипана детска украса няма да се справя реших въпроса по следния начин: дадох на децата ми сами да си я нарисуват. Бяха супер щастливи и доволни, което беше и целта. А и рисунките им хич не бяха лоши, цялостния ефект се получи неочаквано добре  Laughing
Надявам се идеята да е в помощ и на други майки с алергични деца, но пък без опит с украсяването на тортите.
За моя изненада захарното покритие на моята торта издържа без да мръдне 4 дни в хладилника след правенето, докато на тази която бяхме поръчали за празника в детското клубче (искат сертификат, та затова) се разтече на следващия ден  newsm78. Преди съм поръчвала торти от друга сладкарница, но нямам спомен да са се разтичали така. Не че е важно де, просто ми направи впечатление.

И разбира се, благодаря на всички, които ми помогнаха. Особено на тези, които ми писха на л.с.  bouquet

# 536
  • Мнения: 1 687
sadlady, дай картинка на тортичката! и мерси, че сподели.

# 537
  • Варна
  • Мнения: 224
Момичета, как правите торти в тази жега? Аз снощи се опитах да направя една триизмерна фигурка и беше много трудно. Постоянно омекваше и в крайна сметка я направих, но формата и не е такава, каквато трябва да бъде....някак спльокана е. Започнах да се чудя дали да не си купя торта на детето за рождения ден вместо да правя.
Е, хайде де, не се отказвай  Naughty - по-хубаво от домашна торта няма  Grinning Защо не направиш фигурката с тестото на Нелка - бързо съхне и от топлото няма да се деформира.

  bouquet

Потвърждавам и подкрепям Simple Smile

С въпросното тесто наистина трябва да се работи бързо, но за фигурки, слепени от отделни части, т.е. които не се ваят от един цял елемент, не е проблем да се получи добре.
Винаги намазвайте дланите си с растителна мазнина при работа, за да се образува по тестото мазен филм, който го предпазва  - доколкото е възможно - от изсъхване докато работите с него.

Саси, много хубава торта с лилави акценти!  Hug
Нелка, благодаря  Hug
Аз се чудих кой точно е този акцент при моделирането с твоето тесто, където повърхността е една такава гладичка - особено по личицата на финните ти и толкова нежни фигурки. Е, сега вече спокойно ще се пробвам в моделиране на "младо" лице, защото не знаех за хитринката с растителната мазнина и винаги се получаваха сбръчкани Mr. Green
sadlady, интересна идея с рисуването върху тортата. Имаш ли снимки?

# 538
  • Асеновград
  • Мнения: 1 567
момичета, днес имам рожден ден и си направих торта

# 539
  • Мнения: 56
Здравейте момичета, моля ви дайте ми съвет каква моделираща маса да си взема за правене на фигурки и цветя.До сега съм си взимала мисля че беше италианска с какаово масло от Змееоборец, но нещо цветята не ми се получават естествено, не мога да ги изтъня омеква и се къса.

Общи условия

Активация на акаунт