Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 298
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
От къде си го поръчала, може ли линк?  И как докара толкова тъмно син цвят?

# 571
  • София
Ето от тук поръчах: http://rocake.com/category/255/fo-first-class.html ,а цвета го докарах с лилаво само, но доста  цвят на малко количество фондан. Използвам прахообразни бои за сладки и бои за яйца от капсули (когато нямам  нужния цвят)

# 572
  • Бургас/Пз
Здравейте,
имам един въпрос към вас, майстори Simple Smile имам да правя торта за 150 парчета като е опция да бъдат две отделни по 75... можете ли да ми кажете какви размери трябва да имат

Това ще бъдат огромни торти и ако нямаш подходящи условия като голям хладилник и подложки с размери 50/60см, по-добре направи 3 по-малки. Аз правих за 90 парчета и направих 3 торти по 30 парчета. Подложките бяха с големина 30/40см , всяка от тортите тежеше по 5кг, т.е имаше доволни 30 парчета по минимум 160г за всяко, което си перфектно за десерт. Теглото на тортата се мери преди поставянето на фондана.

И за да не ми е гол поста, ето последното предизвикателство, с което се бях захванала
и сладкия бар

# 573
  • Асеновград
Вчера , моето  момиченце стана на 4г. , направих и тази торта.

# 574
Талантливи дами, може ли да ми дадете един съвет? Далеч съм от вашето ниво на красоти, но имам желание да направя торта с маймуна за детски рожден ден (такъв тип https://www.etsy.com/listing/19702943/fondant-monkey-cake-topper). Мога ли да оцветя с какао само, или трябва да търся от днес за вчера някакви боички? Имам прахообразни основни цветове, но идея нямам как да докарам това бежово..

# 575
Здравейте, мога ли да поставя фондан върху всякаква торта? Има ли значение каква ще избера. Ще правя за Понеделник, та сега си избирам рецепта, утре да я приготвя и в Понеделник или още Неделя през ноща да я облека.

# 576
  • Пловдив
Талантливи дами, може ли да ми дадете един съвет? Далеч съм от вашето ниво на красоти, но имам желание да направя торта с маймуна за детски рожден ден (такъв тип https://www.etsy.com/listing/19702943/fondant-monkey-cake-topper). Мога ли да оцветя с какао само, или трябва да търся от днес за вчера някакви боички? Имам прахообразни основни цветове, но идея нямам как да докарам това бежово..

Аз за кафяво си правя шоколадовото тесто на Ванчето. Има го в библиотеката.

Здравейте, мога ли да поставя фондан върху всякаква торта? Има ли значение каква ще избера. Ще правя за Понеделник, та сега си избирам рецепта, утре да я приготвя и в Понеделник или още Неделя през ноща да я облека.

Важното е тортата да не е тип реване ( да е по-стабилна) и да е измазана добре преди полагане на фондана.

# 577
  • Бургас/Пз

Трябва технологично време да стегне тортата, няма как да се сглоби блата с крема  и веднага да се сложи фондана. Първо трябва да стегне, после да я измажете с маслен крем, който също да стегне и тогава да покривате

# 578
Благодаря за отговорите. В крайна сметка направих кокосова рейнбоу торта по рецептата на Ирина Купенска - стана страхотна. Няма да качвам снимка, тъй като съвсем не е като идеалните, които се показват тук, но аз съм изключително доволна въпреки слонската кожа на места и няколкото напуквания, които почти успях да замаскирам с дребни елементи. 

# 579

За кафяво използвам само какао. Не за друго, а защото нямам кафява боя. Получава се така. Това е само с какао

# 580
Момичета,знаете ли откъде мога да поръчам снимки за торти?
Благодаря предварително

# 581
Момичета,знаете ли откъде мога да поръчам снимки за торти?
Благодаря предварително
Аз поръчвам от Сладката къща и съм много доволна!

# 582
  • В една слънчева къща...
Ето ги и торти 4 и 5, набързо направени преди да заминем за морето.
Снимките отново не са на ниво  Embarassed
Скрит текст:

Скрит текст:

# 583
Бебчето е много готино!  smile3503

# 584
Здравейте, дами!
Имам нужда от вашата помощ.
Трябва да направя следното нещо :

На теория ми е ясно как става.До момента съм измислила да направя птичките от стиропор облечени във фондан, за да са леки.Ще ги закрепя с тел, която е скрита в самата  панделката, но тук идва и проблема: как да  позиционирам двата края на панделката в самата торта без да потънат в нея.
Също се притеснявам дали скритата тел ще се закрепи хубаво за фондана и ще застане в желаната форма.По този въпрос измислих следното : да го наблъскам с повечко тайлоза фондана и да сложа лепило на телта, която предварително е омоната в цветарска хартия. Да го остава да изсъхне като предварително съм го извила във формата, която трябва да бъде.Дали ще стои достатъчно стабилно обаче не знам...
Ще се радвам на всякакви предложения и идеи.
Благодаря предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт