Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 392
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
  • В една слънчева къща...
Ето я и моята трета торичка /срам не-срам/, както и едни много набързо направени сладки - всичко по повод РД на дъщеричката ми. Снимките не са от най-хубавите  Embarassed

Скрит текст:

Дантелата е по домашна рецепта и мисля, че се получи добре.
И наистина - в тази жега как работите? При мен всичко се размекваше ужасно...

# 541
  • Асеновград
торта за моята дъщеря ,

# 542
тани, тортата ти е много готина. много харесвам тази комбинация от бяло и розово. само защо толкова неравни са ти се получили тортите? заглажда ли ги? какви са вътре?

мими, твоите торти изглеждат много добре технически, но според мен поне един цвят в украсата ти е излишен. а може би е въпрос на вкус де. аз все гледам да се огранича макс до 2-3 цвята. но си признавам, че харесвам торти с малко детайли.

мацки, дайте ми идея за торта за 1 рожден ден. Не мога да измисля тортата на сина ми. досега нали все момичешки торти правех и за момче нищо не ми хрумва. пълна безидейност.

# 543
  • Асеновград
Елч , благодаря за градивната критика.Технически , има доста още да уча , и наистина прекалявам с цветовете Embarassed , но какво да направя (луд на шаренко се радва).

# 544
tany3dj Ще кажеш ли рецептата за дантелата и аз искам да се опитам да направя , но все ми се вижда малко скъпичко да си я купя.
Бих искала да се опитам първо с нещо домашно.

# 545
За цветя гъмпейст има на визон за около 13лв мисля или satin ice за около 25лв /кг

# 546
Дантелата я правих по следната рецепта:
12 гр. Тайлоза
70 мл. гореща вода
1 суров белтък
12 гр. пудра захар
23 гр. нишесте
1 с.л. глюкоза + 1-2 с.л. вода /или 2 с.л. коктейлен сироп/
Няколко капки бяла боя /аз добавих и капка червена, за да се получи розово/.

Тойлозата се разбърква с горещата вода.
В миксер се разбива белтъка, добавят се захарта и нишестето, след това глюкозата, водата и накрая тайлозата. Нанася се на килимчето и се суши във фурната 10-ина минути на 100 гр.
След това се изчакват няколко часа, докато е напълно изсъхнала и лесно се отделя от килимчето.

А от снимката тортата изглежда доста по-неравна, отколкото беше в действителност. Иначе 3-те етажа бяха различни /френска селска, шоколадова и безглутенова спаначна/, като ги стягах с фолио, че нямам рингове все още. С практиката ще се уча се надявам да ми се получава по-добре Simple Smile

# 547
момичета, ще ми покажете ли някой торта с гъми беар, някаква идея искам да ми дойде Simple Smile мерси

# 548
Момичета, моля кажете как да направя хубаво златно за оцветяване на фигурки. Взех златна боя за въздушна четка, като я нанасях с обикновена четка, но стои като кафяво и на петна. Може би трябва да я смеся с някакъв дъст?

# 549
тани, тя не е ли спрей? те стават доста приятни като се напръскат

# 550
  • Пловдив
Момичета, моля кажете как да направя хубаво златно за оцветяване на фигурки. Взех златна боя за въздушна четка, като я нанасях с обикновена четка, но стои като кафяво и на петна. Може би трябва да я смеся с някакъв дъст?

Аз си взимам от Торнадо Трип в Пловдив суха златна боя, която разреждам със спирт и рисувам така.
Ето резултата на една от последните ми торти:

# 551
Ето това ползвах: Amerimist Блясък Злато, 20 г, Концентриран течен оцвeтител с метален отблясък, годен за консумация. Разклатете добре преди употреба. Нето 20 г. Подходящ за рисуване с обикновена или въздушна четка.
Обаче ужасно изглежда, когато изсъхне. Но вероятно в моята техника е проблема. Ще пробвам и със суха.

# 552
Здравейте. И аз ще правя торта с финдан. Искам да попитам кога се добавя боята към белия фондан-докато се замесва или след като е престоял 1 ден? И къде е добре да престои захарния фондан - на стайна температура или в хладилник? Благодаря.

# 553
Здравейте. И аз ще правя торта с финдан. Искам да попитам кога се добавя боята към белия фондан-докато се замесва или след като е престоял 1 ден? И къде е добре да престои захарния фондан - на стайна температура или в хладилник? Благодаря.
След като е измесен фондана тогава се оцветява.Съхраняваш увит в свежо фолио.в кутия на хладно /не хладилник/

# 554
Първият ми опит е що годе успешен. Но покритието ми се понацепи върху тортата. Дали не съм прекалила с пудрата захар? Другият ми въпрос е има ли как да се намаже цялата торта с нещо ,  така че фонданът да е по-лъскав? А мога ли да съхранявам тортата в хладилник или покритието ще се скапе?

Общи условия

Активация на акаунт