Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 317
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
в тази жега даже е желателно да я сложиш в хладилник Simple Smile няма да се скапе нищо.
а за лъскавина има спрейове, иначе фонданът си е по-матов винаги.

# 556
С разредена глюкоза можеш да я намажеш и ще стои лъскава.

# 557
  • Варна
Здравейте,
имам един въпрос към вас, майстори Simple Smile имам да правя торта за 150 парчета като е опция да бъдат две отделни по 75... можете ли да ми кажете какви размери трябва да имат

# 558
Здравейте да помоля за съвет ако е удобно...
Ще правя торта замък чудя се какво се нанася за да залепне фондана върху фунийките за сладолед които се използват за покривa на кулите?Като тези

А мога ли да използвам конфитюр или сладко вместо маслен крем преди фондана за тортата?Благодаря  bouquet

# 559
Върху фунийките можеш да залепиш фондана със водя, няма проблеми или с разредена тайлоза.Съмнявам се обаче, че ще стане фладко с тези релефните фунийки.Но защо ти е да използваш фунийки, направи си кулите от фондан.

Здравейте,
имам един въпрос към вас, майстори Simple Smile имам да правя торта за 150 парчета като е опция да бъдат две отделни по 75... можете ли да ми кажете какви размери трябва да имат

За такава торта поставката ми е с диаметър 40 см, най - долния етаж почти колкото поставката и след това намалям порпорционално в 6 см. в диаметър, нои всичко зависи и от височината на тортата, аз работа по - високи торти и съответно по - малки диаметри.

# 560
  • Варна
Върху фунийките можеш да залепиш фондана със водя, няма проблеми или с разредена тайлоза.Съмнявам се обаче, че ще стане фладко с тези релефните фунийки.Но защо ти е да използваш фунийки, направи си кулите от фондан.

Здравейте,

За такава торта поставката ми е с диаметър 40 см, най - долния етаж почти колкото поставката и след това намалям порпорционално в 6 см. в диаметър, нои всичко зависи и от височината на тортата, аз работа по - високи торти и съответно по - малки диаметри.
пропуснала съм да спомена, че става въпрос за правоъгълни торти

# 561

Здравейте,

пропуснала съм да спомена, че става въпрос за правоъгълни торти

Ами смятане му е майката.Написали са ти как.На първа страница има от колко см колко парчета излизат.

# 562
Благодаря, pimi  bouquet
А дали мога да използвам конфитюр или сладко вместо маслен крем под фондана за тортата?

# 563
  • София
Знам, че може конфитюр от кайсии!  Peace

# 564
Благодаря, pimi  bouquet
А дали мога да използвам конфитюр или сладко вместо маслен крем под фондана за тортата?

Никога не съм измазвала със сладко, само маслен крем ползвам.

# 565
Аз съм пробвала да измазвам под фондан с маслен крем плюс конфитюр от кайсии, разбити заедно...нямаше проблеми с фондана, не се стопи, и не накъртя толкова много на масло.

# 566
  Аз съм измазвала веднъж със сладко, но нещо не ми се получи. Стана вълнообразно и на втория ден почна да се топи. Но може и аз нещо да не съм направила както трябва. Защо не измажеш с ганаш, хем е вкусно, хем е лесно. Аз не обичам маслен крем, пък и ме изнервя да го правя, та само с ганаш измазвам. Има инфо как се прави на първа страничка.

# 567
 Miss Fine, а ганаша, когато е за измазване под фондан в какви пропорции сметана/шоколад го правиш, аз така и не се престраших да измазвам само с ганаш, макар да знам, че може?

# 568
Благодаря ви  bouquet Ще пробвам с ганаш тогава, няма да  рискувам с конфитюра...

# 569
  • София
Скрит текст:
Ето моята последна тортичка за малкия ми любител географ  Simple Smile Знам, че има доста кусусри, но детето е  много щастливо. Аз пък  съм много доволна от фондана, който поръчах (червеният) защото не бях убедена, че ще докарам нужният цвят и консистенция за идеалното разточване. Турски е, марка FO и е страхотен. Работи се много лесно, разточва се много тънко, има лек гланц и не кондензира за разлика от белия и синия, както се вижда, които са домашно правени.

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 16:05 от liani

Общи условия

Активация на акаунт